واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاصی ایرنا/ اورژانس هوایی تبریز نخستین مرکز ارایه دهنده خدمات اورژانسی فوری به بیماران سکته مغزی تبریز- ایرنا- رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی گفت: اورژانس هوایی این مرکز با همکاری بیمارستان امام رضا (ع) تبریز با حضور به موقع تکنسین ها بر بالین بیمار سکته مغزی و انتقال آن به بیمارستان نخستین مرکز ارایه دهنده خدمات اورژانس هوایی به این بیماران در کشور است.
دکتر روزبه رجایی غفوری روز یک شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: با اجرای طرح تحول سلامت در کشور، 15 مرداد ماه سال جاری نخستین اورژانس موتوری فوریت های پزشکی شمالغرب کشور به منظور حضور سریع و به موقع تکنسین های این مرکز بر بالین بیمار در مسیرهای پر ترافیک در تبریز راه اندازی شد.
وی گفت: تا پایان دی ماه سال جاری ازمجموع ماموریت های ابلاغی به این مرکز 21 پرواز صورت گرفته که از این طریق 27 بیمار به بیمارستان انتقال یافته اند.
دکتر رجایی با بیان اینکه از این تعداد 18 نفر مجروح تصادفی بودند، اظهار کرد: پنج نفر از بیماران نیز مادران باردار با حاملگی پر خطر بودند که به بیمارستان منتقل شده اند.
وی گفت: در شهریور ماه سال جاری نخستین بیمار سکته مغزی به مرکز اورژانس از شهرستان مراغه گزارش شد که بلافاصله همزمان با اعزام کادر امدادی بر بالین بیمار هماهنگی های لازم با بخش سکته مغزی بیمارستان امام رضا (ع) تبریز صورت گرفت.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان با بیان اینکه زمان طلایی برای انتقال فردی که دچار سکته مغزی شده از زمان شروع علایم بیماری سه ساعت است، تاکید کرد: با اعزام زود هنگام بیمار به بیمارستان و انجام اقدامات احیایی توسط کادر متخصص می توان از فلج شدن فرد جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: با اقدامات و هماهنگی هایی که در این خصوص در استان صورت گرفته موجب شد دستورالعمل کشوری حمل بیماران سکته مغزی توسط اورژانس هوایی در مرکز تبریز تدوین و از طریق اورژانس کشور به تمام مراکز اعلام شود.
دکتر رجایی از جمله علایم سکته مغزی که باید همراه بیمار به آن حساس باشد را اختلال در سخن گفتن و لکنت زبان، علایم ضعف و کرختی یک طرف بدن برشمرد و گفت: درمواجه با این موارد باید در سریعترین زمان ممکن و کمتر از دو ساعت، فرد به مرکز درمانی انتقال یابد.
وی با تاکید بر اینکه هدف از راه اندازی اورژانس هوایی رسیدن به موقع بیمار به مراکز درمانی است، افزود: میانگین زمان رسیدن بر بالین بیمار با استفاده از بالگرد 30 دقیقه بوده و میانگین انتقال بیمار به مراکز درمانی 22 دقیقه است.
وی با اشاره به بازدید رییس اورژانس کشور از مرکز فوریت های پزشکی استان گفت: در این بازدید تبریز به عنوان بهترین مرکز ارایه دهنده خدمات به خصوص در بخش اورژانس هوایی معرفی شد.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان همچنین اظهار کرد: یکی دیگر از اقداماتی که برای نخستین بار در کشور در این استان در حال انجام است مربوط به ایجاد محل های ثابت در تمام شهرستان ها برای استقرار بالگرد اورژانس می باشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با همکاری بسیار خوب مسوولان هوانیروز تمام مسیرهای ارتباطی استان مشخص و بهترین مکان برای فرود بالگرد شناسایی شده و با فرمانداران شهرستانها هماهنگی های لازم برای ایجاد پد هلی کوپتر صورت گرفته است.
دکتر رجایی همچنین از مردم درخواست کرد: هنگام مشاهده سوانح از تجمع در محل پرهیز و راه را برای آمبولانس های امدادی باز کرده و به هیچ وجه اقدام به انتقال و جابجایی بیمار و یا مصدوم نکنند.
وی تاکید کرد: مردم و حادثه دیدگان هنگام مشاهده بالگرد حتما مکان را برای نشست هلیکوپتر باز کرده و حداقل 60 متر با بالگرد فاصله داشته باشند و به دلیل پرتاب اشیا هنگام نشست و برخاست بالگرد به هیچ عنوان به آن نزدیک نشوند.
6120/587
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]