تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844140342




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كرمانشاهي: خودرو ملي با قطعه چيني مزيت نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كرمانشاهي: خودرو ملي با قطعه چيني مزيت نيست
زماني كه در سال 1334، صنعت خودرو در ايران راه‌اندازي شد، همزمان توليد خودرو نيز در كشورهاي كره و ژاپن آغاز شد.
نویسنده : بهناز قاسمي 
 زماني كه در سال 1334، صنعت خودرو در ايران راه‌اندازي شد، همزمان توليد خودرو نيز در كشورهاي كره و ژاپن آغاز شد. اكنون پس از 50 سال صنعت خودرو ايران كجا و تويوتا ژاپن و هيونداي كره كجا؟ كيومرث كرمانشاهي معاون سابق سازمان توسعه تجارت با طرح اين پرسش مي‌گويد: پس از 50 سال از آغاز صنعت خودرو در كشور، خودرو ملي سمند با قطعات چيني به بازار عرضه مي‌شود و اخيراً خودروسازان نيز خودروهاي چيني وارد مي‌كنند به بهانه رسيدن به عمق ساخت داخل...

گفت‌وگوي «جوان» را با كرمانشاهي بخوانيد:
 گفته مي‌شود صنعت خودرو ايران در منطقه رتبه نخست را دارد، اما از لحاظ كيفيت و قيمت تمام شده مورد رضايت مصرف‌كنندگان داخلي نيست. به اعتقاد شما صنعت خودرو چگونه مي‌تواند به پيشرفت قابل توجهي در اين بخش‌ها دست يابد؟
 صنعت خودرو در سال 1334 در ايران راه‌اندازي شد اين صنعت همزمان در كره و ژاپن نيز به راه افتاد. اما اكنون پس از 50 سال، صنعت خودرو ايران، خودرو ملي با قطعات چيني توليد مي‌كند و به دليل هزينه‌هاي سربار و دولتي بودن دو خودروساز بزرگ، ايران خودرو و سايپا، قيمت تمام شده خودرو در كشور بالاست و اين هزينه‌ها از جيب ملت پرداخت مي‌شود. آيا توليد خودروي ملي سمند با قطعات چيني پس از 50 سال به معناي مزيت است؟ اين موضوع نياز به تحليل و بررسي دارد. در بخش صادرات نيز دامپينگ انجام مي‌دهيم و در نهايت با زيان صورت مي‌‌گيرد. اين درحالي است كه بخش خودروسازي چيني به دليل توليد انبوه و دستمزد پايين، خودروهاي متنوع با قيمت ارزان به بازار عرضه مي‌كند و بازار ايران را قبضه مي‌كنند.
 گفته مي‌شود تحريم‌ها در چند سال اخير مانع از رشد اين صنعت شده؛ نظر شما چيست؟
درست است كه تحريم‌ها اين صنعت را دچار محدوديت كرده، اما عمده‌ترين دليل عدم رشد در سال‌هاي اخير ضعف در مديريت كلان اين صنعت و تغيير پياپي مديران و 500 تا 600 هزار نيروي كار حقوق بگيراست. اخيراً نيز به بهانه عمق ساخت داخل، خودروهاي چيني وارد شده و پيش‌فروش مي‌شود. چند سال پيش كه خودروسازان با پژو و رنو قرارداد بستند نيز به دنبال عمق ساخت و داخلي‌سازي بودند، اما متن قرارداد طوري بود كه با تحريم شركاي خارجي كنار كشيدند و توليد خودروهايشان را متوقف كردند.
 راهكار چيست؟
با توجه به شرايط فعلي اين صنعت،‌ بايد بررسي كنيم كه مزيت ما در قطعه‌سازي است يا خودروسازي؟
با استفاده از تجربيات گذشته، بايد تعيين تكليف كنيم. اگر مزيت ما در تجارت است، اشتغال موجود در خودرو را به تجارت و خدمات سوق دهيم. يكبار توليد خودرو را هزينه، فايده كنيم. در برخي از كشورهاي پيشرفته مانند آلمان بنز و بي‌‌ام و به دليل هزينه‌هاي بالا خودرو توليد نمي‌كنند، بلكه توليدشان را در ديگر كشورها انجام مي‌دهند، در ايران نيز بايد چنين تحقيقاتي صورت گيرد و نبايد به هر دليلي درست يا غلط، توليد خودرو را ادامه دهيم. بايد براساس يك سند و چشم‌انداز مناسبي اين صنعت ادامه حيات دهد و طبق آن همه مديران حال و آينده ملزم به اجراي آن باشند كه متأسفانه صنعت خودرو ايران در طول اين 50 سال چنين چشم‌اندازي نداشته است.
 با توجه به رشد توليد خودرو و حمايت دولت از اين صنعت بعيد است كه توليد هزينه، فايده شود و يا مزيت قطعه‌سازي به توليد خودرو ارجحيت داده شود، چرا كه خودروسازان سال گذشته درشرايط ركود بازار داخل، از محل صادرات سود بردند، نظر شما چيست؟
 بله، اما صادراتي كه استمرار داشته باشد ارزشمند است. در شرايط فعلي اقتصاد كشور، صادرات بيش از گذشته اهميت دارد، اما اينكه خودرو با چه قيمتي صادر شود و نفوذ در بازارهاي صادراتي ادامه‌دار باشد، اهميت بيشتري دارد.
اينكه براي حضور در بازارها، چند سالي زير قيمت و با اسپينگ خودرو صادر كنيم، ايرادي ندارد، اما نمي‌شود تا ابد با ضرر، خودرو صادر كنيم. بنابراين اگر با مديريت واردات صادرات را توسعه دهيم و در كنار آن با تنوع محصول و ارتقاي كيفيت براساس سند چشم‌انداز مشخص توليد را ادامه دهيم، مي‌توانيم به آينده اين صنعت اميدوار باشيم، در غير اين صورت همچنان خودروهاي چيني بازارهاي ايران را قبضه كرده و حقوق مصرف‌كنندگان داخلي تضييع خواهد شد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن