تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860454219
![نمایش مجدد: یاداشتی ازهماهنگ کننده مقیم سازمان ملل /تالابهای ایران؛ لبخندی در میانه اندوه refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
یاداشتی ازهماهنگ کننده مقیم سازمان ملل /تالابهای ایران؛ لبخندی در میانه اندوه
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: یاداشتی ازهماهنگ کننده مقیم سازمان ملل /تالابهای ایران؛ لبخندی در میانه اندوه
شوربختانه، این روزها هامونها با وضعیتی متفاوت رو به رو هستند. آبهایی درخشان که زمانی مآوای مرغان مهاجر و منبع ماهیان فراوان بودند، از میان رفتهاند. بسترِ خشک و خالی دریاچه گورستان قایقهای واژگون و بلااستفاده و رها شده است.
گری لوییس * "نزدیک به ده سال پیش همه چیز بسیار متفاوت بود." این را حسن از ساکنان هامون، واقع در استان سیستان و بلوچستان در جنوبشرقی ایران می گوید. او ادامه می دهد: "قایقها در آب بالا و پایین میرفتند. ماهیگیران به صید روزانۀ خود دست مییافتند. تا چشم کار میکرد همه جا اب بود و سرسبزی. هامونها زنده بودند."
شوربختانه، این روزها هامونها با وضعیتی متفاوت رو به رو هستند. آبهایی درخشان که زمانی مآوای مرغان مهاجر و منبع ماهیان فراوان بودند، از میان رفتهاند. بسترِ خشک و خالی دریاچه گورستان قایقهای واژگون و بلااستفاده و رها شده است.
حسن ادامه میدهد: "ما می کوشیم هشتمان گروی نهمان نباشد. در نتیجۀ این خشکسالی فاجعه بار تعدادی از ما به قسمتهای دیگر کشور مهاجرت می کنند."
![](http://images.khabaronline.ir//images/2015/2/15-2-2-194811hamon.jpg)
"تالابها برای آینده ما" موضوع امسال روز جهانی تالابها است. هنگامی به کسانی مانند حسن گوش فرا میدهیم، به پذیرش مسوولیت جمعی اجتماعیمان برای نگاهبانی از این گنجینههای ضروری و غالباً کمتر- شناختهشده زیست محیطی ناگزیریم.
بسیاری از مردم بی خبرند از اینکه تا چه اندازه تالابها در حراست از ما کمک می کنند: تالابها وجود آب آشامیدنی برای همۀ ما را تضمین میکنند. پسماندهای مضر را از آب جدا کرده و آن را تصفیه می کنند. محل زاد و ولد ماهیان به شمار میآیند، و از این راه به تغذیۀ ما کمک می کنند. از راه ماهی گیری و شیلات به معیشت کمک می کنند. تالاب ها که سرشار از گوناگونی زیستی هستند، در صورت مدیریت پایدار، میتوانند منابع مهمی برای درآمدزایی از طریق گردشگران به شمار آیند.
طی نزدیک به دو سال گذشته، این فرصت مغتنم را داشتهام که به بیشتر قسمتهای جمهوری اسلامی ایران سفر کنم. شگفتیهای این تمدن غنی را دیدهام. ایرانیان سربلند و تابآور را ملاقات کردهام.
کوهستانها، جنگلها، آبها و تالابهایی را دیدهام که هوش ازسر انسان میربایند. من تصاویری از زیباییهایِ نفَسبُر را به چشم خود دیدهام. تجلی امید را دیدهام.
اما، شوربختانه، تصاویری از استیصال هم دیدهام: بیشتر آنها به چالش ِآب، که با آن رودررو هستیم، مربوط میشدهاند. داستانهایی که در اینجا بازگو میکنم از ایرانیانی نقل میشود که معیشتشان، در نتیجۀ فشارِ تحمیل شده بر تالابها به دلیل مدیریت منابع آبی، آلودگی - و تا اندازهای - پیامد تغییرات اقلیمی مورد تهدید واقع میشود.
قشم یکی از نخستین جاهایی بود که در فاصلۀ کوتاهی از ورودم به ایران به آن سفر کردم - جزیرهای زیبا در تنگۀ هرمز در خلیج فارس. قشم، که مقصدی محبوب گردشگران به شمارمیآید، به تالابها، نسیم گرم دریایی و سرزمین اعجابانگیز زمینشناختی دره چاهکوه می نازد. اما، این جزیره هم دشواریهایی مرتبط با آب دارد.
یکی از ساکنان محلی به نام عبدالرحمان می گوید: "در چهار، پنج سال گذشته، شاهد کاهش گوناگونی زیستی بودهایم. آلودگی آب را در تالابهایمان میتوانیم به چشم خود ببینیم که در پی نشتِ گازوییل از باکِ لنجها روی داده است. آنچه زمانی خانۀ ماهیان گوناگون بود، اکنون یکی از آلودهترین تالابهای ایران است."
اوایل سال جاری، در فروردین ماه از تالاب شادگان در استان خوزستان بازدید کردم، که اینک از جمله تالابهای در معرض خطر شمرده میشود. این هم از گفته های عادل و برادرانش است، که تالاب زمانی خانۀ آنان، و محل معیشتشان بود: "گاه خیال میکنم گم شدهام." در میانۀ اندوه، لبخندی غریب بر چهرهاش نقش میبندد. او چنین ادامه میدهد: "دلم برای آن روزهای خوش گذشته تنگ میشود که من و خانوادهام نزدیک تالاب زندگی و کار میکردیم، زیرا تالاب زنده بود. اما حالا خویشانِ من همه به شهرهای دیگر مهاجرت کردهاند تا از پسِ زندگیشان برآیند. تالاب ما به آهستگی دارد کوچک و کوچکتر میشود."
این داستان منحصر به حسن، عبدالرحمان، عادل نیست: با توالیِ هشداردهندهای در سراسر سرزمینی تکرار می شود که تالابهایش زمانی گنجینۀ خاورمیانه به شمارمیآمدند. فرسایش تالابهای ایران خسارات انبوهی به بارآوردهاست؛ هم به گوناگونی زیستی، و هم به زندگی مردم. زیرا، آنگاه که کشاورزی و ماهیگیری در تهدید باشند، معیشت مردمان نیز در معرض خطر قرار میگیرد. آنگاه که مردم نمیتوانند از پایداری اقتصادی برخوردار شوند، اگر بتوانند مهاجرت میکنند؛ به جاهایی که دیگر مردمان پیشتر از آنها زندگی میکردهاند. پیامدها میتوانند تند و ناگوار باشند. بیجاشدگان آسیبپذیرند. تنش در جوامعی که مهاجران به آنها میپیوندند پدید میآید. فشار بیشتری بر محیط زیست اعمال می شود، و این چرخۀ باطل میپاید.
این داستانها همه شوماند. و ما آنها را از بیم مخاطره نادیده می انگاریم.
از این رو، هرگاه چنین افکاری را میشنوم، نگران زیستبوم و توسعه میشوم. اما آنچه مرا بیش از همه نگران میکند چالشهای انسانی و انساندوستانه است که احتمالاً با آنها رودررو خواهیم شد. شاید دههها بگذرد. اما شاید این چالشها تنها چند سال با ما فاصله داشته باشند. با اینهمه، در میانۀ این نگرانی، داستانهایی حقیقی از موفقیت و دلگرمی هم هست.
برای نمونه، در آبان 1392، وقتی که از دریاچۀ اورمیه دیدار می کردم، نخستین تصویری که از آن داشتم ویرانم کرد. آنچه در گذشته یک دریاچه پررونق به شمار میآمد - و بزرگترین دریاچۀ آب شور ِخاورمیانه بود - با بستری خشک، نمکی و خالی جایگزین شدهبود. باد نمک را بلند میکرد و بر کشتزارهای لبۀ دریاچه میوزاند و صدمات جبرانناپذیر بر زمینهای کشاورزی وارد میآورد. با اینهمه، برای دریاچۀ اورمیه امیدهایی پدیدآمدهاست.
