محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832239134
یک جامعه شناس در گفت و گوی تفصیلی با فارس عنوان کرد ایجاد اتاقهای امن شایعات با فقدان نظارت بر شبکههای اجتماعی
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یک جامعه شناس در گفت و گوی تفصیلی با فارس عنوان کرد
ایجاد اتاقهای امن شایعات با فقدان نظارت بر شبکههای اجتماعی
یک جامعه شناس با اشاره به آسیبهای شبکههای اجتماعی مانند وایبر و واتس آپ به عدم نظارت بر محتوای پیامهای منتشر شده در این فضا اشاره کرد و گفت: فقدان نظارت بر شبکههای اجتماعی اتاقهای امنی را برای شایعه سازان ایجاد کرده است.
خبرگزاری فارس - گروه جامعه: با ورود نرم افزارهای نوین ارتباطی به دهکده جهانی ارتباطات تعبیرها از انتشار یک خبر در فضای مجازی تغییر کرده است و دیگر مدت زمان زیادی لازم نیست تا یک خبر که حتی صحت و سقم آن هنوز تأیید نشده است در گوشههای جهان نیز شنیده شود.
سرعت برق آسای استفاده از این نرم افزارها و شبکههای اجتماعی مانند وایبر، واتس آپ، تانگو و لاین و دیگر شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک باعث شده است تا حدودی دستگاههای آموزشی و نظارتی در مواجهه با این نرم افزارها با کندی حرکت کنند و این عدم هماهنگی باعث شده است هم اکنون پیش از آنکه این نرم افزارها در جهت رشد و اعتلای فرهنگ و دانش مردم استفاده شود، آسیبهایی را با خود به ارمغان آورده است.
در گفت و گو با محمد حیدر پور استاد دانشگاه و جامعه شناس به بررسی این موضوع پرداختیم که هم اکنون دستگاههای نظارتی و آموزشی برای تعدیل آسیبهای شبکههای اجتماعی باید چه اقداماتی را انجام دهند.
فارس: برخی از کارشناسان معتقد هستند باید قبل از ورود نرم افزارهای نوین و شبکههای اجتماعی، پیش بینیها انجام میشد و زمینهها برای ورود این تکنولوژیها آماده میشد که این اتفاق رخ نداده است، آیا سرعت سریع انتشار این نرم افزارها و استقبال گسترده از آنها قابل پیش بینی بود؟
حیدر پور: این بحث همیشه مطرح میشود که ما ابتدا فرهنگسازی کنیم و سپس نرمافزارهای نوین را وارد کشور کنیم اما این موضوع قدیمی شده است چون سرعت این نوآوریها آنقدر زیاد است که نمیتوان جلوی انتشار آن را گرفت و طرح این موضوعات باعث میشود پرداختن به اصل موضوع فراموش شود.
مهم این است که ما محیط و بستر اجتماعی را درست برنامهریزی کنیم و برنامهریزی کلان درستی برای ورود این نرمافزارها داشته باشیم و هم اکنون که این شبکهها با استقبال خوبی مواجه شده اند باید همزمان سعی کنیم از آسیبهای آنها کم کنیم.
فارس: دلیل گرایش گسترده جوانان به این شبکه ها چیست؟ و جوانان به دنبال پر کردن کدام خلأ به شبکههای اجتماعی گرایش پیدا میکنند؟
حیدرپور: متأسفانه در داخل کشور شبکههای واقعی اجتماعی کم داریم و به دلایل ساختار قانونی و فقر شبکههای اجتماعی واقعی که نیاز به مجوزهای گوناگون دارد تمایل به این نرم افزارها که دسترسی به آنها آسان تر است زیاد شده است.
کمبود شبکههای اجتماعی واقعی به دلایل مختلف اعم از منع قانونی و اینکه راهاندازی این شبکهها نیاز به مجوز و گذراندن فرآیند قانونی طولانی دارد، شبکههای اجتماعی مجازی یک فضای آزاد ارتباطی را در اختیار جوانان قرار میدهد و بر اساس نظر هابر مارکس نخبگان اجتماعی به دنبال فضاهایی میگردند که حرفهای خود را بدون محدودیت بیان کنند به دلیل کمی آن فضای آزاد رسانهای جوانان که نسل متحول خواه هستند از این نرمافزارها استقبال کردند و نباید آن را به عنوان یک پیامد بیماریزا نگاه کنیم.
فارس: در نگاه اول گرایش گسترده جوانان به شبکههای اجتماعی شاید یک نیاز طبیعی باشد اما آسیبهای این شبکهها را چگونه میتوان کنترل کرد؟
حیدرپور: چون انسانها دوست دارند در فضایی راحت حرفهای خود را بزنند و شبکههای اجتماعی این فضا را فراهم کرده است و جوانها دوست دارند در این فضا راحت و بدون سانسور صحبت کنند اما مشکل از جایی آغاز میشود که استفاده از این شبکهها از حالت تعادل خارج و به سمت استفاده افراطی کشیده میشود، هر افراطی به دنبال خود یک تفریطی را خواهد داشت و بالعکس و به دلیل فقدان یا کمی شبکههای اجتماعی است که استفاده از این نرم افزارها افراطی میشود.
به مرور مرزها از بین میرود و افراد زمان مفید خود را صرف این شبکههای اجتماعی میکند و متأسفانه باید بگوییم عدهای معتاد این شبکهها شدهاند، باید این افراطها را تعدیل کنیم اما مسدود کردن و فیلتر کردن آنها راهکار صحیحی نیست.
فارس: خانوادهها و دستگاههای نظارتی و آموزشی چه مسئولیتی دارند و در برخورد با این نرم افزارها باید چه برخوردی داشته باشند؟
حیدرپور: استفاده از این شبکهها قطعا نیاز به آموزش دارد و نباید آن را فقط برعهده خانوادهها بگذاریم، نهادهای آموزشی مانند مدرسه، از سطح ابتدایی تا بالاتر باید جدی گرفته شود و باید این تقسیم کار انجام شود تا در جهت فرهنگسازی گام بردارند.
اما اینکه گفته شود تمام این شبکهها قطع شود تا فرهنگسازی رخ دهد این مباحث در عصر ارتباطات جایگاهی ندارد و باید آموزش همزمان صورت گیرد و این وظیفه تمام نهادها است تا جوانان و نوجوانان قانع شوند که زمان مشخصی را برای استفاده از این شبکههای اجتماعی اختصاص دهند اما نباید با حالت اقتدارگرایی برخورد شود بلکه باید با شیوه نهادمند، علمی و ضابطهمند صحبت شود و فرهنگسازی انجام شود و راههای سلبی پاسخ صحیحی نیست، رسانهها، نهادهای آموزشی همه در این زمینه نقش دارند.
متأسفانه شاهد هستیم جوانان در استفاده از شبکههای اجتماعی دچار افراط شدهاند و باید رسانهها و مدارس به دنبال راهکار باشند که البته نمیتوان یک راهکار کلی برای این موضوع پیدا کرد و باید به دنبال راهکارهای متناسب با افراد بود که در اینجا نقش خانوادهها بسیار مهم و ضروری است، دانشگاهیان باید این موضوع را به خوبی رصد کنند و نباید در این موضوع نهادهای آموزشی و نظارتی از خانواده تا دانشگاه ها و دستگاههای نظارتی بر عهده دیگران قرار داده شود هر نهادی به اندازه خودش وظیفه دارد.
فارس: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان عدم نظارت بر محتوای پیامهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، باعث شده است پیامهایی منتقل شود که تأثیرات سوئی بر رفتار نوجوانان داشته باشد، نظارت بر محتوای این پیامها وظیفه چه نهادی است؟
حیدرپور: اتفاقا یکی از دلایل اصلی گرایش بسیاری از گروهها به شبکههای اجتماعی این موضوع است و اینکه میتوانند هر پیامی با هر مضمونی را منتقل کنند و هیچ پیگردی نیز برای آنها ندارد که متأسفانه این موضوع به آسیبهای اجتماعی و روانی دامن میزند.
ما هم اکنون شاهد هستیم که عده زیادی ندانسته وارد گروهها و فضاهایی میشوند که پس از آن عواقب جبران ناپذیری برای آنها به دنبال دارد، قطعا نظارت دستگاههای نظارتی بر محتوای پیامهای ارسالی میتواند تا حد زیادی استفادههای نادرست از شبکههای اجتماعی را کاهش دهد و باعث میشود افرادی که برای نیات ناپسند خود از این شبکهها استفاده میکنند رفتارهای خود را کنترل کنند.
پلیس و دستگاههای نظارتی باید در این زمینه با جدیت وارد عمل شوند و جلوی سوءاستفاده و بی اخلاقیها را در این فضا بگیرند.
فارس: گسترش سریع شایعات را میتوان به عنوان یکی از آسیبهای عدم نظارت بر محتوای پیامها درفضای مجازی دانست، به اعتقاد دلیل نشر سریع شایعات در فضای مجازی چیست؟
حیدرپور: بله یکی از دلایل گسترش شایعات عدم نظارت بر محتوای پیامها در شبکههای اجتماعی است اما بسیاری از جامعهشناسان نیز عنوان میکنند وقتی تعداد رسانههای آزاد در جامعه کم باشد و یا اگر رسانههای تأثیرگذار جامعه در کنترل دولت باشد این انحصار گرایی باعث میشود برخی پیامها به سرعت در فضای مجازی منتشر شود که بعدا مشخص میشود صحت نداشته است.
از سوی دیگر چون تعداد نخبگان و تحصیلکردههای جامعه زیاد است و به فضای آزاد ارتباطی نیاز دارند و رسانههای مهم در اختیار دولت است بنابراین به فضاهای مجازی روی میآورند تا بتوانند برخی از انتقادات خود را در آن فضا مطرح کنند.
در جوامعی که رسانهها بیشتر در اختیار دولت هستند گسترش شایعات بیشتر انجام میشود در کشور ما شرایط تکثر رسانهای وجود ندارد و زمینهها برای گسترش شایعه وجود دارد بنابراین شبکههای اجتماعی مقصر گسترش شایعات نیستند چون زمینهها برای این موضوع وجود دارد.
فارس: برخی از روانشناسان علت گرایش برخی از جوانان به شبکههای اجتماعی را برخی از ضعفهای روحی و اخلاقی جوانان میدانند که در محیطهای واقعی نمیتوانند ارتباط اجتماعی درستی داشته باشند بنابراین به فضای مجازی روی میآورند، شما تا چه حد با این نظر موافق هستید؟
حیدرپور: بنده نظر روانشناسان را تقلیل گرایانه میدانم چون انسان نیاز به محیطی دارد که آزادانه صحبت کند و اگر بستر اجتماعی و شبکههای اجتماعی واقعی داشته باشیم گرایشی به نرمافزارهای غربی کاهش پیدا میکند.
تشکیل یک NGO در کشور مراحل زیادی دارد و بنابراین گرایش پیدا میکنند به راههای راحتتر و این شبکهها دردسر قانونی برای افراد ندارد بنابراین انسانها به آن شبکهها گرایش پیدا میکنند بنابراین بنده نظر و استدلال روانشناسان را قبول ندارم چون عامل تعیینکننده گرایش به شبکه های اجتماعی یک مسئله اجتماعی است و باید واقعیتهای اجتماعی را با واقعیتهای اجتماعی تبیین کنیم و نباید در آن به دنبال دلایل فردی باشیم.
فارس: در مورد تأثیر استفاده از شبکههای اجتماعی بر روابط خانوادگی هم برایمان توضیح بدهید.
حیدرپور: شبکههای اجتماعی خویشاوندیهای دور را نزدیک و نزدیکها را دور میکند و مسئله این است که هنوز حریم شخصی در این شبکهها تعریف نشده است و بنابراین همه حق خود میدانند در مورد همه چیز کنجکاوی داشته باشند و تا زمانی که حریم ما مشخص نشود سوء ظن و بدبینی وجود دارد که باید به تدریج از این آسیبها عبور کرد.
متأسفانه گسترش دایره ارتباطات افراد و به دنبال آن پنهانکاریها باعث میشود جرایم خانوادگی در این فضاها رخ دهد که کنترل آنها کار آسانی نیست، در این مورد نمیتوان تمام وظایف را بر عهده دولت و دستگاههای نظارتی دانست هر چند تا کنون نیز متأسفانه اقدام اساسی از سوی مسئولان در این زمینه انجام نشده است اما خود افراد باید رفتار و اخلاق انسانی را در این فضاها رعایت کنند و به اصول اولیه و اساسی پایبندی و تعهد داشته باشند و کمبودهای زندگی مشترک خود را در خوشیهای حبابی غریبهها جست و جو نکنند.
تقویت اصول اعتقادی و اخلاقی و لزوم خویشتن داری نکته مهمی است که نباید از آنها غفلت کرد.
فارس: وقتی صحبت از آسیبهای شبکههای اجتماعی میشود، راهکاری که از طرف عدهای از مسئولان مطرح میشود فیلتر کردن این شبکهها است، اینگونه راهکارها تا چه اندازه میتواند باعث کاهش آسیبها شود؟
حیدرپور: فیلتر شدن و ممنوعیت تنها پاک کردن صورت مسئله است زمانی داشتن ویدئو جرم بود و عدهای به خاطر حمل ویدئو دچار سوء سابقه شدند، اینها راهکار نیست دسترسی به اطلاعات حق همه افراد است مهم بحث داشتن هویت و فرهنگسازی است که آن هم باید از مراحل ابتدایی تربیت در افراد نهادینه شود که با تحولاتی که ایجاد میشود دچار سرردگمی و شتابزدگی نشوند.
ما نباید به دنبال ایدهآلها باشیم و چون به دنبال ایدهآل رفتن باعث میشود از حداقلها هم دور شویم.
راهکارهای سلبی نمیتواند راه کنترل استفاده از وایبر، واتس آپ و غیره باشد چون راههای فرار از فیلتر هم وجود دارد و در اینصورت گرایش به این نرم افزارها افزایش پیدا میکند بنابراین بهتر است به جای ایچنین پیشنهادات سلبی زمینههای اجتماعی و فرهنگی را اصلاح کنیم.
فارس: تمام کارشناسان از اصلاح زمینههای فرهنگی و اجتماعی صحبت میکنند و همه به امید اینکه دیگری وارد کار شود هیچ اقدامی انجام نمیدهند، راهکار عملی اصلاح فضای موجود چیست؟
حیدرپور: در مرحله اول باید از خانواده آغاز کرد، پدر و مادر باید کار ویژه افراد را به آنها متذکر شود و برای استفاده از این نرمافزارها برنامه داشته باشند زمان محدود و مشخصی باید به استفاده از این نرمافزارها اختصاص پیدا کند.
فیلتر شدن و غیره راهکار نیست. این نرمافزارها یک موج است و جامعه به هر نحوی خود را به آن میرساند،گسترش سواد رسانهای مرحله دوم است که باید در سطح ابتدایی به دانشآموزان آموزش داده شود تا با دیدگاه تحلیلی و انتقادی به آن نگاه کنند و دیدگاه منفعلانه و پذیرانه نداشته باشند.
متأسفانه در جامعه ما اینگونه نیست باید به کودکان سواد رسانهای آموزش داده شود و نگاه انتقادی به این نرمافزارها یک نکته مهم است دیدگاه اقتدارگرایانه تربیتی جواب نمیدهد بچهها هم زود یاد میگیرند و به اعتقاد بنده جامعه به تدریج به تعدیل میرسد چراکه از جذابیت این ابزارها کاسته میشود تا آن زمان باید مدیریت همزمان و آموزش همزمان را در دستور کار قرار داد و مسئولان و نهادهای آموزشی و نظارتی باید وظیفه خود را به درستی انجام بدهند.
انتهای پیام/
93/10/21 - 12:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
در گفتوگوی تفصیلی فارس با کارشناس اقتصاد بررسی شد ۱۴ صنعت مهم و اثرگذار کشور برای جایگزینی درآمد نفتی/ کاهش ح
در گفتوگوی تفصیلی فارس با کارشناس اقتصاد بررسی شد۱۴ صنعت مهم و اثرگذار کشور برای جایگزینی درآمد نفتی کاهش حجم و مخارج جاری دولت نقش ۲ بازار مکمل پول و سرمایه در اقتصاد پویالزوم توجه به سیاست اقتصاد مقاومتی توان ۱۴ صنعت غیرنفتی صادراتمحور استفاده از ابزار بازارهای مکمل پولرئیس انجمن علمی آسیبشناسی ایران در گفتوگو با فارس: برخی پزشکان با ایجاد نیازهای القایی به بیماران به فکر کسب
رئیس انجمن علمی آسیبشناسی ایران در گفتوگو با فارس برخی پزشکان با ایجاد نیازهای القایی به بیماران به فکر کسب سود هستند وزارت بهداشت بر بیماری نظام سلامت دامن میزندرئیس انجمن علمی آسیبشناسی ایران گفت بیماری جدی نظام سلامت این است که فارغالتحصیلان گروه پزشکی برای کسب درآمد و بآیتالله کعبی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرد اهتمام دشمن در راهاندازی فتنه و جنگ مذهبی/ منافقشناسی محور
آیتالله کعبی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرداهتمام دشمن در راهاندازی فتنه و جنگ مذهبی منافقشناسی محور اصلی مبارزه با فتنهگران استعضو مجلس خبرگان رهبری گفت دشمنان اسلام و مسلمین با مکر و فریب قرنها برای تفرقه مسلمانان تلاش کردند و امروز دشمنان تلاش میکنند که فتنه و جنگدر گفتوگوی تفصیلی فارس با یک کارشناس اقتصاد تأکید شد توجه به تولید و مبارزه با فساد شاهکلید عبور از اقتصاد ن
در گفتوگوی تفصیلی فارس با یک کارشناس اقتصاد تأکید شدتوجه به تولید و مبارزه با فساد شاهکلید عبور از اقتصاد نفتی اگر به راهکارها توجه میشد کاهش قیمت نفت فرصت بود نه تهدید7 سرفصل مهم برای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی وجود دارد که شعار اکثر دولتها بوده است ولی در هر یک از این بخشهتکرار/ آیتالله کعبی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرد اهتمام دشمن در راهاندازی فتنه و جنگ مذهبی/ منافقشنا
تکرار آیتالله کعبی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرداهتمام دشمن در راهاندازی فتنه و جنگ مذهبی منافقشناسی محور اصلی مبارزه با فتنهگران استعضو مجلس خبرگان رهبری گفت دشمنان اسلام و مسلمین با مکر و فریب قرنها برای تفرقه مسلمانان تلاش کردند و امروز دشمنان تلاش میکنند که فتنیک کارشناس فضای مجازی در گفت و گوی تفصیلی با فارس: خنده تلخ آدمکهای وایبری به وقت گذرانی جوانان ایرانی/ هنرمن
یک کارشناس فضای مجازی در گفت و گوی تفصیلی با فارس خنده تلخ آدمکهای وایبری به وقت گذرانی جوانان ایرانی هنرمندان سوژه داغ شایعات شدهاندیک کارشناس فضای مجازی با انتفاد از اینکه هنرمندان سوژه داغ شایعات در شبکههای اجتماعی شدهاند گفت دلیل گسترش شایعات نداشتن فرهنگ استفاده از اینگفت و گوی تفصیلی فارس با یک کارشناس امور خانواده: جوانان برای کسب هیجان و انرژی مثبت به سراغ شبکههای اجتماعی
گفت و گوی تفصیلی فارس با یک کارشناس امور خانواده جوانان برای کسب هیجان و انرژی مثبت به سراغ شبکههای اجتماعی میروند وایبر هووی زوجین در زندگی مشترکیک کارشناس امور خانواده با بیان اینکه مردم در آغاز استفاده از شبکههای اجتماعی برای کسب هیجان به سراغ آنها میروند گفت اما این آغویژهنامه حماسه 9 دی/ کدخدایی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: موسوی حاضر نشد برای پذیرش نتیجه بازشماری «تعهد
ویژهنامه حماسه 9 دی کدخدایی در گفتوگوی تفصیلی با فارس موسوی حاضر نشد برای پذیرش نتیجه بازشماری تعهد مکتوب بدهد مجازات اقدام علیه امنیت ملی تا اعدام است حصر لطف نظام در حق موسوی و کروبی استمشاور عالی دبیر شورای نگهبان حصر موسوی و کروبی را لطف نظام در حق این افراد دانست و گفترسایی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: زنگنه در پرونده کرسنت از حقوق ملت نتوانست دفاع کند/ یک موی روحانی را به انگل
رسایی در گفتوگوی تفصیلی با فارس زنگنه در پرونده کرسنت از حقوق ملت نتوانست دفاع کند یک موی روحانی را به انگلیس خبیث ترجیح میدهم منتقدین دولت منتقدین نجیبی هستندعضو کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان تشریح دلایل محکومیت ایران در پرونده کرسنت گفت اگر بخواهیم از پرونده کرسنت سربلند بیرکوچکزاده در گفتوگوی تفصیلی با فارس: برداشت 4 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی سیاسی بازی است / منتقدان دولت
کوچکزاده در گفتوگوی تفصیلی با فارس برداشت 4 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی سیاسی بازی است منتقدان دولت باید پوست کلفت باشندنماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منتقدان دولت یازدهم باید پوست کلفت باشند گفت داستان برداشت 4 میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعهقاضیزاده در گفتوگوی تفصیلی با فارس: بارها در مورد آینده پدیده تذکر دادیم/نگران فضای روانی در مشهد هستیم/جنس
قاضیزاده در گفتوگوی تفصیلی با فارس بارها در مورد آینده پدیده تذکر دادیم نگران فضای روانی در مشهد هستیم جنس پرونده پدیده با پردیسبان و تبرک متفاوت استنماینده مردم مشهد در مجلس برخی مسئولان استانی و کشوری را شریک اتهامات پدیده میداند و تاکید میکند طی چند سال گذشته مسئله پدیده جدر گفتوگوی تفصیلی فارس با یک استاد اقتصاد بررسی شد لزوم قطع وابستگی به نفت در بودجه/ سهم ۳۴ درصدی نفت از منا
در گفتوگوی تفصیلی فارس با یک استاد اقتصاد بررسی شدلزوم قطع وابستگی به نفت در بودجه سهم ۳۴ درصدی نفت از منابع عمومی بودجه مخارج دولت با مالیاتها تنظیم شودیک استاد اقتصاد با اشاره به اینکه فرایند صنعتی شدن با اتکای شدید به درآمدهای نفتی سپری شده است به تشریح الزامات قطع وابسیک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با فارس عنوان کرد حرکت به سمت اقتصاد مردمی و مقاومتی راه رهایی از وابستگی به نفت
یک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با فارس عنوان کردحرکت به سمت اقتصاد مردمی و مقاومتی راه رهایی از وابستگی به نفت نباید به دنیای بیرونی و رفع تحریمها دل بستنماینده دورههای پنجم و هشتم مجلس با بیان اینکه نباید به رفع تحریمها امید داشت تصریح کرد به لحاظ سیاسی نباید به دنیای بیرون واستاد علوم ارتباطات در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرد نزدیک شدن لبه تیز تیغ شبکههای اجتماعی به ریشه خانواده
استاد علوم ارتباطات در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کردنزدیک شدن لبه تیز تیغ شبکههای اجتماعی به ریشه خانواده ایرانیمدیرگروه دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه سوره با تایید اینکه ریشه خانوادههای ایرانی به لبه تیز تیغ شبکههای اجتماعی نزدیک شده است گفت احتمال وقوع جرایم سایبری درمشاور استاندار کردستان در گفتوگوی تفصیلی با فارس: مزیتهای کردستان در برنامه ششم توسعه لحاظ شود
مشاور استاندار کردستان در گفتوگوی تفصیلی با فارس مزیتهای کردستان در برنامه ششم توسعه لحاظ شودبه اعتقاد مشاور استاندار کردستان مرزی بودن همسایگی با منطقه اقلیم عراق کشاورزی و منابع معدنی از مهمترین مزیتهای این استان هستند که باید در برنامه ششم توسعه به آنها توجه شود به گزااستاد بازنشسته اقتصاد در گفتوگوی تفصیلی با فارس تشریح کرد وابستگی ۷۰ درصد اقتصاد ایران به نفت/انتقاد از حقوق
استاد بازنشسته اقتصاد در گفتوگوی تفصیلی با فارس تشریح کردوابستگی ۷۰ درصد اقتصاد ایران به نفت انتقاد از حقوق ۲۰ میلیون تومان وزرا مدیریت مالیات و انفال مسئول جهادی میطلبد نه وزیر کاخنشینیک استاد بازنشسته اقتصاد با بیان این که وابستگی اقتصاد ایران به نفت ۷۰درصد است از حقوق ۲۰ مسخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: موج شایعات مربوط به هنرمندان در شبکههای اجتماعی به رف
سخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی در گفتوگوی تفصیلی با فارس موج شایعات مربوط به هنرمندان در شبکههای اجتماعی به رفتار خود آنها برمیگرددسخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی درباره موج شایعاتی که درباره هنرمندان و فوتبالیستها در شبکههای اجتماعی هر از گاهی به راه میافتد معتقد است بخشی از این-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها