پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850886127
- تالاب های ایران: لبخندی در میانۀ اندوه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تالاب های ایران: لبخندی در میانۀ اندوه زاهدان- ایرنا- گری لوییس نماینده مقیم سازمان ملل در ایران در یاداشتی با بیان دردهایی از تالاب هامون و هامونیان و نقش تالابها در زندگی بشر و سایر موجودات زنده، وظیفه جامعه جهانی در قبال تالابها را گوشزد کرده است.
گری لوییس در این یاداشت نوشته است: نزدیک به ده سال پیش همه چیز بسیار متفاوت بود." این را حسن از ساکنان هامون، واقع در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران می گوید. او ادامه می دهد: "قایق ها در آب بالا و پایین می رفتند. ماهی گیران به صید روزانۀ خود دست می یافتند. تا چشم کار می کرد همه جا اب بود و سرسبزی. هامون ها زنده بودند."
شوربختانه، این روزها هامون ها با وضعیتی متفاوت رو به رو هستند. آب هایی درخشان که زمانی مآوای مرغان مهاجر و منبع ماهیان فراوان بودند، از میان رفته اند. بسترِ خشک و خالی دریاچه گورستان قایق های واژگون و بلا استفاده و رها شده است.
حسن ادامه می دهد: "ما می کوشیم هشت مان گروی نه مان نباشد. در نتیجۀ این خشکسالی فاجعه بار تعدادی از ما به قسمت های دیگر کشور مهاجرت می کنند."
"تالاب ها برای آینده ما" موضوع امسال روز جهانی تالاب ها است. هنگامی به کسانی مانند حسن گوش فرا می دهیم، به پذیرش مسوولیت جمعی اجتماعی مان برای نگاهبانی از این گنجینه های ضروری و غالباً کمتر- شناخته شده زیست محیطی ناگزیریم.
بسیاری از مردم بی خبرند از اینکه تا چه اندازه تالاب ها در حراست از ما کمک می کنند: تالاب ها وجود آب آشامیدنی برای همۀ ما را تضمین می کنند. پسماندهای مضر را از آب جدا کرده و آن را تصفیه می کنند. محل زاد و ولد ماهیان به شمار می آیند، و از این راه به تغذیۀ ما کمک می کنند. از راه ماهی گیری و شیلات به معیشت کمک می کنند. تالاب ها که سرشار از گوناگونی زیستی هستند، در صورت مدیریت پایدار، می توانند منابع مهمی برای درآمدزایی از طریق گردشگران به شمار آیند.
طی نزدیک به دو سال گذشته، این فرصت مغتنم را داشته ام که به بیشتر قسمت های جمهوری اسلامی ایران سفر کنم. شگفتی های این تمدن غنی را دیده ام. ایرانیان سربلند و تاب آور را ملاقات کرده ام.
کوهستان ها، جنگل ها، آب ها و تالاب هایی را دیده ام که هوش ازسر انسان می ربایند. من تصاویری از زیبایی هایِ نفَس بُر را به چشم خود دیده ام. تجلی امید را دیده ام.
اما، شوربختانه، تصاویری از استیصال هم دیده ام: بیشتر آنها به چالش ِآب، که با آن رودررو هستیم، مربوط می شده اند. داستان هایی که در اینجا بازگو می کنم از ایرانیانی نقل می شود که معیشت شان، در نتیجۀ فشارِ تحمیل شده بر تالاب ها به دلیل مدیریت منابع آبی، آلودگی – و تا اندازه ای – پیامد تغییرات اقلیمی مورد تهدید واقع می شود.
قشم یکی از نخستین جاهایی بود که در فاصلۀ کوتاهی از ورودم به ایران به آن سفر کردم – جزیره ای زیبا در تنگۀ هرمز در خلیج فارس. قشم، که مقصدی محبوب گردشگران به شمار می آید، به تالاب ها، نسیم گرم دریایی و سرزمین اعجاب انگیز زمین شناختی دره چاه کوه می نازد. اما، این جزیره هم دشواری هایی مرتبط با آب دارد.
یکی از ساکنان محلی به نام عبدالرحمان می گوید: "در چهار، پنج سال گذشته، شاهد کاهش گوناگونی زیستی بوده ایم. آلودگی آب را در تالاب های مان می توانیم به چشم خود ببینیم که در پی نشتِ گازوییل از باکِ لنج ها روی داده است. آنچه زمانی خانۀ ماهیان گوناگون بود، اکنون یکی از آلوده ترین تالاب های ایران است."
اوایل سال جاری، در فروردین ماه از تالاب شادگان در استان خوزستان بازدید کردم، که اینک از جمله تالاب های در معرض خطر شمرده می شود. این هم از گفته های عادل و برادرانش است، که تالاب زمانی خانۀ آنان، و محل معیشت شان بود: "گاه خیال می کنم گم شده ام." در میانۀ اندوه، لبخندی غریب بر چهره اش نقش می بندد. او چنین ادامه می دهد: "دلم برای آن روز های خوش گذشته تنگ می شود که من و خانواده ام نزدیک تالاب زندگی و کار می کردیم، زیرا تالاب زنده بود. اما حالا خویشانِ من همه به شهر های دیگر مهاجرت کرده اند تا از پسِ زندگی شان بر آیند. تالاب ما به آهستگی دارد کوچک و کوچک تر می شود."
این داستان منحصر به حسن، عبدالرحمان، عادل نیست: با توالیِ هشدار دهنده ای در سراسر سرزمینی تکرار می شود که تالاب هایش زمانی گنجینۀ خاورمیانه به شمار می آمدند. فرسایش تالاب های ایران خسارات انبوهی به بارآورده است؛ هم به گوناگونی زیستی، و هم به زندگی مردم. زیرا، آنگاه که کشاورزی و ماهی گیری در تهدید باشند، معیشت مردمان نیز در معرض خطر قرار می گیرد. آنگاه که مردم نمی توانند از پایداری اقتصادی برخوردار شوند، اگر بتوانند مهاجرت می کنند؛ به جاهایی که دیگر مردمان پیش تر از آنها زندگی می کرده اند. پیامدها می توانند تند و ناگوار باشند. بی جاشدگان آسیب پذیرند. تنش در جوامعی که مهاجران به آنها می پیوندند پدید می آید. فشار بیشتری بر محیط زیست اعمال می شود، و این چرخۀ باطل می پاید.
این داستان ها همه شوم اند و ما آنها را از بیم مخاطره نادیده می انگاریم.
از این رو، هرگاه چنین افکاری را می شنوم، نگران زیست بوم و توسعه می شوم. اما آنچه مرا بیش از همه نگران می کند چالش های انسانی و انسان دوستانه است که احتمالاً با آنها رودررو خواهیم شد. شاید دهه ها بگذرد. اما شاید این چالش ها تنها چند سال با ما فاصله داشته باشند. با این همه، در میانۀ این نگرانی، داستان هایی حقیقی از موفقیت و دلگرمی هم هست.
برای نمونه، در آبان 1392، وقتی که از دریاچۀ ارومیه دیدار می کردم، نخستین تصویری که از آن داشتم ویرانم کرد. آنچه در گذشته یک دریاچه پررونق به شمار می آمد – و بزرگترین دریاچۀ آب شور ِخاورمیانه بود – با بستری خشک، نمکی و خالی جایگزین شده بود. باد نمک را بلند می کرد و بر کشتزار های لبۀ دریاچه می وزاند و صدمات جبران ناپذیر بر زمین های کشاورزی وارد می آورد. با این همه، برای دریاچۀ ارومیه امیدهایی پدیدآمده است.
طی سال گذشته، دولت های ایران و ژاپن به همراه سازمان ملل متحد به هم پیوسته اند تا به این چالش زیست محیطی بپردازند. برنامه آن است که با بهبود شیوۀ مدیریت آب در برخی از اراضی کشاورزی واقع در حوزۀ آبگیر دریاچۀ ارومیه، میزان بیشتری از این آب های ذخیره شده را به سوی دریاچه برگردانند. هدف آن است که – طی زمان – آب بیشتری به سوی دریاچه باز گردانده شود تا صرف پایداری زیست بوم گردد.
در اواسط تابستان 1393، پسر نوجوانی را به نام اسفندیار در نزدیکی روستای گُل ملاقات کردیم. او گفت: "می خواستم از شما به خاطر کمک به ما سپاسگزاری کنم." او ادامه داد: "پدرم دربارۀ روش تازۀ آبیاری تعلیم دیده که در مدت زمان طولانی به احیای بخش هایی از دریاچۀ ارومیه کمک خواهد کرد. حالا، پدرم لازم نیست ما را در جست و جوی کار رها کند و به جاهای دیگر برود. من هم وقت بیشتری با او صرف می کنم. خوشحالم."
او دربارۀ آینده اش فکر می کند و می گوید: "امیدوارم بزرگ که شدم بتوانم مهندس شوم تا به پدرم در حل مشکلات آب در محیط زندگی مان کمک کنم."
صدمات وارد شده به تالاب ها یک شبه پدید نیامده اند. سال ها طول کشید تا چنین شوند. دلایل بسیاری هم سبب آنها شده است. از همین رو، بازسازی آنها زمان بسیار نیاز دارد.
لازم است نخست بدانیم که مشکل وجود دارد. تنها در این صورت خواهیم توانست به حل آن بپردازیم.
همین حالا هم می توانیم رخ دادن تغییر را در اظهارات و اقدامات جناب آقای دکتر روحانی، ریاست محترم جمهور و معاون ایشان، سرکارخانم دکتر ابتکار شاهد باشیم. آنها- و دیگر راهبران و مقامات بلند مرتبه - به صراحت دربارۀ تهدید نسبت به محیط زیست و عواقب آن سخن گفته اند. آنها به درستی از پرداختن به این چالش ها به عنوان اولویت ملّی یاد کرده و دانسته اند که علم مدتی است دست به کار شده و لازم است سیاست خود را به آن برساند.
اما چگونه باید چنین کنیم؟ آموزش کلید بهبودی و احیای تالاب های ماست. اگر مردم را آموزش بدهیم (مانند پدر اسفندیار) و اگر گزینه های مختلف شیوۀ زندگی پیش ِ روی آنها بگذاریم – که گاه خود گزینه هایی دشوار هستند – می توانیم با همکاری هم این چالش ها را پشت سر بگذاریم.
بر این باور هستم که آموزش جوانان مان– مانند اسفندیار جوان - مهم است تا محیط زیست را نگاهبانی و حفاظت کنیم. از این رهگذر، امید می رود آنان اشتباهات کمتری از آنچه نسل من در سرتاسر دنیا مرتکب شدند انجام دهند. اشتباهاتی که دیگر نمی توانیم شاهد رخ دادن شان باشیم.
و در تمامی این ها، سازمان ملل متحد حضور دارد تا همچون شریکی ایران را در دست یافتن به راه حل ها یاری کند. و با ایرانیان همکاری کند تا این راه حل را اجرا نمایند.
گرامی باد روز جهانی تالاب ها!
لوییس، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران
13 بهمن 1393
14/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تالاب هاي ايران؛ لبخندي در ميانۀ اندوه
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ۱۶ ۴۸ب ظ تالاب هاي ايران لبخندي در ميانۀ اندوه گروه بين الملل به گزارش خبرگزاري موج نزديک به ده سال پيش همه چيز بسيار متفاوت بود اين را حسن از ساکنان هامون واقع در استان سيستان و بلوچستان در جنوبشرقي ايران مي گويد او ادامه مي دهد قايقها در آب بالا و پاييتالابهای ایران؛ لبخندی در میانه اندوه
تالابهای ایران لبخندی در میانه اندوه جامعه > محیط زیست - گری لوییس نزدیک به ده سال پیش همه چیز بسیار متفاوت بود این را حسن از ساکنان هامون واقع در استان سیستان و بلوچستان در جنوبشرقی ایران می گوید او ادامه می دهد قایقها در آب بالا و پایین می&zwیاداشتی ازهماهنگ کننده مقیم سازمان ملل /تالابهای ایران؛ لبخندی در میانه اندوه
یاداشتی ازهماهنگ کننده مقیم سازمان ملل تالابهای ایران لبخندی در میانه اندوه شوربختانه این روزها هامونها با وضعیتی متفاوت رو به رو هستند آبهایی درخشان که زمانی مآوای مرغان مهاجر و منبع ماهیان فراوان بودند از میان رفتهاند بسترِ خشک و خالی دریاچه گورستان قایقهای واژگونتالابهای مازندران تهدید میشوند |اخبار ایران و جهان
تالابهای مازندران تهدید میشوند کد خبر ۴۷۲۰۷۲ تاریخ انتشار ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۰ - 02 February 2015 رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل محیط زیست مازندران گفت تغییر کاربری در حاشیه تالابها تصرف به حاشیه تالابها ورود پسابها و صید و شکار از جمله مواردی است که تالابها رارنج تالاب انزلی از زخمهای عفونی |اخبار ایران و جهان
رنج تالاب انزلی از زخمهای عفونی کد خبر ۴۷۱۷۶۰ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۱ - 01 February 2015 مدیر کل محیط زیست گیلان گفت شیرابههای سراوان از زخمهای عفونی تالاب انزلی است که محیط زیست استان را رنج میدهد به گزارش ایسنا محمدرضا برجی اظهار کرد تالاب انزلی دارای منافع زجشن پاسداشت روزجهانی تالاب ها درتالاب گندمان شهرستان بروجن برگزار شد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 11 11-به گزارش ایرنا آئین بزرگداشت تالاب های استان به همت سازمان مردم نهاد تسنیم و حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان بخشداری و شهرداری و نهادهای دولتی گندمان و دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای اطراف تالاب گندمان با مشارکت جمع کثیری از دوستداران محیط زینفس تالاب های همدان به شماره افتاد/چاه های غیرمجاز قاتل خاموش تالاب ها - اخبار ایران و جهان |
گزارش مهر نفس تالاب های همدان به شماره افتاد چاه های غیرمجاز قاتل خاموش تالاب ها شناسهٔ خبر 2482215 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۳ استانها > همدان همدان- افت سطح آبهای زیرزمینی به دليل حفر چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه آب منجر به مرگ تدریجی تالابهای همدان شده و اینک نفس تااختصاص اعتبار 5 میلیاردی برای نجات تالاب هامون - اخبار ایران و جهان |
اختصاص اعتبار 5 میلیاردی برای نجات تالاب هامون شناسهٔ خبر 2483956 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۴ جامعه > محیط زیست معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت دولت ایران و افغانستان با همکاری سازمانهای بینالمللی باید برای نجات مردم دو سوی مرز برنامه جامعی برای نجات هامون تهیه کنند بهقوهای مهاجر در تالاب فریدونکنار |اخبار ایران و جهان
قوهای مهاجر در تالاب فریدونکنار قوهای مهاجر از سیبری برای گذارن زمستان به تالاب فریدونکنار مهاجرت کرده اند کد خبر ۴۶۹۷۷۳ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۳ - 25 January 2015هیچ کشوری نمیتواند مانع ورود آب به تالاب های بینالمللی شود - اخبار ایران و جهان |
نماینده سیستان در گفتگو با مهر هیچ کشوری نمیتواند مانع ورود آب به تالاب های بینالمللی شود شناسهٔ خبر 2477070 چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۲ استانها > سیستان و بلوچستان زاهدان- نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت هیچ کشوری نمی تواند مطابق عرف بین الملل مانع ورود آبفیلم/«کمجان» تنها تالاب زنده فارس/ وقتی مردم دریاچه را احیا کردند - اخبار ایران و جهان |
فیلم کمجان تنها تالاب زنده فارس وقتی مردم دریاچه را احیا کردند شناسهٔ خبر 2478369 شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ استانها > فارس Loading دریافت 7 MB شیراز- تالاب بین المللی کمجان تنها تالاب استان فارس به شمار می رود که هنوز زنده است و بسترش مامنی برای پرندگان و سایر زیستمندانجشن پاسداشت روز جهانی تالابها در تالاب گندمان برگزار میشود - اخبار ایران و جهان |
اخلاصی جشن پاسداشت روز جهانی تالابها در تالاب گندمان برگزار میشود شناسهٔ خبر 2477956 پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۰ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد -رئیس انجمن محیط زیستی تسنیم گفت جشن پاسداشت روز جهانی تالابها در تالاب گندمان برگزار میشود به گزارش خبرنگار مهر لیلا افرود ۱۶ درنای خاکستری در تالاب خشکیده بندعلی خان - اخبار ایران و جهان |
فرود ۱۶ درنای خاکستری در تالاب خشکیده بندعلی خان شناسهٔ خبر 2474420 دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۶ جامعه > محیط زیست مدیر دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران از فرود ۱۶ درنای خاکستری درتالاب خشکیده بندعلی خان درمنطقه حفاظت شده کویر خبرداد به گزارش خبرگزاری مهر کیوان هوشمند افزوهماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران: تالاب هامون و انزلی نیازمند توجه خاص هستند/ضرورت مدیریت سدسازی در ایران
هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران تالاب هامون و انزلی نیازمند توجه خاص هستند ضرورت مدیریت سدسازی در ایرانهماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران گفت تالابهای هامون و انزلی به توجه خاصی نیاز دارند به گزارش خبرگزاری فارس از انزلی گری لوئیس عصر امروز در حاشیه بازدید از تالاب اایران آغازگر نهضت حفاظت تالاب ها/بیشترین بارش در تالاب انزلی - اخبار ایران و جهان |
ایران آغازگر نهضت حفاظت تالاب ها بیشترین بارش در تالاب انزلی شناسهٔ خبر 2476981 چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۵ جامعه > محیط زیست معاون سازمان محیط زیست وضعیت و بحران حال حاضر تالاب ها را نشان دهنده عدم توجه و غفلت از این حوزه دانست وگفت باید برای حفظ حیات بشر تالاب ها حفظ شوندتالابهای فارس در سطح ملی باید مطرح شوند - اخبار ایران و جهان |
بیدختی تالابهای فارس در سطح ملی باید مطرح شوند شناسهٔ خبر 2484037 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۸ استانها > فارس شیراز –یک استاد دانشگاه شیراز گفت باید همان طور که موضوع دریاچه ارومیه در سطح ملی و بین المللی مطرح شد سعی کنیم تالاب های فارس نیز حداقل در سطح ملی مطرح شوند به گزابتکار: احیای تالاب هامون نیازمند همکاری مشترک ایران و افغانستان است
ابتکار احیای تالاب هامون نیازمند همکاری مشترک ایران و افغانستان است رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار خبرنگاران و فعالان حوزه زنان افغانستان با اشاره به اهمیت همکاری های مشترک با این کشور در حوزه محیط زیست گفت ما آمادگی لازم برای آموزش و توانمند سازی و تبادل اطلاعات و تجربه-