واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
معرفی خادمالقرآن استاد «محمدرضا ستودهنیا»+زندگینامه
محمدرضا ستودهنیا استاد قرآن کریم در آیین اختتامیه مسابقات داترالقرآن امام علی(ع) به عنوان چهره قرآنی تجلیل شد. وی همچنین سال ۱۳۷۷ به عنوان خادمالقرآن معرفی شده بود.
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، استاد «محمدرضا ستودهنیا» در آیین اختتامیه مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) به عنوان خادم قرآن کریم معرفی و تجلیل شد. در این گزارش بخشی از زندگینامه و رزومه استاد محمدرضا ستودهنیا تقدیم میشود. محمدرضا ستودهنیا متولد 1343 اصفهان است، وی دوران کودکی و نوجوانی خود را در اصفهان گذراند و در سال 1361 موفق به اخذ دیپلم گردید. از یک سال قبل از انقلاب در حوزه علمیه صدر بازار و همزمان با دبیرستان شروع به تحصیلات حوزوی کرد و پس از دیپلم به طور جدی به دروس حوزوی مشغول شد و تا سال 1371 عمده دروس حوزوی شامل ادبیات عرب، فقه و اصول، منطق و فلسفه را به پایان رساند. البته وی در این دوران علاوه بر تحصیل به تدریس دروس حوزوی نیز مشغول بود.
در سالهای 1366 و 1367 در دوران دفاع مقدس با وجود امکان استفاده از معافیت تحصیلی حوزه علمیه، به طور داوطلب به خدمت سربازی اعزام شد. در سال 1371 در رشته زبان و ادبیات فارسی مشغول به تحصیل آکادمیک شد. سال 1375 دوره کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث را آغاز کرد و پایاننامه خود را با عنوان «بررسی تطبیقی میان علم تجوید و آواشناسی» با نمره 20 دفاع کرد. این پایاننامه در زمره پایاننامههای برگزیده در سال 1378 به وسیله وزارت ارشاد به چاپ رسید. این استاد قرآن کریم در همان سال در دوره دکتری پذیرفته و در سال 1381 پایاننامه دکتری را با عنوان «تأثیر قرائات بر تفسیر» دفاع کرد. این استاد قرآن کریم سال 1392 مدرک درجه 1 تدریس تلاوت قرآن کریم که معادل دکتری است را به صورت افتخاری از شورای عالی قرآن دریافت کرد.
فعالیتها استاد ستودهنیا در سال 1377 به عنوان خادم قرآن معرفی شد. وی نویسنده بسیاری از آثار و مؤلفات قرآنی است و عضو هیأت علمی و مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان، مدرس رادیو قرآن، داور مسابقات بینالمللی قرآن کریم در ایران و کشورهای اسلامی است. برخی از آثار علمی استاد ستودهنیا 1ـ کتاب «مهارتهای تلاوت قرآن» به زبان انگلیسی با عنوان «quran recitation skills» این اثر برای اولینبار مهارتهای تلاوت قرآن را به زبان انگلیسی به علاقهمندان سراسر جهان عرضه میکند و از آخرین دستاوردهای علمی و آواشناسی بهره گرفته است. 2ـ کتاب «هنر قرائت قرآن»، این اثر تحقیق و ترجمه پایاننامه دکترای یکی از مستشرقان آمریکایی به نام دکتر «کریستینا نلسون» است که درباره منشأ و سیر تحول آموزش قرآن و هنر قرائت در مصر به شیوه تحقیقی و علمی مطالعاتی را ارائه کرده است که در نوع خود بینظیر است. 3ـ کتاب «بررسی تطبیقی میان علم تجوید و آواشناسی»، این کتاب برگزیده وزارت ارشاد است و به عنوان منبع درسی و مرجعی در دورههای دکترای زبانشناسی تدریس میشود.
4ـ کتاب «دانش تجوید یک و دانش تجوید دو». 5ـ کتاب «دانش وقف و ابتدا». 6ـ کتاب «شرح منظومه جزریّه». 7ـ کتاب «راهنمای تلاوت». 8ـ کتاب «تلاوت قرآن» ترجمه شده به زبان اردو. به گزارش فارس، تدوین بیش از 50 مقاله علمی، پژوهشی و تخصصی در مجلات و همایشهای بینالمللی داخلی و خارجی، تولید بیش از دهها نرمافزار آموزشی و علوم قرآنی، کسب رتبههای بینالمللی متعدد در پژوهشهای علمی، برخی دیگر از آثار استاد محمدرضا ستودهنیا است. انتهای پیام/
93/11/12 - 11:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]