تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834215149
انحصار و دولتي بودن حلقه هاي مفقوده توسعه صنعت خودرو
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۵۹ق.ظ)
انحصار و دولتي بودن حلقه هاي مفقوده توسعه صنعت خودرو گروه صنعت وتجارت
با بررسي وضعيت صنعت خودرو در کشور مشاهده ميشود که بخش عمده کارشناسان و صاحب نظران بر شکستن انحصار در اين صنعت و ورود خودروسازان برتر جهان جهت ارتقاي کيفيت خودروهاي داخلي سخن مي گويند و بر آن پافشاري ميکنند. طبق نظر اين گروه، با باز کردن گرههاي صنعت و بازار خودرو داخلي و ورود خودروهاي با کيفيت خارجي، خودروسازان مجبور خواهند شد بر کيفيت خودروهاي توليدي خود افزوده و محصولي در سطح جهاني توليد و عرضه کنند. اما آيا واقعاً بازار خودرو ايران انحصاري است؟
طبق تعريف، انحصار وضعيتي است که در آن محصول يک بازار تنها از يک بنگاه توليدي تشکيل ميشود و منحني تقاضاي يک انحصارگر در واقع همان منحني تقاضاي بازار است و توليد کننده انحصاري غالبا يک قيمت گذار يا تعيين کننده قيمت است تا يک پذيرنده ويا پيرو قيمت حاکم بر بازار که اين موضع منجر به انحصار در بازار ميشود.
طبق نظريه اصل انحصار، هيچ تفاوتي بين صنعت و بنگاه در بازار انحصاري وجود ندارد بنگاه توليد کننده انحصاري در يک صنعت است و هيچ رقيبي براي او در بازار وجود ندارد اما آيا در صنعت و بازار خودروي ايران، تنها يک توليد کننده وجود دارد؟
واژه انحصار در تعريف بدان معني است که يک بنگاه خاص، محصولي توليد ميکند که هيچ جانشين نزديکي ندارد. ولي آيا با حضور خودروهايي با برندهاي گوناگون که در بازار خودروي داخلي ديده ميشود، ميتوان گفت هيچ جانشيني براي خودروهاي داخلي وجود ندارد؟
يک توليد کننده انحصاري سود خود را از طريق تغييرات توليد يا افزايش قيمت به حداکثر ميرساند. ضمن اينکه تبعيض قيمت يکي از روشهايي است که توليد کننده انحصاري به وسيله آن سود خود را افزايش ميدهد در واقع، توليد کننده انحصاري محصول خود را نه فقط در يک بازار بلکه در چند بازار و با قيمتهاي متفاوت عرضه ميکند.
از سوي ديگر، يک توليد کننده انحصاري، بنگاهي است که کل نيازهاي بازار داخلي را تأمين ميکند. اما آيا کل نيازهاي بازار خودروي داخلي توسط توليد کنندگان بزرگ داخلي تأمين ميشود؟
هم اکنون در کنار دو خودروساز بزرگ کشور (ايران خودرو و سايپا) چند خودروساز متوسط و کوچک در بازار و صنعت خودروي داخلي فعال هستند که هرکدام بخشي از سهم بازار را در اختيار دارند. در کنار خودروسازان کوچک و بزرگ داخلي نيز وارد کنندگان عمده خودرو در ايران که انواع و اقسام خودروها با برندهاي معتبر جهان را به کشور وارد ميکنند، حضور دارند بنابراين مصرف کنندگان داخلي امکان انتخاب گسترده اي براي خريد خودرو را در اختيار دارند.
با وجود اين گستره عظيم از برندهاي داخلي و خارجي چگونه ميتوان گفت صنعت و بازار خودروي ايران يک صنعت و بازار انحصاري است؟ شايد بتوان گفت صنعت و بازار خودروي ايران، يک صنعت و بازار رقابتي انحصاري است و يا اين که گروهها و يا گروهي خاصي هدايتگر بازار خودروي کشور است. طبق تعريف، رقابت انحصاري در صنعتي مصداق دارد که از تعداد زيادي بنگاه توليدي تشکيل شده است وکالاهايي مشابه ومتمايز را عرضه ميکند.
در چنين وضعيتي گرچه اندازه هريک از بنگاهها نسبت به مجموع بازار کوچک است، اما هر بنگاه بر روي قيمت محصولي که ميفروشد تا حدودي کنترل دارد.
