پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849235054
من از نزدیک شاهد استثمار ذهنی یک فرقه بودم
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نقد تفکرات التقاطی؛
من از نزدیک شاهد استثمار ذهنی یک فرقه بودم
طرح منع تشکیل، تبلیغ و عضویت در فرقهها در دستور کار مجلس قرار گرفت.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، روز یکشنبه، 7 دیماه، طرحی به نام «منع تشکیل و تبلیغ و عضویت در فرقهها» برای بررسی به مجلس ارائه شد که در صورت تصویب به قانونی برای جلوگیری از تشکیل و تبلیغ و عضویت در فرقهها تبدیل خواهد شد.
در متن این طرح هدف از ارائه آن «صیانت از انسانها در برابر مغزشویی، گرایشهای دگر باوری، القای ایدئولوژیک تغییر معنا، دگرگونی فریبکارانه، القاگری، ایجاد وهن و فتنه اعتقادی و جلوگیری از سوءاستفاده افراد، فرقهها و جریانات فکری منحرف» معرفی میشود.
در ادامه در تعریف مغزشویی تصریح میکند: «مغزشویی عبارت است از کنترل ذهن، مخدوش نمودن روان افراد، تسلط روانی بر افراد، ایدئولوژی سازی فکری، نقض شرف و هویت انسانی، انحراف و بازسازی فکری، القاگری و دگرگونی فریبکارانه و القای ایدئولوژی خاص.»
اکنون سؤال اینجاست، آیا این قانون به گفته منتقدان آن - که در سایتها و فضای مجازی، واکنش تندی به آن نشان دادهاند- اصل آزادی بیان و عقیده را نقض میکند یا مخالف آزادیهای فکری است و یا اینکه به راستی هدف آن صیانت از انسانها در برابر مواردی است که در متن طرح به آن اشاره شده است؟
پیش از تلاش برای پاسخ به این پرسش، نخست به آنچه در مقدمه آن آمده، اشاره میکنم که تا حدودی بهاجمال پاسخ این منتقدان را داده است. در این بخش آمده: «قانون مبارزه با فرقهها در راستای قانون اساسی کشور (اصل و حمایت از آزادیهای اساسی و بنیادین ساکنین در سرزمین جمهوری اسلامی ایران) و با عنایت به مقررات سازمان بینالمللی حقوق بشر به خصوص میثاق بینالمللی حقوق مدنی- سیاسی (بند 2 ماده 18 و ماده 19) که بیان میدارد آزادی عقیده و بیان مشروط به رعایت احترام به حقوق یا حیثیت دیگران و همچنین حفظ امنیت یا نظم عمومی یا سلامت و اخلاقی عمومی است، تدوین گردیده است.
شایان ذکر است بر اساس بند 2 ماده 18 میثاق بینالمللی حقوق مدنی-سیاسی «آزادی ابراز مذهب یا معتقدات را نمیتوان تابع محدودیتهایی نمود؛ مگر آنچه منحصراً به موجب قانون پیش بینی شده و برای حمایت از امنیت، نظم، سلامت یا اخلاق عمومی یا حقوق و آزادیهای اساسی دیگران ضرورت داشته باشد.»
در تدوین قانون مذکور تلاش شده است اقدامات انحرافی فرقهها که منافی آزادی و کرامت انسان، هویت و شرف انسانی، اخلاق و نظم عمومی و از همه مهمتر منافی امنیت کشور است با عنایت به اصول اساسی کشور (اصل 12 و 13) و قوانین مدون جمهوری اسلامی ایران و قواعد حقوق بشر در حوزه بینالملل و میثاقنامة بینالمللی حقوق مدنی- سیاسی مورد توجه قرار گیرد.»
اکنون آنچه باید موردتوجه باشد این است که فرقهها چه آسیبهای جدیای به افراد و اجتماع وارد میکنند که منع فعالیت آنها را نباید منع آزادی بیان برشمرد؟ برای پاسخ به این پرسش باید با دقت با ماهیت فرقه و آسیبهای آن آشنایی کامل پیدا کنیم یا دستکم یکی از اعضای خانواده یا دوستانمان از نزدیک درگیر یکی از آنها شده باشد تا بتوانیم گوشت و پوست خود، محاسن یا معایب آن را لمس کنیم. فقط پس از این مرحله است که قادر خواهیم بود اظهارنظر دقیق و درستی در مورد نحوه برخورد با آنها داشته باشیم.
بهراستی ما تا چه اندازه با این واقعیت که دنیا فرقهها را «مشکل مخرب اجتماعی» شناخته و به ویژه خانوادهها با تشکیل NGO ها سعی در نجات اعضای خود از بند این بلای عصر حاضر میکنند، آشناییم؟ تا چه اندازه درباره سازمانهای بینالمللی در خصوص مبارزه با فرق در جهان آشنایی دارید و فعالیتهای آن میدانید؟ چه میزان با قوانین مصوب کشورهای غربی در خصوص مقابله با فرق آشنایید؟
«مارگارت تالر سینگر» در مقدمه کتاب «فرقهها در میان ما» مینویسد: «بسیاری گروههای فرقهای بهطور فعال اقدام به عضوگیری، گسترش و کسب پول و قدرت در سراسر جهان مینمایند. این گروهها اعضا یا هواداران خود را توسط کارهای برنامهریزیشده ذهنی یا روند بازسازی فکری، استثمار کرده و تحت نفوذ و کنترل کامل درمیآورند. سوءاستفاده ذهنی میتواند به روشهای متعددی انجام شود.
نه هرکسی که مورد مراجعه یک عضو فرقه قرار میگیرد، به گروه مربوطه جذب میشود و نه هرکسی که جذب میشود برای همیشه میماند؛ ولی بهاندازه کافی جذب میشوند و به مدت کافی میمانند تا فرقهها را به «مشکل اجتماعی مخرب»ی که شایسته بررسی جدی است، تبدیل کنند.
مسئله فرقهها مشکلی نیست که بتوان به آن طی یک مباحثه فلسفی یا یک برنامه گفتگوی داغ افشاگرانه تلویزیونی پرداخت. تهدیدی که از جانب فرقهها متوجه جامعه است خیلی عمیقتر از این حرفهاست. صحبت از تهدیدات بسیار واقعی نسبت بهسلامت جامعه، بهداشت روانی، قدرت سیاسی و آزادیهای دموکراتیک است؛ همچنین بحث نگرانیهای فزاینده در خصوص تباهشدن زندگیهاست. موضوع این است که سوءاستفادهها اغلب غیراخلاقی فرقهها نهتنها در حواشی، بلکه در بخشهای اصلی و در متن ارگانهای حیاتی جامعه ما ظاهر میگردند.
فرقهها دیگر صرفاً موضوع نگرانی والدینی که ناظر بر عضوگیری فرزندان ایده آلیست و در برخی موارد سرخورده و جوان خود میباشند، نیستند. فرقهها افرادی را در هر سن و سال و در هر محدوده درآمدی گمراه کردهاند. درگذشته، فرقهها با جذب افراد بهاصطلاح حاشیهای اجتماع یعنی افراد بدون وابستگی، افراد سرخورده و افراد ناراضی از هر نسل، جای پای خود را محکم میکردند؛ ولی گروههای فرقهای امروز آنچنان نحوه برخورد و روشهای مجاب سازی افراد را حرفهای کردهاند که فراتر از چارچوب معمولی و در متن جریان اصلی جامعه حرکت میکنند.»
سینگر در این مقدمه، تصویر ترسناکی از فرقهها ارائه میکند؛ اما چقدر از این تصویر با واقعیت مطابقت دارد؟ منتقدان طرح یادشده با سوءاستفاده از هیاهوهای حقوق بشری جهانی که بیشتر اهدافی سیاسی و منافع قدرتهای جهانی را دنبال میکنند و بعینه دیدهایم، صرفاً به دنبال گرفتن امتیاز از سیاستمداران کشورماناند، کوشیدهاند اینطور جلوه دهند که این هم مصداق دیگری در نقض حقوق بشر و آزادی بیان در کشور ماست! آیا «سینگر» هم یکی از نمایندگان مجلس ماست؟ آیا «استیون حسن»، مشاور بهداشت روان و فوقلیسانس مشاوره روانشناسی از دانشگاه کمبریج و نویسنده کتاب «مبارزه با فرقه کنترل ذهن» هم یکی از سیاستمداران ایرانی است که صرفاً به دنبال ایجاد محدودیت برای آزادیهای فکری است؟
«ابراهیم خدابنده» که جداشده از فرقه منافقین است و مترجم دو کتاب «فرقهها در میان ما» و «گسستن بندها» (نوشته استیون حسن) است، در مقدمه کتاب دوم مینویسد: «هزاره سوم با پدیدهای شوم و خطرناک در گستردهترین و مخربترین شکل خود با عنوان «کنترل ذهن مخرب فرقهای» روبهروست. اگرچه این پدیده از قرنها قبل حضورداشته و به تخریب مناسبات اجتماعی و خانوادگی مشغول بوده، اما استفاده وسیع و سیستماتیک از آن در عرصههای سیاسی، مذهبی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی و ارتقای تکنیکها و متدهای آن در چند دهه اخیر، موجب شده تا توجه بیشتر جامعهشناسان و روانشناسان سراسر دنیا به آن جلب شود. قربانیان فرقههای مخرب در همهجا هستند. درعینحال باید اذعان کرد که خانوادهها، دوستان و جوامع آنان بیش از خودشان در این رابطه آسیبدیدهاند.
سیستم «کنترل ذهن» تمامی فرقهها، چهار عامل رفتار، اطلاعات، افکار و عواطف فرد را تحت کنترل درمیآورد تا او را مهار کند. اگر این چهارعنصر در طول زمان کنترل شوند، نهایتاً هویت فرد بهطور سیستماتیک مانیپوله میشود و تغییر مییابد. کنترل ذهن مخرب، عنان اختیار را از دست فرد خارج میکند و به دست غیر میدهد. فرد قربانی بهصورت سیستماتیک با فریب و دروغ در خصوص اعتقادات و عملکرد آن شخص یا آن گروه کنترلکننده و با استفاده از تکنیکهای روانی، مانیپولة ذهن میشود؛ بهنحویکه دیگر قادر به انتخاب و تصمیمگیری مستقل نیست و در تمامی شئون زندگی خود و هرگونه قضاوت و تصمیمش بهطور کامل وابسته میشود.»
وی در جای دیگری درباره خود توضیح میدهد: «بیستوسه سال (1359 تا 1382) تجربه شبانهروزی من با فرقه کنترل ذهن مخرب رجوی که سعی دارد با عنوان سازمان مجاهدین خلق، فرقه تحت امرش را پوشش دهد، حاکی از آن است که دستگاه رجوی از تمامی این تکنیکها در درون تشکیلات چه در عراق و چه در اروپا و آمریکا به شدیدترین شکل ممکن استفاده مینماید. همین امر مرا بر آن داشت تا در این حیطه به مطالعه بپردازم و در 9 سال اخیری که از این فرقه جدا شدهام، وقت و انرژی خود را صرف بررسی این مقوله و تهدیدات پیرامون آن کردم تا جایی که بتوانم به روشن نمودن اذهان هممیهنانم در قبال این خطر بپردازم.»
خدابنده بهعنوان کسی که خود از نزدیک شاهد استثمار ذهنی یک فرقه بوده، بهخوبی به ما نشان میدهد فرقهها واقعاً چه خطراتی برای جامعه میتوانند داشته باشند و چطور میتوانند افراد را به «بردگان ذهنی» خود تبدیل کنند.
او در پایان همین مقدمه تأکید میکند که با مسئله فرقهها نباید فقط برخوردی سیاسی داشت و آنها را باید در حوزه مطالعات فرقهای و کنترل ذهن از نظر پایهایترین موازین حقوق بشر، یعنی حق تفکر و تصمیمگیری آزاد مورد مطالعه قرار داد.
بنابراین مبارزه با فرقهگرایی نهتنها تناقضی با آزادی بیان و حقوق بشر ندارد، بلکه هدف اصلی آن به رسمیت شناخت «حق تفکر» و «تصمیمگیری آزاد» است. در واقع فرقهگرایی، کلاهبرداری فکری و روانی است. در کجای دنیا به کلاهبرداران به اسم آزادی عقیده اجازه فعالیت میدهند؟
قطعاً بر همه مسئولان فرهنگی، کارشناسان فرهنگی و اجتماعی، روانشناسان و دیگر دانشمندان، همچنین فرد فرد افراد جامعه واجب است در مورد این نوع کلاهبرداری خطرناک اطلاعرسانی کنند و بهویژه جوانان را دچار غلبه احساساتاند، از خطر درگیرشدن با آنها آگاه سازند.
اگر در خصوص شیوههای مغزشویی و عضوگیری و انحرافات اخلاقی و فکری و دینی و علمی فرقهها تحقیق و مطالعه کنید از نزدیک شاهد از هم پاشیده شدن خانوادهها، آسیبهای روحی و روانی و اجتماعی ناشی از این فرق هستید. با چشم خود میبینید خانم مسنی که همسرش بعد از 20 سال زندگی مشترک و با وجود دو فرزند بزرگسال صرفاً به دلیل آنکه حلقه را راه الهی و تنها راه کامل میداند، حاضر است از خانوادهاش بگذرد و در خدمت فرقه باشد.
مردی 45 ساله را که در اثر توهمهای دیداری و شنیداری حاصل از اتصالات حلقه، مدتها در بیمارستان روانی بستری بود و آن به اصطلاح همراهانش به این بهانه که او «در شبکه منفی» افتاده است، رهایش کردند.
تمامی دلدادگان به کشور و میهن امروز خرسندیم که چنین طرحی به مجلس ارائهشده و امیدواریم با قانونی شدن این طرح، این ضعف که قانونی برای مبارزه با این فساد اجتماعی وجود نداشت، رفع شود تا آحاد مردم که سرمایههای اجتماعی کشور بهحساب میآیند، از سلامت فکری و قدرت تصمیمگیری مستقل برخوردار باشند.
در پایان به قسمت پایانی مقدمه آقای خدابنده، جداشده فرقه منافقین اشاره میکنم که مینویسد: «من به نوبة خود از بسیار کسانی که از فرقهها جداشدهاند، چه در خارج ایران و چه در داخل، درخواست میکنم کنار نایستند و پیش بیایند و لب به سخن بگشایند و اذهان عمومی را روشن کنند.»
دیده بان 115
۲۴/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
مشاهده شدن کشتیهای روسی در نزدیکی مرز لتونی
مشاهده شدن کشتیهای روسی در نزدیکی مرز لتونیارتش لتونی اعلام کرد یکشنبه شب دو روند کشتی نظامی روسی در نزدیکی مرزهای آبی این کشور مشاهده شده در حالیکه روسیه تاکید دارد که کشتیهای این کشور هرگز وارد آبهای ساحلی کشورهای منطقه بالتیک نشدهاند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فاآیت الله هاشمی: شاهد پخش علائم تفرقه از صداوسیما هستیم
آیت الله هاشمی شاهد پخش علائم تفرقه از صداوسیما هستیم آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در همایش پیامبر رحمت و مدارا دروغ ظلم و زندانی بی دلیل را از عوامل تفرقه برشمرد و تصریح کرد اختلاف نظر اگر در حد بحث بماند مفید است اگر به عمل و کار فیزیکی منجر شود و از حد تجاوز کند بروحانی: در هفته وحدت نباید تفرقه افکنی مشاهده شود
روحانی در هفته وحدت نباید تفرقه افکنی مشاهده شود رییس جمهوری با اشاره به خطراتی که دنیای اسلام در شرایط کنونی با آن ها مواجه است تاکید کرد ضروری است که شیعه سنی و همه مسلمانان در کنار هم قرار گیرند و متحد در مسیر توسعه و وحدت جهان اسلام گام بردارند آفتاب به گزارش پایگاامروز شاهد تفرقه های بی خود و تهمت در جامعه هستیم -
آیت الله هاشمی رفسنجانی امروز شاهد تفرقه های بی خود و تهمت در جامعه هستیم شناسهٔ خبر 2453880 پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰ حوزه و دانشگاه > آموزش عالی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وجود اختلاف در جامعه گفت امروز شاهدیم که تفرقه های بی خود و تهمت ها و رذالت ها در جامعهبا گذشت نزدیک به 3 ماه از برگزاری گرانترین کنسرت ایران مردم همچنان بابت کنسرت کیتارو طلبکارند/ هیچکس پاسخگو
با گذشت نزدیک به 3 ماه از برگزاری گرانترین کنسرت ایرانمردم همچنان بابت کنسرت کیتارو طلبکارند هیچکس پاسخگو نیستعلی رغم این که نزدیک به سه ماه از زمان لغو کنسرت کیتارو در تهران میگذرد بسیاری از افرادی که برای اجرای شب پنچم بلیت خریده بودند هنوز نتواستند وجه پرداختی بابت بلیتافتخار آفريني دانش آموزان شاهد کرمانشاه در مسابقه کشوري مطالعه و تحقيق
۷ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۳۰ب ظ افتخار آفريني دانش آموزان شاهد کرمانشاه در مسابقه کشوري مطالعه و تحقيق دانش آموزان شاهد و ايثارگر استان کرمانشاه در مسابقات کشوري مطالعه و تحقيق موفق به کسب رتبه شدند به گزارش خبرگزاري موج در يازدهمين دوره مسابقات مطالعه و تحقيق کشوري دانش آموزان شاهد و ايدبیر سومین دوسالانه ملی دیوارنگاری شاهدان شهر خبر داد: استقبال بیسابقه هنرمندان نقاش برای عرض ارادت به شهیدان
دبیر سومین دوسالانه ملی دیوارنگاری شاهدان شهر خبر داد استقبال بیسابقه هنرمندان نقاش برای عرض ارادت به شهیداناستقبال گسترده هنرمندان از دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهر باعث شده است تا قبل از پایان مهلت ارسال آثار در بخش مسابقه بیش از 300 اثر به دبیرخانه این دوسالانه ملی برسد بهدر گفتوگو با فارس عنوان شد فرقه رجوی و مجاهدین خلق موضوع اصلی «اسیر در زنجیر دروغ» است
در گفتوگو با فارس عنوان شدفرقه رجوی و مجاهدین خلق موضوع اصلی اسیر در زنجیر دروغ استکارگردان مستند اسیر در زنجیر دروغ گفت فرقه رجوی و مجاهدین خلق موضوع اصلی این مستند است و با اینکه چندین کار در این باره ساخته شده اما کم است و هنوز هم جای کار دارد «محمد عبدیزاده&raqانعقاد قرارداد با آثار منتخب دوسالانه ملی دیوارنگاری شاهدان شهر تا پایان سال
انعقاد قرارداد با آثار منتخب دوسالانه ملی دیوارنگاری شاهدان شهر تا پایان سالمعاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت از ابتدای سال 1393 اولویت پیرایش بر آرایش در ارتقاء کیفیت سیما و منظر شهری به عنوان راهبرد و سیاست اصلی شهرداری تهران و بویژه سازمان زیباسازی«بدون مرز»،«درخت گیلاس»،«نزدیکیهای غروب» و ... در ششمین روز «عمار» کد
بدون مرز درخت گیلاس نزدیکیهای غروب و در ششمین روز عمار کدام آثار روی پرده میروند در ششمین روز ار جشنواره مردمی فیلم عمار آثاری نظیر مستند بدون مرز ساخته حمید عبداللهزاده درخت گیلاس ساخته ساخته محمدعلی شعبانی و نزدیکیهای غروب ساخته محمدرضا اسکندرزاده به نمایش در میآیند ب«نزدیکتر» برای حضور در فجر میکس نهایی میشود -
نزدیکتر برای حضور در فجر میکس نهایی میشود شناسهٔ خبر 2462699 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۹ هنر > سینمای ایران با اتمام ساخت موسیقی نزدیک تر به کارگردانی مصطفی احمدی این اثر سینمایی برای حضور در جشنواره سی و سوم فیلم فجر میکس نهایی می شود به گزارش خبرنگار مهر فیلم سینماییگزارش فارس از نشست معاونت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افتتاح پژوهشکده تاریخ شفاهی در آینده نزدیک/ کتاب &
گزارش فارس از نشست معاونت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانافتتاح پژوهشکده تاریخ شفاهی در آینده نزدیک کتاب اهداگران اسناد منتشر میشودمعاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از افتتاح پژوهشکده تاریخ شفاهی افتتاح کارگاه مرمت مطبوعات و انتشار کتاب اهداگران اسناد در آینده نزحجتالاسلام قاضیعسگر: ایران پرچمدار وحدت است/درگیر فتنه تفرقه دشمن نشویم
حجتالاسلام قاضیعسگر ایران پرچمدار وحدت است درگیر فتنه تفرقه دشمن نشویمنماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خطاب به دانشجویان پذیرفته شده برای عمره گفت در این سفر مراقب باشید ما نباید درگیر فتنهای که دشمن برای تفرقه میان امت اسلامی ایجاد کرده است شویم به گزارش خبرنگار گروه درهبر شیعیان پاکستان در گفتوگو با فارس: کشتارها در پاکستان درگیری شیعی سنی نیست/بهزودی شاهد بسته شدن مدارس تک
رهبر شیعیان پاکستان در گفتوگو با فارس کشتارها در پاکستان درگیری شیعی سنی نیست بهزودی شاهد بسته شدن مدارس تکفیریها خواهیم بودرهبر شیعیان پاکستان با بیان اینکه مجمع تقریب مذاهب اسلامی باید بر عملکرد حاضران در این کنفرانس در طول سال نظارت داشته باشد گفت بهزودی شاهد بسته شدن مدبه همراه جدیدترین تصاویر «میکائیل» به روزهای پایانی نزدیک میشود/ احتمال حضور احسانی در پشت صحنه
به همراه جدیدترین تصاویرمیکائیل به روزهای پایانی نزدیک میشود احتمال حضور احسانی در پشت صحنهسریال میکائیل به کارگردانی سیروس مقدم هم چنان در جزیره قشم پیگیری میشود به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس تصویربرداری سریال میکائیل به مرز هشتاد در صد رسید این سریال کهاعلام جزییات داوری و جوایز دوسالانه دیوارنگاری «شاهدان شهر»
دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱ دبیر دوسالانهی دیوارنگاری شهری جزییات نحوهی داوری آثار و جوایز سومین دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهر را اعلام کرد به گزارش ایسنا سیدنظام الدین امامیفر دبیر دوسالانهی دیوارنگاری شهری دربارهی انتخاب و داوری آثار در بخشهای مختلف گفت حدود 506از سوی دبیر دوسالانه ملی دیوارنگاری اعلام شد جزئیات داوری و انتخاب آثار دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهر
از سوی دبیر دوسالانه ملی دیوارنگاری اعلام شدجزئیات داوری و انتخاب آثار دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهردبیر دوسالانه دیوارنگاری شهری جزئیات نحوه داوری سومین دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهر را اعلام کرد به گزارش خبرگزاری فارس «سیدنظام الدین امامیفر» دبیر دوسالانه-