واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس خبر میدهد
مذاکره شرکتهای ترکیهای با شرکت صادرات گاز برای تولید برق
پس از آنکه در اوایل دی ماه اولین قرارداد تولید برق بین شرکت صادرات گاز ایران و یک شرکت داخلی امضا شد هم اکنون برخی از شرکتهای تولید برق ترکیه ای به منظور تولید و صادرات برق به ترکیه مشغول مذاکره با شرکت صادرات گاز ایران هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس پس از آنکه در اوایل دی ماه سال جاری اولین قرارداد تولید برق به منظور صادرات با گاز صادراتی بین شرکت صادرات گاز ایران و یک شرکت داخلی امضا شد،هم اکنون برخی از شرکتهای تولید برق ترکیهای به منظور تولید و صادرات برق به ترکیه مشغول مذاکره با شرکت صادرات گاز هستند. مدیرعامل شرکت صادرات گاز با بیان این که شرکتهای ترکیه ای که هم اکنون در حال مذاکره با آنها هستیم شرکتهای توانمند و باسابقه ای هستند، اعلام کرده است این شرکتها در ترکیه دارای نیروگاه هستند و توانمندی فنی و مالی آنها به صورت دقیق ارزیابی شده است. این گزارش حاکی است در تابستان سال جاری وزارت نفت با صدور اطلاعیه ای برای تامین گاز مورد نیاز برای تولید و صادرات برق به منظور تحقق بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی اعلام آمادگی کرد. بر اساس این اطلاعیه، وزارت نفت (از طریق شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران حسب مورد) مسئولیت تامین گاز مورد نیاز را برای تولید برق با هدف صادرات به مقدار و در نقطه مورد توافق بر عهده خواهد گرفت و گاز مورد نیاز را به عنوان آورده شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران به عنوان سرمایهگذار تحویل خواهد داد.
بر این اساس، تمامی مسئولیتهای مربوط به سرمایهگذاری برای تبدیل گاز به برق با راندمان حرارتی مورد توافق، کسب مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه، تاسیسات لازم برای انتقال و صادرات برق و نیز بازاریابی برق تولیدی در کشور هدف و همچنین مسئولیت تامین منابع مالی برای احداث نیروگاه (اعم از بخش فاینانس و نیزآورده نقدی) با سرمایه گذار خواهد بود.
برق تولیدی به ترتیب تعریف شده متعلق به مشارکتی متشکل از شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران و سرمایه گذار به نسبت آورده هریک خواهد بود و قرارداد نهایی برای صادرات برق،توسط مشارکت امضا خواهد شد.
بر اساس این گزارش همچنین سهم سرمایه گذار از قیمت فروش صادراتی برق، متناسب با قیمت فروش برق در هر بازار هدف، عبارت از هزینه تبدیل انرژی(Energy conversion Fee) و هزینههای انتقال و بازاریابی به علاوه سود متعارف بوده و مابه التفاوت این مبلغ با قیمت فروش صادراتی برق در هر مورد، سهم طرف دیگر مشارکت یعنی شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران خواهد بود. رعایت مفاد قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص تحویل سوخت غیر یارانه ای برای تولید و صادرات برق الزامی است. براساس این گزارش مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران دلایل اصلی انجام صادرات برق را ایجاد تنوع در صادرات گاز عنوان و تصریح می کند یکی از راههای متنوع سازی در صادرات گاز تبدیل آن به برق است که وزارت نفت در این زمینه وارد شده است. انتهای پیام/م
93/11/12 - 11:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]