واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: عطرچیان بیان کرد:
ترانزيت حدود 11 ميليون تن كالا از خاک ايران
بيش از 10 ميليون و 890 هزار تن كالا از كشور در ده ماه سال جاري از خاک ايران ترانزيت شده كه در مقايسه با مدت مشابه پارسال 9 و نيم درصد افزايش يافته است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مدير كل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با بيان اين مطلب گفت:توسعه و بهبود زيرساختهاي حمل و نقل و تقويت راهگذرها و كريدورهاي ترانزيتي از خاک ايران کمک کرده است در اين مدت 10 ميليون و 338 هزار تن انواع كالاهاي نفتي و غيرنفتي معادل 95 درصد از طريق جاده و 552 هزار تن معادل 5 درصد با راهآهن ترانزيت شود كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ترانزيت جادهاي 8 و نيم درصد افزايش نشان مي دهد.
محمدجواد عطرچيان اظهار داشت : از اين ميزان 4 ميليون و 776 هزار تن را مواد نفتي و 6 ميليون و 113 هزار تن را مواد غيرنفتي تشكيل مي دهد كه عمدهترين بخش مواد غيرنفتي کالاهايي مانند مواد سوختي، انواع پنبه، كالاهاي ساختماني، لوازم خانگي، وسايل نقليه باري و مسافري است.
وي افزود: در ميان مرزهاي کشور بندرعباس با 2 ميليون و 851 هزار تن معادل 26 درصد فعالترين مرز در زمينه ترانزيت ورود كالا به شمار ميرود و مرزهاي پرويزخان، باشماق و بازرگان در ردههاي بعدي قرار دارد.
عطرچيان گفت : در زمينه ترانزيت خروج كالا از كشور، بندر امام با 3 ميليون و 583 هزار تن معادل 33 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي بندرعباس، سرخس و لطفآباد در ردههاي بعدي قرار دارد.
مديركل دفتر ترانزيت و پايانه هاي مرزي بيشترين حجم تردد كاميونهاي حامل بار ترانزيتي را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام كرد و افزود: از 470 هزار سفر- كاميونهاي حمل كننده كالاهاي ترانزيتي، 293 هزار دستگاه معادل 62 درصد با كاميون ايراني بوده است.
وي خاطرنشان كرد: تصميم هاي مؤثر و راهبردي و تجهيز امكانات و زيرساختها، تسهيلات گسترده حمل و نقل و هماهنگي سازمانها در ترانزيت در بهرهبرداري از موقعيت جغرافيايي و منحصر بفرد کشورمان نقش قابل توجهي دارد.
عطرچيان از رويكرد جديد و تلاش جدي وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي براي بهرهمندي از توانمندي بخش خصوصي و صاحبان شركتهاي حمل و نقل بينالمللي و تشكلهاي صنفي براي افزايش ترانزيت خبر داد که كه در اين زمينه نقشآفريني بسيار مناسبي دارد و از عوامل مؤثر در رشد ترانزيت است.
عطرچيان افزود: جمهوري اسلامي ايران ميتواند قطب ترانزيت منطقه باشد و شناسايي ظرفيتهاي منطقهاي و برقراري روابط ديپلماسي بين كشورهاي همسايه و منطقه آسيا در دستور كار است تا با رشد و توسعه قابليتهاي موجود و با مديريت صحيح روند ترانزيت روز به روز رشد داشته باشد و رونق يابد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تردد کامیونهای ترانزیت ترکیهای و ایرانی از مرزهای دو کشور بدون پرداخت عوارض آزاد شد
محدودیت تردد در آزاد راه قزوين ـ رشت بدليل اجرای عمليات درزگيری آسفالت
محور اردبيل – سرچم از امروز بدليل اجراي عمليات راهسازي مسدود می شود
افزایش ۵۰ درصدی ترانزیت کالا از مرز بازرگان
محدودیت تردد در آزادراه كرج ـ تهران تا اطلاع بعدی
محدودیت تردد در محور فيروزآباد ـ جم/ محور قم ـ گرمسار همچنان مسدود است
افزايش ارزش صادرات کالا از گمرک سرو آذربايجان غربي
کد خبر: ۵۱۲۰۹۶۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]