تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درباره آيه «ياد خدا بزرگتر است» ـ : به ياد خدا بودن در هنگام روبه رو شدن با حلال و ح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842335640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- شورایاری و آسیب های سیاسی شدن آن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شورایاری و آسیب های سیاسی شدن آن تهران-ایرنا-سیاسی شدن شورایاری ها که نخستین انتخابات آن قرار است به زودی برگزار شود، با قرار دادن مصالح عمومی و شهری زیر سایه ی منافع گروهی، این نهاد مردمی را از انجام کارکردهای آن باز خواهد داشت.


بیش از یک دهه از تشکیل شورایاری به عنوان نهادی مردمی در کلانشهر تهران می گذرد. بر پایه ی ماده ی 2 اساسنامه ی انجمن شورایاری، این انجمن تشکلی غیردولتی، غیرمتمرکز، غیرسیاسی، داوطلبانه، مشارکتی و از جهت اقتصادی خودگردان است.
هدف کلی از تشکیل این نهاد غیر دولتی بهره گیری از تجربه و تخصص شهروندان در اداره ی امور محله یی- شهری، برقراری ارتباط بین مردم و مسوولان و در نهایت واگذاری اداره ی امور محلات به خود مردم است.
در پیوند با جایگاه و اهمیت شورایاری در اداره ی کلانشهر تهران، «حبیب کاشانی» عضو اصولگرای شورای شهر پایتخت در گفت و گو با گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا اظهار کرد: از آنجا که کلان شهرهای ما دارای مشکلات متعددی هستند و هر منطقه مشکل خاص خود را دارد، شورایاری ها می توانند به عنوان رابط بین شورای شهر و شهرداری تهران عمل کنند و پیشنهادات مردم را به مسوولان اجرایی حوزه ی شهری ابلاغ کنند.
شورایاری ها زیر نظر شهرداری و شورای اسلامی شهر فعالیت می کنند و اعضای آن هر چهار سال یک بار با رای شهروندان در محله ها انتخاب می شوند.
با وجود کارکردهای مهم این نهاد مردمی، برگزاری انتخابات شورایاری های تهران در چند سال اخیر یکی از مهمترین چالش های شهرداری و وزارت کشور بوده است. هفت سال از آخرین باری که شهروندان، شورایاران محلی را برگزیدند می گذرد و در این مدت وزارت کشور به دلیل کاستی های قانونی نتوانسته است زمینه های انتخابات مجدد را فراهم آورد.
در این زمینه، «محمد جواد کولیوند» نماینده ی مردم کرج و عضو کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی به گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در سال های گذشته بر سر راه برگزاری انتخابات شورایاری ها وجود داشته است، نبود ساز و کار قانونی برای برگزاری این انتخابات است. در بند هفتم اصل 71 قانون اساسی تنها به همکاری وزارت کشور برای این کار اشاره شده است.
پس از بروز اختلاف بین شورای اسلامی شهر تهران و وزارت کشور بر سر برگزاری انتخابات شورایاری ها، در جلسه ی هشتم بهمن ماه هیات دولت مقرر شد وزارت کشور در امور اجرایی و نظارت به شورای شهر کمک کند.
به رغم اعلام حمایت دولت از برگزاری انتخابات شورایاری ها که با استقبال و تقدیر «مهدی چمران» رییس شورای اسلامی شهر تهران روبرو شد، همچنان موانع مهمی پیش روی برگزاری انتخابات این نهاد وجود دارد. یکی از مهمترین این موانع، اختلاف بر سر نظارت بر برگزاری این انتخابات است. برخی بر این باورند وزارت کشور به عنوان مجری باید بر برگزاری انتخابات شورایاری ها نظارت داشته باشد تا هیچ گونه شایبه ی سیاسی در این زمینه به وجود نیاید.
در این پیوند، بحث هیات نظارت به گرهی در رشته ی برگزاری انتخابات شورایاری ها تبدیل شده است؛ هیاتی که به دستور رییس شورای شهر تهران تشکیل شد تا وظیفه ی بررسی صلاحیت نامزدهای شورایاری و برگزاری سالم انتخابات را بر عهده گیرد. ترکیب سیاسی افراد حاضر در هیات نامبرده موجب شد برخی اعضای شورای شهر بر نقش محوری وزارت کشور در فرایند نظارت بر این دوره از انتخابات اصرار داشته باشند.
