تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843382273




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقق توسعه‌یافتگی و رشد اقتصادی کشور در بستر عصر فناوری اطلاعات میسر است


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: اهمیت نظامات پولی در برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، بانکداری الکترونیکی را به یک فناوری مهم برای رسیدن به رشد اقتصادی تبدیل کرده است.




تحقق توسعه‌یافتگی و رشد اقتصادی کشور در بستر عصر فناوری اطلاعات میسر است


 


 

اهمیت نظامات پولی در برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، بانکداری الکترونیکی را به یک فناوری مهم برای رسیدن به رشد اقتصادی تبدیل کرده است.

به گزارش موسسه دیده‌بان آی تی، این روزها برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور از اسناد عمده در تعیین خطوط و احکام جاری در جامعه و یکی از موارد زیرساختی و خیلی مهم کشورمان در حال تدوین است و از آن‌جایی که توجه به نظام بانکداری و به‌کارگیری فناوری اطلاعات در این عرصه از موضوعات بسیار مهم عصر امروز است، برنامه اقتصاد فردای این هفته به گفتگوی دکتر محمدمراد بیات، مدیرعامل مرکز فرهنگ‌سازی و آموزش الکترونیکی (فابا) و دکتر علیرضا صالحی، کارشناس مجری برنامه، درباره اهمیت توجه به فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه ششم توسعه کشور اختصاص یافت.

دکتر بیات درباره اهمیت برنامه ششم اظهار داشت: برنامه ششم، برشی پنج ساله از چشم‌انداز بیست ساله نظام و افق ۱۴۰۴ و سومین برنامه برای رسیدن به چشم‌انداز بیست ساله نظام است و نیز این برنامه در مقطع حساسی از جمله موضوع رشد فناوری است که در برنامه‌های پیشین و از جمله برنامه چهارم هم جای داشت اما بیشتر به عنوان ابزار و در برنامه ششم و سال‌های پیش رو، فناوری نه به عنوان یک ابزار بلکه یک موتور محرکه و پیشران مطرح است و این تغییر پارادایم در جهان باعث شده که موضوع فناوری ارتباطات در برنامه ششم دچار تحول شود.

وی در تأیید نظر دکتر صالحی درباره این‌که یکی از موانع تبدیل نشدن فناوری اطلاعات به صنعت در کشور همین ابزار قلمداد کردن آن در برنامه‌های پیشین است، نقش برنامه ششم در صنعتی یا فراصنعتی کردن این بخش را چنین برشمرد: زمینه اصلی برنامه ششم «رشد تولید رقابتی مبتنی بر دانش، بهره‌وری و تعامل سازنده با جهان در چارچوب اقتصاد مقاومتی و فرهنگ ایران اسلامی» است که با بررسی همین واژگان می‌بینیم که تحقق این امر و دستیابی به رشد اقتصادی بدون توجه به موضوع فناوری اطلاعات به عنوان پارادایم اصلی عصر حاضر امکان ندارد و حتماً باید آن را مدنظر داشت.

مدیرعامل مرکز فرهنگ‌سازی و آموزش الکترونیکی (فابا) افزود: در چشم‌انداز
در برنامه ششم و سال‌های پیش رو، فناوری نه به عنوان یک ابزار بلکه یک موتور محرکه و پیشران مطرح خواهد بود و این تغییر پارادایم در جهان باعث شده که موضوع فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه ششم دچار تحول شود.


۲۰ ساله نظام که این برنامه برش سوم آن است ما باید به کشوری توسعه یافته در منطقه تبدیل شویم. اکنون که دنیا از عصر صنعت عبور کرده و به عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات رسیده است، دستیابی به این مقصود چشم‌انداز بیست ساله بدون توجه به این رکن قابل تحقق نخواهد بود. نکته دیگر این که ما کشوری در حال توسعه هستیم و با کشورهای توسعه یافته جهان شکاف داریم و با کمک فناوری اطلاعات به دنبال پیگیری و کم کردن این شکاف هستیم چون این امر در کشور ما با تولید و عصر صنعت محقق نشد یا در هرصورت نخواستیم یا نتوانستیم این فرصت را ایجاد کنیم اما امیدواریم که در بستر فناوری اطلاعات که بر هوش و دانش جدید استوار است خود را به این سطح برسانیم که فاصله چندانی با کشورهای توسعه یافته جهان احساس نکنیم.

وی با اشاره به این‌که بانکداری یکی از حوزه‌های جدی این زمینه است درباره میزان توجه به این مقوله در برنامه ششم گفت: برنامه ششم اکنون در حال تدوین بوده و هنوز در حال مشورت گرفتن از فعالان و کارشناسان است. ما باید به این بخش که در واقع در برنامه بسیار توجه کنیم چون تأمین کننده منابع مختلف بخش‌های اقتصادی است و بدون فناوری کارایی خود را به عنوان یک شریان اصلی از دست می‌دهد.

