تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850885177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

متن کامل تری از مناظره «حق شناس» و «موسوی»


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: متن کامل تری از مناظره «حق شناس» و «موسوی»
با توجه به کامل نبودن گزارش خبرگزاری ها از مناظره ی دوشنبه شب شبکه ی 3 سیما درباره ی فساد، گزارش تعدادی از رسانه ها در کنار هم در پی می آید:
گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)
 
نمایندگان دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلب با شرکت در برنامه زنده شبکه سوم سیما به بحث در مورد راه حلهای مبارزه با فساد و بروز فساد در دولت دهم پرداختند.
 
به گزارش ایرنا، «سید نظام موسوی» مدیرعامل خبرگزاری فارس به عنوان نماینده اصولگرایان در این برنامه گفت: نخستین بار فساد معاون اول دولت احمدی نژاد را نمایندگان اصولگرای مجلس اعلام کردند در حالی که اصلاح طلبان در این مورد واکنشی نشان ندادند.
 
وی گفت: جریان خانه فاطمی برای نخستین بار سال 89 توسط اصولگرایان و نیروهای انقلابی مطرح شد و افرادی از طیف اصلاح طلب که اکنون زبانشان باز شده دم فرو بسته بودند و صحبتی نمی کردند.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه مبارزه با فساد باید با دید فرا جناحی برخورد شود، گفت: شاهد بودیم در مساله آقای کرباسچی جریان اصلاح طلب منفعل عمل کرد اما اصولگرایان بدون ملاحظات درون گروهی نسبت به افشاگری فسادها اقدام کردند.
 
وی به شکایت «محمدرضا رحیمی» از خبرگزاری فارس و احضار به دادگاه در ارتباط با افشاگریهای انجام شده توسط این خبرگزاری اشاره کرد و گفت: خبرگزاری فارس در سال 86 و به دستور احمدی نژاد به مدت سه روز توقیف شد.
 
موسوی گفت: ما نسبت به سیاست خارجی و سیاست داخلی در دولت آقای خاتمی انتقاد داشتیم اما بر این نکته نیز اذعان داریم که انسانهای خوبی در این دولت مشغول به خدمت بودند.
 
وی گفت: همانگونه که نمی توان به واسطه اتفاق افتادن قرارداد کرسنت در دولت خاتمی و یا فاسد بودن شهردار دولت آقای رفسنجانی تمام افراد حاضر در این دولت ها را زیر سووال برد در دولت احمدی نژاد نیز افراد پاکدست که به نظام خدمت کردند، کم نبودند و نمی توان آنها را زیر سووال برد.
 
موسوی خاطر نشان کرد: پرونده رحیمی با پیگیری اصولگرایان در روند قوه قضاییه قرار گرفت در صورتیکه حتی یک روزنامه اصلاح طلب مورد شکایت رحیمی قرار نگرفت.
 
وی نپرداختن رسانه های اصلاح طلب به موضوع فساد رحیمی را گماردن فردی از سوی ایشان در وزارت ارشاد و پرداخت حق السکوت به این روزنامه ها در غالب یارانه عنوان کرد.
 
موسوی با تاکید بر اینکه همه در برابر قانون یکسان هستند گفت: بنابه فرمایش مقام معظم رهبری که از مدت ها پیش در مورد این موضوعات هشدار داده بودند فرد فاسد با دور زدن قانون به فساد می پردازد.
 
وی گفت : اگر بیانات مقام معظم رهبری، قوانین و تعهد همه جریانهای سیاسی تبدیل این انگاره به باور عمومی را موجب شود که با افراد فاسد برخورد لازم صورت گیرد دیگر شاهد بروز این گونه سوء استفاده ها نخواهیم بود.
 
مدیر عامل خبرگزاری فارس گفت: در حوزه رسانه لازم است به آگاه سازی مردم نسبت به نفوذ برخی افراد مانند شهرام جزایری که به یکی از روسای قوا به اعتراف خودشان 300 میلیون تومان پول داده بود، اقدام شود.
 
**جریان اصلاح طلب 4 سال زودتر اصولگرایان متوجه فساد شد
 
«محمدجواد حق شناس» استاد دانشگاه و نماینده جناح اصلاح طلب نیز دراین مناظره تلویزیونی گفت: فرق ما با آقای موسوی و جریان متبوع ایشان آن است که این فسادها را چهار سال زودتر متوجه شدیم و داد بر آوردیم اما به دادگاه احضار و به بی بصیرتی محکوم شدیم.
 
وی با بکار بردن این تعبیر که کسی را که خود را به خواب زده نمی توان بیدارکرد، افزود: دوستان اصولگرا باید به ملت پاسخ دهند که در این مدت خوابیده بودند یا خود را به خواب زده بودند.
 
حق شناس گفت : در آن سالها 70 شکایت علیه روزنامه اعتماد ملی مطرح شده بود که 35 شکایت از سوی دولت بود.
 
وی افزود: در حکم صادره از سوی دادستان وقت که بعدها برای مدیرعاملی تامین اجتماعی درنظر گرفته شد روزنامه اعتماد ملی بدون داشتن جرم و تنها به بهانه پیشگیری از وقوع جرم توقیف شد.
 
حق شناس خود و روزنامه اعتماد ملی را در آن مقطع زمانی مدعی ماجرای روی داده اعلام کرد و گفت: اگر در دولت اصلاحات یک پرونده با حجمی حتی کوچک تراز حجم پرونده معاون اول، تامین اجتماعی، بانک صادرات و یا بانک ملی وجود داشت رسانه های اصولگرا چگونه عمل می کردند.
 
وی تاکید کرد: دولت اصلاحات پاکدست ترین دولت بوده و حتی یک مورد سوء استفاده مالی بر آن وارد نیست که مورد تایید دوطرف مناظره قرارگرفت.
 
این فعال اصلاح طلب در مورد پرداخت یارانه بیشتر به رسانه های اصلاح طلب به عنوان حق سکوت گفت: من از آقای موسوی به عنوان مدیر عامل خبرگزاری فارس می خواهم که نسبت به انتشار لیست دریافت کنندگان یارانه در دولت دهم اقدام کند تا مردم بدانند که روزنامه کیهان 10 برابر روزنامه اعتماد یارانه می گرفته است.
 
وی با بیان اینکه لازم است به قانون بازگردیم، گفت: فساد یا از طریق ساختار و یا از طریق کارگزار ممکن می شود.
 
حق شناس با طرح این مساله که در فساد سیستماتیک، سیستم دچار عدم کارکرد صحیح است ،گفت: لازم است با شکل دهی به ساختار سپس نسبت به انتخاب کارگزارانمان اقدام کنیم. سپس در این شرایط است که فرد فاسد چه معاون اول، شهردار، آقازاده و یا آقا باشد تفاوتی ندارد.
 
این فعال اصلاح طلب خاطر نشان کرد: ساختار مدرن و درست امکان پیاده کردن قانون را فراهم می کند و در نتیجه شاهد استقلال قوه قضاییه و نفوذ ناپذیری در این سیستم خواهیم بود.
 
وی ادامه داد : در این شرایط دیگر قدرت و نفوذ این افراد بر روی سیستم قضایی کارساز نخواهد بود و سیستم قضایی بدون ترس و واهمه حکم صادر خواهد کردو مردم از طریق چشمان خود که رسانه ها به شمار می روند متوجه عملکرد دستگاهها می شوند.
 
حق شناس با تاکید بر اینکه قانون در کشور مشکل دارد ،گفت: در مجلس شاهد تصویب وضع مالیات بر آستان قدس و قرارگاه خاتم الانبیاء بودیم در حالی که در 35 سال گذشته این موسسات مالیات پرداخت نمی کردند که این مساله حاکی از مشکل ساختاری است که فساد را نیز به بار می آورد.
 
وی افزود: ما شاهدیم که حوزه های نظامی در مباحث اقتصادی وارد شده اند در صورتیکه باید قدرت و ثروت به محل خود انتقال داده شود.
 
حق شناس گفت: اسکله هایی در کشور وجود دارد که تحت نظارت دولت نیست و مافیایی در کشور داریم که فساد را به شکل سیستماتیک تولید کرده و از اعمال قدرت در نهادهای قانون گذاری ،نظارتی و رسانه نیز دریغ نمی کند.
 
وی تاکید کرد : باید منافع ملی را جایگزین منافع شخصی کنیم.
 
نماینده اصلاح طلبان در مورد پرداخت پول از سوی شهرام جزایری به رییس یکی از قوا نیز خطاب به موسوی گفت: گیریم که این مبلغ دریافت شده لازم است بدانیم که 300 میلیون تومان بوده و 3 هزار میلیارد تومان نبوده است.
 
نماینده اصلاح طلب اظهارداشت: فساد در دولت دهم را به جز رحیمی در تامین اجتماعی ،بانکهای ملی و صادرات نیز شاهد بودیم. 
 
 
گزارش خبرگزاری مهر
 
سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس و محمد جواد حق شناس مدیرمسئول روزنامه تعطیل شده اعتماد ملی در برنامه «متن حاشیه» شبکه سوم سیما درباره روند مبارزه با فساد مناظره کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، شب گذشته، سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس و محمد جواد حق شناس مدیرمسئول روزنامه تعطیل شده اعتماد ملی در برنامه «متن حاشیه» شبکه سوم سیما درباره روند مبارزه با فساد مناظره کردند.
 
در ابتدای این برنامه، محمدجواد حق‌شناس فعال اصلاح طلب درباره صدور حکم رحیمی با انتقاد از برخورد با وی پس از مسئولیت با اشاره به آنکه لبمان خندان و چشم‌مان گریان است، گفت: برخورد با این موضوع دارای دو وجه مثبت و منفی است. منفی از آن جهت که چرا فردی با سابقه مفسده اقتصادی باید در یکی از بالاترین رده های مدیریتی کشور منصوب شود و از آن سو برخورد با ایشان طولانی شود.
 
وی افزود: وجه مثبت این محکومیت هم، عدم مصلحت اندیشی قوه قضائیه در این برخورد اسیت که علیرغم مقاومت رئیس جمهور سابق، شجاعانه و بی تفاوت نسبت به فضاسازی ها صورت گرفت.
 
سید نظام موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در تحلیل برخورد قضایی با رحیمی گفت: این برخورد بار دیگر استقلال دستگاه قضایی را بر همگان ثابت کرد و نشان داد نهایتا مسئولیت سیاسی باعث ایجاد حاشیه امن برای مسئولان نیست.
 
وی با اشاره به پیگیری پرونده رحیمی در زمان مسئولیتش بیان کرد: پرونده ایشان در دوران مسئولیت وی و با بازجویی‌هایی در همان دوران پیگیری شد و به دلیل حساسیت برخورد با این مساله مشمول زمان شد. لذا باید از نگاه‌های عوامانه نسبت به محاکمه سریع و اظهارنظرهای بدون تأمل سیاسیون به محض ایراد اتهام پرهیز کرد.
 
حق شناس از موسسین حزب اعتماد ملی درباره برخورد جناحی رسانه‌ها با موضوع و لزوم کشف ریشه‌های ایجاد این دست مفاسد اذعان کرد: عدم وجود یک انضباط صحیح و نظام مناسب برای انتصاب شایستگان و عدم نظارت دقیق باعث ایجاد چنین مفاسدی می شود و با توجه به چالشهای سیاسی و بین المللی کشور اینگونه اتفاقات آسیب رسان هستند.
 
وی با اشاره به برخورد با سایر عوامل پرونده ظرف کمتر از 6 ماه و طولانی شدن رسیدگی به اتهامات رحیمی ادامه داد: برخورد با ایشان به دلیل حمایت های صورت گرفته، این چنین به درازا کشیده و به قول آقای احمد توکلی مشکل ما فساد سیستماتیک است.
 
موسوی فعال سیاسی اصولگرا نیز در ادامه با اشاره به پیوند بین قدرت و ثروت بعد از دفاع مقدس گفت:‌ ریشه این فسادها به زمان های دورتری بر می‌گردد مثل محاکمه کرباسچی شهردار تهران در دهه هفتاد که در همان زمان نیز برخی مسئولان دولتی از ایشان حمایت کردند و باعث ایجاد سر و صدای زیادی در کشور شد. برخورد با آقای رحیمی نیز از همین دست است چرا که قدرت و ثروت با هم پیوند خورده بود.
 
وی با تقبیح جناحی شدن این مساله ادامه داد: آقای رحیمی علی رغم تذبذب سیاسی خود، با پیگیری سه نماینده اصولگرای مجلس یعنی آقایان زاکانی، نادران و توکلی به دست قانون سپرده می شود.
 
حق شناس با تحسین برخورد نمایندگان اصولگرا با رحیمی، سیاست زدگی در برخورد با مفاسد را از آفات دانست و گفت: منافع ملی مقدم بر منافع جناحی است و هرگاه این مساله اولویت سیاسیون باشد با افراد هم جناحی نیز برخورد جدی صورت می گیرد.
 
وی با انتقاد از مقایسه کرباسچی و رحیمی، محاکمه کرباسچی را سیاسی خواند و ادامه داد: شهرداران متهم در آن پرونده بعدا تبرئه شدند و شائبه سیاسی بودن آن محاکمه نیز در آن سالها مطرح بود.
 
این روزنامه نگار اصلاح طلب با اشاره به حاکمیت جناح اصولگرایان در دوره دولت قبل بر مجلس و دولت افزود: ایجاد فساد در تامین اجتماعی و فرار برخی مفسدان از کشور و انتصاب رحیمی با این پرونده فساد از سوالات ماست که چرا باید این اتفاق بیفتد؟
 
موسوی با تایید لزوم تمیز قائل شدن بین منافع جناحی و ملی، اشاره ای به مواضع سیاسیون به پرونده رحیمی کرد و گفت: در بدو ایراد اتهام به اقای رحیمی اولین کسی که موضع گرفت اقای زاکانی بود که به مدرک ایشان ایراد گرفت و پیگیری کرد. پس از ایشان هم اقای نادران نسبت به معاون اولی رحیمی صراحتا موضع گرفت.
 
وی افزود: در مساله خانه فاطمی هم که مبنای محاکمه رحیمی بود جمعی از فعالان انقلابی فارغ از نگاه جناحی پیگیری شد. یعنی یک سال پس از معاون اولی رحیمی اصولگرایان قاطعانه وارد شده و موضع گرفتند.
 
موسوی در ادامه اظهار داشت: در این جریان خود بنده چند بار به دلیل شکایت های رحیمی احضار شدم. سایت‌هایی مثل جهان نیوز و فردا و ... و شخصیت‌های دیگر اصولگرا نیز همینطور. در همین مقطع بسیاری از دوستانی که الان سعی در انتساب این فساد به نیروهای انقلابی دارند در آن دوره سکوت کرده بودند.
 
مسئول انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در  واکنش به موضع حق شناس درباره پرونده کرباسچی گفت: موضع الان شما نشان می‌دهد که شما الان هم در این پرونده، حکم قوه قضائیه را قبول نکرده اید. شاید سایر شهرداران تبرئه شده باشند اما دادگاه آقای کرباسچی را که تبرئه نکرد، بلکه محکوم شد و بعدا با عفو رهبری آزاد شد.
 
موسوی همچنین تأکید کرد: در مقایسه این دو، باید گفت که فساد، فساد است و کم و زیاد ندارد چرا که اساسا کسی که در جایگاه مسئولیت قرار می‌گیرد باید از فساد بپرهیزد. برخورد سیاسی با فساد درست نیست و نباید هر جا هم طیف ما محاکمه شد حکم را زیر سوال برد و در غیر آن بر حکم صحه گذاشت.
 
در ادامه برنامه مدیرمسئول روزنامه تعطیل شده اعتماد ملی، با اشاره به حضور مکرر خود در دادگاه به جهت شکایت دولت سابق گفت: بنده از سال 85 بخاطر این مسائل به دادگاه احضار می شدم و هنوز پرونده ام باز است.
 
وی با ایراد اتهام غفلت از پرونده رحیمی به اصولگرایان ادامه داد: اصولگرایان باید توضیح دهند که در آن مدت خود را به خواب زده بودند یا واقعا خوابیده بودند! چون در همان سال‌ها روزنامه ما 35 شکایت از مسئولین دولت وقت داشت.
 
همچنین حق شناس خطاب به موسوی گفت: آقای احمد توکلی بابت بسته شدن روزنامه ما به قوه قضائیه اعتراض کرد؛ اما من سؤالم این است که اقای موسوی چرا یک بار به عنوان هم صنف به قوه اعتراض نکرد؟
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در واکنش به این سخنان گفت: اولا بنده در آن زمان مدیرعامل این خبرگزاری نبودم و مسئولیتی نداشتم اما جهت اطلاع عرض کنم که در سال 86 خبرگزاری فارس به دلیل مبارزه با فساد برخی مسئولین دولتی سه روز توقیف شد. ثانیا تعطیلی روزنامه شما به علت مشارکت در فتنه 88 بوده، نه مبارزه با فساد اقتصادی.
 
وی افزود: آیا در حوزه مبارزه با فساد اقتصادی حرکتی از سوی اصلاح طلبان انجام شده که ما دفاع نکرده باشیم؟
 
موسوی همچنین اظهار داشت: درباره دولت احمدی نژاد هم باید بگویم که هیچ وقت نباید کلیت آن را متهم به فساد کرد، چرا که افراد پاکدستی هم درآن مسئولیت داشتند.
 
وی درباره برخورد اصولگرایان با دولت خاتمی نیز ادامه داد: ما دولت خاتمی را هم بخاطر برخی افراد مساله دار زیر سوال نبردیم با اینکه شهردار قبل از ریاست احمدی نژاد در شهرداری در هیات دولت شرکت می کرد.
 
موسوی در اثبات ادعای خود خطاب به حق شناس، گفت: در آن مقطع درگیری اصولگرایان با پرونده رحیمی، شما یک مثال از همراهی اصلاح طلبان بیاورید. البته بجز آقای کواکبیان که مواضع خوبی داشتند اکثریت اصلاح طلبان سکوت کردند.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس همچنین درباره رفتار دوگانه روزنامه‌های اصلاح طلبان با مقوله فساد بیان کرد: روزنامه های اصلاح طلبی حق السکوت می گرفتند که راجع به هر چیزی حرف بزنند جز آقای رحیمی؛ چون رحیمی فردی را که نزدیک به خودش بود و مسئول دفترش بود را در وزارت فرهنگ و ارشاد بر سر کار گذاشته بود.
 
در ادامه برنامه متن حاشیه، محمدجواد حق شناس مدعی تبعیض در دریافت یارانه مطبوعات از وزارت ارشاد در دولت احمدی نژاد شد و گفت: روزنامه کیهان ده برابر روزنامه اعتماد یارانه گرفته است و این فساد است. خبرگزاری  فارس هم باید شرح دریافتی های یارانه مطبوعات را مطرح کند.
 
روزنامه نگار اصلاح طلب درباره فشارهای وارده به قوه قاضئیه برای عدم برخورد با برخی آقازاده ها نیز گفت: ما باید مدل به اصلاح ساختار و کشف ریشه ها بپردازیم. نظامی در این مورد تعریف شده است به اسم ساختارـ کارگزار. یعنی وقتی فسادی در سیستم شکل می گیرد باید مشخص شود سهم ساختار و کارگزار در ایجاد این فساد چقدر بوده است. با توجه به سخن اقای توکلی در بیان نظریه فساد سیستماتیک باید سیستم تقویت شود مثل بارانی که پاک است وقتی به شوره زار می ریزد پاکی اش را از دست می دهد.
 
وی افزود: در این سیستم اگر ساختار درست تعریف شود، قاضی مستقل شده و قدرت ارتباطات مفسدین برای تاثیر در احکام بی اثر می شود. از طرفی مردم از طریق رسانه ها و مطبوعات بیشتر به رصد می پردازند و آنها مردم را آگاه می کنند. بنابراین اول باید ساختار اصلاح شود تا افراد فاقد توان و ناپاک نتوانند در مدیریت پست بگیرند. دوم اینکه سیستم نظارتی باید قوی شود.
 
