واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۳۸ق.ظ)
نوبخت تاکيد کرد: نيازمند رشد اقتصادي 12 درصدي براي تحقق سندچشم انداز هستيم/ نبايد نفت را از اقتصاد جدا کرد رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: براي آن که بتوانيم به اهداف سند چشم انداز دسترسي پيدا کنيم بايد رشد اقتصادي کشور در برنامه هاي ششم و هفتم توسعه به مثبت 12 درصد برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمدباقر نوبخت رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور در همايش ملي بهره وري در خصوص اهميت رشد اقتصادي کشور اظهار داشت: با توجه به آن که سال آتي سال پاياني برنامه پنجم توسعه است و اين برنامه همزمان با بودجه 94 نيز تداخل دارد اما متاسفانه در برنامه هاي توسعه اي گذشته کشور هيچ گاه نتوانسته ايم که رشد اقتصادي 8.5 درصدي را به طور کامل محقق کنيم.
وي ادامه داد: اگر طبق برنامه ريزي هاي توسعه اي رشد سرمايه گذاري ها تا 12.2 درصد افزايش پيدا کند حدود 5.5 درصد از رشد 8.5 درصدي اقتصادي محقق مي شود اما شاهد هستيم که اين رشد در 5.5 درصد باقي مانده و نتوانسته است که نقش خود را ايفا کند.
نوبخت در خصوص اثر گذاري بهره وري در کشور نيز گفت: با توجه به اين آمار مشخص است که بهره وري نيز در حدود منفي 1 درصد در برنامه چهارم توسعه تحقق يافته است که اثرگذاري آن در رشد اقتصادي چندان مشخص نيست.
وي در خصوص ميزان بهره وري در برنامه پنجم توسعه نيز اشاره اي داشت و اذعان کرد: در دو سال ابتدايي برنامه پنجم شاهد رشد مثبت و در دو سال ادامه آن اقتصاد کشور شاهد رشد منفي بوده ايم؛ متاسفانه کاستي هايي که در طي اين دو سال که اقتصادمان با رشد منفي روبه رو بود اگر در طي سال جاري کشورمان 3 الي 4 درصد با رشد اقتصادي نيز مواجه باشد باز هم جبران آن دو سال منفي کشور نمي شود.
وي با تاکيد به برنامه ششم توسعه نيز گفت: با تمام محدوديت هاي تخصيص منابعي که در کشورمان وجود دارد بايد رشد اقتصادي کشور در طي برنامه هاي ششم و هفتم بايد به حداقل 12 درصد برسد تا پايان برنامه سند چشم انداز بتوانيم به جايگاه اصلي اقتصاد کشور برسيم.
نوبخت با تاکيد بر رعايت اقتصاد مقاومتي در اقتصاد ملي نيز تصريح کرد: اين يک حقيقت است که اقتصاد مقاومتي براي حفظ اقتصاد در مقابله تکان هاي شديد خارجي اهميت دارد.
وي با اشاره به شوک نفتي به اقتصاد نيز عنوان کرد: با توجه به کاهش بهاي نفت در بازارهاي جهاني و اين شوکي که به اقتصاد کشور وارد شد اقتصادي را که طي امسال با 60 ميليارد دلار درآمد نفتي اداره شد را با 40 ميليارد دلار اداره کنيم پس بايد نتيجه بگيريم که اگر اقتصاد ما مقاومتي نباشد نمي توان با اين منابع کشور را اداره کرد و بايد با اتکا به اقتصاد مقاومتي کشور را با کمتر از اين منابع کنترل و مديريت کرد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي با تاکيد بر آنکه نفت باعث عقب ماندگي کشور در حوزه هاي اقتصاد شده است، گفت: برخي کارشناس بر اين عقيده نظرهاي متفاوتي را ارائه مي کنند اما ما نظر ديگري در خصوص درآمدهاي نفتي داريم؛ درآمدهاي نفتي در قرن اخير نقش مهمي را در رشد اقتصادي کشور داشته و چه بسا اگر وجود نداشت وضعيت و شرايط ما بسيار نامساعدتر بود.
وي افزود: پس نبايد نفت را از اقتصاد ايران کاملاً جدا کرد و بلکه بايد تاثير آن را در بودجه کمتر کرد تا منابع نفتي به بخشهاي ديگر عمراني کشور نيز برسد.
نوبخت در همين خصوص نيز افزود: هر چند اين شوک به اقتصادي کشور وارد شده اما تنها راهکار مبارزه با اين فشار اقتصاد مقاومتي است، ما قبول داريم که با اتکا به اين سياست مي توان اقتصاد را نجات داد.
معاون رئيس جمهور متذکر شد: در همين راستا 24 سياست به فراخور محتوا براي دستگاه اجرايي برنامه ريزي شد تا بتوانيم به اهداف سياست هاي کلي دست يابيم.
نوبخت با اشاره به ماموريت هاي جديد سازمان مديريت نيز گفت: سازمان مديريت در کمتر از دو هفته گذشته با ماموريت هاي جديد احيا شد؛ تحولات بنيادين در راهبرد توسعه، طراحي زير ساخت هاي پايدار و متوازن و همچنين رصد مستمر توسعه از ماموريت هاي جديد سازمان مديريت و برنامه ريزي است؛ بر اساس برنامه ها قرار است تا در آينده اي نزديک توازن و پايدراي را در کشور ايجاد کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]