واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۲۸ق.ظ)
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم: بزرگداشت سال جهاني نور، همزمان با طلوع فجر انقلاب اسلامي در سراسر کشور دکتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوري وزير علوم از بزرگداشت سال جهاني نور، همزمان با طلوع فجر انقلاب در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر احمدي در نشست خبري معرفي برنامههاي سال جهاني نور که در محل وزارت علوم برگزار شد گفت: مراسم افتتاحيه سال جهاني نور در کشور براي آنکه با ايام الله دهه فجر هماهنگ باشد روز ۱۲ بهمن ماه، همزمان با طلوع فجر انقلاب و با تقدير از اساتيد پيشکسوت حوزه نور در برج ميلاد برگزار ميشود.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم تصريح کرد: در شصت و هشتمين جلسه مجمع عمومي سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۵ را سال جهاني نور نام گذاري کردند که هدف آن بالا بردن آگاهي از دستاوردهاي علم نور و برنامه هاي کاربردي و اهميت آن براي بشر است و وقتي يونسکو وارد اين عرصه ميشود يعني هدف فرهنگ و زمينه سازي براي توسعه اين قسمت و آموزش و علم است.
وي علت اين نامگذاري را بزرگداشت يازدهمين قرن ولادت ابن هيثم، دانشمند برجسته دوره اسلامي دانست و ادامه داد: ابن هيثم جزو دانشمندان برتر جهان در حوزه نور بوده است که سال 2015 نيز به مناسبت بزرگداشت وي به عنوان سال نور نامگذاري شده است. وي در سال ۱۰۱۵ جزو دانشمندان و صاحب نظران برجسته اسلامي در حوزه نور بوده است.
دکتر احمدي با اشاره به اهميت نور در حوزههاي توسعه، علم، زندگي، صنعت، کشاورزي، دفاعي، پزشکي، انرژي، صنايع غذايي و سلامت تصريح کرد: امروزه نور و ليزر کاربردهاي فراواني در حوزههاي آسيبشناسي، معاينات و درمان دارد، ضمن آنکه مخابرات نوري تحولات زيادي را در ارتباطات جوامع بشري ايجاد کرده است.
وي با اشاره به کاربرد ليزر در رادارهاي حوزه دفاعي گفت: علاوه بر اين، ورود ال.اي.ديها به صنايع موجب صرفه جويي در مصرف انرژي شده است.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم به اهميت نور در حوزه علوم انساني و فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: نور در فرهنگ مظهر حيات و به عنوان جلوهاي از خداوند مطرح شده است.
وي با تاکيد بر اينکه نور نقش اساسي در زندگي روزمره ما ايفا ميکند گفت: نور در جاي جاي زندگي و روابط اجتماعي ما نقش اساسي دارد و هدف يونسکو اين است که نگرش عمومي را به اين سمت سوق دهد که سرمايه گذاري براي توسعه دانش مرتبط با نور باشد. آموزشهاي ما در دانشگاهها و آموزش و پرورش هم بايد به اين سمت سوق داده شود.
دکتر احمدي افزود: سازمان يونسکو ۱۹ و ۲۰ ژانويه مراسم افتتاحيه سال جهاني نور را با حضور دانشمندان سرشناس حوزه نور در پاريس برگزار کرد و البته از ايران هم عدهاي از دانشمندان دعوت بودند. هدف اين مراسم فرهنگ سازي و بزرگداشت دانشمندان اين حوزه و ارتباط بين اجزا و دستگاه هاي ذيربط است.
وي خاطرنشان کرد: در ايران اين مراسم با محوريت انجمن اپتيک و فتونيک و با همکاري انجمن هاي مرتبط با نور برگزار مي شود.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم انتشار تمبر سال جهاني نور و برپايي چند نمايشگاه و کارگاه علمي و برنامههاي فرهنگي در حوزه نور را از جمله برنامههاي ايران در سال جهاني نور ذکر کرد.
وي گفت: در تهران و ساير استانها با همکاري نمايندگاني از گروه هاي اپتيک و ليزر دانشگاه ها، شهرداري، استانداري، سازمان صدا و سيما، شرکت مخابرات، اداره کل آموزش و پرورش و فني حرفهاي اين مراسم و برنامههاي سال جهاني نور برگزار ميشود.
دکتر احمدي در خاتمه خاطر نشان کرد: تقدير از اساتيد حوزه نور و رونمايي از کتاب پيشکسوتان نور در ايران از ديگر برنامههاي اين مراسم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]