«محسن سرخو» از اعضای اصلاح طلب شورای شهر تهران در گفت و گوی بیست و نهم دیماه با خبرگزاری «آنا» در مورد بحث نظارت بر انتخابات شورایاری ها گفت: برای برطرف کردن شایبه ها بهتر است وزارت کشور وظیفه ی برگزاری انتخابات شورایاری ها را بر عهده گیرد تا این انتخابات به بهترین شکل برگزار شود و شورای شهر نیز در این زمینه نقش نظارتی داشته باشد.
«مرتضی طلایی» نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در میزگرد خبری چهارم بهمن ماه خبرگزاری «ایلنا» تصریح کرد برخی افراد سعی دارند برگزاری انتخابات شورایاری ها را سیاسی جلوه دهند ولی باید توجه داشت برگزاری این انتخابات سیاسی نیست و تنها نشانه یی از مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خویش است.
در این ارتباط، کاشانی به پژوهشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: از آنجا که نظر مردم در مردم سالاری دینی بر همه ی نظرات ارجح است ما هم ترجیح داده ایم در این سطح باز هم به نظرات مردم رجوع کنیم و این در دنیا کم نظیر است.
وی با تاکید بر برخی گمانه زنی ها برای سیاسی شدن این انتخابات گفت: شورایاری تنها نهادی مردمی است که می تواند در راستای خدمت به شهروندان فعالیت کند نه زمینه های حزبی.
افزون بر مساله ی هیات نظارت و کارکردهای آن، برخی گمانه های مطرح شده درباره ی دخالت نمایندگان مجلسِ شورای اسلامی در انتخابات شورایاری ها، شایبه های سیاسی شدن آن را تقویت کرده است.
روزنامه ی «شرق»، بیست و نهم دی ماه از قول «احمد مسجد جامعی» رییس پیشین شورای اسلامی شهر تهران نوشت: در اساس نامه ی شوراها و روش اجرایی در دوره های گذشته، همواره نظارت بر انتخابات محلی بر عهده شوراها و هیات های ناظر محلی- منطقه ای در تهران بوده، ولی امروزه زمزمه هایی از بحث نظارت مجلس بر این انتخابات شنیده می شود که ممکن است شایبه سیاسی ایجاد کند.
از دید برخی ناظران، یکی از مهمترین دلایلی که سبب شده تشکل ها و گروه های سیاسی حساسیت زیادی روی انتخابات شورایاری ها داشته باشند به موضوع جایگاه و نفوذ محله یی این نهادهای مردمی بر می گردد. از این منظر، در کلانشهری مانند تهران که دارای چند صد محله ی بزرگ و کوچک است تشکل های سیاسی سعی دارند نامزد مورد نظر خود را در انتخابات شورایاری ها مورد حمایت قرار دهند تا این افراد پلی بین احزاب و مردم محله های مختلف باشند.
با توجه به آنچه گفته شد، پیش رو بودن انتخاباتی چون مجلس شورای اسلامی سبب توجه ویژه ی برخی گروه ها و تشکل های سیاسی به انتخابات شورایاری ها برای به دست آوردن دست برتر در این نهادهای مردمی شده است.
پایان سخن اینکه شورایاری ها به عنوان تشکیلاتی مردمی و غیر سیاسی می توانند منشا خدمات فراوانی برای کلا نشهری چون تهران باشند. با این حال اگر شورایاری به ابزاری سیاسی تبدیل شود، از فلسفه شکل گیری خود جدا خواهد شد. به عبارت دیگر شورایاری سیاسی شده نه «یار شورا» بلکه «بار شورا» است.
در چنین فضایی، زمانی که شورایار خود را وامدار یک گروه یا جناح سیاسی بداند، در برخی مسایل خاص مجبور به انتخاب بین منافع سیاسی و مصالح عمومی خواهد شد.
در مجموع، پیامد ناگزیرِ سیاسی شدن شورایاری ها دور افتادن این نهاد از ماهیت مبنایی آن یعنی مردمی بودن و به تبع آن بازماندن از وظایفی چون خدمت رسانی محله یی و ارتباط بین مردم و مسوولان شهری است.
* گروه پژوهش و تحلیل های خبری
پژوهشم** 2052**9279**2054


13/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن