تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844795663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه باید از فرار مالیاتی جلوگیری کرد


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: برای اولين بار پس از انقلاب در سال 1366 لايحه ماليات بر ارزش افزوده که به همت کارشناسان خبره اقتصادی دولت وقت و با در نظر گرفتن تجربيات ساير کشورهای پيشرفته در امر ماليات ستانی تهيه شده بود توسط هيأت دولت تقديم مجلس شورای اسلامی گرديد.

به گزارش تراز ، ساختار مالياتي در هر کشوري با توجه به واقعيت هاي روز جامعه ي آن کشور و با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادي و اجتماعي و حتي سياسي روز توسط سياستگذاران و دولتمردان آن کشور تعيين مي شود. دولت ها همواره به دنبال شيوه اي از ماليات ستاني بوده اند که ضمن سد نمودن راههاي فرارمالياتي،عمليات اخذ ماليات از موديان در آن شفاف و آسان بوده و درآمد حاصل از اين نوع ماليات براي برنامه ريزي هاي ميان مدت و دراز مدت قابل پيش بيني و اتکاء باشد.

در اين راستا براي اولين بار پس از انقلاب در سال1366 لايحه ي ماليات بر ارزش افزوده که به همت کارشناسان خبره اقتصادي دولت وقت و با در نظر گرفتن تجربيات ساير کشورهاي پيشرفته در امر ماليات ستاني تهيه شده بود توسط هيأت دولت تقديم مجلس شوراي اسلامي گرديد.

اين لايحه پس از فراز و فرودهاي فراوان که معلول شرايط خاص اقتصادي،اجتماعي و سياسي دهه هاي شصت و هفتادبود سرانجام پس از طي مراحل تصويب در مهرماه1387 جهت اجرا به دولت ابلاغ گرديد.

سازمان امورمالياتي کشور با توجه به اختيارات حاصل از قانون و ضمن مد نظر قراردادن زيرساخت هاي فني موجود و با لحاظ نمودن شرايط اقتصادي، اجتماعي و سياسي روز درمراحل مختلف، گروه هايي از موديان را مشمول ثبت نام و پرداخت ماليات بر ارزش افزوده با نرخ تعيين شده از طرف مجلس شوراي اسلامي نمود. بطور کلي مشمولين نظام ماليات بر ارزش افزوده مکلفند اقدامات ذيل را به ترتيب انجام دهند: 1- ثبت نام 2- صدور صورتحساب 3- وصول ماليات 4- ثبت و نگهداري اسناد و مدارک 5- تسليم اظهارنامه در ادامه براي روشن شدن بيشتر موضوع به شرح هريک از مراحل فوق الاشاره مي پردازيم.

1- ثبت نام: ثبت نام اشخاص حقيقي و يا حقوقي که به عرضه کالا و يا ارائه خدمات و همچنين واردات يا صادرات کالا و يا خدمات اشتغال دارند طبق ضوابط مندرج در فراخوان هاي ثبت نام سازمان امور مالياتي مکلف به ثبت نام مي باشند.

2- صدور صورتحساب: کليه مشمولين نظام ارزش افزوده مکلفند که در قبال عرضه کالا و خدمات مشمول اين قانون، صورتحسابي با رعايت قانون نظام صنفي و حاوي مشخصات متعاملين و مورد معامله با رعايت قانون نظام صنفي و حاوي مشخصات متعاملين و مورد معامله به ترتيبي که از طرف سازمان امور مالياتي اعلام مي گردد، صادر و ماليات متعلق را در ستون مخصوص درج نمايند و در رعايت قانون نظام صنفي و حاوي مشخصات م مي گردد، صادر و ماليات متعلق را در ستون مخصوص درج نمايند و در مواردي که از ماشينهاي فروش استفاده مي شود، نوار ماشين جايگزين صورتحساب مي گردد.

شايان ذکر است در صورتي که کالاها و خدمات بدون صدور صورتحساب و رعايت دستورالعملها و مقررات قانون ماليات بر ارزش افزوده عرضه گردند قاچاق محسوب مي شوند.

3-وصول ماليات: کليه موديان اين نظام که اقدام به ثبت نام نموده اند، موظفند در زمان خريد يا واردات کالا و خدمات، علاوه بر بهاي کالا و خدمات خريداري شده، ماليات بر ارزش افزوده متعلق را نيز پرداخت نمايند.

 لازم به ذکر است از آنجائيکه اين نظام مالياتي در نظر ندارد که از فعالان اقتصادي ماليات اخذ نمايد، لذا ماليات پرداختي مذکور، طلب آنان از سازمان امور مالياتي محسوب مي شود. از طرف ديگر فعالان اقتصادي ثبت نام شده بايد در زمان عرضه کالا و خدمات علاوه بر بهاي کالاها و خدمات، ماليات بر ارزش افزوده متعلق را نيز از خريداران محصولات خود اخذ و آنرا بعنوان طلب دولت نزد خود نگهداري نمايند.

 4-ثبت و نگهداري اسناد و مدارک يکي ديگر از تکاليف مشمولين نظام ارزش افزوده اين است که بايد براي ثبت و نگهداري اسناد و مدارک ماليات و عوارض موضوع اين قانون، از دفاتر، صورتحسابها و ساير فرمهاي مربوط، ماشين هاي فروش و يا صندوق فروش و يا ساير وسايل و روشهاي نگهداري حساب که از طرف سازمان امور مالياتي تعيين مي گردد، استفاده و مدارک مورد نظر را بمدت ده سال بعد از سال مالي مربوطه نگهداري نمايند.

5- تسليم اظهارنامه از ديگر تکاليف و وظايف موديان مشمول و ثبت نام شده قانون ماليات بر ارزش افزوده، انجام تسويه حساب مالياتي از طريق ارائه اظهارنامه فصلي مي باشد.

 لذا در پايان دوره هاي مالياتي سه ماهه، هريک از موديان اين نظام مالياتي با تسليم اظهارنامه، حداکثر ظرف مدت پانزده روز از تاريخ انقضاء هر دوره مالياتي سه ماهه، پس از کسر طلب خود بابت ماليات ارزش افزوده هاي پرداختي از مالياتهاي وصولي به نيابت از دولت که نزد ايشان مي باشد، مانده را با سازمان امور مالياتي تسويه مي نمايد.

 چنانچه ميزان ماليات وصول شده توسط مودي بيشتر از ميزان ماليات پرداخت شده باشد، اظهارنامه اين مودي بيانگر مانده مثبت و بدهي وي به دولت بوده، از اينرو مابه التفاوت بايد بعنوان ماليات به حساب سازمان امور مالياتي واريز گردد. اما اگر طلب مودي از دولت بيش از طلب دولت از ايشان باشدقانونگذار اين حق را براي او قائل است که مانده طلب خود را با ارائه درخواست از سازمان امور مالياتي، مسترد نمايد.

 درضمن لازم به ذکر است در نظام ماليات بر ارزش افزوده روش ارائه اظهارنامه ي مالياتي صرفاً به صورت الکترونيکي و از طريق سايت معرفي شده توسط سازمان امورمالياتي کشور مي باشد.
 


منبع: باشگاه خبرنگاران


يكشنبه 5 بهمن 1393 ساعت 11:02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن