محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830124240
مشکلات قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز + سند
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشکلات مربوط به قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به رئیس جمهور عنوان شد.
به گزارش تراز ، محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت ، معدن و تجارت در نامهای به حسن روحانی رئیس جمهور مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز را یادآور شد.
این قانون در اسفند 92 تصویب شد، ولی در نامههای جداگانه سه وزیر اقتصاد، راه و شهرسازی و صنعت و معدن مشکلات اجرایی قانون گوشزد شد.
در نامه نعمت زاده وزیر صنعت به حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در 28 اردیبهشت 93 آمده است:
موضوع: مشکلات مربوط به قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز
با سلام
احتراماً، پیرو طرح موضوع در هیئت محترم دولت، ضمن تشکر از اظهارنظر وزرای محترم امور اقتصادی و دارایی و راه و شهرسازی و تأیید نقطهنظرات ایشان خاطرنشان میسازد، کلیه موارد مربوط به مقررات واردات و صادرات، امور گمرکی و بانکی، کنترل ارز و طلا، نظارت بر مرزها و موارد مشابه از طریق قوانین موجود دارای سازمان متولی بوده و به صورت تفکیک شده مکلف به ایفای وظایف قانونی خود میباشند.
از سوی دیگر دستگاه قضایی کشور نیز بنا به شناخت تخلفات چه از طریق مدعیالعموم و چه از طریق ارجاع تخلفات احتمالی توسط دستگاههای ذیربط حاکمیتی اعمال قانون مینماید. از اینرو در شرایط عادی کشور ایجاد سازمان با شرح وظایف مشابه و با ورود و بیاثر نمودن وظایف دستگاههای ذیربط اجرایی به مصحلت نبوده و علی رغم وجود اینکه دستگاههای کنترلی غیر تخصصی نه تنها تاکنون موجب کنترل کاهش قاچاق کالا و ارز نگردیده است، بلکه با آشفته نمودن شرایط طبیعی موجب عقبنشینی فعالان اقتصادی در فضای سالم و رسمی شده و در مقابل رونق شبکههای غیرقانونی و مخل اقتصاد کشور گردیده است. آمار و ارقام قاچاق کالا و ارز گرچه غیر رسمی و در مواقعی غیرمستند میباشد، لکن اظهارنظر مسئولین محترم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی سالهای گذشته حاکی از روند صعودی فعالیتهای تجاری غیر رسمی میباشد که علاوه بر خسارات فراوان به اقتصاد و تولید کشور، موجب تخریب اصول و اخلاق اسلامی و قانونی گردیده است. لذا ضمن اعلام بعضی از اشکالات قانون مذکور به شرح زیر، پیشنهاد مینماید مشابه سایر کشورهای موفق در زمینه جلوگیری از قاچاق کالا و ارز. از طریق اصلاح قوانین و مقرراتی که موجب تشویق عدهای سودجو و فرصتطلب به این امر غیر قانونی میشود، با تعیین کارگروهی از اعضای محترم هیئت دولت و سایر دستگاههای ذیربط نسبت به شناسایی علل واقعی قاچاق و ارائه راهکارهای عملی که عمدتاً به اصلاح مقررات و قوانین و رویهها برمیگردد، اقدام نمایند.
1- تعاریفی در قانون ارائه شده است که به نظر میرسد ضرورتی نداشته و میبایست به تعاریف مربوط در قوانین مادر تخصصی ارجاع داده شود (خصوصاً قانون امور گمرکی و مقررات صادرات و واردات). ارائه تعریف جدید خود مشکلزا بوده زیرا اولاً باعث ایجاد ابهام و تعارض میشود، ثانیاً برخی تعاریف ارائه شده مانند قاچاق سازمان یافته کلاً محل اشکال است (چون اصولاً قاچاق، مشارکتی انجام میشود).
2- در قانون مزبور به اموری پرداخته شده که مربوط به سیاست تجاری و سازماندهی امور تجاری است در حالی که این قانون باید صرفاً به موضوع تخلف از این سیاستها بپردازد.
