واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وقتی هالیوود معرف یک زن مسلمان میشود
چاپ تبلیغات مبارزه با اسلام هراسی در کنار تصاویر سوپرقهرمان زن مسلمان
اخیرا شعارهایی در مقابله با اسلامهراسی روی بدنه اتوبوسهای سانفرانسیسکو چاپ شده است که در کنار آنها تصاویر یک سوپرقهرمان زن مسلمان با تعریف هالیوود از اسلام به چشم میخورد.
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، طی چند روز اخیر شعارهایی در مقابله با اسلام هراسی روی بدنه تعدادی از اتوبوسهای سانفرانسیسکو منتشر شده است که توجه هر شهروند آمریکایی را به خود جلب میکند. شعارهایی با مضامین زیبایی چون «نژادپرستی را در هم بشکنیم، عشق را همگانی کنیم» و یا «آزادی بیان مجوز اشاعه تنفر نمیشود». این اقدام توسط عدهای از فعالان فرهنگی این شهر که اصطلاحا خود را «کالچر جامرز» مینامند انجام شده است. این افراد کسانی هستند که با کارهای هنری و فرهنگی تلاش میکنند با هرگونه تبلیغات تلویزیونی و سینمایی که برخی غلطها را در جامعه به یک فرهنگ و مسئله نهادینه تبدیل میکند، مبارزه کنند. با تمام نکات مثبتی که در تبلیغات اخیر این گروه وجود دارد، آنچه که ممکن است هر مسلمانی را برنجاند، چاپ تصویر یک سوپر قهرمان زن مسلمان بدور از تمامی معیارهای تعریف شده برای یک زن مسلمان، در کنار این تبلیغات است.
البته با توجه به این مسئله که زادگاه این سوپرقهرمان، کمپانی هالیوودی مارول است، رویارویی با تعریفی اینچنینی از یک زن مسلمان جای تعجب نخواهد بود. این اولین باری است که یک سوپرقهرمان با هویت مسلمان تولید میشود. نام این سوقهرمان زن «کامالا خان» و هویت او پاکسانی معرفی شده است. به نظر میرسد که کمپانی «مارول» با الهام گرفتن از واقعه رخ داده برای «مالالا یوسف زی»، دختر نوجوان پاکستانی که به دست طالبان ترور شد، منتشر شده باشد. آنچه رسانههای غربی در خصوص این داستان نوشتهاند از این نکته حکایت دارد که کامالا به جنگ بدیهای موجود در جهان رفته و برای تبدیل آن به مکانی بهتر برای زندگی تلاش میکند. اما جستجوی بهتر اسطوره این داستان نشان میدهد که در لابلای این داستان گریزی نیز به پروژه اسلامستیزی زده شده و در واقع این طور وانمود شده که قرار است این دخترک خیالی و این داستان طنز با پدیده اسلامهراسی مقابله کند. برای مثال روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس با ارائه گزارشی به قلم «سابیا پرویز» نوشت: امیدواریم این داستان منجر به از بین رفتن برداشت غلط درباره زنان مسلمان شده و به تعریفی جدید از زنان مسلمان کمک کند.
نویسنده این گزارش، با ابراز خوشحالی از انتشار این داستان ابراز امیدواری کرده که مجموعه جدید کمپانی مارول به از بین رفتن برداشتهای غلط از زنان مسلمان در جوامع غربی که بعد از حادثه 11 سپتامبر بوجود آمده منجر شود. دیلی بیست نیز در رابطه با کامالا خان نوشت: «کامالا خان»،دختری پاکستانی که در شهر نیوجرسی زندگی میکند دارای قدرت زیادی است که به جنگ کلیشههای موجود رفته و هویت زنان مسلمان را تغییر میدهد. به گزارش خبرگزاری فارس، نکته دیگری که در تبلیغات منتشر شده بر اتوبوسهای سانفرانسیسکو با عکسی از یک سوپرقهرمان زن مسلمان وجود دارد این است که هویت آمریکایی این سوپرقهرمان بر هویت اسلامی آن سایه انداخته و همانند بیشتر فیلمهای هالیوودی، در نهایت، این یک قهرمان آمریکایی است که حلال تمامی مشکلات شده و به بدیها خاتمه میدهد. بنا بر این گزارش، عاملان انتشار این تبلیغات مدعیاند که این کار را در پاسخ به تبلیغات ضد اسلامی که سال گذشته در شهر واشنگتن روی بدنه اتوبوسهای چاپ شده بود، انجام دادهاند.
در این مورد، یک سازمان سیاسی ضد اسلامی در آمریکا انتشار عکسی از دیدار «حاج محمد امین حسینی»، مفتی بزرگ بیتالمقدس در سال 1941با هیتلر بروی بدنه حداقل 20 اتوبوس کرده بود که در کنار آن نوشته شده بود: تنفر مسلمانان از یهودیان در قرآن آمده است، دو سوم از کمکهای ما آمریکائیها به کشورهای اسلامی میرود، به نژادپرستی پایان دهیم، به کمکهایی که به کشورهای اسلامی میشود پایان دهیم. انتهای پیام/و
93/11/13 - 12:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]