واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارش تارنمای هم نوا از آخرین وضعیت بزرگراه تبریز- ارمنستان تارنمای هم نوا در گزارشی از آخرین وضعیت پروژه بزرگراه تبریز - ارمنستان، مشکلات مالی را در این طرح مورد اشاره قرار داده و نوشته است: کمبود منابع راه و شهرسازی باری بر دوش سایر بخش ها.
بزرگراه تبریز- ارمنستان یکی از پروژه های ملی است که احداث آن از سال 88 با 20 میلیارد ریال اعتبار آغاز و در طول این سال ها فقط 25 درصد پیشرفت داشته است، در حال حاضر فاز نخست این بزرگراه به طول هشت کیلومتر در حال احداث است.
این پروژه با توجه به قرارگیری در مسیر سازمان پسماند شهرداری و همچنین مس سونگون و دیگر بخش ها قرار است با همکاری آنها به بهره برداری برسد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر، بزرگراه تبریز- ارمنستان را بابی جدید برای شهر تبریز دانست و گفت: این بزرگراه دروازه پنجم تبریز نامگذاری شده است.
علیرضا منادی اظهار داشت: این بزرگراه تبریز را به منطقه نوردوز و ارمنستان متصل می کند.
وی گفت: قبل از احداث این بزرگراه زمان دسترسی از طریق راه های استان حدود چهار ساعت بود که با احداث این بزرگراه شاهد کاهش مسافت های طولانی در این مسیر خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: با احداث بزرگراه تبریز- ارمنستان حدود 70 روستای استان از بن بست رهایی می یابد و این بزرگراه باب جدیدی برای توسعه استان خواهد بود.
منادی ادامه داد: پروژه تبریز- ارمنستان یکی از پروژه های وزارت راه و شهرسازی است و به علت اینکه پنج کیلومتر نخست این بزرگراه در مسیر شرکت پسماند شهرداری تبریز قرار دارد و در این مسیر کامیون های حمل زباله دچار حادثه می شدند، شهرداری با اعتبار خود اقدام به احداث کرده تا کامیون های حمل زباله به سهولت به شرکت پسماند دسترسی داشته باشند.
وی افزود: احداث پنج کیلومتر از این بزرگراه در مسیر منطقه آزاد- تجاری جلفا قرار گرفته بود که منطقه آزاد ارس مسوولیت آن را بر عهده گرفته و قراردادهایی در این خصوص امضا شده است.
منادی گفت: تمام زیر ساخت های مورد نیاز برای احداث این بزرگراه انجام و فاز نخست ان تا مهر ماه سال آینده در 12 کیلومتر به بهره برداری خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: بزرگراه تبریز- ارمنستان از مسیر اتوبان پاسداران تبریز پشت فرودگاه تبریز با طی چهار کیلومتر داخل تونل به ارمنستان می رسد، با احداث این بزرگراه حلقه های کنارگذرهای تبریز تکمیل خواهد شد.
منادی گفت: در سال آینده بودجه این پروژه 250 میلیارد ریال خواهد بود که این اعتبار امسال 150 میلیارد ریال بوده است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این رابطه گفت: برای احداث هر کیلومتر آزاد راه 80 میلیارد ریال و برای احداث هر کیلومتر بزرگراه 20 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
محمدصادق پورمهدی افزود: اگر اختیاراتی از تهران در اختیار قرار داده شود، ما می توانیم منابع خود را تولید کنیم، چرا که در استان دارایی و منابع مالی زیاد است.
وی ادامه داد: بزرگراه تبریز - ارمنستان یکی از پروژه های کلیدی و حیاتی استان است، اما به علت اینکه هنوز زیر بار ترافیک نرفته بهره برداری از این پروژه نسبت به دیگر بزرگراه های استان اورژانسی نیست.
مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی نیز گفت: این پروژه در سال 1389 کلنگ زنی وعملیات اجرایی آن آغاز شده است، طول قطعه اول آن هشت کیلومتر و توسط شهرداری تبریز از سه راهی فرودگاه به سمت روستای اسپیران در حال انجام است که 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
توحید اخلاقی اضافه کرد: قطعه دوم این بزرگراه به طول 12 کیلومتر توسط این اداره کل در حال اجراست که تاکنون 260 میلیارد ریال هزینه شده و دارای 70 درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی با بیان اینکه برای تکمیل این پروژه چهار هزار و 500 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است، اظهار داشت: اعتبار امسال این پروژه 150 میلیارد ریال است که نسبت به تخصیص اعتبار سال 92 از افزایش حدود هشت برابری برخوردار است و طول کل پروژه 150 کیلومتر بوده است.
587/7236
08/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]