3- در برخی از بندها مانند بند (ج) ماده «2» مواردی به عنوان مصادیق قاچاق تلقی شده است که تخلف بودن آنها نه از نظر حقوقی و نه از نظر تخصصی مسجل نیست و ماهیت حقوق عمومی نیز ندارند. اصولاً قانون قاچاق بیشتر از حیث حقوقی عمومی موضوعیت مییابد و موضوعاتی مانند حقوق مالکیت معنوی و احتمال تقلب و...، صرفاً بعد از طی مراحل قضایی قابل رسیدگی است و قبل از حکم دادگاه، محلی برای ورود دولت و دستگاههای دولتی وجود ندارد مگر ورود دادستان به عنوان مدعیالعموم در موارد خاص.
4- بند (ذ) ماده «2» و ماده «13» نیز مباحث شناسه کالا و شناسه رهگیری را به شکل دائمی و فراگیر مطرح کرده است در حالی که این موارد اولاً فراگیر نبوده و ثانیاً بحث شناسه کالا و کدگذاری به اندازهای که مشکلساز و بازدارنده رشد اقتصادی و تنزل فضای کسب و کار بوده عملی و راهگشا نمیباشد.
5- تعداد اعضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع ماده «3» قانون، زیاد و وظایف و اختیارات آن به روشنی تشریح نشده و در بین مواد یاد شده وظایف به صورت مبهم آمده است. ضمناً در این ماده ستاد مزبور مشمول اصل «127» قانون اساسی دانسته شده است در حالی که این اصل اشاره به تفویض اختیارات رئیس جمهور به نمایندگان وی میباشد و به نظر میرسد مجلس نمیتواند اختیارات قانونی رئیس جمهور را به اشخاص دیگری تفویض نماید. از طرفی چون ستاد مصوب مجلس است، در صورت تصریح اختیارات و وظایفش در این قانون مجاز به تصمیمگیری خواهد بود و نیازی به استفاده از اختیارات رئیس جمهور نمیباشد.
1-5- در ترکیب اعضای ستاد حضور وزیر دادگستری و 4 نماینده از قوه قضاییه غیر ضروری است. همچنین نیازی به حضور سازمان بازرسی کل کشور در این ستاد وجود ندارد زیرا با توجه به وظایف قانونی خود در خصوص صحت عملکرد دستگاهها در مواقع ضروری، امکان ورود دارد و لزوم ورود دائمی برای آن در بحث قاچاق احساس نمیشود.
2-5- بهتر است تعداد نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی با توجه به حضور نمایندگان حوزههای تخصصی این وزارتخانه، مورد بازبینی قرار گیرد.
3-5- وزارت صنعت، معدن و تجارت علیرغم حجم گسترده تکالیف نهاده شده به عهده آن در این قانون و همچنین وزارت راه و شهرسازی هر کدام فقط یک نماینده دارند.
4-5- حضور دائمی نمایندگان وزارتخانههای نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور خارجه، جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان صداوسیما در ستاد ضروری به نظر نمیرسد و بهتر است حسب مورد و ضرورت حضور یابند.
5-5- علیرغم وجود ستادی با تعداد اعضای فراوان، متولی اصلی اجرای این قانون و محل استقرار ستاد مشخص نیست و تلویحاً برداشت میشود دبیرخانه ستاد مزبور در حوزه نهاد ریاست جمهوری قرار دارد.
6- در مواد مختلفی نظیر ماده (5-6) به بحث سامانههای الکترونیکی پرداخته شده است. این سامانههای الکترونیکی براساس ماهیت کنترلی و حاکمیتی صرف در نظر گرفته شدهاند در حالی که بهتر بود بر پروژه پنجره واحد تجاری تأکید میشود. نباید تکالیف به نحوی ایجاد شوند که انگیزه قانونگریزی ایجاد و فضای کسب و کار را مختلف نماید.
7- بند (د) ماده «6» ورود ستاد به حوزه تعیین سیاستهای تجاری است که از وظایف کمیسیون ماده یک قانون مقررات صادرات و واردات میباشد.
8- اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شفاف نیست. اصولاً نباید بودجه به مبارزه با قاچاق به کشفیات و درآمد آن ربط داده شود.
9- در این قانون کمکهای مالی ستاد اغلب برای دستگاههای کاشف منظور گردیده در حالی که وظایف سنگینی برای برخی دستگاهها در نظر گرفته شده است که در زمره کاشف نمیباشند.
10- مواد «15» و «17» قابل ادغام بوده و از طرفی باعث بروز برخی مشکلات در پیشبرد مذاکرات مربوط به موافقتنامههای اقتصادی میشوند. براین اساس پیشنهاد میشود مواد یاد شده حذف شوند.
11- با توجه به گستردگی مرزها و فراوانی وسایل نقلیه در حال حرکت در مرزهای رسمی و غیر رسمی، در صورت ضبط وسیله نقلیه، مشکلات عدیدهای در حملونقل مناطق مذکور پیش خواهد آمد، براین اساس اصلاح ماده «20» الزامی است.
12- در مورد ماده «5» و تبصرههای «2» و «3» ذیل آن با توجه به اینکه دولت و یا ستاد در صورت تبرئه شدن متهم امکان تجدیدنظر خواهی دارند، این حق باید برای متهم نیز وجود داشته باشد تا در صورت محکوم شدن، از امکان اعتراض در مراجع ذیصلاح قضایی برخودار باشد.
13- در ماده «36»، ده دستگاه دولتی به عنوان کاشف معرفی شدهاند و از ظاهر حکم چنین مستفاد میشود که این دستگاهها ضابط عام میباشند در حالی که آنها فقط در حیطه وظایف تخصصی خود به عنوان ضابط خاص مجاز به عمل میباشند و باید این مسئله تصریح شود. در غیر این صورت موجب بروز مشکل و اقامه دعاوی و تشکیل پروندههای متعدد خواهد شد.
در خاتمه پیشنهاد میشود اجرای قانون حداقل به مدت دو سال مسکوت نگه داشته شود تا در این مدت دولت لایحهای را تنظیم و تقدیم نماید. ضمن اینکه به نظر میرسد، باید در مورد ضرورت وجود و نحوه تشکیل چنین ستادی نیز با توجه به وجود دستگاههای مسئول قانونی، بررسی و اتخاذ تصمیم شود.
محمدرضا نعمتزاده
نامه وزیر صنعت به رئیس جمهور در مورد اشکالات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز
منبع: فارس
شنبه 11 بهمن 1393 ساعت 10:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]
صفحات پیشنهادی
در نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت به رئیس جمهور عنوان شد مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز + سند
در نامه وزیر صنعت معدن و تجارت به رئیس جمهور عنوان شدمشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز سندمشکلات مربوط به قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه وزیر صنعت معدن و تجارت به رئیس جمهور عنوان شد به گزارش خبرگزاری فارس محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا: باید قبح قاچاق پررنگ شود/ قاچاق، آفت شرایط موجود است
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا باید قبح قاچاق پررنگ شود قاچاق آفت شرایط موجود است اقتصاد > بازرگانی - ایرنا نوشت رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت در کشور برای عبور از مشکلات رکود و توسعه اقتصادی ناچار به مقابله با مساله قاچاق هستیم زیرا قاچاق آفتفرهنگ سازی لازمه مبارزه با قاچاق کالا و ارز/ ایجاد تغییرات در قانون -
هاشمی تاکید کرد فرهنگ سازی لازمه مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایجاد تغییرات در قانون شناسهٔ خبر 2464615 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ استانها > سمنان میامی - رئیس دبیرخانه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان گفت فرهنگ سازی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز و استفاده ا- آشنایی با قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز(10)
آشنایی با قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز 10 زاهدان- ایرنا- خبرگزاری جمهوری اسلامی سیستان و بلوچستان با همکاری اداره کل تعزیرات حکومتی استان اقدام به انتشار مفاد قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 92 کرد که فصل اول تا هشتم آن منتشر شده و اکنون فصل نهم این قانونرئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز: ایجاد 600 هزار شغل با حجم مالی قاچاق کالا/روحانیت و مراجع به داد ب
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایجاد 600 هزار شغل با حجم مالی قاچاق کالا روحانیت و مراجع به داد برسندرئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز حجم مالی قاچاق کالا و ارز در سال 92 را 20 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت روحانیت و مراجع با توجه به ظرفیتهای خود میتوانند د- مدیرکل مبارزه با قاچاق تعزیرات: 85 درصد گوشی تلفن همراه قاچاق است
مدیرکل مبارزه با قاچاق تعزیرات 85 درصد گوشی تلفن همراه قاچاق است سمنان - ایرنا - مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت بیش از 85 درصد گوشی های تلفن همراه موجود در کشور قاچاق است سیدعبدالمجید اجتهادی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا در سمنان افزود بهضربه به تولید با قاچاق کالا و ارز
پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۰ رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت قاچاق برای کشور مشکلات بسیاری را ایجاد کرده که یکی از آنها ضربه به تولید در کشور بوده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حبیب الله حقیقی در دیدار با آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیخسروتاج: واردات رسمی سیگار گامی در جهت مبارزه با قاچاق است
خسروتاج واردات رسمی سیگار گامی در جهت مبارزه با قاچاق است قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت با دفاع از اعطای مجوز به شرکت فیلیپ موریس برای واردات سیگار مارلبرو این مسئله را به سود کشور و به ضرر قاچاقچیان دانست به گزارش پارس در چند ماه اخیر و در پی اعطای جواز واردات سیگار مارلبرومرجعیت پشتیبان مسئولان در مبارزه با قاچاق |اخبار ایران و جهان
مرجعیت پشتیبان مسئولان در مبارزه با قاچاق مرجع تقلید شیعیان گفت ما به عنوان طلاب قم در امر مبارزه با قاچاق به عنوان حامی و پشتیبان در کنار مسوولان مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستیم کد خبر ۴۶۹۱۵۸ تاریخ انتشار ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۷ - 23 January 2015 مرجع تقلید شیعیان گفت ما به عرئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز: میزان قاچاق کالا 2 برابر بودجه عمرانی کشور است
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز میزان قاچاق کالا 2 برابر بودجه عمرانی کشور استرئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت با توجه به برآورد کارشناسان 50 درصد از واردات کشور به صورت قاچاق میباشد که رقمی معادل 60 هزار میلیارد تومان یعنی دو برابر بودجه عمرانی است بهرئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز: 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارده کشور شده/استفاده از کالای قاچاق
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارده کشور شده استفاده از کالای قاچاق دارای شبهه استرئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه 50 میلیارد دلار کالا به صورت رسمی به کشور وارد شده است گفت این در حالی است که میزان کالای قاچاقدبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کرمان عنوان کرد رتبه اول پلیس آگاهی کرمان در امر مبارزه با قاچاق کالا
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کرمان عنوان کردرتبه اول پلیس آگاهی کرمان در امر مبارزه با قاچاق کالادبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان گفت پلیس آگاهی کرمان در امر مبارزه با قاچاق کالا رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است به گزارش خبرگزاری فارس از کر- دیدار اعضاء ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آیت الله گلپایگان
دیدار اعضاء ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آیت الله گلپایگان اعضاء ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز صبح امروز پنجشنبه با آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید در قم دیدار و گفتگو کردند سید مرتضی حسینی ۱۳۹۳-۱۱-۰۲ ۱۲ ۵۲مجوز ستاد مبارزه با قاچاق برای قانونمند شدن فروش بنزین در مرزها -
مجوز ستاد مبارزه با قاچاق برای قانونمند شدن فروش بنزین در مرزها شناسهٔ خبر 2464204 سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۴ سیاست > مجلس نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی از مجوز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای ارائه سهمیه سوخت به مرزنشینان برای فروش در اقلیم کردستانمدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی: بهترین راه مبارزه با قاچاق کالا، ناامن کردن محیط عرضه ا
مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی بهترین راه مبارزه با قاچاق کالا ناامن کردن محیط عرضه استمدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی گفت بهترین راه مبارزه با قاچاق کالا به ویژه دخانیات مبارزه در سطح عرضه و ناامن کردن محیط عرضه است به گزاکميسيون مبارزه با قاچاق کالا و دام در سبزوار برگزار شد
۲۴ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۷ق ظ کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و دام در سبزوار برگزار شد رئيس شبکه دامپزشکي سبزوار به موضوع حمل و نقل غير مجاز و قاچاق دام زنده و نقش آن در انتقال بيماريهاي واگير دار دامي اشاره کرد و به تشريح اقدامات انجام شده در9 ماهه سال جاري به ويژه مبارزه با قاچاق کالا ووحدت رویه؛ نتیجه برگزاری کارگاههای تحلیلوبررسی قانون مبارزه با قاچاق
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۸ مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی استقرار وحدت رویه در اعمال مقررات جاری را مهمترین هدف و نتیجه برگزاری کارگاه های تحلیل و بررسی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ا-
اقتصادی
پربازدیدترینها