واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تجربه ای به قیمت از دست دادن زندگی گچساران - ایرنا - اعتیاد به مواد مخدر تجربه ای به قیمت از دست دادن زندگی انسان هایی است که می تواند آیینه عبرت انگیزی برای جوانان باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، وابستگی به مصرف مواد مخدر یکی از سه تهدید مهم جهانی است که هر کشوری برای پیشگیری از گرفتاری جوانان خود در دام سوداگران مرگ برنامه های مختلفی اجرا می کند.
اگرچه ایران اسلامی با وجود همجواری با کشور افغانستان به اذعان بسیاری از کارشناسان جهان از کشورهای موفق در زمینه مبارزه با مواد مخدر است اما این موضوع از آسیب جدی اجتماعی است که عواقب جبران ناپذیری برای جامعه و خانواده ها دارد.
با وجود مبارزه با مواد مخدر و اقدامات پیشگیرانه اما کم نیست شمار افرادی که اینک گرفتار دیو پلید اعتیادند.
عباس جوانی 25 ساله است اما به چهره اش که بنگری برآوردی از یک مرد 40 ساله برایت تداعی می شود، لب های سیاه، دست های لرزان ،صورت لاغر و تکیده او حکایت از تجربه ای غم انگیز در زندگی شخصی دارد.
این جوان که به دلیل ناتوانی در مهارت نه گفتن به جای داشتن یک زندگی مرفه و ایده آل در خانواده ای توانمند از نظر مالی اکنون هفت سال است که در آتش یلای خانمانسوز اعتیاد گرفتار است.
وی می گوید: در سن 18 سالگی در حالی که در اوج افسردگی روحی قرار داشتم روزی در یکی از بوستان های شهر دوگنبدان از سوی یکی از دوستانم به مصرف قلیان دعوت شدم و گام اول در شروع به اعتیاد را برداشتم.
وی که اعتیاد به مواد مخدر را تجربه ای به قیمت از دست دادن زندگی می داند از خانواده ها خواست برای تامین نیازهای عاطفی جوانان خود برنامه داشته باشند تا بدون افراط و تفریط در محبت کردن وابستگی عاطفی در بیرون از خانواده که منجر به اعتیاد فرزندان آنها به مواد مخدر می شود پیشگیری کنند.
عباس وابستگی عاطفی به یک دختر و بر ملا شدن این راز بین دوستان و اقوام را دلیل اصلی افسردگی خود دانست که زمینه اعتیاد او به مواد مخدر را فراهم کرد.
یک جوان 21 ساله که پدر و مادرش را در یک سانحه رانندگی از دست داده گفت: مصرف تریاک برای فرار از غم از دست دادن والدین از پیشنهادهای یکی از همکلاس هایم مطرح شد و هرگز فکر نمی کردم به این آسانی وابستگی ایجاد کند.
کامبیز افزود: از انجام این کار پشیمانم و اکنون مادربزرگ سیاهپوشم غمدار بیماری مزمن تنها یادگار اوست.
وی تصریح کرد: بازگشت به زندگی عادی برای این بیماران بسیار دشوار است.
یک پژوهشگر و روانشناس خانواده گفت: نیاز به پذیرفته شدن از سوی جامعه به ویژه مسوولان مدارس و اولیای دانش آموزان باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
علی کشاورز افزود: 30 تا 40 در صد اعتیاد جوانان به مواد مخدر به دلیل وابستگی های عاطفی آنان در بیرون از خانواده است.
وی اظهار کرد: این خلاء جوان را در مسیر پناهگاهی قرار می دهد تا نیازهای عاطفی او را برآورده سازد.
این کارشناس ابرازداشت:افراط و تفریط والدین در توجه به جوانان زمینه وابستگی عاطفی آنها به هم سن سال های خود خواه همجنس و خواه جنس مخالف را فراهم می کند.
وی تصریح کرد:برخی باورهای نادرست از دیگر عوامل گرایش جوانان به مواد مخدر است.
کشاورز با اشاره به این که مصرف مواد محرک در دوز کم برای درمان بیماری ها یکی از شایع ترین باورهای غلط است افزود: تلقین به مصرف مواد مخدر به ویژه تریاک برای درمان بیماری ها به عنوان یک مسکن شاید در کوتاه مدت (چند ساعت) بر کاهش درد تاثیر داشته باشد اما اثر درمانی کارساز ندارد.
وی با یادآوری رواج استفاده از مواد مخدر برای افزایش میزان یادگیری تصریح کرد: مصرف مواد مخدر می تواند توانایی بدن را برای مطالعه افزایش دهد اما با توجه به انجام مطالعه برای یادآوری در پاسخگویی به سوالات امتحان یا کاربرد در زندگی چون یادگیری در فاصله زمانی محدود انجام شده است فرد توانایی بازیابی مطالب را ندارد.
این پژوهشگر با بیان این نکته که 95 در صد بهره هوشی انسان تا سن 9 سالگی شکل می گیرد و این باورها تنها تلقین روانشناسی است گفت: رواج این افکار در بین قشر فرهیخته مانند دانشجویان مایه نگرانی است.
وی با یادآوری آسیب های اجتماعی و فردی جبران ناپذیر ناشی از اعتیاد به مواد مخدر از رسانه های ارتباط جمعی خواست تا با بهره گیری از نظرات متخصصان امر برای آگاهی بخشی به خانواده ها و نسل جوان با هدف کاهش گرایش به این بلای خانمانسوز گام بردارند.
نیاز به تخلیه هیجانات روحی، ارتباط با دوستان و همسالان و ناآگاهی والدین و عدم پذیرش از سوی جامعه از یگر عوامل اعتیاد به مواد مخدر است.
فرمانده انتظامی گچساران گفت: 312 کیلو و 490 گرم انواع مواد مخدر از ابتدای امسال تاکنون در این شهرستان از سوی ماموران انتظامی کشف و ضبط شده است.
سرهنگ علی کرم بازیان افزود: 257 قاچاقچی، توزیع کننده و خرده فروش انواع مواد مخدر از سوی ماموران انتظامی این شهرستان امسال دستگیر شدند.
وی بیان کرد: این تعداد قاچاقچی با اجرای طرح های پاکسازی نقاط آلوده از سوی ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان گچساران شناسایی و دستگیر شدند.
بازیان میزان مواد مخدر کشف شده در سال گذشته را بیش از 53 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: میزان مواد کشف شده سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال 84 درصد افزایش داشته است.
بازیان با اشاره به اینکه موفقیت پلیس در این عملیات ها بیش از هر عاملی به همکاری و مشارکت مردم بستگی دارد، افزود: شماره تلفن 110 به عنوان پل ارتباطی بین مردم و پلیس آماده دریافت اخبار و اطلاعات مردمی است.
رییس اداره بهزیستی گچساران گفت: ماهانه 40 نفر برای ترک مصرف مواد مخدر به مراکز نیمه اقامتی و کمپ های سرپایی این شهرستان مراجعه و اقدام به ترک اعتیاد می کنند.
مهران کشاورز افزود: بسیاری از افرادی که امسال برای ترک مصرف مواد مخدر به مراکز درمانی زیر پوشش بهزیستی شهرستان مراجعه کرده اند جوانان بین20 تا 30 سال سن بودند.
8143/566
04/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]