دکتر بیات ادامه داد: مسئله اول آن‌که مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارد و باید بدانیم که تحقق این امر بدون توجه به فناوری اطلاعات و اصول دانش بنیان امکانپذیر نیست. موضوع دوم توجه و نگاه شفاف و خردمندانه دولت به این مقوله است که آینده مثبتی برای آن رقم می‌زند. مورد سوم سهم بالای بهره‌وری پیش بینی شده در سند چشم‌انداز است که بدون بهره‌مندی از فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه اقتصادی امکان تحقق ندارد و موضوع چهارم این‌که برای رفع چالش‌های نظام بانکی، توزیع بهینه منابع اقتصادی، رضایت‌مندی مشتریان و توزیع جغرافیایی مناسب ثروت ملی راهی جز توسعه فراگیر بانکداری الکترونیک نداریم. با این اوصاف باید با توجه به اهمیتی که نظامات پولی در برنامه ششم دارد، بانکداری الکترونیک را یک فناوری مهم برای رسیدن به رشد اقتصادی دانست. برای تحقق این امر کارشناسان این حوزه را گرد هم آوردیم و در یک نظرسنجی سرفصل‌هایی را تدوین کردیم و در اختیار برنامه‌ریزان ارشد نظام قرار گرفته دادیم و منتظریم که ببینیم سرانجام کدام یک از این سرفصل‌ها در این برنامه تصویب می‌شود.

دکتر صالحی نیز به پیشنهادهای معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در توجه موضوعات بانکداری، امنیت بانکداری الکترونیکی، فرهنگ‌سازی و آموزش برای تقویت اعتماد به بانکداری الکترونیکی، افزایش بهره‌وری، بانکداری یکپارچه و توجه به صادرات در برنامه ششم اشاره کرد که دکتر بیات در مورد اهمیت مقوله فرهنگ‌سازی تصریح کرد: ما برای توسعه همه‌جانبه و پایدار باید به بهترین و بالاترین دانش این روز دسترسی داشته باشیم که البته اگر این دانش صرفاً در اختیار متخصصان ما بوده و مردم از آن بی‌خبر باشند گام برداشتن به سمت توسعه پایدار برای ما مقدور نخواهد بود؛ بنابراین باید با استفاده از
عصر حاضر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که بخش ارتباطات آن می‌تواند همان موضوع فرهنگ‌سازی و آموزش را دربرگیرد که ما باید آن را در جامعه بسط و توسعه دهیم.


ابزارهایی چون رسانه‌ها و فضاهای آموزشی نظیر دانشگاه‌ها و مدارس به مدیریت، توزیع و تسهیم دانش در سطوح مختلف جامعه توجه کنیم تا در این مورد به فهم مشترکی در تمام سطوح جامعه برسیم.

وی افزود: عصر حاضر عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است که بخش ارتباطات آن می‌تواند همان موضوع فرهنگ‌سازی و آموزش را دربرگیرد که ما باید آن را در جامعه بسط و توسعه دهیم. دیگر این که در جامعه ما موضوع فناوری اطلاعات مقوله‌ای جدید و تا حدی ناآشناست پس باید گسترش و تسری آن در سطوح مختلف جامعه را در نظر داشته باشیم. همین که امروز ۷۰ درصد تراکنش‌های مردم الکترو نیکی شده در واقع به خاطر همین توسعه فرهنگی و آموزشی است که با کمک رسانه‌ها صورت گرفته اما تا رسیدن به جایی که همه اقدمات ما بتواند الکترونیکی باشد و هزینه رفتارهای غیرالکترونیکی را کاملاً از بین ببریم هنوز فاصله طولانی داریم و باید به تلاش خود در این مسیر ادامه دهیم.

مدیرعامل مرکز فابا درباره نقش توسعه دولت الکترونیکی در توسعه همه‌جانبه بانکداری الکترونیکی اظهار داشت: اگرچه بانکداری در کشور ما نسبت به بخش‌های دیگر پیشرفت سریع‌تر و بهتری در زمینه توسعه الکترونیکی داشته است اما باید در این عرصه در تمامی حوزه‌ها به صورت همگام پیش برویم اما متاسفانه مقداری عقب افتادگی‌های ویژه در این زمینه داریم. برخی ادارات همچنان قبض کاغذی صادر می‌کنند و مردم هنوز به دنبال پرداخت قبوض خود به شکل سنتی فیزیکی و حضوری هستند. باید بپذیریم که این عصر پایان یافته و ما باید از فضاهای مجازی، گوشی‌های هوشمند و بستر اینترنتی استفاده کنیم. موضوع دولت الکترونیکی هم توسط فعالان این عرصه همگام با بخش‌های دیگر سعی دارد که با تدوین قوانین مناسب در برنامه ششم توسعه به جایی برسد تا کمبودهای این عرصه جبران شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: من برای اطلاع بگویم که در برنامه ششم اولویت‌های بازار پول با توجه به بعد فناوری اطلاعات جمع‌بندی و آماده شده است. برای نمونه در برنامه ششم، تقویت و نظارت بر بازار پول و عملیات بانکی با استفاده از فناوری اطلاعات دیده شده که این امر جلوی نابه‌سامانی، اشتباه، سهل‌انگاری و فسادهای مالی را خواهد گرفت چون مانیتور و نظارت بر بازار مالی و پولی با فناوری اطلاعات امکان دارد و به صورت فیزیکی امری دشوار است. می‌توان گفت که زیرساخت‌های بانکداری الکترونیک و تکمیل آن در برنامه ششم دیده شده است. همچنین موضوع کربنکینگ به‌عنوان هسته هوشمند عملیات بانکی در رصد تمامی فعالیت‌های حوزه بانکداری الکترونیکی نیز از اولویت‌های برنامه ششم توسعه محسوب می‌شود.

شایان ذکر است، برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه دانش و اقتصاد صدای جمهوری اسلامی ایران است که هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح روز پنج‌شنبه با حضور کارشناسان به بررسی مسائل مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات می‌پردازد.

 


تاریخ انتشار : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن