تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 7 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818781847




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- زنان خراسان شمالی و بوق های شیپوری تانکرهای آبرسان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنان خراسان شمالی و بوق های شیپوری تانکرهای آبرسان بجنورد - ایرنا - زمانی که بوق شیپوری گوش خراش تانکرهای آبرسان سیار در روستاهای خراسان شمالی به صدا درمی آید انبوهی از دختران و زنان برای پر کردن ظرف های آب صف می بندند.


به گزارش ایرنا، همهمه ای میان زنان برپا می شود و در این میان برخی زنان و دختران با دبه های خالی از آب برمی گردند و راننده تانکر به آن ها قول می دهد که دوباره به روستا بر می گردد.
استانی که در سال های نه چندان دور به دلیل وجود چشمه های مختلف به عنوان سرزمین چشمه ها و رودخانه ها معروف بود ولی خشکسالی چند سال گذشته موجب شده که وضعیت آب آشامیدنی در این خطه به وضعیت بحران برسد.
ادامه پدیده خشکسالی موجب شده امسال منابع آبی دور دست این روستاها نیز خشک شود و روستائیان را بشدت با مشکل مواجه کند.
براساس آمارها، تعداد روستاهای خسارت دیده از خشکسالی و مواجه با کمبود آب آشامیدنی در خراسان شمالی از 58 روستا هم اکنون به 148 روستا افزایش یافته است.
اکنون 80 هزار و 346 نفر جمعیت روستای خراسان شمالی از کاهش شدید منابع آبی متاثر شده اند و به همین منظور دست کم برای تامین آب آشامیدنی هر روز در انتظار آمدن کامیون های سیار آبرسان باشند.
شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی در نیمه دوم سال 92 شدت بروز خشکسالی را در سال آبی 93 – 92 برای این استان و کاهش منابع آبی را گوشزد کرده بود.
این شرکت پدیده خشکسالی را در سال آبی 93 – 92 در استان و تاثیر منفی آن به منابع آبی 259 روستا با 42 هزار و 161خانوار با جمعیت 152 هزار نفر پیش بینی کرده بود.
معاون اداره کل هواشناسی خراسان شمالی به ایرنا گفت: به طور میانگین 177.2 میلیمتر باران در 10 ماه امسال باریده که به نسبت مشابه سال قبل 82 درصد و به نسبت سال زراعی دوره آماری شش درصد کاهش نشان می دهد.
"نادر نصرتی" افزود: میانگین بارش باران در سال زراعی جاری در بجنورد 86.9 میلیمتر ثبت شده است که به نسبت مدت مشابه سال قبل186 درصد و به نسبت دوره آماری بلند مدت چهار درصد کاهش دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی به ایرنا گفت: ماندگاری خشکسالی در این استان به خاطر کاهش بارندگی باعث شده تا آبرسانی سیار به روستاهای خسارت دیده از این پدیده ثابت بماند.
"حمید روشن روان" افزود: اکنون تامین آب آشامیدنی 148 روستا با 80 هزار 346 نفر جمعیت در این استان بوسیله تانکر سیار صورت می گیرد.
وی گفت: روستاهایی که با تانکر سیار آبرسانی می شوند، 30 روستا در بجنورد، 23 روستا در هر کدام از شهرستان های راز و جرگلان، اسفراین، 22 روستا در شیروان، 21 روستا در مانه و سملقان، 14 روستا در فاروج، هشت روستا در جاجرم و هفت روستا در گرمه است.
وی افزود: منبع تامین آب روستاهای خسارت دیده از خشکسالی که اکنون با خودروهای آبرسان سیار صورت می گیرد، از طریق 38 حلقه چاه عمیق، 21 چاه دستی و 36 دهنه چشمه و چهار قنات بوده است.
به گفته وی آبرسانی سیار به روستاهای خسارت دیده از خشکسالی در این استان اکنون 90 روستا به صورت دایمی و 58 روستا به صورت موردی توسط شرکت صورت می گیرد.
روشن روان افزود: تاکنون بیش از هشت هزار و 424 نوبت سرویس دهی با افزون بر 50 هزار مترمکعب آبرسانی سیار به روستاهای خسارت دیده از خشکسالی در استان انجام شده که بیشتر حمل آب آشامیدنی به 23 روستای مرزی شهرستان راز و جرگلان بوده است.
وی گفت: شرکت طبق نیاز روزانه آب آشامیدنی اهالی روستای خسارت دیده از خشکسالی در این استان از جمله راز و جرگلان با تانکر حمل می کند.
به گفته وی فقط دوشنبه هفته گذشته 42 نوبت سرویس با حجم 106 هزار و 500 لیتر برای هفت هزار و 173 خانوار در 23 روستای شهرستان راز و جرگلان، آب آشامیدنی حمل شده است.
وی افزود: حمل آب آشامیدنی به روستاهای متاثر از خشکسالی در شهرستان راز و جرگلان در هشت روستا از طریق منبع سیار و در 12 روستا از طریق مخزن، توزیع می شود.
وی در خصوص جیره بندی آب آشامیدنی اعلام شده در روستاهای راز و جرگلان از سوی برخی از مسوولان نیز گفت: این شرکت آب آشامیدنی موردنیاز اهالی روستاهای خسارت دیده از خشکسالی را در این شهرستان به صورت روزانه تامین می کند.
وی افزود: در روستاهای خسارت دیده از خشکسالی جیره بندی آب آشامیدنی وجود ندارد ولی شرکت مدیریت مصرف و رعایت صرفه جویی را به اهالی گوشزد می کند.
به گفته وی اکنون منبع آب آشامیدنی سایر روستاهای تحت پوشش شرکت در استان از چاه، چشمه و قنات تامین می شود و ضریب اطمینان پایین تری به علت خشکسالی دارند که لازم است صرفه جویی را رعایت کنند.
وی در خصوص اجرای طرح های آبرسانی در مناطق روستایی استان نیز گفت: این شرکت با اعتبارات تخصیصی سفر رهبری و منابع دیگر که در اختیار دارد اجرای طرح های آبرسانی را پی گیری می کند و ضرورت دارد مسوولان با توجه به بروز خشکسالی در این استان، شرکت را در تامین آب آشامیدنی روستاییان بیشتر یاری دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی به اجرای 31 مجتمع آبرسانی روستایی نیمه تمام با پیشرفت میانگین60 درصدی اشاره کرد و افزود: برای بهره برداری از این تعداد مجتمع آبرسانی روستایی در استان نیاز به دو هزار و800 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی افزود: با بهره برداری از این تعداد مجتمع، 410 روستای استان با 210 هزار نفر جمعیت زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار خواهند گرفت.
شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی 106 هزار و 610 مشترک را در 607 روستا با 319 هزار و 614 نفر جمعیت زیرپوشش دارد.
قبل از بروز خشکسالی در خراسان شمالی آب آشامیدنی مورد نیاز ساکنان 607 روستای زیر پوشش شرکت در استان از طریق 452 منبع آبی شامل چاه، چشمه، قنات و آب های سطحی تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز با اشاره به وجود خشکسالی و بحرانی شدن دشت های استان، گفت: اکنون وضعیت منابع آبی زیرزمینی به خاطر کاهش بارندگی خوب نیست.
"کاظم طاهری" از استاندار درخواست کرد: در قالب ماده 180 و شهرستانی به این شرکت برای تعادل بخشی آب های زیرزمینی متاثر از خشکسالی کمک شود.
به گفته وی برای اجرای طرح های تعادل بخشی و ساماندهی رودخانه ها به صورت استانی از محل ماده 180 حتی یک ریال اعتبار به شرکت آب منطقه ای استان اختصاص نیافته است.
استاندار خراسان شمالی نیز با اشاره به وجود خشکسالی در این استان گفت: حوزه آب با چالش جدی روبه رو است.
وی اظهار کرد: به خاطر کاهش بارندگی و تداوم خشکسالی در استان، نگاه به آینده در حوزه آب مثبت نیست.
"سیدعلی اکبر پرویزی" هفته گذشته در نشست کمیته برنامه ریزی شهرستان گرمه، افزود: مدیریت در حوزه آب می تواند بخش زیادی از چالش های پیش روی در این حوزه را در استان کاهش دهد.
وی از مدیران دستگاه های مرتبط خواست به برنامه ریزی و اجرای طرح های حفاظت ازمراتع و مناطق حفاظت شده در استان بیشتر توجه کنند.
استان خراسان شمالی امسال در زمره سه استان نخست کشور می باشد که با بحران خشکسالی و پیامدهای آن روبه رو شده است.
این استان 865 روستا دارد و 417 هزار و 925 نفر از جمعیت آن روستایی هستند که 48.5 درصد از جمعیت 867 هزار نفری را تشکیل می دهند .ک/4
623/330


11/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن