تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849567761




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چوب حراج ثبت احوال بر هویت ایرانیان + سند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سال 1388 و پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری، محمد ناظمی اردکانی که در دولت نهم احمدی نژاد و در طی 4 سال، 3 پست مدیریتی را از سر گذرانده بود، این بار به سازمان ثبت احوال کشور آمد. سازمانی خدماتی و کم حاشیه.

به گزارش تراز ، در همین سال و در آستانه دهه فجر مسئولین این سازمان دیداری با مقام معظم رهبری داشتند و عملا روند صدور شناسنامه های جدید کلید خورد. در این دیدار مقام معظم رهبری صراحتا مسئولین این سازمان را به اتقان اسناد هویتی امر نمودند.
 
با تغییر دولت، اما ناظمی اردکانی همچنان در مسند ریاست این سازمان نشسته است. اما آنچه از آن سال تا به امروز بر این سازمان گذشته،  مسیری جدای از فرمایش معظم له است. و این سازمان به سازمانی پرحاشیه بدل گشته است.
 
گزارش زیر نمونه ای از خروار این تخلفات است.
 
نمونه ای از خروار، بچه تهران شوید!
 
اینکه اگر در شناسنامه، متولد تهران باشی یا جای دیگر چه فرقی دارد را هنوز متوجه نشده ایم. اما ظاهرا برای بعضی آقازادگان این مساله مهم است و دوست دارند که در شناسنامه آنها، تهران، بشود محل تولد آنها.
 
طبق قانون تنها مرجع مجاز رسیدگی به درخواست های تغییر مشخصات شناسنامه ای از قبیل نام و محل تولد، هیات های حل اختلاف هستند. این موضوع در سایت سازمان ثبت احوال کشور نیز ذکر شده، با این همه در قسمت خدمات شناسنامه ای سایت ثبت احوال، تنها به نحوه تغییر تاریخ تولد اشاره شده و ذکری از محل تولد به میان نیامده است. اما مواردی از عمل کردن سازمان ثبت احوال کشور بر خلاف این رویه مشاهده شده است.
 
 مورد اول؛ یک قُمی 5 روزه تهرانی شد!
 
در یکی از این موارد، محل تولد فردی با توصیه یک شخص صاحب نفوذ توسط سازمان ثبت احوال از قم به تهران تغییر یافته است. در متن نامه این شخص بانفوذ خطاب به رئیس سازمان ثبت احوال آمده که محل تولد فرد مورد اشاره، بیمارستان امین صادقیه سابق (پارسای فعلی) در تهران است و بر همین اساس، درخواست اصلاح شناسنامه مطرح شده است.
اما در پیگیری از مسئولان بایگانی بیمارستان پارسا، مشخص شد که این بیمارستان اسناد و مدارک مربوط به متولدین خود در سال های قبل از 1384 را بایگانی نکرده و در اختیار ندارد. به همین جهت، مسئول بایگانی بیمارستان اظهار داشت که برای کسب اطلاعات در مورد محل تولد فرد مورد اشاره، باید به سازمان ثبت احوال مراجعه کرد. لازم به ذکر است تاریخ تولد متقاضی در نامه تیرماه 1358 ذکر شده است.
 
نکته جالب دیگر درباره این درخواست، تاریخ آن است،‌ به طوری که درخواست کننده در تاریخ 27 آذر 91 نامه را امضا کرده، اما ناظمی،‌ رئیس سازمان ثبت احوال کشور در تاریخ 26 آذر 91، یعنی یک روز قبل از اینکه اصولا چنین درخواستی مطرح شود، خطاب به مسئول مربوطه در سازمان ثبت احوال دستور اصلاح محل تولد به تهران را صادر نموده است!
و جالب اینجاست که تنها 5 روز بعد از طرح درخواست مورد نظر، یعنی در تاریخ دوم دی ماه 91، دستور ثبت درخواست در دبیرخانه و اقدام به یکی از کارکنان ثبت احوال صادر شده و در همان روز برابر دستور شماره .... سازمان ثبت احوال، محل تولد صاحب شناسنامه از قم به تهران تغییر یافته و این موضوع در پایین نامه رسمی ذکر شده است.
 
بخشنامه فراقانونی
 
بر اساس اسناد، محسن کرمی، معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور طی بخشنامه ای به شماره نامه 35410/12/2 در تاریخ 5 مرداد سال جاری(1393) به ادارات کل کشور ابلاغ کرده که هیات های حل اختلاف می توانند با ارائه اصل گواهی ولادت یا استشهادیه محل تایید شده توسط دو نفر از معتمدین محل در حضور رئیس اداره ثبت احوال، نسبت به اصلاح محل تولد در شناسنامه اقدام کنند. متن کامل بخشنامه مذکور به امضای کرمی به این شرح است:
"با توجه به ابهامات و سوالات مطروحه از سوی ادارات کل ثبت احوال مبنی بر صلاحیت هیات های حل اختلاف در رابطه با تغییر محل تولد موضوع در هشتاد و یکمین جلسه شورای عالی ثبت احوال مطرح و به شرح ذیل اتخاذ تصمیم گردید:
 
هیات های حل اختلاف می توانند در صورت احراز اشتباه و خطا در تغییر مندرجات سند هویتی با ارائه اصل گواهی ولادت و یا استشهادیه محل تایید شده که فقط توسط دو نفر از افراد معتبر و معتمدین محل در حضور رئیس اداره ثبت احوال مورد تایید و امضا قرار گرفته باشد، با طرح موضوع نسبت به اصلاح محل تولد اقدام نمایند. مراتب جهت اطلاع و ابلاغ به واحدهای ذیربط اعلام می گردد. نظارت بر حسن اجرای مصوبه مزبور به عهده مدیرکل استان می باشد."
یکی از اشکالاتی که به این بخشنامه وارد است، عدم صلاحیت شورای عالی ثبت احوال برای تصمیم گیری درباره این موضوع است. مرجع ذی صلاح در این خصوص دادگاه است و قاضی با ارائه مدارک گوناگون باید درباره آن تصمیم گیری کند.
 
علاوه بر این، عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس، این موضوع را تایید کرد که این بخشنامه غیرقانونی و فراتر از اختیارات معاون امور اسناد هویتی ثبت احوال است.
 
عزیزی در این خصوص گفت: این کار خلاف قانون است و این بخشنامه اول باید به تایید مجلس شورای اسلامی برسد. زیرا اگر هر کسی محل تولدش را به هر جایی که بخواهد، تغییر دهد، ایجاد هرج و مرج می شود و برای مثال امکان ردیابی بسیاری از مجرمان و مسائل اجتماعی دیگر از بین می رود.
 
امیرخجسته، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز با اینکه از وجود این بخشنامه اظهار بی اطلاعی کرد، اما اذعان داشت چنین بخشنامه ای باید ابتدا به تصویب مجلس برسد و علاوه بر آن، سازمان ثبت احوال و ادارات آن حق ندارند راسا اقدام به تغییر مشخصات شناسنامه ای از قبیل محل تولد نمایند و این کار باید توسط هیات های حل اختلاف انجام شود.
 تغییرات شناسنامه ای باید از طریق دادگاه انجام شود
 
در همین حال یکی دیگر از مسئولان ثبت احوال نیز به خبرگزاری فارس، مرجع قضایی را تنها مرجع دارای صلاحیت برای تغییر محل تولد اعلام کرد.
 
این شخص درباره اصلاح مشخصات شناسنامه ای گفت: نام، محل صدور، تاریخ تولد و محل تولد جزو هویت فرد است و قابل تغییر نیست و تنها از طریق مرجع قضایی می توانید محل تولد خود را تغییر دهید.
 
وی ادامه داد: ما یک هیات حل اختلاف در داخل ثبت احوال داریم که جایگاه آن مشخص است و در مواردی روی بعضی احکام نظر می دهد. اما تغییرات شناسنامه ای باید از طریق دادگاه صورت بگیرد.
 
بخشنامه فراقانونی برای چه منظوری صادر شد؟
 
اما تغییر محل تولد از قم به تهران، تنها مورد از این موارد نبوده است. پیش از این نیز یکی از معاونین سازمان ثبت احوال، این اقدام را برای فرزندان خود انجام داده بود. و این تاریخ، پیش از صدور این بخشنامه فراقانونی بوده است. و این بدان معناست که این بخشنامه، به فرض قانونی بودن، مشکل تخلف پیشین این معاون را رفع و رجوع می نماید.
 
مورد دوم؛ آقازاده آقای معاون
 
ماجرای تهرانی شدن «علیرضا. ک» به شماره ملی 93090..... از این قرار است که یکی از مدیران زیرمجموعه پدرش در تاریخ 10/7/1390 نامه ای به مدیرکل ثبت احوال استان هرمزگان می نویسد. موضوع این نامه به شماره 85830/12/2 ، دستور تهرانی شدن آقازاده مذکور است. مدیر مربوطه می نویسد: "با عنایت به دستور معاون محترم ... سازمان پس از اجرای مراتب تغییر محل تولد مشارالیه از بندرعباس به تهران در سند سجلی و پایگاه کشوری نسبت به الصاق عکس و درج شماره مسلسل 980370 سری د11 شناسنامه صادره نیز اقدام نمایند.."
در همین سه خط، دستور دو تخلف به مدیرکل هرمزگان داده شده: یک، تغییر محل تولد بدون طی کردن مراتب قانونی و مراجعه به دادگاه و تنها «با عنایت به دستور معاون محترم» که همان پدر «مشارالیه» یعنی علیرضا. ک است. دو، دستور اعمال تغییرات بر شناسنامه علیرضا. ک بدون صدور شناسنامه جدید و ابطال شناسنامه قبلی، یعنی زیر و رو کردن هویت فرد بدون اشاره به مشخصات هویتی قبلی وی.
 
پدر علیرضا. ک، دو سال بعد از تاریخ این نامه،‌ یعنی در سال 1392، برای تسهیل کار متقاضیان این قبیل تغییرات، بخشنامه ای فراقانونی صادر و ضمن دور زدن مرجع قضایی برای تصمیم گیری در مورد تغییر محل تولد، هیات های حل اختلاف و رئیس ادارات کل ثبت احوال در استان ها را دارای صلاحیت لازم برای تصمیم گیری درباره تغییر محل تولد اعلام می کند و حتی با مجاز شناختن روسای زیرمجموعه خود به استماع شهادت شهود (در صورتی که فرد متقاضی اصولا گواهی ولادت یا مدرک دیگری جز شهود برای اثبات محل تولد خود نداشته باشد)، آنها را در حد قاضی ارتقا می بخشد! استناد معاون محترم یا همان مقام عالی قدر برای صدور چنین دستوری، مصوبه شورای عالی ثبت احوال در این خصوص است؛ آن هم در شرایطی که اساسا صلاحیت خود شورای عالی ثبت احوال برای تصمیم گیری و صدور حکم در این خصوص زیر سوال است.
 
نکته دیگر این است که حتی اگر استناد تخلف معاون محترم درباره پسرش، بخشنامه فراقانونی صادره توسط خودش باشد، باز هم باید گفت که بخشنامه عطف به ماسبق نمی کند و نمی تواند توجیه تخلفی شمرده شود که دو سال قبل از صدور آن صورت گرفته است.
تخلف دوم حتی از اولی هم جالب تر است. به مدیرکل ثبت احوال هرمزگان دستور داده شده است که تغییر محل تولد به نحوی روی شناسنامه اعمال شود که انگار «نه خانی آمده و نه خانی رفته»! برای همین دستور داده شده، پس از تغییر محل تولد، شماره مسلسل و سری شناسنامه قبلی در شناسنامه جدید و پایگاه کشوری ثبت شود. این در حالی است که قاعدتا پس از هر تغییری، شناسنامه باید ابطال و شناسنامه جدید با شماره مسلسل و سری جدید صادر شود و تغییرات اعمال شده در صفحه توضیحات شناسنامه جدید قید شود. فلسفه این کار، حفظ یکپارچگی هویت فرد، انسجام در اسناد و مدارکی که به استناد شناسنامه صادر می شوند، و پیشگیری از بروز تخلفاتی است که در غیر این صورت به راحتی امکان پذیر می شود. اما مدیر کل مربوطه خطاب به مدیر کل استان هرمزگان می نویسد: " با عنایت به اینکه صدور المثنی جهت وی ناشی از اصلاح نام پدر و تعویض شناسنامه اولیه بوده، از اینرو شناسنامه از نوع اصلی صادر و تحویل گردیده است و بلامانع می باشد."
 
و به این ترتیب بود که «علیرضا. ک» خیلی بی سروصدا و بدون بر جای گذاشتن رد پایی، تهرانی شد!
به نظر می رسد که این موضوع به یک روال برای اشخصاص ذی‌نفوذ در سازمان ثبت احوال تبدیل شده است.
 
و آنچه به صراحت مورد غفلت واقع شده، فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اتقان اسناد هویتی مردم ایران است. آنچه در این موارد روی داده متاسفانه به صراحت بر خلاف این مطالبه مقام معظم رهبری و وظیفه ذاتی این سازمان است.
از این دست تخلفات، موارد متعددی در روند مدیریت سال های اخیر این سازمان وجود دارد که امید است به زودی به اصلاح برسد.
منبع: هدانا




شنبه 11 بهمن 1393 ساعت 19:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن