واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قاچاق 1000 تريلي سيگار به كشور سازمان يافته است!
شش استراتژي براي كنترل دخانيات در دنيا وجود دارد كه اولين آن، افزايش هزينه لذت بردن از سيگار است يعني اينكه قيمت مواد دخاني از طريق ماليات بالا برود اما در حال حاضر بايد از نمايندگان كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي، سؤال كنيد چرا برنامه افزايش ماليات بر سيگار در سال ۹۴ را وتو كردهاند.
نویسنده : محمدرضا هاديلو
شش استراتژي براي كنترل دخانيات در دنيا وجود دارد كه اولين آن، افزايش هزينه لذت بردن از سيگار است يعني اينكه قيمت مواد دخاني از طريق ماليات بالا برود اما در حال حاضر بايد از نمايندگان كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي، سؤال كنيد چرا برنامه افزايش ماليات بر سيگار در سال ۹۴ را وتو كردهاند.
اينها صحبتهاي معاون بهداشت وزير بهداشت است كه در حاشيه نشست خبري پويش ملي مبارزه با سرطان در خصوص وضعيت قاچاق سيگار در كشور عنوان كرد و با انتقاد از تصميمي كه نمايندگان كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي گرفتهاند، گفت: دوستان معتقدند اگر ماليات بر سيگار افزايش يابد، قاچاق مواد دخاني بيشتر ميشود. اين در حالي است كه بررسيها نشان ميدهد سالانه هزار تريلي سيگار وارد كشور ميشود، چطور ممكن است كسي متوجه ورود قاچاق اين مقدار سيگار نشود. بايد اذعان كرد واردات قاچاق سيگار سازمان يافته است كه ميبايست با آن برخورد جدي شود.
دكتر علياكبر سياري با تأكيد بر اينكه ماليات بر سيگار در حال حاضر به قيمت خردهفروشي گرفته نميشود، افزود: ما معتقديم با افزايش ماليات بر سيگار به قيمت خردهفروشي، علاوه بر اينكه مصرف مواد دخاني كاهش مييابد، باعث خواهد شد قاچاق سيگار نيز كنترل شود.
سياري با تأكيد بر اينكه رانتخوارها قدرتمند هستند، گفت: در حال حاضر ماليات بر سيگار ۱۱ درصد است كه ميبايست اين ميزان به ۸۰درصد افزايش يابد.
تجارتي پرسود
معاون وزير بهداشت افزود: سيگار براي توليدكننده و واردكننده آن 300 تومان ماليات دارد اما آن را به قيمت 3 هزار و 600 تومان عرضه ميكند و ما امسال با كمك كارشناسان سازمان جهاني بهداشت فرمول ماليات سيگار بر خردهفروشي را تهيه كرديم كه در لايحه بودجه در سال اول 2 هزار ميليارد تومان و در دوره پنجساله 11هزار ميليارد تومان ماليات داشته باشد. وي تأكيد كرد: استدلال نمايندگان براي مخالفت با افزايش ماليات سيگار قوي نيست چراكه افزايش ماليات سيگار يك برنامه تأييد شده از سوي سازمان جهاني بهداشت نيز به شمار ميرود و چرا كميسيون تلفيق مجلس برنامه افزايش ماليات بر دخانيات را در سال 94 در لايحه بودجه وتو كرده است.
معاون وزير بهداشت در مورد فروش سيگار در دكههاي روزنامهفروشي نيز گفت: نامهاي به شهرداري نوشتيم كه دكهها مجوز فروش سيگار به صورت بسته و نخ را ندارند و شهرداري مكلف است كه از اين كار جلوگيري كند.
ممنوعيت ورود سيگار تا حريم 100متري مدارس
در همين راستا مدير اجرايي جمعيت مبارزه با دخانيات از اقدامات و پيگيريهاي انجام شده براي ممنوعيت فروش نخي سيگار و همچنين عدم عرضه آن تا شعاع 100 متري مدارس خبر داد.
علي طاهري درباره طرح پيشگيري از دخانيات در مدارس كه به طرح پاد شهرت يافت و چند سال قبل توسط اين جمعيت مطرح شده و قرار بود در سه بخش دانشآموزي، اوليا و مربيان و خانواده به اجرا گذاشته شود، گفت: براي انجام طرح پاد بايد با آموزش و پرورش به جمعبندي مشترك برسيم. در حال حاضر پروپوزال، پرسشنامهها و كتابچههاي مربوط به آن را آماده كرديم. البته بايد به بحث پشتيباني از اين طرح هم توجه شود.
وي با انتقاد از آنچه كه «برخورد محافظهكارانه وزارت آموزش و پرورش با اين طرح» خواند، ادامه داد: دليل اين موضوع محدوديتهاي خاصي است كه اين وزارتخانه با آنها مواجه است. اما به هر حال در ستاد مبارزه با دخانيات سخت پيگير اين طرح هستيم تا بتوانيم آن را عملياتي كنيم.
طاهري با اشاره به بخشي از مفاد اين بخشنامه گفت: ممنوعيت توزيع و عرضه مواد دخاني در اطراف مدارس و در فاصله 100 متري آنها، ممنوعيت نخ فروشي و ممنوع بودن فروش اين مواد به افراد زير 18 سال از جمله آنهاست. البته اين موضوع، قانوني است كه وجود دارد و بايد اجرا شود، اما از آنجا كه متوليان اجراي آن سازمانهاي مختلفي هستند، وزارت بهداشت از طرف ستاد كشوري كنترل و مبارزه با دخانيات متولي ايجاد هماهنگي بين سازمانهاي مختلف شده است و جلسات كارگروهها را هماهنگي ميكند. بايد ديد اين موضوع تا چه مرحلهاي پيش خواهد رفت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]