واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شکاف میان فقرا و ثروتمندان؛ عمیقتر از همیشه
تحقیقات سازمان سازمان آکسفام که روز یکشنبه منتشر شد نشان میدهد که در سال 2009 حدود 44 درصد ثروت جهان در دست یک درصد از جمعیت زمین قرار داشت که این مقدار طی 5 سال بعد به 48 درصد رسید. این سازمان پیشبینی کرده است که شکاف میان ثروتمند و فقیر در سال آینده بیشتر هم میشود و به 50 درصد نیز می رسد.
آفتاب- سرویس اقتصادی: ثروتمندان و سیاستمداران دنیا این هفته در سوئیس گرد هم آمدند تا راهحلی را برای برونرفت از بحران نابرابری اقتصادی پیدا کنند. وضعیت نابسامان اقتصادی در سالهای اخیر بهاندازهای بود که بر اساس آمارها ثروت یک درصد از جمعیت جهان بیشتر از ثروت 99 درصد دیگر است.
به گزارش «آفتاب» به نقل از گاردین، به دنبال نشست مجمع اقتصاد جهانی داووس، سازمان خیریه ضدفقر آکسفام اعلام کرد که در تلاش است با استفاده از کمکها و پتانسیلهای موجود شکاف طبقاتی میان فقیر و ثروتمند را به حداقل برساند.
همچنين بر اساس گزارش اين بنياد متوسط درآمد 10 درصد ثروتمندترين افراد در کشورهاي توسعهيافته اکنون 9 برابر بيشتر از 10 درصد فقيرترين افراد است. نرخ بيکاري احتمالا تا سال 2018 به همين اندازه باقي ميماند و نشان ميدهد تبعات بحران مالي همچنان ادامه دارد.
تحقیقات این سازمان که روز یکشنبه منتشر شد نشان میدهد که در سال 2009 حدود 44 درصد ثروت جهان در دست یک درصد از جمعیت زمین قرار داشت که این مقدار طی 5 سال بعد به 48 درصد رسید. این سازمان پیشبینی کرده است که شکاف میان ثروتمند و فقیر در سال آینده بیشتر هم میشود و به 50 درصد نیز می رسد.
وینی بایانیما مدیر اجرایی سازمان آکسفام معتقد است که افزایش تمرکز بر مقابله با نابرابری از سال 2008 و 2009 جدیتر از گذشته شد؛ دلیل آن نیز خطرناکبودن شکاف اقتصادی است که جوامع بهطور عمیق و جدی با آن روبرو هستند.
وینی بایانیما میگوید: «ما در تلاش هستیم تا صدای مردم فقیر کشورهای نه چندان ثروتمند باشیم تا آن را به گوش رهبران سیاسی و تجار بزرگ برسانیم.»
او میافزاید: «این پیام این است که شکاف طبقاتی خطرناک است. این نابرابری اقتصادی به ضرر دولتها و مانع توسعه کشورها است. ما صدای مردمی هستیم که پشتوانه مالی ندارند و به دلیل این کمبودها نمیتوانند از منافع خود دفاع کنند.»
بایانیما ادامه میدهد: «از هر 9 نفر در کره زمین، یک نفر چیزی برای خوردن ندارد و یک میلیارد نفر باید با درآمد روزانه یک دلار و ۲۵ سنت، روزگار بگذرانند.»
سازمان اکسفام برای متوقفکردن روند نابرابری، دولتها را به اجرای تدابیری چون مقابله با فرار مالیاتی، بستن مالیات بر سرمایه بهجای مالیات بر کار، فراهمکردن مشاغل بیشتر با حداقل دستمزد و بهبود خدمات عمومی فراخوانده است. خانم بیانیما میگوید دولتها باید علیه گروههای ذینفع در تشدید نابرابری اقتصادی و اجتماعی، کاری انجام دهند.
افزایش روزافزون نابرابری در جهان از محورهای بحث در همایش جهانی اقتصاد خواهد بود که از چهارشنبه تا شنبه (۲۱ تا ۲۴ ژانویه) در داوس سوئیس برگزار میشود. در این همایش صدراعظم آلمان، رئیسجمهور فرانسه و نخستوزیر چین همراه با ۳۰۰ نفر دیگر از رهبران دولتی و مدیران کمپانیهای اقتصادی جهان گردهم میآیند.
مدیر سازمان اکسفام سال گذشته نیز با اشاره به شکاف طبقاتی روبهرشد در سطح جهان گفته بود دار و ندار نیمی از جمعیت جهان از ثروت گروه کوچکی که در یک اتوبوس دوطبقه جا میگیرند، کمتر است.
خيريه آکسفام در پایان هشدار داد تا سال آينده ميلادي نيمي از ثروت جهان در اختيار يک درصد از کل جمعيت جهان قرار خواهد گرفت.
مجمع اقتصاد جهاني نيز پيشبيني کرده است نابرابري اقتصادي و سياسي به بيثباتي بيشتر اقتصادي منجر شده است.
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]