واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۵۸ب.ظ)
با همت اداره کل کتابخانه هاي عمومي استان کرمانشاه؛ جلسه نقد کتاب من زنده ام برگزار شد با همت اداره کل کتابخانه هاي عمومي استان کرمانشاه، حوزه هنري و فروشگاه پاتوق کتاب و منتقدين برجسته استان جلسه نقد کتاب من زنده ام در کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از کرمانشاه، در ابتداي اين جلسه که با حضور منتقدين و صاحب نظران برجسته استان برگزار شده بود، بيژن راستي فر سرپرست اداره کل کتابخانه هاي عمومي ضمن عرض خير مقدم و تبريک به مناسبت فرا رسيدن دهه مبارک فجر ضمن سخناني گفت: يکي از نشانه هاي اهميت اين کتاب توجه و نوشتن نظري در انتهاي اين کتاب توسط مقام معظم رهبري است.
وي دليل نقد آثار ارزشمند را محتواي خوب و پر مخاطب بودن آنها عنوان و افزود: نقد آثار و کتاب هاي خوب موجبات اصلاح آنها را فراهم مي کند و کتاب با نقد برجسته تر مي شود.
راستي فر در انتهاي سخنان خود نقد را موجب اصلاح اثر دانست و گفت: نقد در واقع يک فرصت است براي نويسنده تا مشکلات و نواقص کتاب را کشف و تصحيح کند.
در ادامه اين جلسه رضا کريمي کارشناس امور فرهنگي اداره کل کتابخانه هاي عمومي استان کرمانشاه نيز در سخناني ابتدا از همکاري حوزه هنري و فروشگاه پاتوق کتاب که با اهداء 70 جلد از کتاب مذکور موجبات نقد کتاب را فراهم کرده قدرداني و گفت: مهمترين نکته در مورد اين کتاب انتخاب نام کتاب است.
وي پيام اصلي کتاب را همان نام آن خواند و اضافه کرد: اين از نقاط قوت اثر است که پيام اصلي کتاب همان نام آن باشد در واقع نويسنده اثر تمام کتاب را در نام آن به قلم کشيده است.
کريمي نوع ارتباط کتاب با مخاطب را به نشستن نويسنده کتاب روبروي مخاطب و سخن گفتن تند و سريع او تشبيه و تصريح کرد: از همان ابتداي کتاب خواننده احساس مي کند بار سنگيني بر دوش نويسنده کتاب است که مي خواهد با بيان تند و سريع آن اين بار را بر زمين بگذارد، انگار نويسنده اصلا فصت ندارد و يا مي ترسد سخنش را فراموش کند.
وي يکي ديگر نقاط قوت اثر که آن را منحصر به فرد مي کند جذابيت آن خواند و ابراز داشت: نوع کلام و بيان آن اجازه نمي دهد خواننده کتاب خواندن آن را قطع کند و نشان از جذبه اثر است.
کريمي در انتهاي صحبت هاي خود لازمه قوي شدن محتوا و قالب کتاب را نقد آن دانست و عنوان کرد: نبايد در نقد کتاب فقط به ستايش آن بپزدازيم بلکه بايد به نقاط ضعف آن نيز پرداخت تا کتاب قويتر شود.
در ادامه اين جلسه منقدين به بيان نقدهاي خود پرداخته و به مواردي همچون عدم کوشش مسئولين استاني در پوشش خاطرات دفاع مقدس در غرب کشور بويژه خاطرات بانوان، داستاني نشدن خاطرات در نگارش و بيان آنها، لزوم بيان واقعيت هاي جنگ، سير روال خاطره نويسي در تاريخ بشري و ايران، عدم خودنگاري خاطره و وقايع در تاريخ مشرق زمين، شروع خاطره نويسي در ايران با بازگشت صالح ميرزا از اروپا، فقدان نگاه جامعه شناسانه به جنگ، شروع و پايان کم فروغ کتاب و توجه بيشتر به سنديت خاطره اشاره کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]