![](http://images.khabaronline.ir//images/2015/2/15-2-2-194944oromie.jpg)
طی سال گذشته، دولتهای ایران و ژاپن به همراه سازمان ملل متحد به هم پیوستهاند تا به این چالش زیست محیطی بپردازند. برنامه آن است که با بهبود شیوۀ مدیریت آب در برخی از اراضی کشاورزی واقع در حوزۀ آبگیردریاچۀ اورمیه، میزان بیشتری از این آبهای ذخیرهشده را به سوی دریاچه برگردانند. هدف آن است که - طی زمان - آب بیشتری به سوی دریاچه بازگردانده شود تا صرف پایداری زیست بوم گردد.
در اواسط تابستان 1393، پسر نوجوانی را به نام اسفندیار در نزدیکی روستای گُل ملاقات کردیم.
او گفت: "می خواستم از شما به خاطر کمک به ما سپاسگزاری کنم." او ادامه داد: "پدرم دربارۀ روش تازۀ آبیاری تعلیم دیده که در مدت زمان طولانی به احیای بخشهایی از دریاچۀ اورمیه کمک خواهدکرد. حالا، پدرم لازم نیست ما را در جست وجوی کار رها کند و به جاهای دیگر برود. من هم وقت بیشتری با او صرف میکنم. خوشحالم."
او دربارۀ آیندهاش فکر میکند و میگوید: "امیدوارم بزرگ که شدم بتوانم مهندس شوم تا به پدرم در حل مشکلات آب در محیط زندگیمان کمک کنم."
صدمات واردشده به تالابها یکشبه پدید نیامدهاند. سالها طول کشید تا چنین شوند. دلایل بسیاری هم سبب آنها شده است. از همینرو، بازسازی آنها زمان بسیار نیاز دارد.
لازم است نخست بدانیم که مشکل وجود دارد. تنها در این صورت خواهیم توانست به حل آن بپردازیم.
همین حالا هم میتوانیم رخ دادن تغییر را در اظهارات و اقدامات جناب آقای دکتر روحانی، ریاست محترم جمهور و معاون ایشان، سرکارخانم دکتر ابتکار شاهد باشیم. آنها- و دیگر راهبران و مقامات بلندمرتبه - به صراحت دربارۀ تهدید نسبت به محیط زیست و عواقب آن سخن گفتهاند. آنها به درستی از پرداختن به این چالشها به عنوان اولویت ملّی یاد کرده، و دانستهاند که علم مدتی است دست بهکار شده و لازم است سیاست خود را به آن برساند.اما چگونه باید چنین کنیم؟آموزش کلید بهبودی و احیای تالابهای ماست. اگر مردم را آموزش بدهیم (مانند پدر اسفندیار) و اگر گزینههای مختلف شیوۀ زندگی پیش ِ روی آنها بگذاریم - که گاه خود گزینههایی دشوار هستند - میتوانیم با همکاری هم این چالشها را پشت سر بگذاریم.
بر این باور هستم که آموزش جوانانمان- مانند اسفندیار جوان - مهم است تا محیط زیست را نگاهبانی و حفاظت کنیم. از این رهگذر، امید می رود آنان اشتباهات کمتری از آنچه نسل من در سرتاسر دنیا مرتکب شدند انجام دهند. اشتباهاتی که دیگر نمیتوانیم شاهد رخ دادنشان باشیم.
و در تمامی اینها، سازمان ملل متحد حضور دارد تا همچون شریکی ایران را در دستیافتن به راهحلها یاری کند. و با ایرانیان همکاری کند تا این راه حل را اجرا نمایند.گرامی باد روز جهانی تالابها!* هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران
منبع: خبرآنلاین
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]
صفحات پیشنهادی
تالابهای ایران؛ لبخندی در میانه اندوه
تالابهای ایران لبخندی در میانه اندوه جامعه > محیط زیست - گری لوییس نزدیک به ده سال پیش همه چیز بسیار متفاوت بود این را حسن از ساکنان هامون واقع در استان سیستان و بلوچستان در جنوبشرقی ایران می گوید او ادامه می دهد قایقها در آب بالا و پایین می&zwبازدید هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در تهران از شهر بلقیس
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۴ هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران به اتفاق هیات همراه از شهرتاریخی بلقیس در خراسان شمالی بازدید کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان شمالیگری لوئیس که جهت شرکت در کنفرانسی مرتبط با منابع طبیعی به شهرستان اسفدرخواست هماهنگ کننده ويژه سازمان ملل در امور صلح خاورميانه از دولت فلسطين
۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ۱۳ ۳۹ب ظ درخواست هماهنگ کننده ويژه سازمان ملل در امور صلح خاورميانه از دولت فلسطين هماهنگ کننده ويژه سازمان ملل در امور صلح خاورميانه از دولت فلسطين خواست به تعهدات خود عمل کند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج رابرت سري هماهنگ کننده ويژه سازمان ملل در امورتالاب هاي ايران؛ لبخندي در ميانۀ اندوه
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ۱۶ ۴۸ب ظ تالاب هاي ايران لبخندي در ميانۀ اندوه گروه بين الملل به گزارش خبرگزاري موج نزديک به ده سال پيش همه چيز بسيار متفاوت بود اين را حسن از ساکنان هامون واقع در استان سيستان و بلوچستان در جنوبشرقي ايران مي گويد او ادامه مي دهد قايقها در آب بالا و پاييهماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران: تالاب هامون و انزلی نیازمند توجه خاص هستند/ضرورت مدیریت سدسازی در ایران
هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران تالاب هامون و انزلی نیازمند توجه خاص هستند ضرورت مدیریت سدسازی در ایرانهماهنگ کننده سازمان ملل متحد در ایران گفت تالابهای هامون و انزلی به توجه خاصی نیاز دارند به گزارش خبرگزاری فارس از انزلی گری لوئیس عصر امروز در حاشیه بازدید از تالاب ا- سازمان ملل و شورای امنیت حملات تروریستی در مصر را محکوم کرد.
سازمان ملل و شورای امنیت حملات تروریستی در مصر را محکوم کرد نیویورک-ایرنا-دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت در بیانیه های جداگانه حملات تروریستی روز پنجشنبه در سینای مصر را محکوم کردند وخواستار مجازات عاملان این حملات شدند بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در بیانیه ای ضمن ابراز همدوزیر اطلاعرسانی سوریه: سازمان ملل برخورد جدی با اقدامات اسرائیل داشته باشد
دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۲ وزیر اطلاع رسانی سوریه با بیان اینکه سازمان ملل باید به طور جدی برای مقابله با اقدامات اسرائیل وارد عمل شود گفت نخست وزیر اسرائیل به دلیل اقداماتش علیه سوریه لبنان و فلسطین خود نماینده تروریسم است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عمران زعبیبرف مقر سازمان ملل را تعطیل کرد
برف مقر سازمان ملل را تعطیل کرد سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که به دلیل برف و بوران شدید و طوفان های سنگین مقر این سازمان در نیویورک از ساعت 14 دوشنبه به وقت محلی تا پایان روز سه شنبه تعطیل خواهد بود آفتاب استفان دوجاریک در کنفرانس خبری روز دوشنبه به خبرنگاران اطلاع داد کگزارش محرمانه سازمان ملل اسلحه جدید اوباما برای دفاع ازتوافق با ایران -
آسوشیتدپرس گزارش داد گزارش محرمانه سازمان ملل اسلحه جدید اوباما برای دفاع ازتوافق با ایران شناسهٔ خبر 2470684 چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ بین الملل > آمریکای شمالی سازمان ملل شب گذشته گزارشی محرمانه را درباره عمل به تعهدات از سوی ایران منتشر کرده که این گزارش می تواند به عنهشدار تحلیلگر ارشد روابط بینالملل به آمریکا درباره یمن استفان والت: آمریکا از اشتباهاتش در خاورمیانه درس نمی
هشدار تحلیلگر ارشد روابط بینالملل به آمریکا درباره یمناستفان والت آمریکا از اشتباهاتش در خاورمیانه درس نمیگیردتحلیلگر ارشد روابط بینالملل در آمریکا ضمن هشدار درباره دخالت این کشور در یمن هشدار داد که ایالات متحده از ۵ درس موجود از اشتباهات گذشته خود در خاورمیانه عبرت نمیگیرداعتصاب در سازمان ملل
اعتصاب در سازمان مللحمیدرضا امیدی سرور 12بهمن 1392تاریخ انتشار يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۱۸ مردی با کبوترنویسنده رومن گاریمترجم لیلی گلستانناشر ثالث چاپ اول ۱۳۹۳۱۲۲ صفحه ۷۰۰۰ توماناین کتاب را در تهران فروشگاه اینترنتی شهر کتاب و در شهرستانها پاتوق کتاب فردا تا یکاتفاقی که مقر سازمان ملل را تعطیل کرد
اتفاقی که مقر سازمان ملل را تعطیل کردتاریخ انتشار دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۳ ۵۲ سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که به دلیل برف و بوران شدید و طوفان های سنگین مقر این سازمان در نیویورک از ساعت ۱۴ دوشنبه به وقت محلی تا پایان روز سه شنبه تعطیل خواهد بود به گزارش ایرنا استفان دحمله افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در طرابلس لیبی
حمله افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در طرابلس لیبیافراد مسلح به دفتر سازمان ملل در لیبی حمله کردند که در این حمله دستکم یک نفر کشته شد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در شهر طرابلس پایتخت لیبی حمله کردند که در این حمله دستکم یک نفر کشته- دبیرکل سازمان ملل اعدام گروگان ژاپنی را محکوم کرد
دبیرکل سازمان ملل اعدام گروگان ژاپنی را محکوم کرد تهران-ایرنا- بان کی مون دبیرکل سازمان ملل اعدام یک گروگان ژاپنی به وسیله گروه تروریستی داعش را محکوم کرد به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کیودو ژاپن سخنگوی بان کی مون در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود گفت دبیرکل سازمان ملل قتل آایران بزرگترین تولیدکننده برق خاورمیانه شد
ایران بزرگترین تولیدکننده برق خاورمیانه شد مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ایران بزرگترین تولید و مصرف کننده برق منطقه خاورمیانه است گفت سالانه معادل ظرفیت تولید برق کشورهای همسایه در ایران ظرفیت تولید برق ایجاد میشود آفتاب به گزارش خبرگزاری مهر همایون حائري امروز در كنفرانسحمله افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در طرابلس |اخبار ایران و جهان
حمله افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در طرابلس افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در لیبی حمله کردند که در این حمله دستکم یک نفر کشته شد کد خبر ۴۶۹۵۶۴ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۰۴ - 25 January 2015 افراد مسلح به دفتر سازمان ملل در لیبی حمله کردند که در این حمله دستکم یک نفر کشتهسازمان ملل طرفهای درگیر در لیبی را به حفظ آتشبس فراخواند
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۱ سازمان ملل از تمامی طرفهای درگیر در لیبی خواست تا به برقراری آتشبسی که در چارچوب مذاکرات کشور بر سر آن توافق شده متعهد باشند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز هیات سازمان ملل در لیبی طی بیانیهای از تمام طر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها