واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ دي ۱۳۹۳ (۱۶:۵ب.ظ)
آمادگي بانک توسعه صادرات براي فعاليت در عراق مدير عامل بانک توسعه صادرات از آمادگي اين بانک براي ارائه خدمات بانکي در چارچوب اعتبار فروشنده به صادرکنندگان ايراني، اعتبار خريدار به وارد کنندگان عراقي و اعطاي خطوط اعتباري به بانکهاي عراقي با تضمين دولت آن کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي صالح آبادي در کنفرانس فرصتهاي ويژه اقتصادي و تجاري ايران و عراق افزود: اين بانک تسهيلات اعطايي خود را در حوزه صادرات به عراق از 92 ميليارد ريال در سال 87 آغاز کرده است و به يکهزار و 278 ميليارد ريال در سال 92 افزايش داده است.
وي اظهارداشت: در شش ماهه اول سال جاري نيز 779 ميليارد ريال تسهيلات براي صادرات به اين کشور پرداخت شده است.
به گفته صالح آبادي تسهيلات اعطايي ارزي بانک توسعه صادرات ايران جهت صادرات به کشور عراق از 9 ميليون دلار در سال 87 به 22 ميليون دلار در سال 92 بالغ شده است.
به گفته مديرعامل بانک توسعه صادرات، از سال 1387 تا مهر 1393 بانک توسعه صادرات ايران تلاش داشته است تا ميزان تسهيلات پرداختي جهت صادرات به عراق را همراستا با اهداف دولت گسترش دهد. به نحوي که تاکنون بيش از 3.500 ميليارد ريال و 185 ميليون دلار جهت صادرات به اين کشور تخصيص داده شده است.
صالح آبادي گفت: در راستاي تلاش براي گسترش مراودات بين بانکي بين دو کشور درصدد تشکيل صندوق پشتيباني از شرکتهاي ايراني فعال در عراق هستيم.
وي با اعلام اين مطلب که خط اعتباري 20 ميليون يورويي جهت تأمين اعتبار خريد کالاهاي ايراني درعراق در نظر گرفته شده است، اظهارداشت: بانک توسعه صادرات براي عامليت از طريق صندوق توسعه ملي به منظور صدور خدمات فني و مهندسي به عراق نيز آمادگي دارد.
مديرعامل بانک توسعه صادرات يادآور شد: عمده منابع دراختيار بانک توسعه صادرات، به صورت ارزي به صادرکنندگان پرداخت ميشود و بازپرداخت آن نيز به صورت ارزي خواهد بود چون بانک ريسک نرخ ارز را نميتواند بپذيرد.
وي تصريح کرد: تسهيلات اين بانک تنها به صادرکنندگان پرداخت ميشود و بخش اندکي از منابع اين بانک نيز ميتواند به صورت ريالي به صادرکنندگان ارائه شود.
صالح آبادي با اشاره به روابط تجاري ايران و عراق طي سالهاي اخير گفت: همواره تراز تجاري بين دو کشور مثبت بوده است و در سال 92 بيشترين صادرات به کشور عراق با 18.99 درصد از کل صادرات کشور انجام شده و در سال 93 نيز عراق بعد از چين در رتبه دوم از نظر حجم صادرات قرار داشته است.
وي ادامه داد: آمارها حاکي از آن است که عراق در سال 1392 دومين شريک تجاري ايران از نظر بازار صادراتي بوده که اين مساله حاکي از اهميت بازار عراق براي کشورمان است.
مديرعامل بانک توسعه صادرات پيش بيني کرد براي توسعه زير ساختهاي عراق حدود 186 ميليارد دلار سرمايه گذاري در اين کشور انجام شود که مرتبط با پروژههاي بزرگ ساخت و ساز، کشاورزي و بهداشت است.
وي با اشاره به روابط سياسي ايران و عراق و بيشترين تعداد نمايندگي ايران در کشور عراق اظهارداشت: توسعه حمل و نقل ريلي در کشور عراق و افزايش دو برابري ظرفيت فرودگاه بغداد از جمله زمينههاي فعاليت براي سرمايه گذاران محسوب ميشود.
وي همچنين از چالشهايي چون موضوعات امنيتي، بروکرواسي هاي رايج در خريدهاي دولتي عراق از ايران و همچنين مشکلات بانکي و عدم شفافيت از مشکلات موجود فراروي ارتباطات تجاري سخن گفت.
با توجه به قوانين مالکيت و سرمايهگذاري مناسب کشور عراق فرصت مناسبي جهت تجار، بازرگانان و سرمايهگذاران ايراني جهت حضور در بازار آن کشور مهيا بوده و در چارچوب سياستهاي کلان دو کشور و همچنين حُسن همجواري، خدمات ياد شده ارائه خواهد شد.
کنفرانس دو روزه کنفرانس فرصتهاي ويژه اقتصادي و تجاري ايران و عراق که در مرکز همايشهاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي در حال برگزاري است، عصر امروز (دوشنبه) به کار خود پايان ميدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]