واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ بهمن ۱۳۹۳ (۸:۵۶ق.ظ)
شاخص را معامله کنيد/نسل جديد صندوق ها در راه است صحبت از قابل معامله شدن شاخص بورس است. دماسنج بازار سهام که به لطف سود نقدي تقسيم شده در مجامع و البته تاثيرگذاري شرکت هاي بزرگ و اصطلاحا استخوان دار، کمتر از سهم هاي بي بنياد افت کرده، به زودي در قالب يک صندوق شاخصي، قابل معامله مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، بدين ترتيب با قابل معامله شدن شاخص ميتوان تصوير بهتري از اوضاع بورس تهران مشاهده کرد و اين که کل بازار چقدر طرفدار دارد؟، اوضاع 30 شرکت بزرگ و اصلي بازار چگونه است؟ و در کل هيجان مثبت و منفي بازار در يک نهاد مالي نوپاي قابل معامله، رصد خواهد شد؟
مدير عامل کارگزاري فيروزه آسيا ضمن اعلام قريبالوقوع بودن پذيره نويسي نخستين صندوق شاخصي قابل معامله بورس، جزئياتي در خصوص اين نسل جديد از صندوقها ارائه کرد. مجيد پور نعمت که با خبرنگاران رسانههاي گروهي سخن ميگفت درباره اين صندوق توضيح داد: صندوق سرمايه گذاري شاخص 30 شرکت بزرگ فيروزه اولين صندوق شاخصي قابل معامله در بورس تهران است که شرکت کارگزاري فيروزه آسيا در زمستان امسال و با حداقل سرمايه 100 ميليارد ريال و حداکثر سرمايه 500 ميليارد ريال با همکاري شرکت سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران (سهامي عام) تأسيس نموده و پذيره نويسي آن از هفتم بهمن ماه جاري آغاز ميشود.
وي افزود: صندوقهاي سرمايهگذاري شاخصي در واقع نوعي از صندوقهاي سرمايهگذاري هستند که در آن مديران صندوق در تلاشاند تا سبدي از اوراق بهادار با ترکيب و اوزان متناسب با يک شاخص مبنا را تشکيل دهند تا بر اين اساس عملکردي مشابه با عملکرد شاخص داشته باشند. بنابراين در اين نوع از صندوقها نقش مديريت يک نقش غيرفعال است و تنها در راستاي انطباق ترکيب و وزن اوراق موجود در سبد با شاخص مبنا ميبايست مسئوليت خود را انجام دهد.
*چرا 30 شرکت بزرگ...؟
وي در برابر اين سؤال که هدف از تشکيل اين صندوق چيست؟ پاسخ داد: هدف از تشکيل صندوق سرمايه گذاري شاخص 30 شرکت بزرگ فيروزه، پيروي از شاخص 30 شرکت بزرگ، جمعآوري سرمايه از سرمايهگذاران و تشکيل سبدي متنوع از داراييهاست، به طوري که بازدهي صندوق قبل از کسر هزينههاي صندوق، از متوسط بازدهي شاخص 30 شرکت بزرگ بيشتر باشد. البته رويه اين صندوق بهگونهاي طراحي شده است که محدوديتهاي موجود در تعريف شاخص (از قبيل سود نقدي و توقف نمادها) را در نظر ميگيرد و بنابراين نگراني سرمايهگذاران در اين بخش کاملاً ديده شده است.
پور نعمت در پاسخ به پرسشي ديگر مبني بر اين که ملاک انتخاب شرکتها در اين شاخص چگونه است، توضيح داد: شاخص 30 شرکت بزرگ براي نشان دادن روند کلي معاملات شرکتهاي بزرگ در بورس تهران طراحي شده است و سهام 30 شرکت که از ميان 100 شرکت بزرگ داراي ارزش معاملات بالا انتخاب ميشود را در بر ميگيرد. اين شاخص، عملکرد سهام شرکتهاي پذيرفته شده در بازار اول و دوم بورس اوراق بهادار تهران را نشان ميدهد.
مدير صندوق شاخصي فيروزه ادامه داد: فهرست 30 شرکت بزرگ، توسط شرکت بورس در دورههاي زماني 3 ماهه مورد بازبيني قرار ميگيرد و دوره بازبيني سبد سهام اين صندوق، مطابق اعلام فهرست جديد 30 شرکت بزرگ توسط شرکت بورس اوراق بهادار تهران خواهد بود. افزون بر اين، ترکيب سهام در صندوق شاخصي، بر اساس استراتژي غيرفعال (passive) اداره ميشود، لذا ماهيتا نيازي به بازبيني فعال و روزانه ندارد، بلکه در دورههاي اعلام فهرست جديد 30 شرکت بزرگ از طرف شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بازبيني در سهام انتخابي و وزن آنها صورت ميگيرد.
اين کارگزار بورس اوراق بهادار ارکان نخستين صندوق شاخصي قابل معامله بورس تهران را اين گونه معرفي کرد: مدير اين صندوق شرکت کارگزاري فيروزه آسيا بوده، شرکت مشاور سرمايه گذاري معيار نيز به عنوان متولي اين صندوق انتخاب شده و موسسه حسابرسي بيات رايان هم حسابرس آن به شمار ميرود، همچنين شرکت تأمين سرمايه نوين نيز بازار گرداني اين صندوق را برعهدهگرفته است.
*مزاياي صندوقهاي شاخصي
او در بيان مزاياي صندوقهاي شاخصي در مقايسه با صندوقهاي با مديريت فعال گفت: در اختيار داشتن سبدي از سهام بسيار متنوع که منجر به کاهش ريسک و افزايش بازدهي ميشود، هزينههاي عملياتي و معاملاتي کمتر از مهمترين مزاياي اين نهاد مالي نوين است، ضمن اين که صندوقهاي شاخصي به سرمايه گذار کمک ميکنند تا تنها عملکرد شاخص را تعقيب نمايند؛ در حالي که در ساير صندوقها ريسک انتخاب سهم غير مناسب از طرف مدير وجود دارد. ضمن اين که وقتي کسي در يک صندوق شاخصي سرمايهگذاري ميکند آگاهي کامل از بازدهي سرمايه خود دارد.
پور نعمت با بيان اين که تجربه بينالمللي نشان ميدهد ميانگين بازدهي صندوقهاي شاخصي از ميانگين بازدهي ساير صندوقها بالاتر است، در بيان ديگر مزاياي صندوقهاي شاخصي گفت: در اين نوع از صندوقها سرمايه گذار نيازي براي نظارت بر عملکرد مديران صندوق ندارد.
وي در پايان دوره پذيره نويسي صندوق را از هفتم لغايت بيست و يکم بهمن ماه سال جاري از طريق کارگزاريهاي بورس اوراق بهادار عنوان کرد و گفت: ساير اطلاعات نخستين صندوق شاخصي در تارنماي iranetf.com قابل مشاهده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]