موسوی فعال اصولگرا نیز درباره برخورد با دانه درشت‌ها و آقازاده ها گفت: بنده هم با اصلاح ساختار موافقم اما حقیقت آن است که خیلی از موارد به معنای اشکال ساختار و نبود قانون نیست، یعنی قانون هست اما قانون‌دانان قانون‌شکن، قانون را دور می زنند چرا که مفسدین همه جوانب کارشان را می سنجند. در این باره باید به منشور مبارزه با فساد از سوی رهبری مراجعه شود که در اوایل رهبری خود بیان کردند.
 
وی موارد مورد تاکید رهبری را اینگونه توضیح داد: مواردی از قبیل اشرافی ‌گری در میان مسئولان باید رخت برچیند. پرونده کرباسچی یک نمونه است. بحث مبارزه اصولگرایان با فساد در دانشگاه آزاد که از جنس پیوند قدرت و ثروت بود یکی دیگر از این مثال هاست. بنابراین باید طبق فرامین رهبری و طبق قانون تعهد و باوری در جریانات سیاسی ایجاد شود تا با هر فردی در هر جایگاه در مقوله فساد برخورد شود.
 
محمدجواد حق شناس در پایان سخنانش گفت: قانون قطعا مشکل دارد. مثلا اینکه بعد از 35 سال آستان قدس و قرارگاه خاتم الانبیا ملزم به پرداخت مالیات شده اند. یا برخی اسکله ها در کشور هستند که نظارتی بر آنها نیست و یا مافیاهایی هستند که مشغول تولید فسادند. باید حرکت به سمتی باشد که منافع شخصی فدای منافع ملی بشود.
 
موسوی نیز در پایان درباره حوزه نظارت بر رسانه خاطر نشان کرد: باید بر رسانه‌ها نیز نظارت شود تا افرادی مانندجزایری به سراغ آنها نروند و با پول جهت اخبار را به سمت خود بکنند.
 
وی در پایان گفت: اگر با آن رئیس قوه‌ای که به اعتراف خودش از جزایری سیصد میلیون پول گرفت برخورد قوی می‌شد، امروز وضع بهتری می داشتیم.
 
 
روایت یک سایت اصولگرا
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس و مدیرمسئول روزنامه توقیف شده اعتماد ملی در برنامه "متن حاشیه" به مبحث مبارزه با فساد اقتصادی پرداخته و حکم محمدرضا رحیمی را بررسی کردند.
 
به گزارش نماینده، شب گذشته، سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس و محمد جواد حق شناس مدیرمسئول روزنامه تعطیل شده اعتماد ملی، به برنامه "متن حاشیه" شبکه سوم سیما آمدند و درباره روند مبارزه با فساد مناظره کردند.
 
در ابتدای این برنامه، محمدجواد حق‌شناس فعال اصلاح طلب درباره صدور حکم رحیمی با انتقاد از برخورد با وی پس از مسئولیت با اشاره به آنکه لب‌مان خندان و چشم‌مان گریان است، گفت: برخورد با این موضوع دارای دو وجه مثبت و منفی است. منفی از آن جهت که چرا فردی با سابقه مفسده اقتصادی باید در یکی از بالاترین رده های مدیریتی کشور منصوب شود و از آن سو برخورد با ایشان طولانی شود.
 
وی افزود: وجه مثبت این محکومیت هم، عدم مصلحت اندیشی قوه قضائیه در این برخورد اسیت که علیرغم مقاومت رئیس جمهور سابق، شجاعانه و بی تفاوت نسبت به فضاسازی ها صورت گرفت.
 
سید نظام موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در تحلیل برخورد قضایی با رحیمی گفت: این برخورد بار دیگر استقلال دستگاه قضایی را بر همگان ثابت کرد و نشان داد نهایتا مسئولیت سیاسی باعث ایجاد حاشیه امن برای مسئولان نیست.
 
وی با اشاره به پیگیری پرونده رحیمی در زمان مسئولیتش اذعان کرد: پرونده ایشان در دوران مسئولیت وی و با بازجویی‌هایی در همان دوران پیگیری شد و به دلیل حساسیت برخورد با این مساله مشمول زمان شد. لذا باید از نگاه‌های عوامانه نسبت به محاکمه سریع و اظهارنظرهای بدون تأمل سیاسیون به محض ایراد اتهام پرهیز کرد.
 
حق شناس از موسسین حزب اعتماد ملی درباره برخورد جناحی رسانه‌ها با موضوع و لزوم کشف ریشه‌های ایجاد این دست مفاسد اذعان کرد: عدم وجود یک انضباط صحیح و نظام مناسب برای انتصاب شایستگان و عدم نظارت دقیق باعث ایجاد چنین مفاسدی می شود و با توجه به چالشهای سیاسی و بین المللی کشور اینگونه اتفاقات آسیب رسانند.
 
وی با اشاره به برخورد با سایر عوامل پرونده ظرف کمتر از ۶ ماه و طولانی شدن رسیدگی به اتهامات رحیمی ادامه داد: برخورد با ایشان به دلیل حمایت های صورت گرفته، این چنین به درازا کشیده و به قول آقای احمد توکلی مشکل ما فساد سیستماتیک است.
 
موسوی فعال سیاسی اصولگرا نیز در ادامه با اشاره به پیوند بین قدرت و ثروت بعد از دفاع مقدس گفت:‌ ریشه این فسادها به زمان های دورتری بر می‌گردد مثل محاکمه کرباسچی شهردار تهران در دهه هفتاد که در همان زمان نیز برخی مسئولین دولتی از ایشان حمایت کردند و باعث ایجاد سر و صدای زیادی در کشور شد. برخورد با آقای رحیمی نیز از همین دست است چرا که قدرت و ثروت با هم پیوند خورده بود.
 
وی با تقبیح جناحی شدن این مساله ادامه داد: آقای رحیمی علی رغم تذبذب سیاسی خود، با پیگیری سه نماینده اصولگرای مجلس یعنی آقایان زاکانی، نادران و توکلی به دست قانون سپرده می شود.
 
حق شناس با تحسین برخورد نمایندگان اصولگرا با رحیمی، سیاست زدگی در برخورد با مفاسد را از آفات دانست و گفت: منافع ملی مقدم بر منافع جناحی است و هرگاه این مساله اولویت سیاسیون باشد با افراد هم جناحی نیز برخورد جدی صورت می گیرد.
 
وی با انتقاد از مقایسه کرباسچی و رحیمی، محاکمه کرباسچی را سیاسی خواند و ادامه داد: شهرداران متهم در آن پرونده بعدا تبرئه شدند و شائبه سیاسی بودن آن محاکمه نیز در آن سالها مطرح بود.
 
این روزنامه نگار اصلاح طلب با اشاره به حاکمیت جناح اصولگرایان در دوره دولت قبل بر مجلس و دولت افزود: ایجاد فساد در تامین اجتماعی و فرار برخی مفسدین از کشور و انتصاب رحیمی با این پرونده فساد از سوالات ماست که چرا باید این اتفاق بیفتد؟
 
موسوی با تایید لزوم تمیز قائل شدن بین منافع جناحی و ملی، اشاره ای به مواضع سیاسیون به پرونده رحیمی کرد و گفت: در بدو ایراد اتهام به اقای رحیمی اولین کسی که موضع گرفت اقای زاکانی بود که به مدرک ایشان ایراد گرفت و پیگیری کرد. پس از ایشان هم اقای نادران نسبت به معاون اولی رحیمی صراحتا موضع گرفت.
 
وی افزود: در مساله خانه فاطمی هم که مبنای محاکمه رحیمی بود جمعی از فعالان انقلابی فارغ از نگاه جناحی پیگیری شد. یعنی یک سال پس از معاون اولی رحیمی اصولگرایان قاطعانه وارد شده و موضع گرفتند.
 
موسوی در ادامه اظهار داشت، در این جریان خود بنده چند بار به دلیل شکایت های رحیمی احضار شدم. سایت‌هایی مثل جهان نیوز و فردا و ... و شخصیت‌های دیگر اصولگرا نیز همینطور. در همین مقطع بسیاری از دوستانی که الان سعی در انتساب این فساد به نیروهای انقلابی دارند در آن دوره سکوت کرده بودند.
 
مسئول انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان در  واکنش به موضع حق شناس درباره پرونده کرباسچی گفت: موضع الان شما نشان می‌دهد که شما الان هم در این پرونده، حکم قوه قضائیه را قبول نکرده اید. شاید سایر شهرداران تبرئه شده باشند اما دادگاه آقای کرباسچی را که تبرئه نکرد، بلکه محکوم شد و بعدا با عفو رهبری آزاد شد.
 
موسوی همچنین تأکید کرد: در مقایسه این دو، باید گفت که فساد، فساد است و کم و زیاد ندارد چرا که اساسا کسی که در جایگاه مسئولیت قرار می‌گیرد باید از فساد بپرهیزد. برخورد سیاسی با فساد درست نیست و نباید هر جا هم طیف ما محاکمه شد حکم را زیر سوال برد و در غیر آن بر حکم صحه گذاشت.
 
در ادامه برنامه مدیرمسئول روزنامه تعطیل شده اعتماد ملی، با اشاره به حضور مکرر خود در دادگاه به جهت شکایت دولت سابق گفت: بنده از سال ۸۵ بخاطر این مسائل به دادگاه احضار می شدم و هنوز پرونده ام باز است.
 
وی با ایراد اتهام غفلت از پرونده رحیمی به اصولگرایان ادامه داد: اصولگرایان باید توضیح دهند که در آن مدت خود را به خواب زده بودند یا واقعا خوابیده بودند! چون در همان سال‌ها روزنامه ما ۳۵ شکایت از مسئولین دولت وقت داشت.
 
همچنین حق شناس خطاب به موسوی گفت: آقای احمد توکلی بابت بسته شدن روزنامه ما به قوه قضائیه اعتراض کرد؛ اما من سؤالم این است که اقای موسوی چرا یک بار به عنوان هم صنف به قوه اعتراض نکرد؟
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در واکنش به این سخنان گفت: اولا بنده در آن زمان مدیرعامل این خبرگزاری نبودم و مسئولیتی نداشتم اما جهت اطلاع عرض کنم که در سال ۸۶ خبرگزاری فارس به دلیل مبارزه با فساد برخی مسئولین دولتی سه روز توقیف شد. ثانیا تعطیلی روزنامه شما به علت مشارکت در فتنه ۸۸ بوده، نه مبارزه با فساد اقتصادی.
 
وی افزود: آیا در حوزه مبارزه با فساد اقتصادی حرکتی از سوی اصلاح طلبان انجام شده که ما دفاع نکرده باشیم؟
 
موسوی همچنین اظهار داشت: درباره دولت احمدی نژاد هم باید بگویم که هیچ وقت نباید کلیت آن را متهم به فساد کرد، چرا که افراد پاکدستی هم درآن مسئولیت داشتند.
 
وی درباره برخورد اصولگرایان با دولت خاتمی نیز ادامه داد: ما دولت خاتمی را هم بخاطر برخی افراد مساله دار زیر سوال نبردیم با اینکه شهردار قبل از ریاست احمدی نژاد در شهرداری در هیات دولت شرکت می کرد.
 
موسوی در اثبات ادعای خود خطاب به حق شناس، گفت: در آن مقطع درگیری اصولگرایان با پرونده رحیمی، شما یک مثال از همراهی اصلاح طلبان بیاورید. البته بجز آقای کواکبیان که مواضع خوبی داشتند اکثریت اصلاح طلبان سکوت کردند.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس همچنین درباره رفتار دوگانه روزنامه‌های اصلاح طلبان با مقوله فساد بیان کرد: روزنامه های اصلاح طلبی حق السکوت می گرفتند که راجع به هر چیزی حرف بزنند جز آقای رحیمی؛ چون رحیمی فردی را که نزدیک به خودش بود و مسئول دفترش بود را در وزارت فرهنگ و ارشاد بر سر کار گذاشته بود.
 
در ادامه برنامه "متن حاشیه"، محمدجواد مدعی تبعیض در دریافت یارانه مطبوعات از وزارت ارشاد در دولت احمدی نژاد شد و گفت: روزنامه کیهان ده برابر روزنامه اعتماد یارانه گرفته است و این فساد است. خبرگزاری  فارس هم باید شرح دریافتی های یارانه مطبوعات را مطرح کند.
 
روزنامه نگار اصلاح طلب درباره فشارهای وارده به قوه قاضئیه برای عدم برخورد با برخی آقازاده ها نیز گفت: ما باید مدل به اصلاح ساختار و کشف ریشه ها بپردازیم. نظامی در این مورد تعریف شده است به اسم ساختارـ کارگزار. یعنی وقتی فسادی در یستم شکل می گیرد باید مشخص شود سهم ساختار و کارگزار در ایجاد این فساد چقدر بوده است. با توجه به سخن اقای توکلی در بیان نظریه فساد سیستماتیک باید سیستم تقویت شود مثل بارانی که پاک است وقتی به شوره زار می ریزد پاکی اش را از دست می دهد.
 
وی افزود: در این سیستم اگر ساختار درست تعریف شود، قاضی مستقل شده و قدرت ارتباطات مفسدین برای تاثیر در احکام بی اثر می شود. از طرفی مردم از طریق رسانه ها و مطبوعات بیشتر به رصد می پردازند و مردم را آگاه می کنند. بنابراین اول باید ساختار اصلاح شود تا افراد فاقد توان و ناپاک نتوانند در مدیریت پست بگیرند. دوم اینکه سیستم نظارتی باید قوی شود.
 
موسوی فعال اصولگرا نیز درباره برخورد با دانه درشت‌ها و آقازاده ها گفت: بنده هم با اصلاح ساختار موافقم اما حقیقت آن است که خیلی از موارد به معنای اشکال ساختار و نبود قانون نیست، یعنی قانون هست اما قانون‌دانان قانون‌شکن، قانون را دور می زنند چرا که مفسدین همه جوانب کارشان را می سنجند. در این باره باید به منشور مبارزه با فساد از سوی رهبری مراجعه شود که در اوایل رهبری خود بیان کردند.
 
وی موارد مورد تاکید رهبری را اینگونه توضیح داد: مواردی از قبیل اشرافی ‌گری در میان مسئولان باید رخت برچیند. پرونده کرباسچی یک نمونه است. بحث مبارزه اصولگرایان با فساد در دانشگاه آزاد که از جنس پیوند قدرت و ثروت بود یکی دیگر از این مثال هاست. بنابراین باید طبق فرامین رهبری و طبق قانون تعهد و باوری در جریانات سیاسی ایجاد شود تا با هر فردی در هر جایگاه در مقوله فساد برخورد شود.
 
محمدجواد حق شناس در پایان سخنانش گفت: قانون قطعا مشکل دارد. مثلا اینکه بعد از ۳۵ سال آستان قدس و قرارگاه خاتم الانبیا ملزم به پرداخت مالیات شده اند. یا برخی اسکله ها در کشور هستند که نظارتی بر آنها نیست و یا مافیاهایی هستند که مشغول تولید فسادند. باید حرکت به سمتی باشد که منافع شخصی فدای منافع ملی بشود.
 
موسوی نیز در پایان درباره حوزه نظارت بر رسانه خاطر نشان کرد: باید بر رسانه‌ها نیز نظارت شود تا افرادی فردی مثل جزایری به سراغ آنها روند و با پول جهت اخبار را به سمت خود بکنند.
 
وی در پایان گفت: اگر با آن رئیس قوه‌ای که به اعتراف خودش از جزایری سیصد میلیون پول گرفت برخورد قوی می‌شد، امروز وضع بهتری می داشتیم.
 
 
گزارش خبرگزاری فارس
 
سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس و محمد جواد حق‌شناس فعال سیاسی اصلاح‌طلب در برنامه «متن، حاشیه» شبکه سوم سیما درباره مفهوم استقلال و سلطه با یکدیگر مناظره کردند.
 
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیدنظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس و محمد جواد حق‌شناس روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در برنامه «متن، حاشیه» که از شبکه سه پخش می‌شود درباره مفهوم استقلال ئ ماهیت سلطه با یکدیگر مناظره کردند.
 
*استقلال یکی از خواست‌های عمومی و فراگیر مردم است
 
محمدجواد حق‌شناس در ابتدای این مناظره با بیان اینکه استقلال یکی از خواست‌های عمومی و فراگیر مردم ما در سال‌های 56 و 57 بود اظهار داشت: مردم ما از اعماق دل شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را فریاد زدند.
 
وی ادامه داد: دلیل آنکه در آن تاریخ این خواسته ملت به مسأله‌ای عمومی تبدیل شد و مردم حاضر شدند برای آن هزینه بدهند این بود که احساس می‌کردند این استقلال را ندارند.
 
این فعال سیاسی ادامه داد: انسان وقتی سراغ خواسته‌ای می‌رود نشان می‌دهد که برای آن ارزش قائل است و مردم ایران در چند دهه منتهی به سال 57 در برخی مقاطع احساس کردند آنچه یک نظام سیاسی با عنوان استقلال و تکیه بر قدرت ملی داشته باشد، ندارد.
 
حق‌شناس افزود: به ویژه در مقطعی دولت ایران بعد از کودتای 28 مرداد عملاً در جایگاهی قرار گرفت که بخشی از جهان دوقطبی بود و با قرار گرفتن در بلوک غرب و برای اینکه توازن را برقرار کند، مجبور بود از شاخصه‌هایی که ایران مستقل باید می‌داشت دست بکشد و نخبگان از نعمت استقلال، احساس دریغ داشتند.
 
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه امروز شیوه کشورهای سلطه برای نفی کشورهای دیگر چگونه است؟ گفت: از زمانی که دولت‌های بزرگ پدیدار شدند تلاش کردند دنیا را براساس تفسیر و منافع خود نگاه کنند.
 
این فعال اصلاح‌طلب با اشاره به دوره‌های مختلف تاریخی و سلطه‌گری قدرت‌های مختلف در آن دوران اظهار داشت: قدرت‌های بزرگ همیشه نگاهشان به قدرت‌های کوچک نگاه بالا به پایین بوده است.
 
حق‌شناس ادامه داد: از آن سو، همواره یک نوع نیاز درونی نیز احساس می‌شد که به راحتی تسلیم خواسته قدرت‌های بزرگ نشوند و این یک تقابل همیشگی میان قدرت‌های سلطه‌گر و قدرت‌های میانه و پایین‌دست بوده است و در این جایگاه، استقلال به یک درّ گرانبها تبدیل می‌شود.
 
*پس از فروپاشی شوروی مفهوم سنتی قدرت تغییر کرد
 
وی با بیان اینکه در این مقطع زمانی قدرت از مفهوم سنتی خود فاصله گرفته است، تصریح کرد: در جنگ سرد، موشک، هواپیما، زیردریایی و موشک‌های چندکلاهک نشان از قدرت داشت و امریکا و شوروی در این راستا با یکدیگر رقابت می‌کردند، اما بعد از فروپاشی شوروی مفهوم جدیدی به نام قدرت نرم ایجاد شد.
 
*باید سراغ مفهوم جدید استقلال برویم
 
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: متناسب با تغییرات در مفهوم قدرت باید به سراغ مفهوم جدید استقلال نیز برویم؛ در اینجا باید با مفهوم‌های جدیدی وارد عرصه شویم که تکنولوژی، عرصه رسانه، دانش در حوزه‌های مختلف، صنعت و خودباوری و استفاده از فرصت‌ها از بهره‌هایی است که باید در این حوزه به آن مسلح شویم تا بتوانیم استقلال خود را حفظ کنیم.
 
حق‌شناس در پاسخ به این سؤال که آیا شما امریکا را سلطه‌گر می‌دانید یا خیر؟ ‌گفت: امریکا از دهه پایانی قرن نوزدهم و ارد عرصه روابط بین‌الملل شد و از جنگ جهانی اول وارد قدرت سلطه شده و از آن زمان تلاش کرده قدرت خود را زیاد کند.
 
وی اضافه کرد: به عقیده من سلطه مفهوم دقیقی از هژمون نیست و هژمون مفهوم دقیق‌تری برای رفتار امریکاست.
 
در ادامه این مناظره سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه داشتن خودباوری و همچنین جایگاه رسانه و تقویت آن در حفظ استقلال در برابر نظام سلطه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ اظهار داشت: کلیت این امر که مفهوم سلطه و استعمار مانند بسیاری از پدیده‌ها و مفاهیم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تغییر کرده است مورد قبول بوده و به طور طبیعی ما در یک فضای پیچیده با پدیده‌های متغیر هستیم.
 
*ماهیت نظام سلطه تفاوت نکرده است
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس تصریح کرد: ما به عنوان جامعه، کشور و نظامی که می‌خواهیم با این پدیده‌ها مواجه شویم، باید خود را به دانش روز تجهیز کنیم و بر آن فائق آییم؛ به رغم همه پیچیدگی‌ها، ماهیت نظام سلطه در طول تاریخ تفاوت زیادی نکرده و هدف‌شان که تسلط بر جوامع است که بخش عمده‌اش مربوط به غرایض شیطانی است.
 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا ابزارها تغییر کرده است؟ گفت: قطعاً ابزارها تغییر کرده‌اند؛ در گذشته قدرت‌های سلطه‌گر برای تسلط بر کشورهای ضعیف از ابزار سخت استفاده می‌کردند و امروز با پدیده جنگ نرم یا قدرت نرم مواجه هستیم و برخلاف گذشته که مبتنی بر سلطه سرزمینی بود، امروز سلطه بر اذهان و مغزها هدف اصلی است.
 
در ادامه این برنامه محمد جواد حق‌شناس در پاسخ به این سؤال که امام خمینی(ره) رابطه ایران و امریکا را همچون رابطه گرگ و میش می‌دانستند اما برخی اکنون معتقدند در حال حاضر وضع عوض شده و می‌توان از موضع مدارا وارد شد، نظر شما در این خصوص چیست؟ گفت: وقتی درباره ایران صحبت می‌کنیم، طبیعتاً به عنوان کشوری است که دارای یک نظام سیاسی، ملتی پرتلاش و هوشمند دارای 75 میلیون جمعیت و تمدنی چندهزارساله است.
 
وی اضافه کرد: در واقع ایران دارای موقعیت ویژه است و به عنوان عضوی از جامعه بین‌الملل در دنیا حضور دارد که این یک واقعیت شناخته‌شده است.
 
*ایران و آمریکا کشورهایی قدرت‌مند و تعیین کننده هستند
 
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه از سال 1648 تاکنون که دولت‌ها به شکل جدید وارد عرصه شده‌اند، سیاست خارجی از محورهای مهم دولت‌ها شده است اظهار داشت: دیپلماسی، یکی از فعالیت‌های شاخص است که روابط میان دولت‌ها را تعریف می‌کند. طبیعی است کشورها در حوزه سیاست خارجی یک هدف اصلی را دنبال می‌کنند و آن تحقق منافع ملی است.
 
وی با تأکید بر اینکه دیپلمات‌های وزارت خارجه، ژنرال‌ها و افسرانی هستند که مهمترین ویژگی آنها هوشمندی، دانایی، وقت‌شناسی و فرصت‌شناسی برای رسیدن به منافع ملی است، افزود: طبیعی است که ما باید با دنیا ارتباط بگیریم و قبول کنیم که امریکا کشوری قدرتمند و تعیین‌کننده است و ایران نیز همینطور.
 
حق‌شناس ادامه داد: باید با امریکا مراوده داشته باشیم و عدم ارتباط بااین کشورهیچ توجیهی ندارد.
 
*مراوده و مدارا دو مفهوم متفاوت است
 
در ادامه این مناظره موسوی در پاسخ به این سؤال که آیا ما در مذاکرات دوجانبه همچون مسائل هسته‌ای و منطقه‌ای باید مدارا و مراوده کنیم یا خیر؟ گفت: مراوده با مدارا دو معنای متفاوت دارد.
 
دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان تصریح کرد: در مدارا کردن باید رفتار طرف مقابل را در برابر خود دید و بررسی کرد و براساس آن تصمیم گرفت؛ مدارا کردن مقوله‌ای است که در مسائل اجتماعی و فرهنگی با آن مواجه هستیم، اما در حوزه مسائل سیاست خارجی و بین‌المللی به این سادگی نیست.
 
وی با بیان اینکه از مقاطع و قرون دور تا امروز حتی در دوران جدید به رغم پیچیدگی‌ها و تغییر ابزارها، قدرت حرف اصلی را می‌زند یادآور شد: امروزه نیز قدرت سخت، بخش عمده‌ای از قدرت را تشکیل می‌دهد و هنوز مسأله نظامی مسأله اصلی است.
 
موسوی اضافه کرد: رهیافته‌هایی که امروز بر قدرت‌های بزرگ مثل امریکا حاکم است، هنوز تکیه بر قدرت نظامی است و اصطلاح گزینه نظامی روی میز، در واقع بدین معناست که آنها در انتها، مسأله و توان نظامی خود را به رخ کشورها می‌کشند.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه مدارا کردن با آنچه در حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی با آن مواجه هستیم در حوزه بین‌الملل باید با تأمل بیشتری به آن نگاه کرد اظهار داشت: به رغم اینکه ما با مفهوم مردم‌سالاری و دموکراسی مواجه هستیم؛ قاعده حاکم حق وتو است.
 
*حق وتو ناقض دموکراسی واقعی بین المللی است
 
وی ادامه داد: اگر در صحنه بین‌الملل دموکراسی واقعی وجود داشت، حق وتو معنایی نداشت، حق وتو صرفاً به دلیل داشتن منابع قدرت که بخش عمده آن نظامی است، به برخی کشورها داده می‌شود.
 
وی اضافه کرد: به همین دلیل است که به راحتی نمی‌توانیم بگوییم تعامل کنیم یا مراوده داشته باشیم و در واقع ماجرا به این راحتی نیست.
 
*بنای جمهوری اسلامی در سیاست خارجی دشمنی و درگیری نیست
 
موسوی در پاسخ به این سؤال که آقای حق‌شناس معتقد هستند که ناگزیر به برقراری ارتباط‌ با آمریکا هستیم، آیا شما این حرف را قبول دارید؟ افزود: من این حرف را به این مفهوم قبول ندارم، ما در یک شرایط آچمز نیستیم که حتماً با امریکا مذاکره کنیم؛ البته جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی مبنایش دشمنی و درگیری نیست.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود: اینکه برخی از شخصیت‌ها یا رسانه‌ها به نوعی سخن می‌گویند که تقصیر گردن ایران بیفتد که چرا ما با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم، این درواقع حرکت از پله دوم است و یک پله قبلی هم داریم.
 
وی ادامه داد: ما کشوری به نام رژیم صهیونیستی را مشروع و به رسمیت نمی‌شناسیم اما آنچه موجب مواجهه ما با آمریکا شده یک بخش ناشی از هویت استقلال‌طلبانه جمهوری اسلامی ایران و یک بخش هم ماهیت سلطه گرانه آمریکا است.
 
موسوی همچنین گفت که قطع رابطه آمریکا با ایران در زمان انقلاب اسلامی ابتدا از سوی آمریکا بوده است.
 
محمدجواد حق‌شناس در ادامه این مناظره گفت: وقتی می‌گوییم ما ناگزیر به رابطه هستیم به این معناست که باید قبول کنیم یک کشوریم و وقتی که یک کشور شدیم معنایش این است که امریکا هم ناگزیر است با ما رابطه داشته باشد.
 
وی ادامه داد: در دنیایی که ممکن است سرشار از سوءتفاهم‌ها باشد، صلح، گفت‌وگو و دوری از جنگ یک ارزش جدی بوده و شرط یک زندگی مناسب مراوده است.
 
این فعال اصلاح‌طلب با بیان اینکه ما در قالب یک کشور عمل می‌کنیم افزود: ما نمی‌توانیم برای این عدم مراوده دلیل منطقی ارائه کنیم و همین ناگزیزی است که اکنون می‌بینیم ایران در بالاترین سطوح و در فضایی دوطرفه در حال گفت‌وگو با امریکاست؛ اتفاقی که اگر سال قبل مطرح می‌شد خیلی‌ها آن را غیرممکن دانسته و باور نمی‌کردند واین کاری است که به نظرم باید زودتر انجام می‌شد.
 
حق‌شناس با اشاره به دوره‌های مختلف رابطه ایران و امریکا گفت: در دوره‌ای ما درگیر جنگ بودیم و طبیعی است که کشور در حال درگیری جنگ روابط قابل‌قبولی نخواهد داشت.
 
وی دوران 16 ساله دولت اصلاحات و سازندگی را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این دوران، با رفتارهای این دو دولت به سمت تنش‌زدایی و اعتمادسازی رفتیم و من از آن دوران به عنوان دورانی طلایی نام می‌برم.
 
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد:‌اما در هشت سال گذشته رفتارهایی رخ داد که کشور را در عرصه سیاست خارجی به سمت غیرقابل دفاع برد و در واقع به سمت یک تخاصم غیرقابل کنترل حرکت کردیم.
 
سیدنظام‌الدین موسوی در ادامه این مناظره با تأکید بر اینکه من موافق نیستم که ایران ناگزیر با ارتباط با امریکاست، گفت: اگر بپذیریم که ایران ناگزیر است، به معنای پذیرش کدخدایی امریکا و این مسأله است که اگر امریکا نباشد هیچ کاری پیش نمی‌رود که قطعاً این استنباط درست نیست.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس اضافه کرد: این درست است که امریکا یک قدرت جهانی و سلطه است ولی اینکه لزوماً آنچه امریکا به عنوان چارچوب تعیین می‌کند ما نیز باید آن را بپذیریم پس چه نیازی به انقلاب کردن داشتیم.
 
وی با اشاره به پیشدستی امریکا در قطع رابطه با ایران تصریح کرد: امریکایی‌ها به دنبال تحت فشار قرار دادن ایران بودند، ولی انقلاب اسلامی رو به رشد حرکت کرد و آنها نتوانستند ایران را تحت فشار قرار دهند.
 
موسوی ادامه داد: امروز نیز در منطقه مشاهده می‌کنیم آن چیزی که موجب شده امریکایی‌ها با ایران مذاکره کننند مسائل منطقه‌ای مانند موضوع عراق است و ما نیز در مقطعی به خاطر ملت عراق با امریکایی‌ها مذاکره کردیم.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس با غیرقابل قبول دانستن این تفکر که اگر وارد مذاکره با امریکا نشویم همه چیز از دست می‌رود، به دوران 16 ساله روابط خارجی دولت‌های سازندگی و اصلاحات اشاره کرد و گفت: در آن دوران که سیاست مبتنی بر تنش‌زدایی را در پیش گرفته بودیم و این نکته که فکر کنیم همه چیز گل و بلبل بود به عقیده من مقداری خوشبینی است.
 
موسوی اضافه کرد: در همان دوران سازندگی به رغم خوشبینی‌ها و تنش‌زدایی‌هایی که وجود داشت قانون داماتو تصویب شد و سفرای غربی از ایران رفتند و نام رئیس‌جمهور وقت آقای هاشمی رفسنجانی در لیست تحریم ها قرار گرفت.
 
وی افزود: حتی من به خاطر دارم در دورانی که دوستان دوم خردادی در سال 76 کشور را به دست گرفتند گفتند ما زمانی کشور را تحویل گرفتیم که موشک‌های امریکایی به سمت ایران بود و ما کشور را از جنگ نجات دادیم.
 
مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینکه علی‌رغم در پیش گرفتن سیاست تنش‌زدایی در دوره اصلاحات و طرح موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها ما شاهد بودیم که بوش ایران را در جمع کشورهای محور شرارت قرار داد تصریح کرد: این نشاندهنده آن است که شما نمی‌توانید فرض کنید طرف مقابل شما کشوری منطقی است و ضعف ما به خودمان بازمی‌گردد.
 
محمدجواد حق‌شناس در ادامه این مناظره با تأکید بر اینکه در عرصه سیاست خارجی به این مسأله باور داریم که سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است اظهار داشت: ما باید به منافع خود، نام ایران، ایرانیان خارج از کشور و تمدن کشورمان نگاه کنیم که در این بخش فرقی بین امریکا، چین، روسیه و دیگر کشورها وجود ندارد و وقتی درباره منافع صحبت می‌کنیم بیگانه است.
 
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: این مفهوم که اگر بخواهیم با امریکا ارتباط بگیریم باید قواعد این کشور را بپذیریم قطعاً اینطور نیست.
 
حق‌شناس با تأکید بر اینکه نداشتن رابطه اشکال دارد ولی مبنای این مسأله روابط یک طرفه نیست، به طرح مسأله خروج سفرای کشورهای غربی در زمان دولت سازندگی از ایران، از سوی مدیرعامل خبرگزاری فارس اشاره کرد و گفت: در مقاطعی برخی گروه‌های داخل کشور وجود داشتند و اتفاقاتی می‌افتاد که آقای موسوی به خوبی آن را می‌شناسند؛ در آن دوران نمایندگان یک گروه که مبارزه مسلحانه داشتند در حا�





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن