واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۶:۵۸ب.ظ)
معاون صنايع دستي: صنايع دستي ايران دچار پارادوکس عميقي شده است صنايع دستي ايران امروزه، دچار پارادوکس عميقي شده است زيرا وضعيتي محدود و ظرفيتي نامحدود دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي در مراسم تجليل از صادرکنندگان و فروشندگان صنايع دستي کشور با بيان اين مطلب افزود: اگر مي خواهيم صنايع دستي بالنده و شکوفا شود براي تصميم گيري بايد به ظرفيت آن توجه کنيم نه وضعيت آن. بايد ظرفيت آن را در ژرفناي وجود خويش باور کنيم که بدون باور، صنايع دستي بارور نخواهد شد.
وي گفت: بي توجهي به صنايع دستي فقط بي توجهي به سرنوشت هنرمندان ميراث ساز و سرشت صنعت-هنري ماندگار نيست بلکه بي توجهي به آخرين فرصت سرمايه اي ملي نيز محسوب مي شود، و بي توجهي به هويت شکننده هنر اصيل کشور است.
نامور مطلق در ادامه خاطر نشان کرد: براي اينکه صنايع دستي بخشي از مشکلات اشتغال و ارزآوري را برطرف کند بايد نخست مشکلات صنايع دستي را برطرف کنيم.
وي سپس با اشاره به اين که چارچوب و ساختاري که دولت نهم و دهم براي صنايع دستي ساختند، «تابوت مرگ صنايع دستي بود» و اگر اين ساختار و چارچوب تغيير نکند صنايع دستي مي ميرد؛ گفت: حال صنايع دستي مي خواهد زنده بماند، پويا شود و به جامعه خدمت کند.
معاون صنايع دستي اعلام کرد: هم اکنون حوزه صنايع دستي آماده جذب طرحها و انديشه ها، سرمايه ها و تسهيلات است. تا ديروز کسي باور نمي کرد که هنرمندان صنايع دستي آمادگي جذب حتي ده ميليارد تومان را داشته باشند ولي امسال يکصد ميليارد تومان جذب مي کنند.
وي تاکيد کرد: اگر اعتبارات کافي وجود داشته باشد سال آينده آمادگي جذب بيش از دويست ميليارد تومان نيز وجود دارد.
نامور مطلق با اشاره به اين که در گذشته از صنايع دستي به عنوان صنايع قديمي و پيشامدرن ياد مي شد، و امروز سخن از صنايع دستي به عنوان صنايع پسامدرن مي شود عنوان کرد: صنايع دستي هسته صنايع فرهنگي، کانون صنايع خلاق و مطلوب پارادايم نوين شده است.
وي در ادامه يادآور شد که صنايع دستي به همراه فرش بخش کليدي اقتصاد مقاومتي به شمار مي رود.
نامور مطلق همچنين اظهار داشت: ما به صنايع دستي اي مي انديشيم که هويت ماست و بدون آن چيزي در زندگي ما کم است، چنانکه بي آن ما خودمان نيستم، صنايع دستي اي که بازار دارد و در بازار زندگي توليدش بيشترين ارزش افزوده و گاه تا چندصدبار بيشتر است.
وي افزود: ما خواهان صنايع دستي هستيم که اشتغالزاست و در اشتغال تمرکززدا و مهاجرت ستيز، اشتغالي که با کمتر از يک دهم ميانگين اعتبار اشتغال کشور ممکن مي شود.
معاون صنايع دستي در ادامه سخنانش عنوان کرد: بر هيچ کس پوشيده نيست که حوزه صادرات غير نفتي و در ميان آنها صنايع دستي و فرش از مشکلاتي بنيادين رنج مي برد. در مورد مشکلات صنايع دستي برخي از دوستان مي گويند مشکل اصلي فروش و تجارت است، ما بخشي از اين سخن را مي پذيريم اما بايد در نظر داشت که بازرگاني صنايع دستي مانند همه بازرگاني ها هم علت است و هم معلول، زيرا ضعف در فروش نه فقط مشکلات بازرگاني بلکه همچنين مشکلات ديگر بخش ها را نيز به نمايش مي گذارد.
وي مشکلات مواد اوليه و طراحي يا بسته بندي در فروش، مشکلات بيمه هنرمندان، نبود تسهيلات کافي، بالا بودن حامل هاي انرژي و بالا رفتن قيمت تمام شده در فروش، مشکلات آموزش غلط و نبود انديشه هاي توسعه محور و دراز مدت در فروش، مشکلات مديريتي و ساختاري، بي تدبيري و بي اعتقادي به صنايع دستي در فروش و مشکلات مربوط به فرهنگ و الگوي مصرف يا نبود گفتمان سازي با وضعيت فروش از جمله اين موارد دانست.
نامور مطلق با اشاره به اين که فروش مهمترين شاخص وضعيت صنايع دستي است اظهار داشت: اگر بخواهيم با همين شاخص به بررسي وضعيت حوزه صنايع دستي بپردازيم بايد بگوييم که وضع خوب و مطلوب نيست اما صنايع دستي از گذشته بهتر شده است و نويد آينده اي به مراتب بهتر را مي دهد.
وي در همين خصوص به رشد 30 درصدي در حوزه صادرات نسبت به ميانگين صادرات غيرنفتي کشور، راه اندازي دبيرخانه عالي گوهر به رياست سلطاني فر، رشد 17 درصدي در حوزه فروش داخلي نسبت به سال گذشته و رشد 50 درصدي برپايي نمايشگاه داخلي نسبت به سال گذشته اشاره کرده و گفت:کمک به راه اندازي 4 فروشگاه صنايع دستي ايراني در خارج از کشور (قبرس، هلند، استراليا و امارات) به منظور بازپس گيري بازار از دست رفته در مرحله نخست طرح، افزايش تسهيلات از کمتر از يک ميليارد تومان در سال 91 به بيش از چهل ميليارد در سال 92 و يکصد ميليارد تومان در سال 93 (در حوزه توليد و صادرات)، حمايت از راه اندازي نخستين فروشگاه مجازي صنايع دستي بانوان به ويژه بانوان مناطق محروم در سال جاري و... از ديگر فعاليت هايي است که انجام شده است.
نامور مطلق با اعلام اين که فعاليتهايي در حال انجام هستند که بزودي صحنه بازار صنايع دستي را دگرگون مي کند؛ تصريح کرد: حمايت از راه اندازي هلدينگ صنايع دستي، حمايت از راه اندازي نسل جديدي از فروشگاه ها با عنوان بيش فروشگاه هاي صنايع دستي در تهران، مشهد و رامسر،حمايت از راه اندازي پايانه صادرات صنايع دستي،تحقيق و آماده سازي فروشگاه هاي نشاندار به منظور کنترل کيفيت و قيمت، پژوهش و آماده سازي بسته هاي سوغات زيارتي،حمايت از راه اندازي بزرگترين فروشگاه الکترونيکي کشور و همکاري با شهرداري اصفهان براي تبديل اين شهر به شهرخلاق صنايع دستي و ثبت جهاني آن را در برنامه هاي خود داريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]