واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ بهمن ۱۳۹۳ (۹:۶ق.ظ)
فراز و نشيب بانک ها و موسسات اعتباري براي دريافت مجوز از بانک مرکزي چند سالي است که بانک مرکزي در راستاي وظايف خود تلاش مي کند تا با ساماندهي موسسات اعتباري و بانک ها، فضاي امني را براي فعالان حوزه بازار پولي و مردم ايجاد کند اما نکته اي که در اين خصوص شايد مغفول مانده زمان بر بودن بررسي و اعطاي مجوز آن از سوي نهادهاي تصميم گير به اين موسسات و بانک هاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، با توجه به اهميت فضاي رواني و اقتصادي حوزه بازار پولي کشور، دريافت مجوز و فعاليت هريک از موسسات اعتباري در اين بازار از اهميت بالايي برخوردار است، اين موضوع در حالي است که بسياري از موسسات و بانک هاي فعال در اين حوزه در حال ارائه خدمات به مردم و ساير ارگان ها و بنگاه هاي اقتصادي کشور هستند و در صورتي که با اقدامات نظارتي و يا اداري، وقفه اي در ارائه خدمات ايجاد شود، اين موضوع مي تواند موجب بحران هايي در حوزه پولي و در نهايت کشور شود.
همچنين باتوجه به فعاليت صندوق ها و يا موسساتي که بدون اطلاع از بانک مرکزي در حال فعاليت هستند، اين طولاني شدن اعطاي مجوز به موسساتي که علاقمند به دريافت آن هستند، فرصتي را ايجاد مي کند تا آنان با گسترش فعاليت هاي خود به نظام بانکي کشور ضربه هاي متعددي را وارد کنند و در نهايت بيشترين ضرر را نيز مردم متحمل مي شوند.
با نگاهي به فرايند اعطاي مجوز به موسسات اعتباري و بانک ها مشاهده مي شود که به دلايل مختلف اين موضوع طولاني شده است و همين امر ضمن آسيب رساني به حوزه تصميم گيري موجب شده است که برخي از رسانه ها و عوامل مختلف با فضا سازي هاي مختلف اعتماد عمومي را به فعاليت بانک ها و موسسات اعتباري کم کنند.
اين اتفاقات در حالي است که مسئولان ارشد بانک مرکزي به دفعات اعلام کرده اند که بسياري از موسسات موجود در کشور در حال گذراندن روند اداري دريافت مجوز هستند، در اين خصوص دکتر ولي الله سيف رييس کل بانک مرکزي با بيان اينکه در بين موسسات مالي 7 يا 8 مورد از اهميت بيشتري برخوردار بوده و در حال منضبط شدن هستند، مي گويد: اين موسسات تا پايان سال تعيين تکليف خواهند شد.
دکتر تهرانفر معاونت نظارتي بانک مرکزي نيز در اين خصوص با بيان اين که 6 موسسه تا پايان سال مجوز فعاليت خود را دريافت ميکنند، اظهار مي کند: بزرگان اين موضوع را تا پايان سالجاري در جرگه مؤسسات مجاز خواهيم آورد و البته براي اين کار شروطي تعيين شده و متقاضيان بايد خود را با قواعد مورد نظر ما تطبيق دهند.
وي همچنين بيان مي کند: شرايط براي مؤسساتي که از بانک مرکزي مجوز نميگيرند، سخت شده است و با مؤسساتي که بيتوجهي کنند و بدون مجوز بانک مرکزي در يک فضاي خاکستري فعال هستند، برخورد خواهد شد.
با بررسي اقدامات انجام گرفته در حوزه نظارتي بانک مرکزي مشاهده مي شود که موسسات متقاضي اخذ مجوز فعاليت از بانک مرکزي يعني موسسات اعتباري آرمان، نور، افضل توس، ثامن و ميزان و بانک هاي مهر اقتصاد و آينده در حال تکميل روند و شاخص هاي درنظر گرفته شده بانک مرکزي هستند و با توجه به اظهارات مسئولين بانک مرکزي به زودي به جرگه نظام بانکي کشور اضافه خواهند شد.
اين اقدام خوب بانک مرکزي براي ساماندهي موسسات و بانک ها مي تواند اعتماد عمومي از دست رفته را براي اين بازار به همراه داشته باشد و از سويي ديگر با پيوستن اين موسسات مالي به شبکه هايي همچون شتاب، چکاوک و... ضمن کمک به سيستم بانکي کشور مي تواند در چتر نظارتي و حمايتي بانک مرکزي نيز قرار گيرند.
اقدامي که بايد با توجه به مشکلات کلان اقتصادي کشور هرچه زودتر شکل گيرد تا هم گام با اجراي اقتصاد مقاومتي اين موسسات مالي به عنوان بازوي نظام بانکي کشور در بازار پولي فعاليت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]