تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832176895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک کارشناس فضای مجازی در گفت و گوی تفصیلی با فارس: محدودیت شبکه‌های اجتماعی در فرانسه و کره جنوبی/ تهدید امنیت، محصول آزادی شبکه‌های اجتماعی است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یک کارشناس فضای مجازی در گفت و گوی تفصیلی با فارس:
محدودیت شبکه‌های اجتماعی در فرانسه و کره جنوبی/ تهدید امنیت، محصول آزادی شبکه‌های اجتماعی است
یک کارشناس فضای مجازی با انتقاد از عدم نظارت بر شبکه‌های اجتماعی گفت: برخی کشورها مانند فرانسه برای حفظ امنیت ملی کشورشان، استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را محدود کرده‌اند اما هنوز مسئولان ما این موضوع را جدی نگرفته اند.

خبرگزاری فارس: محدودیت شبکه‌های اجتماعی در فرانسه و کره جنوبی/ تهدید امنیت، محصول آزادی شبکه‌های اجتماعی است



خبرگزاری فارس- گروه جامعه، مدتی است بررسی نرم افزارهای نوین ارتباطی و شبکه‌های اجتماعی از ابعاد مختلف فردی و اجتماعی مورد بررسی قرار میگیرد و همه از فرصت‌ها و تهدیدهای این شبکه‌ها و نرم افزارها سخن می‌گویند اما تا چه حد این آسیب شناسی‌ها می‌تواند به حل مشکل کمک کند؟
یک بعد دیگر از جنبه‌هایی که به تهدیدهای شبکه‌های اجتماعی دامن می‌زند بعد امنیتی و خطراتی است که ممکن است به از بین رفتن امنیت روانی و حتی امنیت اجتماعی کاربران منتهی شود، برای پرداختن به جنبه‌های امنیتی شبکه‌های اجتماعی گفت و گو کردیم با مریم حسن پور کارشناس فضای مجازی تا این بار با نگاهی متفاوت آسیب‌های این شبکه ها را مورد بررسی قرار دهیم.
فارس: با بررسی نرم افزارهای نوین ارتباطی و در نظر گرفتن ابعاد مثبت و منفی آن ناخودآگاه به نقطه‌ای می‌رسیم که بهتر است جنبه‌های امنیتی این نرم افزارها را نیز مورد بررسی قرار دهیم، به اعتقاد شما تا چه این نرم افزارها و شبکه‌های اجتماعی ابزارهای دست دنیای غرب برای تسلط و احاطه فرهنگی بر سایر کشور ها است؟
حسن پور: امروزه سخن از عصر اطلاعات و ارتباطات ، نظریه‌های دهکده جهانی ، اتاق شیشه ای عصر مجازی و .... فرهنگ جوامع را دستخوش تغییرات زیادی کرده است. فناوری های ارتباط با سرعتی باور نکردنی هر روزه پا به عرصه دنیای حقیقی می‌گذارند و شیوه جدیدی از زندگی را با خود به ارمغان می آورند.
اما در این میان نباید غافل از این موضوع شویم که کشورهای غربی شاید بیش از 60 سال است که برای تسلط بر کشورهای جهان و عملی کردن واژه توسعه برنامه ریزی هایی کرده‌اند و ارتباطات را از جمله راهکارهای دستیابی به اهداف خود قلمداد نموده اند و نظریه های بسیاری نیز داده‌اند تا سبک و روش زندگی مردم و مخصوصا مردم کشورهای توسعه نیافته را مطابق شیوه و روش خود ساخته تا بر تخت امپراطوری جهان تکیه زنند.
فارس: داشتن چنین انگیزه‌هایی  از سوی کشورهایی که تسلط همه جانبه را از اهداف اساسی خود بیان می‌کنند امری قابل پیش بینی بود، اما چرا این نرم افزارها با ورود به کشور مورد استقبال چشمگیری قرار گرفت؟
حسن پور: در این بین  کشور ایران به دلیل خلق و خوی مردمش در بحث برقراری ارتباط با دیگران و اجتماعی بودنشان جزء کشورهایی است که  در صدر استفاده کنندگان از نرم افزارها و وسایل ارتباط جمعی قرار دارد وگاهی عده‌ای از این موضوع  غافل هستند که فرهنگ اطلاعاتی را که به معنای استفاده درست از اطلاعات در گردش، توزیع و تسهیم اطلاعات است را رعایت کنند.
فارس: یکی از نرم افزارهایی که مردم ما در استفاده از این نرم افزار گوی سبقت را از سایر کشورها ربوده‌اند، وایبر است که بارها در مورد وابستگی آن به ارتش رژیم صهیونیستی صحبت شده است، چگونه باید با اینگونه نرم افزارها برخورد کرد که علاوه بر جنبه فردی در بعد امنیت اجتماعی مخاطرات آن جامعه ما را مورد تهدید قرار ندهد؟
حسن پور: امروزه استفاده از نرم افزارهای تلفن همراه جزء مطالبی است که می توان آن را در ابعاد مختلف بررسی کرد از جمله آن می توان به وایبر اشاره کرد و با توجه به اینکه بیش از 11 درصد کاربران آن ایرانی هستند؛ آن را از دو بعد اجتماعی و امنیتی بررسی کرد.
پیرو بحث امنیت وایبر، باید گفت وایبر نرم افزاری است که امکان تماس محلی
و بین المللی و نیز پیامک رایگان را در هر جا که باشید، فراهم می‌کند و برای کم کردن هزینه‌های مخابرات به کمک شما می‌آید.
برنامه‌هایی که امکان تماس اینترنتی را فراهم می‌کنند، کم نیستند ولی کیفیت صدای وایبر مطلوب است و کاربران رضایت مناسبی از آن دارند‪.‬
‏یکی از نکات جالب این برنامه این است که شما نیاز به ساختن حساب کاربری ندارید و برنامه با همان شماره تلفن شما کار می‌کند، یعنی برای برقراری ارتباط تنها کافیست شماره فرد مورد نظرتان را در داخل محیط  وایبر بگیرید بنابراین طراحی این نرم افزار به گونه‌ای است که با قرار دادن گزینه‌های اینچنین بر جذابیت خود برای مخاطبان اضافه می کند و مخاطب را به سوی خود جلب می‌کند.
فارس: تا اینجا جذابیت‌های وایبر باعث تمایل جوانان به این نرم افزارها می‌شود اما آیا وایبر تنها یک نرم افزار ارتباطی است؟
حسن پور: اگر فکر کنیم که وایبر یک اپلیکیشن معمولی و همچون دیگر برنامه‌های
این رده است، سخت در اشتباه هستیم.
جاسوسی در لغت به معنا کسب اطلاعات سری به صورت مخفیانه است. این درحالی است که به هنگام نصب این اپلیکشین، فرمی نمایش داده می‌شود که تنها در صورت موافقت با آن می‌توانید کاربر وایبر شوید.
این شرکت در فرم عضویت نوشته است: نرم افزار وایبر فایل صوتی مفصلی از مکالمه هر تماسی از همه تلفن‌ها و شبکه‌ها بدست می‌آورد تا درک بهتری از عملکرد شبکه و جزئیات آن
از نظر تعداد مکالمه‌های کاربران و مکان‌های تماس و زمان مکالمه‌ها و نوع شبکه استفاده شده، داشته باشد.
این شرکت این اقدام را اینگونه توجیه کرده است که به دنبال اطلاع از هر مشکل فنی و بهبود خدمات یا دلایل امنیتی عمومی است ولی این شرکت فایل مکالمه‌های ضبط شده را به مدت 30 ماه نگه می دارد.
افزون بر این فرم عضویت پس از نصب وایبر بر روی گوشی خود باید شماره موبایل‌تان را تایید کنید، فرآیند تایید شماره موبایل توسط وایبر از طریق ارسال SMS به شماره شما انجام می شود و اینجاست که وایبر از سرویس های ما استفاده می‌کند!
فارس: بنابراین با تأیید شدن شماره تلفن کاربر توسط وایبر دسترسی به اطلاعات شخصی افراد در این شبکه اجتماعی برای شرکت طراح امکان پذیر خواهد بود؟ آیا این موضوع تا کنون از سوی سایر رسانهها و منابع نیز مورد تأکید قرار گرفته است؟
حسن پور: بله، در همین راستا پایگاه خبری العالم چندی پیش نوشت ارتش مصر استفاده سربازان از وایبر را ممنوع اعلام کرده است و علت آن را هم سوء استفاده جاسوسی رژیم صهیونیستی از این اپلیکیشن بیان کرده است.
مطبوعات مصر هم با حمایت از تصمیم ارتش مبنی بر منع استفاده از وایبر نوشتند: «هدف از راه‌اندازی این نرم‌افزار رایگان سودآوری یا آگهی نیست، بلکه جاسوسی از کاربران است.»
البته شاید به واقع وایبر مقصر اصلی در این موضوع نباشد و مقصر اصلی را باید کاربرانی بدانیم که بدون خواندن فرم عضویت، بر روی گزینه «موافقم» کلیک می‌کنند!
فارس: حال این سوال مطرح می شود که افراد عادی زنان خانه دار یا محصلین یا کسانی که مورد سوء‌ظن و یا جاسوسی قرا نمی‌گیرند استفاده از وایبر برای آنها منعی ندارد؟
حسن پور: نیاز نیست با شما کار داشته باشند با این نرم افزارها و تحلیل اطلاعاتشان کنترل جمعیت صورت می‌گیرد.یعنی می‌توانند با این اطلاعات پاشنه آشیل جامعه رو تشخیص بدهند.
می‌توانند نقاط ضعف و قدرت جامعه رو بفهمند و بوسیله آنها برنامه ریزی کنند و می توانند افراد ذی‌نفوذ و اجتماعی‌تر رو پیدا کنند و از آنها در مواقع خاص استفاده کنند می‌توانند سمت و تفکر جامعه رو تشخیص دهند و راه های نفود رو از طریق نقاط ضعف و بحث ها این محیط ها تشخیص بدهند .
خود کاربران باید قضاوت کنند با توجه به اینکه مراکز اصلی وایبر در سرزمین‌های اشغالی بوده و مؤسس آن‌ یک صهیونیست است، آن هم نه صهیونیستی عادی، بلکه فردی که در اطلاعات ارتش اسرائیل کار می‌کند باز هم از نظر امنیت جامعه استفاده از این نرم افزار صحیح است یا خیر؟
فارس: از بعد فردی و خانوادگی استفاده از این شبکه‌ها چه آسیب‌هایی را می‌تواند به دنبال داشته باشد؟
حسن پور: از نظر فردی، خانوادگی و اجتماعی باید گفت انتشار گسترده محتوای مجرمانه و ارتکاب انواع جرائم علیه عفت و اخلاق اسلامی و امنیت عمومی تمام این مطالب گویای عواقب این نرم افزار در جامعه است.
فضایی که محدودیتی برای ورود ندارد؛ هر شخص با هر فرهنگ و طرز فکری مجوز ورود پیدا می‌کند؛ هیچ‌ نظارتی نیز بر عملکرد آنها نشده و معیاری نیز برای سنجش خوب و بد وجود ندارد، اما تا دلتان بخواهد زرق و برق‌هایی هست که کاربران را اغوا می‌کند.
همه این ویژگی‌ها از شبکه‌های اجتماعی مانند وایبر، واتس آپ، لاین و تانگو حیاط خلوتی ساخته که برای نوجوانان حکم دامگاه را دارد، زیرا آنها خیلی راحت جذب این محیط‌ها شده و ساعات زیادی را با افرادی می‌گذرانند که ممکن است هزاران کیلومتر با آنها فاصله داشته و سن، فرهنگ و عقاید کاملا متفاوتی با نوجوانان داشته باشند.
به همین دلیل در چنین محیط‌هایی بی‌شک حرف‌ها و مطالبی رد و بدل می‌شود که با سبک زندگی آنها در تضاد است، بنابراین خیلی راحت باور‌ها دچار آسیب شده و آنها را نسبت به زیر پا گذاشتن ارزش‌های خانواده تشویق می‌کند.
فارس: تا اینجا به بررسی ابعاد امنیتی این شبکه‌ها اشاره کردید و از نیت طراحان نرم افزاری مانند وایبر، صحبت کردیم اما در این شرایط وظیفه مسئولان در جامعه ما چیست؟ خانواده‌ها و رسانه‌های جمعی چگونه می‌توانند سرعت استفاده از این نرم افزارها را کنترل کنند؟
حسن پور: در این که نقش شبکه‌های اجتماعی را در زندگی امروز نمی‌توان نادیده گرفت
و این محیط‌ها کارکرد‌های مثبتی نیز دارد شکی نیست، اما نکته اینجاست که رشد بسترهای فرهنگی جامعه ما با سرعت رشد فناوری و شبکه‌های اجتماعی تناسبی ندارد. در چنین شرایطی که  فناوری‌های ارتباطات در جامعه توسعه نیافته است و با یک ناتوی فرهنگی روبه رو هستیم ، فرصت‌طلبان و تبهکاران خیلی راحت شبکه‌های اجتماعی را دستاویزی برای رسیدن به اهداف شوم خود قرار می‌دهند.
استفاده افراطی از شبکه‌های اجتماعی سبب شده است ارتباط مستقیم افراد با یکدیگر به حداقل برسد، زیرا تا پیش از این ارتباط حضوری اشخاص بیشتر بود، اما اکنون این وسیله به نوعی جایگزین دید و بازدید‌ها شده و اشخاص ترجیح می‌دهند با استفاده از دنیای مجازی از یکدیگر احوالپرسی کنند، حتی اگر در کنار خانواده فرزندان و یا سر سفره های غذای خود نشسته اند در
ابتدا به فکر پیام دادن و یا گرفتن عکس و انتشار آن در فضای مجازی هستند به جای اینکه از کنار هم بودن لذت ببرند.
فارس: این تغییرات در شرایطی است که ما همواره به گسترش و ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی تأکید می‌کنیم، در این شرایط این تغییرات چه اثرات سوئی بر زندگی افراد بر جای می‌گذارد؟
حسن پور: بله دقیقا نکته اینجاست که این شیوه با سبک زندگی ما تفاوت دارد و همین نکته زمینه را برای آسیب‌دیدن اشخاص فراهم می‌کند، زیرا ممکن است بسیاری از افراد جامعه تمایلی به استفاده از این ابزارها نداشته باشند و وقتی در جمع چنین افرادی قرار می‌گیرند، احساس
ناخوشایندی به آنها دست می‌دهد.
به همین دلیل این روز‌ها انبوه تنهایی و فردگرایی بیشتر در جامعه به چشم می‌خورد. آسیب‌های استفاده افراطی از شبکه‌های اجتماعی مانند ﺳﻮء‌اﺳﺘﻔﺎده ﺟﻨسی و ﻣﺎلی، کلاهبرداری، سرد شدن روابط زوجین و کمرنگ‌شدن نقش خانواده‌ها در تربیت فرزندان این روزها برای خیلی‌ها قابل درک نیست همچنین بلوغ زودرس و دسترسی سریع به اطلاعات جنسی ، باورهای غلط درباره مسائل عاطفی، وابستگی و اتلاف وقت و افزایش مصرف گرایی مضراتی است که نباید به آسانی
از کنار آنها عبور کنیم.
فارس: نقش مسئولان در این زمینه چیست؟
حسن پور: مسئولان فرهنگی کشور با عزمی جدی باید دفاع مقدس دیگری را در فضای مجازی رقم زنند و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری زمینه و بسترهای لازم را جهت رشد فناوری بوجود آورند و با گسترش شبکه های اجتماعی ملی و فرهنگ سازی مناسب مردم و جامعه را از سناریوی این رسانه‌ها آگاه سازند و هر گونه فناوری که غیر اخلاقی بوده و تهدید کننده امنیت ملی و نسل آینده جامعه است را باید فیلتر کنیم همانطور که بسیاری از کشورها در
دنیا برای منافع خود و مردمانشان این کار را انجام می‌دهند.
فارس: آیا در سایر کشورها که امکانات دسترسی به اینترنت را به صورت گسترده تر در مقایسه با کشور ما در اختیار دارند، این محدودیت‌ها اعمال می‌شود؟
حسن پور: بله، کره جنوبی متصل‌ترین کشور به اینترنت شناخته می‌شود؛ کشوری که بیش از 90 درصد خانه‌های آن به اینترنت متصل است. اما این کشور نیز از سال 2001 با قانون تنظیم محتوای اینترنت که از سوی دولت وضع شد دسترسی به اینترنت را برای گروه‌های مختلف جامعه محدود کرد.
بر اساس این قانون باید نرم افزارهایی بر روی رایانه‌های مدارس و کتابخانه‌ها نصب شود تا دسترسی به اینترنت برای کاربران مسدود شود ، این کشور هم‌چنین دسترسی جوانان را به سایت‌های غیر اخلاقی مسدود کرده است.
یا در فرانسه در اقدامی که بومی سازی موتور جستجوی اینترنتی نام گرفته نتایج جستجو دستکاری می‌شود. در این کشور دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی و ضد امنیت ملی مسدود شده است.
و یا آمریکا نیز که همیشه داعیه حقوق بشری دارد از این قانون مستثنی نیست
و برخلاف آن‌چه که نشان می‌دهد یکی از کشورهایی است که دسترسی به محتوای
اینترنت را برای شهروندانش – البته به شیوه های خاصی- محدود می‌کند.
قانون‌گذاران آمریکایی در اقدامات بسیار حرفه‌ای و نامحسوس، مانع از دسترسی برخی از گروه‌های جامعه به برخی محتوای اینترنتی و سایت‌ها می‌شوند.
اگر چه آمریکایی‌ها تلاش کردند با تصویب قوانین مختلف از جمله «قانون نزاکت ارتباطات»  (Communications Decencey Act) دسترسی کودکان‌شان را به اینترنت محدود کنند اما ظاهرا این تازه آغاز راه بود.
کنگره این قانون را برای مسدود کردن محتوای اینترنتی غیر اخلاقی تصویب و شرکت‌های عرضه کننده اینترنت را ملزم کرد با ارائه نرم افزارهایی، اینترنت را در مبدا (شرکت های ISP) و یا در مقصد – رایانه‌های کاربران عادی – فیلتر کنند.
ولی متاسفانه برخی از افراد جامعه تحت تاثیر رسانه های غربی قرار می‌گیرند و یا اینکه رایگان بودن و در دسترس بودن نرم افزارها آنها را از هدف غایی که ساختن جامعه ای متعالی و خانواده‌های سعادتمند است غافل می‌کند.
انتهای پیام/

93/10/28 - 12:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن