محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832215320
کاهش دسترسی هر ایرانی تا 1000 متر مکعب در 10 سال آتی
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر نیرو در همایش حکمرانی پایدار منابع آب عنوان کرد: کاهش دسترسی هر ایرانی تا 1000 متر مکعب در 10 سال آتی خبرگزاری پانا: وزیر نیرو با بیان اینکه موضوع آب چند بعدی است گفت: لازم است مشارکت گروه های مردمی را جلب کنیم چرا که تا 10 سال آینده میزان دسترسی هر ایرانی در سال به کمتر از 1000 میتر مکعب می رسد.
۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ دي ساعت 10:38
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، حمید چیت چیان در هم اندیشی سیاستگذاران منابع آب کشور با بیان اینکه آب یک مسأله چند وجهی و چند بعدی است، گفت: این مسأله هم با تولید ملی و هم با امنیت غذایی ارتباط دارد به علاوه در صنایع اثر گذار است و در امور اجتماعی و بهداشت افراد اثرات عمیقی دارد و هیچ بعدی از ابعاد زندگی ما نیست که از آب اثر نگیرد.
وی تصریح کرد: کشور ما با جمعیت رو به افزایش و اقلیم خشک و نیمه خشک نیاز دارد تا در حوزه آب مشارکت عمومی جامعه را برای برنامه ریزی ها پیش رو برای مراقبت ابعاد مختلف حوزه آب برای مدیریت و حکمرانی پایدار آن ضروری است.
وزیر نیرو یادرآور شد: دستگاه های اجرایی مختلفی باید در مدیریت حوزه آب مشارکت کنند و با توجه به محدودیت ها بدون حضور و مشارکت فعال عالمان و فعالان حوزه فنآوری نمی توان به نیازهای روز افزون و متغیرات کیفی آب پاسخ داد. مشارکت مردم موفقت برنامه های حوزه آب را به همراه دارد
چیت چیان عنوان کرد: جامعه علمی کشور باید بخشی از فعالیت خود را در این مهم متمرکز کند تا برای مدیریت منابع آب راهکارهای علمی ارائه دهند و از سویی تشکل های مردمی با حضور مستقیم مردم در مسائل آب بسیار حائز اهمیت است و هر کجا که در حوزه آب مشارکت مردم را داشتیم موفقیت های بسیار خوبی داشتیم.
وی افزود: حدود یکسال است شورای حوزه آبریز زاینده رود تشکیل شده است و علی رقم محدودیت ها با حضور مصرف کنندگان و مشارکت مردمی بر مشکلات غلبه کردیم و کشت خوبی را به دست آوردیم.
وزیر نیرو در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: رسیدن به مشارکت نیازمند بلوغی در حوزه آب است و راهی که پیش رو داریم بسیار پیچیده تر از راهی است که طی کردیم و این نشست خود یک الگویی از نمونه اقدامات مشارکتی است چرا که بخش های مختلف در این برنامه فعال هستند.
چیت چیان خاطر نشان کرد: در گذشته در بخش آب کارهای بسیار مفیدی را به انجام رساندیم و نیاکان ما با ساخت قنات ها مبدع مدیریت آب بودند و تا امروز باید گفت که برخی از فعالیت ها با ویژگی های اقلیمی کشور آثاری بر خلاف اهداف کشور ما داشته است و این محدود به ساخت سد نبوده است.
وی توسعه کشاورزی با به برکت انتقال آب و استحصال آب دانست و گفت: در برخی از موارد نیز سدهایی ساخته شده است که مطابق برنامه ریزی ها عملکرد نداشته است و همچنین که ساخت شبکه هایی که با مواجه شدن با دوره کم آبی بلا استفاده مانده اند. آب رایگان بهروه وری کشاورزی را کاهش داد
وزیر نیرو عرضه آب رایگان و فراوان به بخش هایی از کشاورزی را موجب کاهش بهره وری آب در بخش کشاورزی خواند و اظهار کرد: کشاورزی ما دستاوردهای مهمی داشته است اما در مواردی هم اشکالاتی داشته است و باید امور را نقد کنیم تا برای ادامه فعالیت ها تحولی در نظام بهره برداری از آب ایجاد کنیم.
چیت چیان گفت: نیاز داریم تا قدم های آینده خود با توجه به ابعاد مختلف زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و حوزه صنعت سنجیده تر برداریم چرا که الگوی بارش ها تغییر کرده و میزان منابع آب های تجدید پذیر از 130 میلیارد متر مکعب به 120 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.
وی گفت: میزان آب در دسترس هر ایرانی کمتر از 1500 متر مکعب است و تا 10 سال آینده به کمتر از 1000 متر مکعب می رسد به نحوی که روان آب ها و دیگر منابع آبی کاهش یافته و بعضی از منابع تا نصف کاهش یافته اند.
وزیر نیرو برداشت های بی رویه از ذخایر منابع آب های زیر زمینی را 110 میلیارد متر مکعب در سال های گذشته اعلام کرد و افزود: در سال گذشته بیش از 5.7 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از منابع آبی داشتیم و مطابق آمار فائو راندمان آبیاری در کشور ما 32 درصد ثبت شده است که آمار بسیار پائینی است. هر هکتار برنج در سال 25 هزار متر مکعب آب نیاز دارد
چیت چیان در مورد مصرف آب در تولید برنج که به ازای هر هکتار 25 هزار متر مکعب آب در سال است اظهار کرد: این میزان در دنیا 15 هزار متر مکعب در سال است و عدم تعادل در مصارف و منابع کشور ما باید مورد توجه باشد و مطابق قانون باید تعارضات اینچنینی را برطرف کنیم و معیشت درست را برای جامعه مصرف کننده فراهم کنیم.
وی آلودگی های آب را که ناشی از وجود فلزهای سنگین در لایه های خاک است موضوع مهمی برشمرد و افزود: علاوه بر آن فاضلاب های شهری و صنعتی منابع آبی را تهدید می کند که در کنار آن کاهش بارندگی ها موجب کاهش منابع تا 16 در صد در تهران است و تأمین منابع آبی سال آتی را دچار اشکال می کند. سال گذشته 5.7 میلیارد متر مکعب برداشت از آب های زیر زمینی
وزیر نیرو با بیان اینکه فعالیت فشرده شورای عالی آب منجر به برنامه ریزی در حوزه آب شده است، گفت: تا 5 سال آینده مدیریت جامع منابع آب را خواهیم داشت و در سال آبی گذشته 5.7 میلیارد متر مکعب بیلان منفی آب های زیر زمینی بوده که آن را اصلاح می کنیم و با برنامه های اصولی می توانیم به تدریج منابع استاتیک را جبران کنیم.
چیت چیان در ادامه خاطر نشان کرد: برنامه ریزی اصولی و مشارکت مردم می تواند ما را به یک نقطه اطمینان بخش در حوزه آب برساند. آشنا سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با معرفی اصول راهبردی این مرکز برای اداره امور مهم کشور، عنوان کرد: در این مرکز مشاوره های کاربردی و کلیدی به رئیس جمهور در مهمترین امور ارائه می شود.
وی خاطر نشان کرد: حکمرانی به این معناست که کنشگران نمی توانند موضوعی را به یکدیگر تحمیل کنند و این تحلیل ناظر بر تحلیل فرآینده های مناقشه بر انگیز و دسترسی ذینفعان به عدالت و خدمات است و اگر موضوع حکمرانی پایدار آب می پردازیم تمام حوزه های سیاسی و اثرگذار را که آب را متأثر از خود می کنند مورد توجه است. ذینفعان در حوزه تصمیم گیری های آب دخیل نبودند
سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری مسأله سیاست گذاری آب را در محورهای مختلف دچار خدشه عنوان کرد و افزود: هنوز شفاف سازی در تعیین سهم مدیریت سازه ای در بخش کشاورزی صورت نگرفته است و این مهم در موارد مهم دیگر اجتماعی، محیط زیست، سدها و ختی سازهای آبی مصداق دارد و نهادهای غیر دولتی اطلاعات مناسبی در این مهم نداشتند.
آشنا در بخش از سخنان خود نادیده گرفتن ذینفعان را از معایب تصمیم گیران اشاره کرد و گفت: دولت تا کنون مشارکت منابع آب را با ذینفعان به اشتراک نگذاشته است.
وی انجام امور عملیاتی حوزه آب و مسائل اجرایی را فاقد در نظر گرفتن ذینفعان اصلی آب اعلام کرد و افزود: ابعاد اجتماعی و فرهنگی مدیریت آب در کشور مغفول مانده است و هزاران انسان و صدها سکونت گاه در پروژه های سد سازی قربانی شدند و هزینه های ساخت سدها سر به هزاران میلیارد تومان زده است.
سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در بخشی از سخنان حود عنوان کرد: رویکرد فعلی آب کشور برای محیطی با زیست گاه های متعدد نسخه های واحد نگاشته است و شاید مشکل نخلستان های خرما در بوشهر با سیاست گذاری عمومی قابل رفع می بود و به جای صرف تأمین آب بیشتر با تغییر گونه های گیاهی مرتفع می شد. سدهای بیشتر یعنی تبخیر بیشتر آب
آشنا به واقعی کردن قیمت منابع اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن ارزش های صادراتی آب می توان ارزش آن را ارتقاء داد و خوب است به تدابیر گذشتگان که انتقال آب در زیر زمین بود بازگردیم و با این دیدگاه سدهای بیشتر به منزله تبخیر بیشتر است.
وی در خاتمه سخنان خود با طرح این پرسش که اگر مصرف بیشتر آب در بخش کشاورزی است چرا متولی آب وزارت نیرو است، گفت: چرا ما وزارت آب و غذا نداریم و چرا شورای عالی آب در وزارت نیرو برقرار است.
معتمدی رئیس دانشگاه امیر کبیر در این هم اندیشی اظهار کرد: آب محور توسعه پایدار در کشور ما در نظر گرفته شده است یک واقعیت است و شعار نیست و برای درک اهمیت آب نیاز به تخصص نیست و با توجه به کم آبی می توان به این مهم رسید.
وی تصریح کرد: با توجه به حرکت دانشگاه ها به نسل سه که علاوه بر آموزش، تحقیقات و تولید علم به فنآوری می پردازند و با مطالعه بر روی دانشگاه های معتبر دنیا متوجه شدیم بخش عمده فعالیت های دانشگاهی در حوزه تکنولوژی است و وارد چرخه اقتصادی کشور خود شدند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر به زیر ساخت های خوب دانشگاه امیر کبیر برای قرار گرفتن در جایگاه نسل سه دانشگاه ها اشاره کرد و تأکید کرد: به جای آنکه جزایر جداگانه در دانشگاه ها داشته باشیم لازم است حول محور نیازهای کشور حرکت کنیم و به عنوان مثال نفت را یکی از محورهای کاری خود قرار دهیم. دانشگاه امیر کبیر آب را محور تحقیقات خود قرار می دهد
معنمدی محوری بودن آب را از دیگر موارد مهمی عنوان کرد که مورد نیاز کشور است و می توانیم به آن بپردازیم و ادامه داد: ایران می تواند مرجع علمی مباحث فناورانه آب در منطقه باشد و شرایط بومی منطقه با کشورهای اروپایی متفاوت است و کشور ایران می تواند با مشکلات اساسی در حوزه آب از نظر علمی پیشتاز در منطقه باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر با باین اینکه از سال 85 سند چشم انداز دانشگاه را تدوین کرده اند، گفت: برنامه اصلی ما تمرکز فعالیت ها به جای پرداختن به پروژه های پراکنده است و توسعه کشور را ملاک عمل قرار دادیم.
گفتنی است: نخستین هم اندیشی سیاستگذاران منابع آب با عنوان بهره وری و حکمرانی پایدار منابع آب صبح پنجشنبه 25 با حضور وزرای جهاد کشاورزی و نیرو، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سرپرست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، اعضای اتاق بازرگانی تهران، مسئولان بانک کشاوزی و رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر همچنین جمع کثیری از فعالان حوزه آب و پژوهشگران این بخش در سالن همایش های وزارت نیرو برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
تحقق افزایش بهره برداري 120 ميليون متر مكعبي گاز از پارس جنوبي تا پايان امسال
مديرعامل شركت ملي نفت ايران اعلام كرد تحقق افزایش بهره برداري 120 ميليون متر مكعبي گاز از پارس جنوبي تا پايان امسال معاون وزیر نفت از تحقق توليد 120 ميليون متر مكعبي گاز از ميدان مشترك پارس جنوبي تا پايان امسال خبر داد و گفت اين ميزان توليد مربوط به يك بازه زماني 19 ماهه از شفرآورش بیش از ١١٩ میلیارد مترمکعب گاز در ٩ ماه امسال
با ١٢ ٨ میلیارد مترمکعب افزایش انجام شد فرآورش بیش از ١١٩ میلیارد مترمکعب گاز در ٩ ماه امسال شرکت ملی گاز ایران در ٩ ماه امسال ١١٩ میلیارد و ٤٦٤ میلیون مترمکعب گاز را فرآورش و به خطوط سراسری ارسال کرده است که این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال ١٢ ٨ میلیارد مترمکعب افزایش یافتهاسترالیا صادرکنندگان سنگ آهن ایرانی را ورشکست می کند؟/ صادرات سنگ آهن امسال 40 درصد کاهش می یابد
استرالیا صادرکنندگان سنگ آهن ایرانی را ورشکست می کند صادرات سنگ آهن امسال 40 درصد کاهش می یابد اقتصاد > صنعت - براساس گفته های عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن صادرات سنگ آهن ایران امسال حدود 40 درصد نسبت به سال 92 کاهش پیدا می کند حال و روزلزوم کاهش وابستگی بودجه به نفت / وابستگی بودجه امسال به نفت به کمتر از 31 درصد کاهش یافت
آلاسحاق عنوان کرد لزوم کاهش وابستگی بودجه به نفت وابستگی بودجه امسال به نفت به کمتر از 31 درصد کاهش یافت رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه دربودجه امسال وابستگی به نفت به کمتر از 31 درصد کاهش یافته گفت امیدواریم این سیرنزولی ادامه یابد و استقلال بودجه از نفت به وقوعظرفیت تولید گاز به 100 میلیون مترمکعب افزایش یافت / ضرر 110 میلیارد دلاری عربستان از کاهش قیمت نفت
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربری وزارت نفت ظرفیت تولید گاز به 100 میلیون مترمکعب افزایش یافت ضرر 110 میلیارد دلاری عربستان از کاهش قیمت نفت معظمی با اشاره به اینکه در روزهای سرد سال به سر میبریم گفت خوشبختانه در حال حاضر در هیچ نقطهای از کشور شاهد قطعی گاز نیسترئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه: مصرف آب کشاورزی تا 10 سال آینده باید به 30 میلیارد مترمکعب برسد
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه مصرف آب کشاورزی تا 10 سال آینده باید به 30 میلیارد مترمکعب برسدوزیر اسبق کشاورزی گفت آب مصرفی بخش کشاورزی که از نظر وزارت نیرو 86 میلیارد مترمکب و از نظر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی 75 میلیارد مترمکعب است تا 10 سال آینده باید به 30 میلیارد مترمکعب برسدهای تهران 54 میلیون مترمکعب کمتر از پارسال آب دارند
سدهای تهران 54 میلیون مترمکعب کمتر از پارسال آب دارند خبرگزاری پانا مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت آب موجود در سدهای تامینکننده آب استان تهران با کاهش 54 میلیون مترمکعبی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته به حدود 357 میلیون مترمکعب رسیده است ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ دي ساعت 10 2مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل خبر داد کاهش 6 میلیون مترمکعبی ذخیره سد یامچی به دنبال خشکسالی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل خبر دادکاهش 6 میلیون مترمکعبی ذخیره سد یامچی به دنبال خشکسالیمدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل از کاهش حجم آب مخزن سد یامچی به کمتر از 6 میلیون مترمکعب به دلیل بارشهای کم و خشکسالی رخ داده خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل داود نجفافزایش 72 میلیون مترمکعبی مصرف گاز کشور
افزایش 72 میلیون مترمکعبی مصرف گاز کشور خبرگزاری پانا مصرف گاز کشور در 24 ساعت گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال شاهد افزایش 72 میلیون متر مکعبی بود ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۴ دي ساعت 11 55 به گزارش خبرگزاری پانا سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در گفتگو با شانا گفت در 24 ساعت گذشته 602مصرف گاز ایران 600 میلیون مترمکعب شد/ قطعی و افت فشار گاز نداریم -
در گفتگو با مهر اعلام شد مصرف گاز ایران 600 میلیون مترمکعب شد قطعی و افت فشار گاز نداریم شناسهٔ خبر 2461718 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۰ اقتصاد > انرژی سخنگوی شرکت گاز از افزایش متوسط مصرف روزانه گاز ایران به مرز 600 میلیون مترمکعب خبر داد و گفت با وجود افزایش مصرف اما تاکنونصعودی شدن بدهی خارجی ایران پس از ۲ سال کاهش
صعودی شدن بدهی خارجی ایران پس از ۲ سال کاهشتاریخ انتشار دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۵ بانک جهانی از صعودی شدن روند بدهی خارجی ایران پس از ۲ سال کاهش خبر داد و اعلام کرد کل بدهی خارجی ایران در پایان سال ۲۰۱۳ با افزایش ۲۴۱ میلیون دلاری نسبت به سال قبل به ۷ ۶۴۷ میلیارد دلار رسید بهذخیره آبی سدها 19.4 میلیاردمترمکعب/ 60 درصد مخازن همچنان خالی است -
ذخیره آبی سدها 19 4 میلیاردمترمکعب 60 درصد مخازن همچنان خالی است شناسهٔ خبر 2460463 جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۶ اقتصاد > انرژی 5 4 میلیاردمترمکعب ذخیره جدید آبی از ابتدای مهرماه امسال در مخازن سدها جمع آوری شده با این حال 59 درصد مخازن همچنان خالی از آب است به گزارش خبرگزاری مبرنجوارداتی امسال،کمتر از میانگین وارداتش در دولت گذشتهاست
برنجوارداتی امسال کمتر از میانگین وارداتش در دولت گذشتهاست اقتصاد > اقتصاد کلان - سایت صدای اقتصاد نوشت بعضی می گویند واردات برنج بی رویه بوده و به خاطرش از وزیر سوال می کنند و کارت زرد نشان می دهد در مقابل هم برخی کارشناسان می گویند این واردات برای ثبت سفارشآغاز عرضه صکوک از سال آتی/ اوراق پیشنهادی وزارت نیرو در دست بررسی کار گروه
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۵ معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر این که اوراق صکوک در بودجه 94 دیده شده و انتظار میرود در سال آینده توزیع شود اظهار کرد اوراق صکوک و اسناد خزانه اسلامی یکی از راهکارهای پرداخت بدهیهای وزارتخانه به پیمانکاران است هوشنگ فلاحتیان در گفتوگجزئیات افزایش تولید گاز ایران/ تولید 120میلیون مترمکعب گاز پارس جنوبی -
معاون زنگنه اعلام کرد جزئیات افزایش تولید گاز ایران تولید 120میلیون مترمکعب گاز پارس جنوبی شناسهٔ خبر 2455240 یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۱ اقتصاد > انرژی معاون وزیر نفت با تشریح طرح عظیم افزایش تولید گاز ایران از افزايش روزانه 120 ميليون متر مكعبي تولید گاز از پارس جنوبي تا پمدیرعامل گروه مپنا: افزایش بازده نیروگاهها و کاهش تلفات شبکه برق بدون اصلاح قیمت برق عملی نیست/درآمد ۸ هزار م
مدیرعامل گروه مپنا افزایش بازده نیروگاهها و کاهش تلفات شبکه برق بدون اصلاح قیمت برق عملی نیست درآمد ۸ هزار میلیارد تومانی برق در سالمدیرعامل گروه مپنا با تاکید بر اینکه درآمدهای حاصل از فروش برق در سال حدود هشتهزار میلیارد تومان است گفت افزایش بازده نیروگاهها توسعه انرژیهایکمیجانی: اضافه برداشت بانکها آزاردهنده شده / بروز اثر کاهش درآمدهای نفتی در پایان سال
کمیجانی اضافه برداشت بانکها آزاردهنده شده بروز اثر کاهش درآمدهای نفتی در پایان سال اقتصاد > بازار مالی - ایسنا نوشت قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه رشد اضافه برداشت بانکها در ماههای اخیر آزاردهنده شده است گفت در حالی که بانکها-
اقتصادی
پربازدیدترینها