واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به دلیل وخیم بودن عفونت ریه؛
مرگ ناگوار کارگر ۲۳ ساله معدن «گله توت»
«مسلم رشیدی، کارگر معدن گله توت پس از حادثه به دلیل شدت جراحات از زرند به کرمان منتقل شد و در بیمارستان باهنر کرمان تحت مداوا قرار گرفت اما علی رغم بهبود نسبی حالش به دلیل وخیم بودن عفونت ریه، پس از ۲۱ روز مقاومت جان خود را از دست داد.»
به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از قدس آنلاین، به دنبال وقوع حادثه ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» در روز پنجشنبه ۱۸ دی ماه که به مصدومیت سه کارگر انجامید، از کرمان گزارش میرسد که یکی از مصدومان پس از ۲۱ روز مقاومت سرانجام ۹ بهمن ماه در بیمارستان شهید باهنر کرمان در گذشته است.
یکی از اعضای خانواده مسلم رشیدی امروز (دوازدهم بهمن) گفت: با بهبود نسبی وضعیت جسمانی پزشکان امکان انجام عمل جراحی را پیدا کردند، اما پنجشنبه شب مجددا حال او وخیم شد و در اثر عفونت شدید ریه فوت کرد.
به گفتهٔ وی، علت فوت مسلم رشیدی از سوی پزشکی قانونی اصابت جسم سخت، پاره گی و عفونت ریه و صدمه به کلیهها عنوان شده است.
این عضو خانواده رشیدی همچنین به حوادث مشابهای که در سالهای گذشته در این معدن خصوصی برای کارگران اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: طبق اطلاعاتی که به ما رسیده این معدن در سالهای گذشته بازهم دستخوش حوادثی از این دست بوده اما عملا هیچ اقدامی جهت بهبود وضعیت ایمنی معدن صورت نگرفته است.
ضرروت نظارت بر معادن خصوصی
حوادث معدن در کرمان در حالی ادامه دارد که سال گذشته، در پی حادثهٔ انفجار در معدن چشمه پودنه سه کارگر این معدن کشته شدند. علت این حادثه عدم رعایت مسائل ایمنی عنوان شده بود. پس از آن بود که خانه معدن ایران با ارسال نامهای نسبت به آنچه «وضعیت خطرناک و غیر ایمن معادن زغالسنگ کشور» میخواند، هشدار داده بود. معدن گله توت دارای ۲۳۰ کارگر است و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان زرند قرار دارد.
گفته میشود مسلم رشیدی به همراه دو کارگر دیگر در زمان حادثه در تونل معدن مشغول انجام اتصال آهن آلات بودند که به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم در نصب این آهن آلات، با ریزش معدن مواجه شدند و چون این اتفاق در قسمت شیب دار تونل رخ داد نتوانستند به موقع فرار کنند و زیر آوار مدفون شدند.
به گفتهٔ خانواده مسلم رشیدی، علی رغم اینکه به نظر میرسد عدم رعایت نکات ایمنی عامل حادثه بوده است، اما هنوز نتیجهٔ گزارش بازرسی اداره کار زرند در خصوص حادثه به اطلاع آنها نرسیده است. گفتنی است، علی رغم اینکه پیش از این گفته شد گزارش بازرسی اداره کار زرند ارائه شده، ایرانمنش ریاست اداره کار زرند هرگونه پاسخگویی در این زمینه را منوط به هماهنگیهای انجام شده با این اداره کل دانسته است.
یکی از همکاران کارگر متوفی با ابراز تاسف از وقوع این حادثه گفت: آمار موارد حادثه خیز به خصوص در معادن خصوصی بیش از معادن دیگر است و این ناشی از عدم نظارت و بازرسی دقیق از این معادن است. وی گفت: این اولین باری نیست که ما شاهد حوادث اینچنینی هستیم، طبیعتا این خطرات همواره در کمین کارگران معادنی که از ایمنی کمتری هم برخوردار هستند خواهد بود اما باید مسولین راه حلی برای کاهش وقوع این حوادث پیدا کنند. وی ادامه داد: بسیاری از حوادثی که اتفاق میافتد رسانهای نمیشود و بعضا میبینیم که کارفرمای یک معدن حتی خبر ندارد که در معدن همجوارش حادثه اتفاق افتاده و یک کارگر کشته شده است.
کارفرما:حوادث معدن غیر قابل اجتناب اند
در همین حال، فتاحی کارفرمای معدن گله توت که پیش از این در گفتگو با ایلنا، جنس آهن آلات مورد استفاده در حین کار را یکی از عوامل بروز این حادثه اعلام کرده بود، امروز ضمن بیان این مطلب که «کارگران همگی تحت پوشش بیمه هستند و خسارتهای وارده توسط بیمه پرداخت میشود»، در اظهار نظری تامل برانگیز، حوادث معدن را غیر قابل اجتناب دانست و گفت: هیچ مسئول معدنی نمیتواند تضمین کند که معدن حادثه نداشته باشد. کار در معدن حادثه ساز است و نمیتوان منکر آن شد.
وی در خصوص وقوع حوادث مشابه در معدن گله توت در سالهای گذشته گفت: تنها یک حادثه در ۶ سال گذشته اتفاق افتاده و این دومین حادثهای است که پس از ۶ سال در معدن گله توت اتفاق افتاده است. و اینکه میگویند معدن گله توت حوادث دیگری هم داشته شایعه است و قابل قبول نیست.
فتاحی ادای توضیحات بیشتر در خصوص علت حادثه را به زمان دیگری موکول کرد.
کارفرمای معدن گلع توت پیش تر هم در اظهار نظر دیگری در خصوص حادثه گفته بود «در جادههای کشور هر روز تعداد زیادی کشته میشوند چرا هیچکس به آنها رسیدگی نمیکند. کار در معدن، جنگ با طبیعت است و این مشکلات هم اتفاق میافتد.»
لازم به یادآوریست، پنجشنبه ۱۸ دی ماه بود که در پی حادثه ریزش معدن زغال سنگ «گله توت» سه نفر مجروح شدند که حال یکی از آنان وخیم گزارش شد، کارفرما معدن گله توت پس از حادثه در گفتگوی کوتاهی، علت حادثه را نامرغوب بودن جنس آهن آلات مورد استفاده توسط کارگران ذکر کرد که در زمان اتصال آن به محل مورد نظر چون در قسمت شیب دار تونل بوده باعث ریزش و در نهایت منجر به بروز حادثه شده است. 2007
۱۲/۱۱/۱۳۹۳ - ۲۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]