محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832403448
تحقق توسعهیافتگی و رشد اقتصادی کشور در بستر عصر فناوری اطلاعات میسر است
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: اهمیت نظامات پولی در برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، بانکداری الکترونیکی را به یک فناوری مهم برای رسیدن به رشد اقتصادی تبدیل کرده است.
اهمیت نظامات پولی در برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، بانکداری الکترونیکی را به یک فناوری مهم برای رسیدن به رشد اقتصادی تبدیل کرده است.
به گزارش موسسه دیدهبان آی تی، این روزها برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور از اسناد عمده در تعیین خطوط و احکام جاری در جامعه و یکی از موارد زیرساختی و خیلی مهم کشورمان در حال تدوین است و از آنجایی که توجه به نظام بانکداری و بهکارگیری فناوری اطلاعات در این عرصه از موضوعات بسیار مهم عصر امروز است، برنامه اقتصاد فردای این هفته به گفتگوی دکتر محمدمراد بیات، مدیرعامل مرکز فرهنگسازی و آموزش الکترونیکی (فابا) و دکتر علیرضا صالحی، کارشناس مجری برنامه، درباره اهمیت توجه به فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه ششم توسعه کشور اختصاص یافت.
دکتر بیات درباره اهمیت برنامه ششم اظهار داشت: برنامه ششم، برشی پنج ساله از چشمانداز بیست ساله نظام و افق ۱۴۰۴ و سومین برنامه برای رسیدن به چشمانداز بیست ساله نظام است و نیز این برنامه در مقطع حساسی از جمله موضوع رشد فناوری است که در برنامههای پیشین و از جمله برنامه چهارم هم جای داشت اما بیشتر به عنوان ابزار و در برنامه ششم و سالهای پیش رو، فناوری نه به عنوان یک ابزار بلکه یک موتور محرکه و پیشران مطرح است و این تغییر پارادایم در جهان باعث شده که موضوع فناوری ارتباطات در برنامه ششم دچار تحول شود.
وی در تأیید نظر دکتر صالحی درباره اینکه یکی از موانع تبدیل نشدن فناوری اطلاعات به صنعت در کشور همین ابزار قلمداد کردن آن در برنامههای پیشین است، نقش برنامه ششم در صنعتی یا فراصنعتی کردن این بخش را چنین برشمرد: زمینه اصلی برنامه ششم «رشد تولید رقابتی مبتنی بر دانش، بهرهوری و تعامل سازنده با جهان در چارچوب اقتصاد مقاومتی و فرهنگ ایران اسلامی» است که با بررسی همین واژگان میبینیم که تحقق این امر و دستیابی به رشد اقتصادی بدون توجه به موضوع فناوری اطلاعات به عنوان پارادایم اصلی عصر حاضر امکان ندارد و حتماً باید آن را مدنظر داشت.
مدیرعامل مرکز فرهنگسازی و آموزش الکترونیکی (فابا) افزود: در چشمانداز
در برنامه ششم و سالهای پیش رو، فناوری نه به عنوان یک ابزار بلکه یک موتور محرکه و پیشران مطرح خواهد بود و این تغییر پارادایم در جهان باعث شده که موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه ششم دچار تحول شود.
۲۰ ساله نظام که این برنامه برش سوم آن است ما باید به کشوری توسعه یافته در منطقه تبدیل شویم. اکنون که دنیا از عصر صنعت عبور کرده و به عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات رسیده است، دستیابی به این مقصود چشمانداز بیست ساله بدون توجه به این رکن قابل تحقق نخواهد بود. نکته دیگر این که ما کشوری در حال توسعه هستیم و با کشورهای توسعه یافته جهان شکاف داریم و با کمک فناوری اطلاعات به دنبال پیگیری و کم کردن این شکاف هستیم چون این امر در کشور ما با تولید و عصر صنعت محقق نشد یا در هرصورت نخواستیم یا نتوانستیم این فرصت را ایجاد کنیم اما امیدواریم که در بستر فناوری اطلاعات که بر هوش و دانش جدید استوار است خود را به این سطح برسانیم که فاصله چندانی با کشورهای توسعه یافته جهان احساس نکنیم.
وی با اشاره به اینکه بانکداری یکی از حوزههای جدی این زمینه است درباره میزان توجه به این مقوله در برنامه ششم گفت: برنامه ششم اکنون در حال تدوین بوده و هنوز در حال مشورت گرفتن از فعالان و کارشناسان است. ما باید به این بخش که در واقع در برنامه بسیار توجه کنیم چون تأمین کننده منابع مختلف بخشهای اقتصادی است و بدون فناوری کارایی خود را به عنوان یک شریان اصلی از دست میدهد.
دکتر بیات ادامه داد: مسئله اول آنکه مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارد و باید بدانیم که تحقق این امر بدون توجه به فناوری اطلاعات و اصول دانش بنیان امکانپذیر نیست. موضوع دوم توجه و نگاه شفاف و خردمندانه دولت به این مقوله است که آینده مثبتی برای آن رقم میزند. مورد سوم سهم بالای بهرهوری پیش بینی شده در سند چشمانداز است که بدون بهرهمندی از فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه اقتصادی امکان تحقق ندارد و موضوع چهارم اینکه برای رفع چالشهای نظام بانکی، توزیع بهینه منابع اقتصادی، رضایتمندی مشتریان و توزیع جغرافیایی مناسب ثروت ملی راهی جز توسعه فراگیر بانکداری الکترونیک نداریم. با این اوصاف باید با توجه به اهمیتی که نظامات پولی در برنامه ششم دارد، بانکداری الکترونیک را یک فناوری مهم برای رسیدن به رشد اقتصادی دانست. برای تحقق این امر کارشناسان این حوزه را گرد هم آوردیم و در یک نظرسنجی سرفصلهایی را تدوین کردیم و در اختیار برنامهریزان ارشد نظام قرار گرفته دادیم و منتظریم که ببینیم سرانجام کدام یک از این سرفصلها در این برنامه تصویب میشود.
دکتر صالحی نیز به پیشنهادهای معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در توجه موضوعات بانکداری، امنیت بانکداری الکترونیکی، فرهنگسازی و آموزش برای تقویت اعتماد به بانکداری الکترونیکی، افزایش بهرهوری، بانکداری یکپارچه و توجه به صادرات در برنامه ششم اشاره کرد که دکتر بیات در مورد اهمیت مقوله فرهنگسازی تصریح کرد: ما برای توسعه همهجانبه و پایدار باید به بهترین و بالاترین دانش این روز دسترسی داشته باشیم که البته اگر این دانش صرفاً در اختیار متخصصان ما بوده و مردم از آن بیخبر باشند گام برداشتن به سمت توسعه پایدار برای ما مقدور نخواهد بود؛ بنابراین باید با استفاده از
عصر حاضر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که بخش ارتباطات آن میتواند همان موضوع فرهنگسازی و آموزش را دربرگیرد که ما باید آن را در جامعه بسط و توسعه دهیم.
ابزارهایی چون رسانهها و فضاهای آموزشی نظیر دانشگاهها و مدارس به مدیریت، توزیع و تسهیم دانش در سطوح مختلف جامعه توجه کنیم تا در این مورد به فهم مشترکی در تمام سطوح جامعه برسیم.
وی افزود: عصر حاضر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که بخش ارتباطات آن میتواند همان موضوع فرهنگسازی و آموزش را دربرگیرد که ما باید آن را در جامعه بسط و توسعه دهیم. دیگر این که در جامعه ما موضوع فناوری اطلاعات مقولهای جدید و تا حدی ناآشناست پس باید گسترش و تسری آن در سطوح مختلف جامعه را در نظر داشته باشیم. همین که امروز ۷۰ درصد تراکنشهای مردم الکترو نیکی شده در واقع به خاطر همین توسعه فرهنگی و آموزشی است که با کمک رسانهها صورت گرفته اما تا رسیدن به جایی که همه اقدمات ما بتواند الکترونیکی باشد و هزینه رفتارهای غیرالکترونیکی را کاملاً از بین ببریم هنوز فاصله طولانی داریم و باید به تلاش خود در این مسیر ادامه دهیم.
مدیرعامل مرکز فابا درباره نقش توسعه دولت الکترونیکی در توسعه همهجانبه بانکداری الکترونیکی اظهار داشت: اگرچه بانکداری در کشور ما نسبت به بخشهای دیگر پیشرفت سریعتر و بهتری در زمینه توسعه الکترونیکی داشته است اما باید در این عرصه در تمامی حوزهها به صورت همگام پیش برویم اما متاسفانه مقداری عقب افتادگیهای ویژه در این زمینه داریم. برخی ادارات همچنان قبض کاغذی صادر میکنند و مردم هنوز به دنبال پرداخت قبوض خود به شکل سنتی فیزیکی و حضوری هستند. باید بپذیریم که این عصر پایان یافته و ما باید از فضاهای مجازی، گوشیهای هوشمند و بستر اینترنتی استفاده کنیم. موضوع دولت الکترونیکی هم توسط فعالان این عرصه همگام با بخشهای دیگر سعی دارد که با تدوین قوانین مناسب در برنامه ششم توسعه به جایی برسد تا کمبودهای این عرصه جبران شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: من برای اطلاع بگویم که در برنامه ششم اولویتهای بازار پول با توجه به بعد فناوری اطلاعات جمعبندی و آماده شده است. برای نمونه در برنامه ششم، تقویت و نظارت بر بازار پول و عملیات بانکی با استفاده از فناوری اطلاعات دیده شده که این امر جلوی نابهسامانی، اشتباه، سهلانگاری و فسادهای مالی را خواهد گرفت چون مانیتور و نظارت بر بازار مالی و پولی با فناوری اطلاعات امکان دارد و به صورت فیزیکی امری دشوار است. میتوان گفت که زیرساختهای بانکداری الکترونیک و تکمیل آن در برنامه ششم دیده شده است. همچنین موضوع کربنکینگ بهعنوان هسته هوشمند عملیات بانکی در رصد تمامی فعالیتهای حوزه بانکداری الکترونیکی نیز از اولویتهای برنامه ششم توسعه محسوب میشود.
شایان ذکر است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه دانش و اقتصاد صدای جمهوری اسلامی ایران است که هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه با حضور کارشناسان به بررسی مسائل مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات میپردازد.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل برنامهریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد فعالیت 6 هزار و 641 مرکز ترک اعتیاد در
مدیرکل برنامهریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کردفعالیت 6 هزار و 641 مرکز ترک اعتیاد در سطح کشورمدیرکل برنامهریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر به فعالیت 6 هزار و 641 مرکز ترک اعتیاد در سطح کشورمان اشاره کرد و گفت 764 هزار نفر پذیرش این مراکز درجهانگیری: تحقق سند چشمانداز نیازمند رشد اقتصادی ۱۲درصد است/ ۸۰درصد بودجه صرف هزینه جاری میشود
جهانگیری تحقق سند چشمانداز نیازمند رشد اقتصادی ۱۲درصد است ۸۰درصد بودجه صرف هزینه جاری میشود اقتصاد > اقتصاد کلان - معاون اول رئیس جمهور گفت براساس سند چشم انداز 20 سال باید رشد اقتصادی کشور به طور متوسط 8 درصد باشد و با توجه به اینکه به طور متوسط رشد اقتصادی ازبهبود وضعیت بازار کار با تحقق رشد 7 درصدی اقتصادی
طایی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد بهبود وضعیت بازار کار با تحقق رشد 7 درصدی اقتصادی معاون توسعه اشتغال و کار آفرینی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت درخصوص تحقق رشد 7 درصدی اقتصاد وضعیت بازار کار به مراتب بهتر خواهد شد حسن طایی معاون توسعه اشتغال و کار آفرینی وزارتمامی برنامههای طراحی شده در کشور باید رشد اقتصادی را مدنظر داشته باشد
وزیر راه و شهرسازی تمامی برنامههای طراحی شده در کشور باید رشد اقتصادی را مدنظر داشته باشد آخوندی گفت تنها رشد در بخش سرمایهگذاری ما را به رشد اقتصادی نمیرساند تمامی حوزهها باید برنامهها را بر مبنای رشد اقتصادی طراحی کنند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران عباس آخوآزادسازي تجارت خدمات و رشد اقتصادي: تجربه کشورهاي عضو WTO
۲۹ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۱۴ق ظ آزادسازي تجارت خدمات و رشد اقتصادي تجربه کشورهاي عضو WTO گروه فرهنگي معرفي کتاب به گزارش خبرگزاري موج با توجه به عضويت ايران به عنوان ناظر در سازمان جهاني تجارت WTO شناسايي آثار آزادسازي تجاري در بخش هاي مختلف اقتصادي از اهميت خاصي براي سياستگذاران به مدر نشست آمار و فناوری اطلاعات روسای دادگستریهای کل کشور تشریح شد دادرسی الکترونیک و شبکه ملی عدالت با هدف تسر
در نشست آمار و فناوری اطلاعات روسای دادگستریهای کل کشور تشریح شددادرسی الکترونیک و شبکه ملی عدالت با هدف تسریع در خدماترسانی قضایی به مردمدر نشست آمار و فناوری اطلاعات روسای دادگستریهای کل کشور هدف از دادرسی الکترونیک و شبکه ملی عدالت برای تسریع درخدمات قضایی به مردم معرفی شدتبیین تاثیرگذاری سازمانهای اطلاعاتی بر سیاستهای اقتصادی و فناوری
سایت وزارت اطلاعات منتشر کرد تبیین تاثیرگذاری سازمانهای اطلاعاتی بر سیاستهای اقتصادی و فناوری خبرگزاری پانا پایگاه اطلاع رسانی وزارت اطلاعات با انتشار مقالهای به تبیین تاثیرگذاری سازمانهای اطلاعاتی بر سیاستهای اقتصادی و فناوری پرداخت ۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ دي ساعت 09 59 به گزارپیشبینی برآورده کردن یک سوم رشد اقتصادی کشور از بهرهوری، بلندپروازانه نبوده است
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران پیشبینی برآورده کردن یک سوم رشد اقتصادی کشور از بهرهوری بلندپروازانه نبوده است رئیس سازمان ملی بهره وری ایران در سومین جلسه شورای برنامه ریزی ارتقای بهره وری ذیل شورای تلفیق برنامه ششم توسعه با مقایسه میزان بهره وری در رشد اقتصادی کشورهاتعاونی ها بستر رشد اقتصادی هستند -
رشیدیان تعاونی ها بستر رشد اقتصادی هستند شناسهٔ خبر 2465740 پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۶ استانها > خراسان رضوی مشهد- استاندار خراسان رضوی گفت تعاونی ها بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال و رشد فعالیت های اقتصادی در استان هستند به گزارش خبرنگار مهر علیرضا رشیدیان ظهر پنج شنبه درتلاش برای توانمندسازی حوزه فناوری اطلاعات کشور
پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوای مرکز تحقیقات مخابرات ایران به دنبال طراحی آینده فاوا در توانمندسازی و ارزش آفرینی در کشور است پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوای مرکز تحقیقات مخابرات ایران به دنبال طراحی آینده فاوا در توانمندسازی و ارزش آفریرئیس مجلس شورای اسلامی: کشوری که مشکل امنیتی پیدا میکند نمیتواند به رشد اقتصادی برسد
رئیس مجلس شورای اسلامی کشوری که مشکل امنیتی پیدا میکند نمیتواند به رشد اقتصادی برسدرئیس مجلس شورای اسلامی گفت نباید به اختلافات دامن زده شود چرا که کشوری که مشکل امنیتی پیدا میکند نمیتواند به رشد اقتصادی برسد به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه علی لاریجانی صبح امروز در همایشاطلاعات محورهاي مواصلاتي قابل تردد و غير قابل تردد کشور
۱۶ دي ۱۳۹۳ ۹ ۴۱ق ظ اطلاعات محورهاي مواصلاتي قابل تردد و غير قابل تردد کشور بر اساس تصاوير دريافتي از دوربين هاي نظارتي سامانههاي تردد شمار و گشت هاي شعب راهداري سراسر کشور در حال حاضر به استثناي محورهاي مسدود و ممنوعي که در زير ذكر شده است مابقي محورهاي مواصلاتي كشور بازکارآفرینی موتور توسعه اقتصادی هر کشور
سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۲ مدیرکل آموزش فنی حرفهای کردستان گفت کارآفرینی موتور توسعهی اقتصادی هر کشور است و مسئولان و دستگاههای اجرایی باید توجه ویژهای به آن داشته باشند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی کردستان سیدجمیل احمدی در کارگاه آموزشی کارآاز قصه بیپایان نفت 48 دلاری تا افزایش رشد اقتصادی چین
اقتصاد بین الملل در هفتهای که گذشت از قصه بیپایان نفت 48 دلاری تا افزایش رشد اقتصادی چین اقتصاد بین الملل در این هفته در حالی به پایان رسید که خبرها حاکی از کاهش قیمت چشم گیر نفت در هفته آینده حکایت دارد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اقتصاد بین الملل در این هفته دپیشبینی بانک مرکزی از رشد اقتصادی فصل پائیز |اخبار ایران و جهان
پیشبینی بانک مرکزی از رشد اقتصادی فصل پائیز مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی با پیشبینی اینکه در فصل سوم سال جاری نرخ رشد اقتصادی در همین میزان فعلی 4 درصد باقی بماند گفت رشد اقتصادی نشان می دهد از رکود خارج شدهایم کد خبر ۴۶۴۱۶۲ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۶ - 06 Jانتقاد از رشد آمار بیکاری در کشور |اخبار ایران و جهان
انتقاد از رشد آمار بیکاری در کشور کد خبر ۴۶۴۸۵۴ تاریخ انتشار ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۳ - 08 January 2015 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از رشد بیکاری در کشور گفت بیکاری موجبات رشد بیثباتی آن هم در زمینه اقتصادی را برای کشور بهوجود میآورد به گزارش خانه ملت احمدهمایش فناوری اطلاعات در مازندرن برگزار می شود -
خیریانپور همایش فناوری اطلاعات در مازندرن برگزار می شود شناسهٔ خبر 2471533 پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۹ استانها > مازندران ساری - معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري مازندران گفت همايش فناوري اطلاعات در هفته پاياني بهمن سال جاري با حضور شخصيت هاي كشوري در دانشگاه نو-
گوناگون
پربازدیدترینها