واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۱۶ب.ظ)
معاون پژوهشي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي؛ پرپايي هفته پژوهش و فناوري در معرفي ظرفيت پژوهش کشورموثر است قائممقام و معاون پژوهشي و تحصيلات تکميلي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي گفت: برپايي هفته پژوهش و فناوري در معرفي، آگاهي بخشي، ارزيابي، تفاهم و مذاکره درباره توان و ظرفيت پژوهش کشور براي حل مسائل و مشکلات و ايجاد ارزشافزوده و ثروت در کشور مؤثر است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر حسينعلي قبادي، قائممقام و معاون پژوهشي و تحصيلات تکميلي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، افزود: ما بايد فرايند ارتباط صنعت و دانشگاه و تبديل علم به ثروت را در چارچوب نظام ملي نوآوري تعريف کنيم زيرا در نظام ملي نوآوري فرآيندها در يک محيط اقتصادي - اجتماعي بهپيش ميروند و محيط اقتصادي- اجتماعي در تسهيل فرآيندهاي نوآوري نقش بسزايي دارد بنابراين هفته پژوهش نيز در اين محيط تعريف ميشود و هدف آن معرفي، آگاهي بخشي، ارزيابي، تفاهم و مذاکره درباره توان و ظرفيت پژوهش کشور براي حل مسائل و مشکلات و ايجاد ارزشافزوده و ثروت در کشور است.
وي در خصوص کاريردي شدن علوم، اظهار داشت: تاکنون طرحهاي پژوهشي متعددي در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي اجراشده که متقاضي و سفارشدهنده داشته است و پس از اجرا تحويل کارفرما شده است، اما؛ ظرفيت پژوهشگاه علوم انساني در اين زمينه بيش از آن چيزي است که تاکنون عملي شده است، از اينرو اخيراً پژوهشکده علوم انساني و اجتماعي کاربردي در پژوهشگاه تأسيسشده است که مأموريت آن کشف اين ظرفيتها و کاربردي سازي طرحهاي پژوهشي است که با ارتباط برقرار کردن با نهادهاي دولتي و بخش خصوصي بخشي از نيازهاي آنها به مشاوره يا کالاهاي فرهنگي را پاسخ گويد.
دکتر قبادي در خصوص راهکارهاي برپايي هرچه بهتر مراسم هفته پژوهش و فناوري گفت: هفته پژوهش فرصتي مناسب نهتنها براي عرضه توان علمي و فناورانهٔ نهادهاي تحقيقاتي کشور، بلکه دعوت از مخاطبان و مشتريان بالقوه، جهت برقراري ارتباط و حتي مذاکره و انعقاد قرارداد با آنان است.
وي همچنين در خصوص راهکارهاي گسترش و تقويت واقعگرايانه و عملي ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: قريب 80 درصد اقتصاد کشور در دست دولت است و دوم اينکه صنايع بزرگ کشور که از منابع مالي کافي براي حمايت و بهرهبرداري از نوآوريها برخوردارند نيز دولتي هستند. با توجه به اين دو نکته زماني ارتباط صنعت و دانشگاه بهدرستي برقرار ميشود که شرکتهاي صنعتي کشور از قالب ادارات دولتي خارج شوند و بنابر منطق و صرفه اقتصادي مديريت شوند. تا زماني که شرکتهاي صنعتي بهصورت اداراتي دولتي از خزانه دولت ارتزاق ميکنند و از چتر حمايت مالي و تقنيني آن برخوردارند، هيچ انگيزهاي براي استفاده از توان دانشگاهها براي افزايش بهرهوري، رقابتپذيري و کاهش هزينهها وجود نخواهد داشت و بالطبع انگيزهاي براي ارتباط با دانشگاهها نخواهند داشت.
بنابراين راهکار عملي تقويت ارتباط صنعت و دانشگاه، حاکم کردن منطق اقتصادي بر فعاليت توليدي کشور و حذف حمايتهاي غيراصولي است و راهکار ارتباط نهادهاي اجرايي و سياستگذار دولتي با دانشگاهها، پرهيز از تصميمگيريهاي دفعي و شتابزده در ادارههاي دولتي و دخيل کردن نظرات کارشناسي جامعه دانشگاهي در تصميمسازيها و برنامهريزيهاست.
دکتر قبادي در خصوص نقش دولت در تقويت پارکهاي علم و فناوري و مراکز رشد و شرکتهاي دانشبنيان، گفت: دو جزو مهم از اجزاي نظام ملي نوآوري، ايجاد زيرساخت نوآوري و فرهنگ کارآفرينانه است، دولت در ايجاد و حمايت هر دو جزو نقش بيهمتايي دارد.
قائممقام و معاون پژوهشي و تحصيلات تکميلي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي در خصوص بودجه پژوهشي نيز گفت: در حال حاضر بيشترين بودجههاي پژوهشي در اختيار نهادهاي اجرايي دولتي است و با توجه به نوع فضاي مديريت دولتي حاکم بر اين نهادها، بودجههاي پژوهشي کمتر در مصارف تعريفشده آن هزينه ميشود و نهايتاً بخشي از آن براي تأمين آمارهاي سالانه صرف مطالعات سطحي و بيتأثير ميشود، پيشنهاد ميشود که بودجههاي پژوهشي به مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي اختصاص يابد و ضمن تقويت بنيه پژوهشي و علمي، آنها را موظف و مأمور کنند که درباره مسائل و مشکلات جامعه راهکار و راهحل ارائه کنند.
دکتر قبادي تأکيد کرد: راهکار عملي براي گسترش امر پژوهش در اين است که بودجههاي پژوهشي نهادهاي اجرايي به مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي اختصاص يابد بهنحويکه با توجه به حوزه تخصصي اين مراکز و مأموريت علمي و فناورانه آنها، اين بودجهها بهعنوان اعتبارات آن نهادهاي اجرايي نزد اين مراکز قلمداد شود که بتوانند از محل آن براي سفارش طرحهاي تحقيقاتي بهمنظور حل مسائل و مشکلات کشور برداشت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]