واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان:
آموزش حلقه مفقوده توسعه کشاورزی در کردستان است
نایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان گفت: آموزش و نبود الگوی کشت حلقه مفقوده توسعه کشاورزی استان است که عامل اصلی افزایش مصرف آب و کاهش سفرههای زیرزمینی در دشتهای قروه و دهگلان شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، علیاکبر عبدالملکی در جلسه شورای کردستان که با حضور اعضای این شورا در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: اگر امروزه با مشکل آب در کشور و استان به ویژه در دشتهای قروه و دهگلان مواجه هستیم نباید تنها کشاورزان را مقصر بدانیم.
وی با اشاره به اقدامات دولت گذشته درراستای توسعه کشاورزی در استانهای مختلف کشور و بهتبع آن در کردستان گفت: برداشت 110 تن سیبزمینی از یک هکتارزمین و دادن جئایزی به کشاورز نمونه از جمله اقداماتی بود که موجب ترغیب و تشویق کشاورزان به حرکت در این سمت شده است.
نایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان افزود: برای تولید هر کیلو سیبزمینی 450 لیتر آب مصرف میشود و با یک برآورد سطحی میتوان دریافت که شاید صدور این آب به کشورهای دیگر به صرفهتر از تولید سیبزمینی با آن باشد.
عبدالملکی عدم ارائه آموزش قبل از توسعه کشاورزی به کشاورزان را یکی از مهمترین مشکلات در این حوزه عنوان کرد و افزود: آموزش و نبود الگوی کشت حلقه مفقوده توسعه کشاورزی در این استان و عامل اصلی افزایش مصرف آب و کم شدن سفرههای زیرزمینی در دشتهای قروه و دهگلان است.
به گفته وی، اگر در حوزه آموزش کشاورزان و الگوها کشت به خوبی کار میکریدم وضعیت آبهای زیرزمینی در دشتهای دهگلان و قروه اینگونه نبود.
وی گفت: در دوره گذشته تشویقهای دولت در بحث توسعه کشاورزی و صدور مجوزهای حفر چاه موجب مصرف بیرویه کشاورزان و در نتیجه خشک شدن منابع زیرزمینی شد.
نایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان بیان داشت: در حال حاضر نیز فشار آوردن بر کشاورزان و یا نصب کنتورهای هوشمند دیگرپاسخگوی مشکلات به وجود آمده در حوزه کمآبی در استان نیست.
عبدالملکی به برخی دیگر از مشکلات حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: بحث کاهش شدید آبهای زیرزمینی از یک سو و کمبود اعتبارات، تغذیه مصنوعی، کمبود اعتبارات تملک دارایهای بخش کشاورزی، کمبود واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی که موجب خام فروشی محصولات میشود از مهمترین مشکلات فرا روی کشاورزان در استان است.
وی کمبود سوخت را از دیگر مشکلات حوزه کشاورزی استان عنوان کرد و بیان داشت: کمبود اعتبارات در زمینه حوادث غیرمترقبه و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ویژه در قروه و دهگلان باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
نایب رئیس شورای اسلامی استان کردستان افزود: در زمینه سوخت الزام حضور کشاورزان برای دریافت حوالههای سوخت در دفعات مکرر موجب بروز برخی مشکلات شده است.
عبدالملکی خواستار اعطای سهم سوخت کشاورزان به صورت یکجا و طی یک مرحله شد و بیان داشت: باید مدیریت مصرف سوخت را به خود کشاورز واگذار کرد و در یک مرحله تمام سهم آنها داده شود.
وی در پایان تصریح کرد: تسهیلات سرمایه در گردش در حوزه کشاورزی از دیگر مباحث و دغدغه کشاورزان است که امیدواریم با اتخاذ تدابیر کاربردی بستر رفع این مشکل نیز فراهم شود.
انتهای پیام/79002/ش30
93/10/24 - 18:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]