رقابت انحصاري خصوصياتي از بازار انحصاري و رقابتي را در بر دارد. از اين نظر رقابتي کامل است که تعداد فروشندگان و توليد کنندگان در آن به اندازه کافي زياد باشد و فعاليت يک فروشنده تأثير چنداني بر روي فعاليتهاي اقتصادي ديگر فروشندگان نداشته باشد و بازاري انحصاري است که هر فروشنده داراي يک منحني تقاضا با شيب منفي براي محصول متمايز توليدي خود داشته باشد طبق فرض قرينه بودن، هر حرکت در مورد توليد يک بنگاه که سود آور باشد همين حرکت براي ديگر توليدکنندگان نيز سودآور خواهد بود اما در بازار خودروي ايران چنين شرايطي حاکم نيست.
به منظور بررسي بيشتر موضوع به سراغ محمدعلي مددي عضو شوراي رقابت رفتهايم تا نظر وي را در اين زمينه جويا شويم.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه شوراي رقابت يک نهاد فرا قوه اي است ووظيفه اصلي آن رقابتي کردن بازار است و از آن روزي که انحصار توليد در کشور شروع شد شوراي رقابت در فکر رقابتي کردن بازار است.
مددي با اشاره به اينکه اختلاف ميان دولت و خودروسازان در چند سال گذشته بر انحصاري بودن بازار خودرو در کشور تأثير گذاشت، افزود: شوراي رقابت حلقه اتصال دولت و خودروسازان است که در سال گذشته با برگزاري جلسات مختلف اختلاف موجود ميان آنها را به حداقل رسانده است.
وي گفت: در شوراي رقابت علاوه بر قيمت گذاري بر روي کيفيت، در مورد انحصار توليد انواع مدلهاي خودرو صحبتهاي فراواني شده است.
عضو شوراي رقابت تصريح کرد: به طور مثال در مورد محصولي به نام دنا که مربوط به شرکت ايران خودرو است گفته ميشود که اين خودرو تقريباً شبيه سورن است و با پلتفرمي مشابه توليد شده است که از نظر اينجانب بايد خودروسازان برروي خلاقيت ونوآوري در توليد يک خودروي جديد بيشترکار کنند تا وقتي که مردم يک خودروي جديد ايراني در بازار مشاهده ميکنند اين ذهنيت را نداشته باشند که اين خودروي جديدي که به تازگي وارد بازار شده است شبيه پلت فرم خودرويي است که در چند سال پيش توليد شده است.
اما محمدرضا نجفي منش دبير انجمن قطعه سازان خودرو کشور نظري کاملاً متفاوت دارد وبا بيان اينکه در هيچ جاي دنيا دولت در قيمت گذاري خودرو ويا حتي عرضه آن دخالت نميکند، ميگويد: در کشور ما هم اکنون 16 توليد کننده خودرو و 21 وارد کننده وجود دارد که خود همين امر به نوعي به انحصار ضربه مي زند و از طرف ديگر دولت همانطوري که بسياري از صنايع را به بخش خصوصي واگذار کرد در مورد بازار خودرو بايد نقش خود را کمرنگ تر کند.
عضو انجمن خودروسازان کشور گفت: درست است که سهم دولت از کارخانجات خودروسازي 20 درصد شده است اما چرا بايد مديران مهم دو کارخانه مهم خودروسازي کشور را دولت تعيين کند؟
نجفي منش تصريح کرد: انحصار دربازاري مفهوم دارد که تعداد توليد کنندهها ويا وارد کنندهها بسيار محدود باشد ولي متأسفانه هم اکنون 45 نفر در کشور هستند که به نوعي اقدام به توليد ويا مونتاژ ويا وارد کردن انواع خودرو به کشور ميکنند.
وي وجود خلأ قانوني را عامل مهمي در ازبين رفتن انحصار در صنعت خودرو کشور دانست و گفت: بايد قوانيني وضع شود که ورود به بازار توليد و واردات خودرو در کشور بسيار سخت باشد.
دبير انجمن قطعه سازان خودرو کشور با اشاره به اينکه تعيين قيمتهاي خودرو در کشور از سوي دولت ويا حتي شوراي رقابت ضربه به صنعت خودروسازي مي زند، گفت: دانستن اين نکته جالب است که از روزي که دولت تصميم به ورود به قيمت گذاري خودرو در کشور را گرفت قيمت خودروهاي عرضه شده از سوي کارخانجات خودروسازي با بازار علاوه براينکه هيچ گونه مطابقتي نداشت در پاره اي از اوقات با اختلاف قيمتي زيادي هم همراه بود.
عضو انجمن خودروسازان کشور گفت: متأسفانه هيچ کشوري در دنيا نيست که به تقليد از ايران دولت آن کشور در قيمت گذاري خودرو دخالت کند و حضور دولت در صنعت خودروسازي کشور به قيمت ضرر وزيان خودروسازان تمام شده است.
وي راهکار برون رفت از وضعيت موجود را واگذاري قيمت گذاري خودرو از سوي دولت به بازار ويا کارشناسان برجسته صنعت خودرو کشور دانست و افزود: چند سال پيش کميته اي در وزارت صنعت و معدن و تجارت تشکيل شد که خودرو را نسبت به حاشيه بازار قيمت گذاري ميکردند که اين امر خود يک حرکت روبه جلو در صنعت خودرو سازي بود ولي اين کميته تنها شش ماه فعاليت کرد و پس از آن دوباره دولت افسار صنعت خودروسازي کشور را در دست گرفت.اما جمشيد پژويان کارشناس اقتصادي و رئيس سابق شوراي رقابت صنعت خودرو راحتي با وجود تعرفه 40 درصدي براي واردات انحصاري ارزيابي ميکند.
پژويان با اشاره به اينکه خريدار ارزانترين خودروي خارجي بايد تعرفه 40 درصدي پرداخت کند، ميگويد: مبلغ تعرفه در حالي روي قيمت يک خودروي خارجي ميآيد که خودروهاي داخلي چنين ارقامي را براي ماليات يا هزينههايي از اين دست نميپردازند. بنابراين اگرچه تعرفه 40 درصدي در مقايسه با تعرفه 90 درصدي که در گذشته براي واردات خودرو وجود داشت بسيار کمتر است؛ اما بايد اين نکته را نيز در نظر گرفت که حالا نسبت به دورهاي که تعرفه به همراه ساير هزينههاي واردات بيش از 100 درصد بود، ارزش ريال به يک سوم رسيده است.
رئيس سابق شوراي رقابت با اشاره به کاهش ارزش ريال نسبت به سالهاي قبل ميگويد: در حال حاضر تعرفه 40 درصد شده است درحاليکه نرخ ارز رشدي 3 برابري داشته است؛ يعني قيمت يک خودروي خارجي با توجه به ارزش ريال و دلار تا 300 درصد افزايش پيدا کرده است و به اين معناست که يک خودروي 20 هزار دلاري حالا 66 ميليون تومان قيمت دارد در حالي که قبلاً نهايتاً 25 ميليون تومان بود، حالا خريدار چنين خودرويي بايد 40 درصد از قيمت پايه را با توجه به نرخ فعلي ارز پرداخت کند.
به عقيده اين کارشناس مسائل اقتصادي با توجه به تغييرات نرخ ارز و ريال، نميتوان گفت که هزينههاي واردات خودرو کم شده و حالا صنعت خودرو غيرانحصاري است؛ زيرا هزينهاي که حالا براي واردات خودرو با تعرفه 40 درصد پرداخت ميشود با هزينههاي تعرفه بيش از 100 درصدي دو سال قبل تفاوت چنداني ندارد.
اين کارشناس اقتصادي در نهايت با اشاره به اينکه بازارخودرو کشور بازاري خاص و مجزا است، ميگويد: هنوز با وجود تعرفه 40 درصدي که برخي عقيده دارند مانعي براي واردات به شمار نميرود، ميزان واردات خودرو به قدري نيست که بخواهيم بگوييم صنعت خودرو از حالت انحصاري خارج شده است؛ زيرا درجه تمرکز دو خودروساز بزرگ کشور در بازار همچنان بالا است و بيش از 90 درصد بازار داخل را شامل ميشود.
اما محمدرضا پورمتين کارشناس اقتصادي با اشاره به اينکه مديران شرکتهاي خودروسازي تأمين کننده منافع دولت هستند، گفت: اين افراد به دليل اينکه ازسوي دولت تعيين ميشوند دلسوزي لازم را به منظور پيشرفت صنعت خودرو را در کشور ندارند.
وي گفت: خودروسازان دولتي فقط به فکر افزايش ميزان فروش خودروهاي خود هستند ولي تجربه ثابت کرده است که بخش خصوصي ميتواند نجات دهنده اين صنعت از وضعيت فعلي باشد.
پورمتين تصريح کرد: اگرنگاهي به کيفيت خودروهاي توليد شده در سالهاي پيش داشته باشيم درمي يابيم که خودروهاي توليد شده امروزي در مقابل آنها از کيفيت پايين تري برخوردار هستند و بزرگترين علت اين موضوع نقش پررنگ دولت در صنعت خودروسازي است.
اين کارشناس اقتصادي با بيان اينکه وابستگي صنعت خودروسازي کشور به دولت نتيجه اي جز ورشکستگي در پي نداشته است، اظهار داشت: صنعت خودروسازي کشور نيازبه خانه تکاني کامل دارد و واگذاري اين صنعت به طور کامل به بخش خصوصي مي تواند آغاز راه شکوفايي مجدد آن باشد.
پورمتين گفت: هيچ کشوري را سراغ نداريم که با مديريت دولتي در يک صنعت به موفقيت رسيده باشد وتمامي کشورهاي توسعه يافته در صنعت خودرو خصوصي سازي را الگوي خود قرار دادهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
عضو شورای شهر قم عنوان کرد جذب اعتبارات دولتی حلقه مفقوده بودجه در قم
عضو شورای شهر قم عنوان کردجذب اعتبارات دولتی حلقه مفقوده بودجه در قمعضو شورای شهر قم جذب اعتبارات دولتی را حلقه مفقوده بودجه شهرداری قم دانست و گفت منابعی همچون صندوق توسعه ملی هم وجود دارند که باید به بهترین نحو از آنها استفاده کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم محسن عابدینی&zwحلقه مفقوده توسعه اقتصادی -
یادداشت رسیده حلقه مفقوده توسعه اقتصادی شناسهٔ خبر 2463361 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ اقتصاد > اقتصاد ایران دولت به این نتیجه رسیده است که باید با ایجاد ساز و کارهای قانونی لازم اقتصاد را به بخش خصوصی واقعی بسپارد و اساسا حلقه مفقوده توسعه اقتصادی کشور که آرزوی همه دولتها بونایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان: آموزش حلقه مفقوده توسعه کشاورزی در کردستان است
نایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان آموزش حلقه مفقوده توسعه کشاورزی در کردستان استنایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان گفت آموزش و نبود الگوی کشت حلقه مفقوده توسعه کشاورزی استان است که عامل اصلی افزایش مصرف آب و کاهش سفرههای زیرزمینی در دشتهای قروه و دهگلان شده است به گزارشمعاون ساخت و توسعه بزرگراهها در گفتوگو با فارس خبر داد اتصال ترانزیتی غرب دریای خزر به غرب خلیج فارس/ تکمیل
معاون ساخت و توسعه بزرگراهها در گفتوگو با فارس خبر داداتصال ترانزیتی غرب دریای خزر به غرب خلیج فارس تکمیل حلقه مفقوده کریدور تهران-بندر امام تا سال 94معاون ساخت بزرگراهها با بیان اینکه حلقه مفقوده کریدور ترانزیتی بندر امام خمینی ره -تهران تا سال 94 به اتمام میرسد از تسریعاستراتژيهاي بازاريابي مناسب جهت توسعه صادرات صنعت خودرو
۲۹ دي ۱۳۹۳ ۱۴ ۳ب ظ استراتژيهاي بازاريابي مناسب جهت توسعه صادرات صنعت خودرو گروه فرهنگي معرفي کتاب به گزارش خبرگزاري موج استراتژيهاي بازاريابي مناسب جهت توسعه صادرات صنعت قطعهسازي خودرو عنوان کتابي است که در 500 نسخه و با قيمت تمام شده 1500 تومان توسط موسسه مطالعات و پژوهنباید مسائل زیست محیطی در روند توسعه صنعتی زنجان نایده گرفته شود -
محمدپور نباید مسائل زیست محیطی در روند توسعه صنعتی زنجان نایده گرفته شود شناسهٔ خبر 2466758 شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۵ استانها > زنجان زنجان-مدیر کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت در روند توسعه صعتی استان زنجان نباید مسائل زیست محیطی نادیده گرفته شود به گزارش خبرنگار مهر قربا حضور مسئولان دولتی و صنعتی کشور دهمین جشنواره تجلیل از قهرمانان صنعت و اقتصاد جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
با حضور مسئولان دولتی و صنعتی کشوردهمین جشنواره تجلیل از قهرمانان صنعت و اقتصاد جمهوری اسلامی ایران برگزار شددهمین جشنواره تجلیل از قهرمانان صنعت و اقتصاد جمهوری اسلامی ایران با حضور علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور جمعی از نمایندگانرئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی: نیازمند توسعه بورس اوراق بهادار برای هدایت نقدینگی جامعه هستیم
رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی نیازمند توسعه بورس اوراق بهادار برای هدایت نقدینگی جامعه هستیمرئیس خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی گفت بورس اوراق بهادار در کشور به ویژه در کلانشهرها برای هدایت نقدینگی باید توسعه یابد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی خاحضور ۵۰۰ نیرو و ۱۲۰ دستگاه خودرو در مانور صنعت برق/ قطع برق ۵۰۰۰ مشترک -
کریمی مطرح کرد حضور ۵۰۰ نیرو و ۱۲۰ دستگاه خودرو در مانور صنعت برق قطع برق ۵۰۰۰ مشترک شناسهٔ خبر 2465430 پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۴ استانها > کرمانشاه کرمانشاه- مدیر عامل شرکت برق منطقه ای غرب از حضور ۵۰۰ نیرو و ۱۲۰ دستگاه خودرو در مانور بزرگ صنعت برق خبرداد و گفت طی این ماقرارداد 47 هزار میلیارد ریالی صندوق توسعه با بانکها/ صنعت رکورددار دریافت منابع
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۲ کل قرارداد ریالی صندوق توسعه ملی در سال گذشته به حدود 47 هزار میلیارد ریال رسید و بین صنعت و معدن و کشاورزی توزیع شد به گزارش خبرنگار ایسنا طبق بند 1-5 و 2-5 قوانین بودجه سال 1391 و 1392 کشور 10 درصد از منابع ناشی از اجرای قانون در این سالها از صندوق تتصویب آئیننامه ساماندهی واردات خودرو با حضور وزیر صنعت
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو خبر داد تصویب آئیننامه ساماندهی واردات خودرو با حضور وزیر صنعت رئیس انجمن واردکنندگان خودرو از تصویب کلیات آئیننامه ساماندهی واردات خودرو در جلسهای با حضور وزیر صنعت خبر داد و گفت واردات خودرو فقط توسط نمایندگان رسمی یا با تأیید آنها امکانپذیر ختولید الیاف مقاوم به دما برای صنعت برق و خودروهای سنگین
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با استفاده از سه نوع رزین الیافی مقاوم به دما و خوردگی را عرضه کردند که در صنعت خودروهای سنگین و صنعت برق قابل استفاده است علی فاتحی فر از محققان این طرح درگفتوگو با خبرنگار فناوری ایسنا با بیان اینکه در این مطالعارئیس سازمان صنعت گیلان داد احداث شهرک صنایع سلولزی در برنامه ششم توسعه گیلان
رئیس سازمان صنعت گیلان داداحداث شهرک صنایع سلولزی در برنامه ششم توسعه گیلانرئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان گفت احداث شهرک صنایع سلولزی در برنامه ششم توسعه گیلان لحاظ شود به گزارش خبرگزاری فارس از رشت علی منتظری امشب در جلسه شورای برنامهریزی گیلان با اشاره به استقرارنشست تخصصی «انبیاء؛ حلقه مفقوده تاریخ» برگزار میشود
فردا نشست تخصصی انبیاء حلقه مفقوده تاریخ برگزار میشود نشست تخصصی انبیاء حلقه مفقوده تاریخ چهارشنبه اول بهمن از سوی گروه تاریخ موسسه اشراق برگزار میشود به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران بعد از ورود اندیشههای استعماری و نقش استعمارگران و جماعت منورالفکر در تربیتتأکید بر توسعه زیرساختهای شهرک صنعتی شهرستان مهر
با حضور معاون شرکت شهرکهای صنعتی استان فارس تأکید بر توسعه زیرساختهای شهرک صنعتی شهرستان مهر خبرگزاری پانا با حضور معاون عمران و محیط زیست شرکت شهرکهای صنعتی فارس مشکلات شهرک صنعتی مهر بررسی و بر توسعه زیرساختها در شهرک صنعتی این شهرستان تاکید شد ۱۳۹۳ شنبه ۲۰ دي ساعت 17 4توسعه واحدهای صنعتی از اولویت های استانداری مرکزی
توسعه واحدهای صنعتی از اولویت های استانداری مرکزی معاون عمرانی استانداری استان مرکزی گفت توسعه واحدهای صنعتی برای افزایش اشتغالزایی و درآمدهای اقتصادی از اولویت های این استانداری است مهدی زندیه وکیلی معاون عمرانی استانداری استان مرکزی در پنجمین کارگروه امور زیر بنایی و شهرسازیرئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام: تثبیت شغلهای ایجاد شده در ایلام حلقه مفقوده اشتغال پایدار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام تثبیت شغلهای ایجاد شده در ایلام حلقه مفقوده اشتغال پایدار استرئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت تثبیت شغلهای ایجاد شده در ایلام حلقه مفقوده اشتغال پایدار در استان است عبدالرضا بازدار امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت در-
گوناگون
پربازدیدترینها