واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گازرسانی به قلعه رییسی و دیشموک ،احیای جنگلهای بلوط دهدشت، یاسوج - ایرنا- با تلاش و پیگیری مسوولان در دولت تدبیر و امید برای گازرسانی به بخش های قلعه رئیسی و دیشموک از تخریب و تابودی هزاران اصله درخت بلوط در سال جلوگیری می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم منطقه چاروسا و دیشموک سالهای زیادی است که برای گرم کردن کانون گرم خانه های خود راهی جز قطع کردن درختان بلوط ندارند.
قطع درختان تنومند بلوط هرچند برای مردم خوشایند نیست ولی با توجه به نبود گاز ،مرگ تدریجی طبیعت بر سوز سرمای زمستان ترجیح داده می شود.
علی مردانی از اهالی روستای دولاب تلخ چاروسا که انباری از هیزم در جلوی خانه خود دارد به خبرنگار ایرنا گفت: درختان بلوط را در فصل تابستان قطع و در زمستان آنها را برای استفاده به خانه های خود حمل می کنیم.
وی با اشاره به اینکه قطع درختان برای آنها به یک عادت تبدیل شده است ،افزود: قطع مکرر جنگلهای بلوط از سوی مردم تهدیدی جدی برای محیط زیست است.
زینب مسلمی خانم خانه دار گفت: از درختان بلوط علاوه بر سوخت و آشپزی از فروش زغال آنها برای افزایش درآمد خانواده ها نیز استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه زندگی مردم در این مناطق به درختان بلوط وابسته شده افزود: نبود گاز طبیعی برای آنها مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
بخشدار دیشموک به خبرنگار ایرنا گفت: روستاییان به دلیل نداشتن لوله کشی گاز برای تامین سوخت منازل به قطع درختان می پردازند که می توان با لوله کشی گاز در این روستاها از قطع بی رویه درختان بلوط جلوگیری کرد.
صالح دادی نژاد با اشاره به قول مسوولان برای گازرسانی به بخش های قلعه رئیسی و دیشموک افزود: مردم این بخشها به دلیل مشکلاتی مانند نبود گاز و درآمد پایین برای تامین سوخت مورد نیاز خود مجبور به قطع درختان بلوط می شوند.
رییس منابع طبیعی شهرستان کهگیلویه با اشاره به اینکه این شهرستان یکی از مناطق مهم استان از لحاظ تنوع و رویش گیاهان دارویی است گفت: 65 درصد مساحت منابع طبیعی کهگیلویه را جنگل و 35 درصد آن را مراتع تشکیل می دهد.
هدایت الله آویزش با اشاره به نقش مهم مردم در حفاظت از محیط زیست افزود: گاز طبیعی یکی از زیرساخت های توسعه در هر منطقه است که به دلیل نبود گاز در بخش های قلعه رئیسی و دیشموک هر ساله شاهد از بین رفتن درختان بلوط در این بخش ها هستیم.
وی سطح مراتع و جنگل های شهرستان کهگیلویه را 361 هزار و 403 هکتار بیان کرد.
مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه وبویراحمد هم با اشاره به اینکه پیگیری های زیادی با مسوولان کشوری برای گازرسانی به بخش های دیشموک و قلعه رئیسی انجام شده گفت: گازرسانی به این بخش ها خواسته بحق مردم است.
هوشنگ صیدالی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در این راستا افزود: گازرسانی با خطوط لوله با توجه به سخت گذر بودن مسیر امکان پذیر نیست.
وی اظهارکرد: گاز رسانی به این بخش ها از طریق سی ان جی و ساخت منبع از اواخر بهمن آغاز خواهد شد.
صیدالی تصریح کرد: در فاز اول این طرح شهرهای قلعه رئیسی و دیشموک و در فاز دوم روستاهای پرجمعیت در این بخش ها گازرسانی خواهند شد.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی در مجلس شورای اسلامی در این رابطه با اشاره به پیگیری های لازم برای گازرسانی به این بخش ها گفت: مردم باید با مسوولان همکاری لازم را داشته باشند.
حجت الاسلام سید علی محمد بزرگواری با اشاره به اینکه مسوولان پیگیر انتقال گاز بصورت لوله کشی نیز هستند افزود: با گازرسانی به بخشهای قلعه رئیسی و دیشموک جنگلهای بلوط که بهترین سرمایه استان هستند احیا خواهند شد.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز یکی از دغدغه های اصلی مسوولان را گازرسانی به این بخش ها دانست و گفت: بهره مندی از نعمت گاز حق مردم است و باید مسوولان در این راستا از هیچ کوششی دریغ نکند.
پژمان نیک اقبالی تلاش و پیگیری مسوولان در این راستا را قابل تقدیر دانست وافزود: شایعه پراکنی مردم در مورد مسوولان پسندیده نیست.
دو بخش چاروسا ودیشموک با جمعیتی بالغ بر 45 هزار نفر دارای ظرفیت ها و توانمندی های مختلفی است که از این ظرفیت ها به خوبی برا ی محرومیت زدایی از این بخش ها استفاده نشده است.
شهرستان کهگیلویه با جمعیتی بیش از 132 هزار و 230 نفر دارای چهارشهر ،چهار بخش و 10دهستان است.
7531/566
گزارش از حسین خدمتی
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]