واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۲۸ق.ظ)
نقدشوندگي و اطمينان خاطر، بزرگترين مزيت صندوق تثبيت بازار تصويب صندوق تثبيت بازار سرمايه نشان دهنده دغدغه اي است که دولتمردان و مسئولان اقتصادي نسبت به بازار سرمايه دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، فردين آقابزرگي مديرعامل کارگزاري بانک آينده در خصوص صندوق تثبيت بازار سرمايه عنوان داشت: تصويب اين صندوق نشان دهنده اين است که دولتمردان و مسئولان اقتصادي نسبت به بازار سرمايه دغدغه هايي دارند که اين امر موجب جلب اطمينان سرمايه گذاران و سهامداران به بازار سرمايه خواهد شد.
وي در اين خصوص افزود: تصويب اين صندوق نشان دهنده اين است که به نوعي آن حمايت هايي را که تا پيش از اين به صورت شفاهي يا غير مستند، معمول و عرف بود هم اکنون، به صورت قانون درآمده و با ايجاد بسترهاي لازم و اوليه راه اندازي مي شود .
آقابزرگي ادامه داد: اين بزرگترين مزيتي است که به صورت قانون در آمده و انتظاراتي که سهامداران و سرمايه گذاران دارند را به مرحله اجرا درآورده است.
مديرعامل کارگزاري بانک آينده با اشاره به ديگر مزيت هاي اين صندوق خاطرنشان ساخت: البته فضاي کسب و کار در بازار سرمايه با بحث ضمانت در سرمايه گذاري متفاوت است و بايد توجه داشت که نيت صندوق، ضمانت و تعيين قيمت نيست بلکه نقدشوندگي و اطمينان خاطر، هدف اصلي آن است.
اين کارشناس بازار سرمايه در خصوص منابع تعيين شده براي اين صندوق بيان داشت: به نظر مي رسد که منابع حاصل از اين صندوق، از محل سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر در اين فرآيند، تامين مي شود اما به اين دليل که اين مصوبه، جديد است هنوز جزئيات منابع مالي آن معلوم نشده است اما در اين ميان، مجوزي به شرکت ها اعطا شده که بر طبق آن، شرکت ها مي توانند 10 درصد از سهام خود را به صورت سهام خزانه خريداري کنند.
وي در خصوص خريد سهام خزانه تصريح داشت: ايجاد سهام خزانه، به نوعي يک هماهنگي قانوني بود که البته موانع قانوني آن نيز لحاظ شده چون تا پيش از اين سهام خزانه براي شرکت ها ممنوع بود.
آقابزرگي در خصوص تأثير سهام خزانه در قيمت سهام شرکت ها اضافه کرد: سهام خزانه و طراحي دستورالعمل هاي اجرايي خاص براي آن مي تواند براي قيمت سهام راهگشا باشد چون از جانب مقام ناظر و ناشر به نوعي در قيمت سهام تاثيرگذار است.
وي با ارائه پيشنهاداتي در خصوص موثرتر بودن صندوق تثبيت بازار سرمايه عنوان داشت: به نظر نخستين قدم در اين راه، استفاده از دست اندرکاران و متوليان اين امر در بازار سرمايه است که مي توان در قالب يک شورا يا هيأت مشورتي از آنها کمک گرفت.
آقابزرگي در اين خصوص ادامه داد: هيأتي مشورتي متشکل از کارگزاران، کانون کارگزاران و با همفکري سازمان بورس تشکيل شود تا راهکار هاي اجرايي و حتي زمان ورود و اعمال اين صندوق مشخص شده و بودجه ريالي آن نيز تعيين شود تا بازار سرمايه بهره وري لازم را از اين صندوق کسب کند.
مديرعامل کارگزاري بانک آينده با ارائه پيش بيني اجمالي از بازار سرمايه بيان داشت: وضعيت بازار سرمايه در حقيقت نشان دهنده نوعي از فعل و انفعالات اقتصادي خارجي و داخلي است به طور مثال وقتي که قيمت نفت روند صعودي و نزولي مي يابد، تحليل ها بر سودآوري شرکت ها متغير مي شود و به اين دليل که در بازار سرمايه تحليل گران زيادي به صورت مستقيم اين مسائل را زير نظر دارند مي توان اثر آن را بر جريان قيمتي در بازار سرمايه مشاهده کرد.
وي در پايان متذکر شد: اگر به صورت بنيادي تغيير و تحولاتي در مذاکرات و قيمت نفت و تصميمات اقتصادي داخلي روي ندهد بازار به يک نقطه جذاب و قابلي براي سرمايه گذاري نزديک خواهد شد و در يک بازه زماني يک ساله مي توان مدعي شد کساني که در همين مقطع، تصميم به سرمايه گذاري مي گيرند و خريد مي کنند متضرر نخواهند شد چون قيمت ها به ثبات رسيده است و پيش بيني مي شود روند پر شتابي در پيش رو باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]