تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860366250
![نمایش مجدد: الزامات اقتصاد مقاومتی refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
الزامات اقتصاد مقاومتی
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اقتصاد مقاومتی یکی از ارکان «مکتب اقتصاد اسلامی» به حساب می آید که دیگر ارکان آن شامل «عدالت اقتصادی»، «تدبیر معیشت» و «عقلانیت اقتصادی»، الگوی تولید، توزیع و مصرف اقتصادی است، ارکان مذکور را اصطلاحاً «فرهنگ اقتصاد» می نامند.
به گزارش تراز ، اگر اقتصاد خالی از این ارکان باشد، دیگر نمی توان آن را اقتصاد اسلامی نامید، پس اسلامیت اقتصاد تقویت شده به وجود معنویت، عدالت و عقلانیت برخاسته از فرهنگ اسلامی در همه ی عرصه های تولید، توزیع و مصرف ثروت است، فرهنگی مبتنی بر معنویت و عدالت و عقلانیت دینی، فرهنگی مقاوم و سالم و مقتدر هم خواهد بود، آن گاه حضور و جریان این فرهنگ در دیگر ابعاد جامعه و از جمله حضور فرهنگ در نظام سیاسی، حضور فرهنگ در نظام فرهنگی و حضور فرهنگ در نظام اقتصادی موجب سلامت نظامات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی خواهد شد.
ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسظ مقام معظم رهبری، نفی اقتصاد لیبرالیستی و القاء خودباوری در حوزه اقتصاد است. یکی از عمده مشکلات اقتصادی، در کشور فقدان خودباوری و وابستگی فکری به غرب است؛ غربی که در سراشیبی سقوط قرار گرفته و برای نجات خود، سالهاست که با سیاستهای غلط نابودی ملتها را در دستور کار قرار داده است. دستآوردهای نظری و تجربه 35 سال گذشته جمهوری اسلامی نشان می دهد که بهبود معیشت مردم نه از طریق اقتصاد مبتنی بر لیبرال سرمایه داری بدست می آید و نه اقتصاد تمرکزگرا.
بارها صاحبنظران حوزه اقتصاد بیان نموده اند که موسسات و نسخه های طراحی شده نهادهای اقتصاد سرمایه داری نمی تواند با شرایط دینی و ملی و نیز منافع مردم کشورمان منطبق شود و این امر تکاثر ثروت و شکاف طبقاتی را فراهم می آورد. تکیه بر سیاستهای بانک جهانی و صندوق بین المللی و توصیه های آنها تا به امروز به یکی از محورهای آسیب زا در اقتصاد کشور تبدیل شده است.
به دنبال این توصیه ها، افکار شکل گرفته شبه روشنفکران در ادبیات اقتصاد سرمایه داری، موجبات حاکمیت گفتمانی تک ساحتی را فراهم آورده است که اجازه هر نوع دگراندیشی را سلب می نماید.
راهکارها و چاره جویی های کلیشه ای این جریان فکری که مبتنی بر همان نسخه های قدیمی است، نتایج زیانباری را برای اقتصاد و معیشت مردم به همراه آورده است، وابستگی به ارز دلاری، اختصاصی سازی به جای مردمی سازی و رشد بی رویه بازارهای سفته بازی و واسطه گری و دلالی و رانت خواری نتیجه این جریان فکری است.
یکی از ترفندهای دشمن و استکبار جهانی برای عقب نگه داشتن کشورها، ایجاد بحرانها و نوسانات کاذب در اقتصاد آن کشوراست که البته در کشور ما عملا و آشکارا پا را فراتر گذاشته با تحریم های اقتصادی ظالمانه اوج تهدید و فشار علیه یک ملت را نشان داده اند لیکن نباید فراموش کرد این بحرانها می توانند از یک سو تهدید و از یک سو فرصت قلمداد شوند.
اگر مردم و مسوولان کشور صرفا به فکر راه حل های کوتاه مدت، مقطعی و به اصطلاح مسکنی باشند، ساختارهای اقتصادی تغییری نکرده و همه امکانات کشور صرف فرو نشاندن نزاع ها و نوسانات خواهد شد و منابع کشور به هدر خواهد رفت، در این صورت قطعا چنین شرایطی یک تهدید بزرگ محسوب می شود.
اگر این فشارها باعث تغییر واصلاح در ساختارهای اقتصادی یک کشور شود، در نهایت به خودکفایی، استقلال و بی نیازی کشور منجرمی می شود که همان مقاوم سازی اقتصادست و در پیام مقام معظم رهبری هم بر این نکته تاکید شده است، لازمه این امر، حضور یک تفکر نظام مند، بلند مدت و استراتژیک است تا بتواند این فرصت ها را در ساختار کشور فراهم نماید.
مصالحه و سازش با قدرتهای سلطه گر، سبب افزایش وابستگی، برونزایی اقتصاد، تعطیلی نهادهای تولیدی و مزیتهای بومی و نهایتا فلج شدن کل اقتصاد را به همراه دارد که با منافع مردمی ناسازگارست.
جمهوری اسلامی ایران نمی خواهد به شیوه برخی کشورهای منطقه با غرب تعامل خام فروشی در ازای تسهیلات وارداتی داشته باشد و برده وار باج بدهیم و کالاهای لوکس مصرفی وارد نماییم، عزت و استقلال ملی در برابر زیاده خواهی قدرتهای سلطه جو، احیاکننده توانایی داخلی کشور است، البته این امر به معنای انزوا یا کناره گیری از اقتصاد جهانی نیست بلکه برعکس، اقتضای تمدن چندهزارساله ایران اسلامی، تعاملی شکوهمندانه و عزتمندانه با اقتصاد جهانی است، به طوری که قواعد این بازی مقتدرانه به نفع مردم کشورمان رقم بخورد.
در صورتی که اقتصاد مقاومتی در کشور شکل بگیرد و مدیران و دولتمردان به معنای اعم کلمه (قوای سه گانه) دست به دست هم دهند تا آن را اجرایی کنند در آینده بسیار نزدیک شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد کشورمان خواهیم بود.
اما در این بین هر موضوعی دارای الزاماتی است که می بایست به آن توجه ویژه و جدی شود، اقتصاد مقاومتی هم از این قاعده مستثنی نبوده و دارای ملزوماتی است که در صورتی که به درستی شناخته و اجرایی شود، امید آن خواهد بود که اقتصاد مقاومتی به بهترین شکل اجرایی شود. این الزامات عبارت اند از:
الف- حمایت مستمر و دائمی از بخش کشاورزی
وجود شرایط آب و هوایی چهار فصل و موقعیت جغرافیایی کشورمان بستر مناسبی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی برای تأمین نیازهای داخلی و صادرات را فراهم ساخته است.
از نگاه رشد و پیشرفت اقتصادی، بخش کشاورزی در فرآیند رشد و توسعه کشور وظایف مهم و اساسی را بر عهده دارد، اگرچه طی این سال ها، سیاست خودکفایی در تولید بسیاری از محصولات راهبردی، در دستور کار قرار داشته است و در تولید برخی محصولات از جمله گندم محقق شد اما به نظر می رسد هنوز بخش کشاورزی توان رقابت با محصولات خارجی را نداشته و واردات بی رویه ی تولیدات کشاورزی به این بخش، ضربات سهمگینی وارد کرده است.
ب- ساماندهی و مدیریت واردات
کنترل واردات محصولات مصرفی از طریق تشدید ضوابط و استانداردهای لازم یکی از کارهایی است که تا حدی شروع شده و دستاوردهای مؤثری هم به دنبال داشته است؛ اما این روند باید دقیق تر دنبال شود.
افزایش تعرفه و ایجاد الزام برای دریافت مجوز از وزارتخانه های متبوع می تواند یکی از راه های کاهش واردات باشد، واردات در کشور ما تا حدود زیادی متاثر از فرهنگ غلطی است که در حوزه مصرف داخلی وجود دارد مانند خرید کالاهای لوکس خارجی توسط عده ای خاص.
ج- ممنوعیت خام فروشی نفت
تحریم نفت و البته کاهش قیمت نفت با سناریوی غربی-عربی فرصت مناسبی است تا به جای خام فروشی نفت، با تبدیل نفت به محصولات متنوع پتروشیمی، بنزین و انرژی های دیگر، ضمن ایجاد ارزش افزوده و توسعه صنایع جانبی و تأمین نیازهای داخلی در این عرصه، به راحتی محصول نهایی را در بازار جهانی صادر کنیم.
با توجه به فناوری های پیچیده و روز دنیا، کشورهای صنعتی از هر بشکه نفت خام حداقل 220 دلار و حداکثر 1370 دلار بهره برداری می کنند؛ ما هم اگر با نگاه اقتصاد مقاومتی خام فروشی نفت را کم یا قطع کنیم ارزش افزوده بیشتری به دست خواهیم آورد و آرزوی دیرینه ملت ایران برای رهایی ازاقتصاد تک محصولی مبتنی بر فروش نفت خام بر آورده خواهد شد.
د- اصلاح ساختار مالیاتی
یکی از روش های معقول اقتصادی، فراهم سازی بسترها برای تحقق نظام مالیاتی در کشور است که دولت با طیب خاطر می تواند روی درآمدهای آن حساب باز کند.
اگرچه در طرح تحول اقتصادی، یکی از هفت نظام، اصلاح مالیات بود و قدم های خوبی هم برداشته شد؛ اما هنوز فاصله درآمد مالیاتی ما با میانگین جهانی و میانگین درآمد مالیاتی بسیاری از کشورها فاصله زیادی دارد.
در این بین موضوع فرار مالیاتی اهمیت خاصی دارد که باید برای آن تدابیر ویژه ای صورت بگیرد؛ زیرا برخی برآوردها نشان می دهد میزان فرار مالیاتی حداقل دو برابر درآمد مالیاتی بالقوه ی فعلی است.
در صورت اصلاح این سیستم مالیاتی می توان امیدوار بود که خام فروشی نفت کاهش یافته و به سمت اقتصاد خودکفا که نتیجه اقتصاد مقاومتی است حرکت کرده ایم، لذا در حوزه مالیات ، فرهنگ سازی و اعتماد سازی نقش مهمی بازی کرده و مردم سهم خود را در توسعه کشور به عهده می گیرند.
ه- تولید محور بودن سیاست گذاری های کلان کشور
تولید محوری باید سنجش سیاست گذاری های اقتصادی کشور باشد؛ یعنی باید در سیاست های ارزی، پولی و مالی، تجاری، بانکی و مالیاتی برای تولید اولویت قائل باشیم، تجلی ملموس این مطلب این گونه خواهد بود که اگر جایی ناچار بودیم بین تولیدگرایی و مصرف گرایی انتخاب کنیم، باید تولید را مقدم بداریم ، به طور مثال در اجرای سیاست هدفمندی یارانه ها می تواند تجلی بسیار ملموسی داشته باشد.
در مجموع سیاست گذاری ها باید به سمتی برویم که توان برنامه ریزی مدیران ما افزایش یابد، به این معنی که از تغییرات ناگهانی در سیاست ها اجتناب کنیم تا مدیران ما بتوانند برای آینده برنامه ریزی کنند، در این خصوص به نظر اصلاح ساختار اداری و حذف بروکراسی و کوتاه کردن دست رانت خواران اداری باید در اولویت قرار گیرد.
آنچه بیان شد برخی از الزاماتی است که می بایست در حوزه اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری به آن ها توجه ویژه شود. از همین رو، توجه به موضوعات بالا در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها می تواند تا حدود زیادی اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی را در صحنه اجرایی کشور نوید دهد.
یادداشت از: دکتر محمدتقی ایرانی معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج
منبع: ایرنا
يكشنبه 12 بهمن 1393 ساعت 10:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]
صفحات پیشنهادی
جهادگران برتر اقتصاد مقاومتی معرفی میشوند
در کنگره سراسری جهادگران اقتصاد مقاومتی جهادگران برتر اقتصاد مقاومتی معرفی میشوند جهادگران برتر اقتصاد مقاومتی در کنگره سراسری جهادگران اقتصادی مقاومتی ایران معرفی میشوند به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در پی ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و تپيروي از سياستهاي اقتصاد مقاومتي در سال ۹۴
۵ بهمن ۱۳۹۳ ۱۸ ۲۸ب ظ مديرعامل بانک صادرات ايران تاکيد کرد پيروي از سياستهاي اقتصاد مقاومتي در سال ۹۴ همايش سراسري مديران عالي بانک صادرات ايران با هدف تبيين سياستهاي سال ۹۴ در استان هرمزگان برگزار و مهندس پيشرو مديرعامل پيروي از سياستهاي اقتصاد مقاومتي در سال ۹۴ را مورد ت3نکته درباره سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی متفاوت ترین ابلاغیه
3نکته درباره سیاست های کلی اقتصاد مقاومتیمتفاوت ترین ابلاغیهرهبر فرزانه انقلاب اسلامی در مقدمه این سیاست شرایط موجود و آرایش و اقدام های دشمنان در مقابل ملت ایران را "جنگ"ی دانسته و نوع و راهبردهای آن را اقتصادی بیان کرده و واژه های "جنگ اقتصادی تمام عیار" &اقتصاد مقاومتی یعنی هوشمندانهترین تصمیمات
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۴ یک کارشناس اقتصاد مقاومتی را اتخاذ هوشمندانهترین تصمیمات عنوان کرد و بهرهوری نیروی کار کاهش ضایعات افزایش توان صنعتی الگوی کشت کشاورزی امکان سنجی و استفاده بهینه از منابع را از ملزومات آن دانست محمدرضا قنبری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کردبرگزاری همایش فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی در قائمشهر
شکوه فجر در سرزمین علویان برگزاری همایش فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی در قائمشهر فرمانده سپاه ناحیه قائمشهر از برگزاری همایش فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی و همایش نقش دانشآموزان و دانشجویان در انقلاب در ایام دهه فجر در این شهرستان خبر داد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز ابراهیم ی- اقتصاد مقاومتی محور اجرای 31طرح آبزی پروری در رودسر
اقتصاد مقاومتی محور اجرای 31طرح آبزی پروری در رودسر رشت - ایرنا - رییس اداره شیلات رودسر از اجرای 31طرح آبزی پروری در قالب مزارع پرورش ماهیان سردابی و گرمابی طی سالجاری تا کنون با اعتبارات اقتصاد مقاومتی در این شهرستان خبر داد علی اکبر قربان نیا روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ابودجه 94 در راستای اقتصاد مقاومتی است/ کاهش تسهیلات تکلیفی بانکها در بودجه
نیلی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بودجه 94 در راستای اقتصاد مقاومتی است کاهش تسهیلات تکلیفی بانکها در بودجه رئیس پژوهشکده پولی بانکی گفت بودجه 94 در راستای اسناد بالا دستی و اقتصاد مقاومتی تدوین شده است و در این جهت تلاش بسیاری صورت گرفته است فرهاد نیلی رئیس پژوهشکده پولی بااقتصاد مقاومتی = پیشرفت در صنعت
شهرام آزادی اقتصاد مقاومتی پیشرفت در صنعت یک کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه مفهوم اقتصاد مقاومتی در صنعت خودرو جایگزین کردن چین به جای کره جنوبی نیست گفت که در ایران ظرفیت تولید خودروهای بینالمللی وجود دارد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز شهرام آزادی اظهار کرد ظرفیت کشتدوین برنامه ششم با رویکرد اقتصاد مقاومتی و امایش سرزمین
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور خبر داد تدوین برنامه ششم با رویکرد اقتصاد مقاومتی و امایش سرزمین معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از تدوین برنامه ششم با رویکرد اقتصاد مقاومتی و امایش سرزمین گفت محورهای توسعه در استانها و مناطق مختلف کشور متناسب با مزیتهای سرزمینیاقتصاد مقاومتی تنها راه مقابله با جنگ اقتصادی آمریکاست
رحیم پور ازغدی اقتصاد مقاومتی تنها راه مقابله با جنگ اقتصادی آمریکاست عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با استناد به کتاب خاطرات کلینتون گفت آمریکا جنگ اقتصادی علیه ایران به راه انداخته است و تنها راه به شکست کشاندن آمریکا در این جنگ توسل به اقتصاد مقاومتی است به گزارش سرویس اقتصادییک اقتصاددان: نگذاریم اقتصاد مقاومتی فراموش شود
دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۴ یک کارشناس اقتصادی عنوان کرد زمانی که شرایط سخت میشود به یاد اقتصاد مقاومتی میافتیم و با بالا رفتن قیمت نفت روزهای سخت را فراموش میکنیم محمدهاشم پور یزدان پرست درباره ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی به خبرنگار ایسنا گفت از ابتدای انقلاب با تحریمهآغاز طرح تدوین بسته اقتصاد مقاومتی در البرز
استاندار البرز خبر داد آغاز طرح تدوین بسته اقتصاد مقاومتی در البرز استاندار البرز از آغاز طرحی با هدف تدوین و اجرای بسته اقتصاد مقاومتی در این استان خبر داد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز سید حمید طهایی اظهار داشت طی سالهای اخیر مشکلات اقتصادی مختلفی در کشور ایجاد شدهضرورت ورود تمام مردم در حوزه اقتصاد مقاومتی
فرماندار سرایان تاکید کرد ضرورت ورود تمام مردم در حوزه اقتصاد مقاومتی فرماندار سرایان گفت با توجه به اینکه این شهرستان با وجود خشکسالیهای مکرر با چالشهای اقتصادی زیادی روبرو شده بنابراین ضروری است تا همه مردم در حوزه اقتصاد مقاومتی وارد شوند به گزارش سرویس اقتصادیکشور را با کمتر از 40 میلیارد دلار با اقتصاد مقاومتی اداره می کنیم
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را با کمتر از 40 میلیارد دلار با اقتصاد مقاومتی اداره می کنیم خبرگزاری پانا رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی به دلیل افت قیمت های جهانی گفت کشور را با کمتر از 40 میلیارد دلار و در چارچوب اجرای اقتصاد مقاومتیبهترین راه حمایت از سیاست خارجی، مقاومتی شدن اقتصاد کشور است
گنجی بهترین راه حمایت از سیاست خارجی مقاومتی شدن اقتصاد کشور است عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به لزوم حمایت از دستاوردهای ملت گفت بهترین راه حمایت از سیاست خارجی حرکت در راستای مقاومتی شدن اقتصاد کشور است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز علی گنجی عضو شورای مرکزاقتصاد مقاومتی تحریم را میشکند
سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۹ یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه گرفتار کردن ایران در چنگال تحریم غیرممکن است مبادلات منطقهای و صادرات انرژی به 13 کشور همسایه را از راهکارهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد محمد واعظ در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد خوشبختانه کشور ما با 13 کشور ه- اقتصاد مقاومتی از راههای کاربردی برای رفع مشکلات بخش کشاورزی است
مدیر جهاد کشاورزی صومعه سرا اقتصاد مقاومتی از راههای کاربردی برای رفع مشکلات بخش کشاورزی است رشت - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا گفت اقتصاد مقاومتی یا اقتصاد مبتنی بر صرفه جویی و اتخاذ راهکارهایی برای افزایش بهره وری یکی از راهکارهای کاربردی در حل مشکل اقتصاد بو-
اقتصادی
پربازدیدترینها