واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱:۴۴ق.ظ)
وزير ارشاد؛ وضعيت آثار جشنواره فيلم فجر امسال مطلوب تر از سال هاي قبل است وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: خوشحاليم که وضعيت آثار حاضر در جشنواره سي و سوم فيلم فجر نسبت به سال هاي گذشته از منظر کيفي بهتر است و آثار حاضر در اين رويداد در سطح نزديکي نسبت به هم قرار دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پس از بازديد از دبيرخانه اين رويداد سينمايي افزود: آمدم که با فعاليت انجامشده در جشنواره سي و سوم آشنايي بيشتري پيداکرده و از دوستان برگزارکننده اين جشنواره تقدير کنم.
وي يادآور شد: پذيرش فعاليت در هيأت انتخاب جشنواره و انتخاب آثار براي حضور در بخش رقابتي اين رويداد کار دشواري است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تأکيد کرد: در جريان نوع فيلمهاي در حال ساخت در سينماي ايران در سال ۹۳ قرار داشتم و فکر ميکنم مجموعاً امسال وضع مناسبتري در سينماي ايران وجود دارد.
جنتي تأکيد کرد: سال گذشته دو فيلم در جشنواره فيلم فجر بود که به دليل نوع سرمايهگذاري و حمايت بسيار زيادي که شده بودند، فاصله زيادي با ديگر آثار اين رويداد داشتند.
وي درعينحال با بيان اينکه فيلمهاي سينمايي اين دوره در جشنواره سي و سوم از توازن برقرار است گفت: اغلب فيلمها از منابع برابر دولتي بهطور نسبي و متوازن در توليد بهرهمند شدهاند و از اينروست که سطح آثار اين رويداد به هم نزديک است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره برخي حاشيههاي جزئي نيز تصريح کرد: جشنواره بي حاشيه که امکان ندارد و احساس ميکنم برخي نشستهاند و رصد ميکنند تا نقطه ضعفي را يافته و حتي برخي نقطات قوت را نقطهضعف گزارش کنند. اين افراد پس از آن که هيأت انتخاب را برميگزيند، ميگويند اين ترکيب چنان است و وقتي داوري هم انجام ميشود، همين حرفها را ميزنند.
وي با بيان اين که چنين اظهارنظرهايي همواره درباره هيأت انتخاب و داوران جشنوارهها وجود دارد بيان کرد: اظهارنظر درباره فيلمهاي جشنواره و ارائه برخي نقدها طبيعي است و ما از کساني که نقد منصفانه به آثار حاضر در جشنواره دارند استقبال ميکنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به ارائه بعضي اطلاعات غلط به برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اظهار کرد: برخي با جوسازي تلاش کردند از طريق اطلاعات اشتباه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را تحتفشار قرار دهند. در اين ميان عدهاي گفتند وزارت ارشاد در برابر اين فشارها عقبنشيني کرد، درصورتيکه اينگونه نيست.
جنتي تأکيد کرد: ما درباره فيلمها بر اساس ديدگاه خودمان عمل ميکنيم. تعدادي از آثار سينمايي، بخشهاي قابل اصلاح دارند و ما نبايد کاري کنيم فعاليتهاي مثبت انجامشده در فضاي سينما، تحتالشعاع اين امر قرار گيرد.
وي با اشاره به فيلم «قصهها» يادآور شد: برخي فيلم «قصهها» را سياه نمايي دانستند درصورتيکه يک اثر سينمايي بايد واقعيت اجتماع را مطرح کرده و اگر فيلمساز واقعيتها را مطرح نکند پس چه بايد انجام شود؟
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينکه تلاش کرديم فضا براي فعاليت فيلمسازان و هنرمندان در دولت تدبير و اميد باز شود تا فيلمسازان اعتقاداتشان را بيان کنند، تأکيد کرد: يک فيلمساز دو سال هزينه مادي و معنوي براي توليد اثري صرف کرده و قطعاً عدم نمايش اين اثر براي ما نيز دشوار است. درواقع اين فضاي مثبت ايجادشده، از اعتمادي است که به هنرمند شده است.
جنتي ادامه داد: دوستان فيلمساز بايد فضاي کلي جامعه را در نظر بگيرند و اميدواريم حاشيه زيادي نداشته باشيم.
وي سپس با اشاره به اسامي هيأت هاي انتخاب و داوران اين دوره از جشنواره گفت: با شناخت اجمالي که از سروران گرامي هيأت انتخاب و داوري دارم، بايد بگويم که هيأت انتخاب کارآمدي داشتيم و من از تلاش آنها تشکر ميکنم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين به برگزاري بخش هنر و تجربه اشاره و اظهار کرد: اين بخش اتفاق جديدي در سينماي ايران است و اميدوارم در ادوار مختلف ادامه پيدا کند.
علي جنتي در بخش ديگري از سخنانش با تأکيد بر اهميت جشنواره فيلم فجر خاطرنشان کرد: دهه فجر، دهه انقلاب است. ازاينرو نيازمند ايجاد فضايي شاد در اين دهه هستيم تا مردم به سينماها بيايند و چهره جامعه از حالت افسردگي خارج شود.
وي افزود: اين رويداد فرهنگي هنري، اتفاق مهمي است و قطعاً بخشي از برگزيدگان اين جشنواره به جشنوارههاي بينالمللي نيز خواهند رفت. سينماي ايران در بخش بينالملل حرفهاي بسياري براي گفتن دارد. کارهاي خوبي نيز در اين عرصه انجامشده است و استعدادهاي شگرفي در سينماي ايران در حال بروز و ظهور هستند که اميدواريم تداوم داشته باشد.
جنتي در بخش پاياني سخنانش با اشاره به لزوم کاهش تصديگري در حوزه سينما تصريح کرد: علاقهمنديم کمترين دخالت را در سينما داشته باشيم و کار را به اصناف و سينماگران واگذار کنيم؛ چراکه در اين شرايط رشد در سينما اتفاق ميافتد. در حوزههاي ديگر همچون کتاب نيز شرايط به همين نحو است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تأکيد کرد: بايد تلاش کنيم دغدغهها را کم کنيم و چارچوبها را به عهده خود سينماگران بگذاريم؛ زيرا ذوق و استعداد در فضاي آزاد ميتواند بروز و ظهور داشته باشد.
بر اساس اين گزارش، سي و سومين جشنواره فيلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]