پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848056727
بخش خصوصي، رکن اصلي نقشه جامع علمي کشور است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ دي ۱۳۹۳ (۸:۵۸ق.ظ)
جزئيات چشم انداز 1404؛ بخش خصوصي، رکن اصلي نقشه جامع علمي کشور است گروه آموزش
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ در رابطه با حضور بخش خصوصي در توسعه علم و فنـاوري بايد به اين مهم توجه کرد که سياستگذاري براي حمايت از حضور و نوع و نحوه حضور بخش خصوصي مي تواند بسيار تاثير گذار باشد.
به طوري که مي توان گفت ايفاي نقش بخش خصوصي در علم، فنّـاوري و نوآوري مد نظر دولت است و اين که بخش خصوصي پس از حضور در اين عرصه، نيروها و توان خود را در چه زمينههايي متمرکز کند و يا اين که با چه مکانيزمي از اين بازار براي خود درآمد ايجاد کند، به عهده خود آن گذاشته شده است.
اما منظور از سياستگذاري، جهت دادن به بخش خصوصي براي نوع خاصي از مشارکت است و در اين حالت دستگاههاي حمايتي دولت با مشخص کردن زمينههايي خاص از علم و فناوري به ارائه تسهيلات به مراکزي که در اين زمينهها فعاليت ميکنند، ميپردازند. حال آن که بايد به اين نکته توجه داشت که ساز و کار فعاليت بخش غيردولتي، عمدتاً بر مبناي تقاضاي بازار و سودآوري تنظيم شده است؟ اين درحالي است که بخشهاي خصوصي قدرتمند، بيش از آن که به سودآوري کوتاهمدت و نزديک توجه داشته باشند، به سودآوري درازمدت توجه ميکنند و با اين نگاه اين شرکتها هم در توسعهي زيرساختها مشارکت ميکنند.
با اين اوصاف، سياستگذاري براي نوع حضور بخش غيردولتي در علم، فناوري و نوآوري در عمل به معناي بر هم زدن شرايط رقابت برابر بين بنگاههاي غيردولتي است که در نهايت يا منجر به کاهش کارايي اين بخش ميشود و يا منجر به خروج بخش غيردولتي از اين عرصه خواهد بود.
سند مکتوب براي وارد کردن بخش خصوصي
در صفحهي 16 سند نقشه جامع علمي کشور آمده است: براي تحقق نقشه جامع علمي کشور بايد تصدي دستگاههاي دولتي مسئول در آموزش، پژوهش و فناوري به تدريج کاهش يابد و سياستگذاري براي حمايت از حضور مؤثر بخش غيردولتي در علم، فناوري و نوآوري انجام پذيرد.
و به اين ترتيب اراده شده که امور آموزشي، پژوهشي و نيز توسعهي فنّـاوري تدريجاً از سيطره دستگاههاي دولتي خارج و به بخشهاي غيردولتي سپرده شود و دولت، تنها مشوق و حامي اين فرايند باشد. البته در عبارت فوق، به صراحت ذکر شده "سياستگذاري براي حمايت از حضور مؤثر بخش غيردولتي در علم، فناوري و نوآوري" و بالطبع، نحوهي حضور بخشهاي غيردولتي در اين عرصهها به تشخيص خود آنها واگذار شده است.
اما در بخش ديگري از همين سند در صفحه 19 آمده که: وظايف معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، تدوين و تنظيم برنامه و بودجه پژوهش و فناوري کشور و تخصيص اعتبارات حمايتي دولت به مراکز علمي، فناوري و نوآوري دولتي و غيردولتي و هماهنگي و تقويت فناوريهاي راهبردي است.
نتيجه تحقيقات دولتي
بر اساس تجربه، وقتي اعتبارات حمايتي در اختيار نهادهاي دولتي قرار ميگيرد، اين اعتبارات به سمت تحقيقات کتابخانهاي، غيرکاربردي و مهمتر از آن غيرتجاري معطوف ميشود. در حالي که اگر ما علم و فناوري را (دست کم بخش هاي کاربردي آن را) در خدمت توسعه و توليد ثروت ميخواهيم، بايد تمام کار را به بخشهاي غيردولتي بسپاريم که آنها بر اساس حساب و شاخصهاي خود و شناخت نزديک و عميقي که از بازار و اقتصاد دارند دست به توسعهي دانش بزنند و بايد هر چه بيشتر و هر چه زودتر دست و پاي بخش دولتي که نه شناخت نزديکي از بازار دارد و نه سرعت عمل قابل قبولي براي تطبيق با شرايط، از اين حوزهها برچيده شود. به نظر نگارنده کار سياستگذاري علم و فناوري، در حوزهي کاربردياش، را به دولتي سپردن که به درآمدهاي نفتي و مالياتي متصل است و حس عميقي از مفهوم تجاريسازي ندارد، و انتظار نتيجهي مطلوب داشتن اشتباهي نظري است.
اگر قرار است توسعهي علم، فناوري و نوآوري به دوش بخش غيردولتي باشد، و اگر قرار است شرکتهاي دانشبنيان و دانشگاهها و مؤسسات غيردولتي محرک اصلي علوم و فناوريهاي کاربردي در کشور باشند، چرا سياستگذاري به دست خودشان نباشد؟ در هر سيستم مهندسي هم بازخورد و خروجي سيستم به خود آن سيستم داده ميشود تا حرکت بعدياش را اصلاح کند.
نقشه جامع علمي کشور با توانمند سازي بخش خصوصي به نتيجه مي رسد
رييس کميسيون سرمايهگذاري و تامين مالي اتاق بازرگاني تهران، در ارتباط با رابطه بخش خصوصي و نقشه جامع علمي کشور، گفت: ورود بخش خصوصي يکي از موارد مهم برنامه هاي گذشته توسعه بود، در حال حاضر هم در لايحه تدوين برنامه ششم توسعه نيز بخش خصوصي نقش بسياري دارد. هدف نهايي توانمندي بخش خصوصي و رسيدن به توسعه علمي کشور از طريق اين بخش است.
محمد مهدي رييس زاده در ادامه افزود: بخش تحقيقاتي و پژوهشي بايد مورد توجه بيشتر قرار بگيرد؛ در انجمن صنايع نساجي با همکاري وزارت صنعت و معدن و اتاق بازرگاني تهران به صورت مشترک درصدد انجام فعاليت هاي براي رشد در اين زمينه مي باشيم. وي همچنين گفت: بخش تحقيق و توسعه براي عملي شدن هدف در نظر گرفته شده محکوم به اعمال هزينه هاي بسيار زيادي است، در وضعيت کنوني نمي توان اين بار سنگين را به دوش يک واحد در کشور انداخت. رييس زاده اظهار کرد: موارد تحقيقي بايد به صورت طرح هاي تاثيرگذار بين دولت، انجمن ها، اتاق هاي بازرگاني و هماهنگي با بخش خصوصي تنظيم شود، تا تحقيقات و پژوهش ها به دست بخش خصوصي انجام شود؛ در اين صورت مي توان به نقشه جامع علمي کشور جامع عمل پوشاند.
در صورت عدم دخالت بخش خصوصي به 1404 نخواهيم رسيد
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران و تهران، در رابطه با نقش مراکز خصوصي در نقشه جامع علمي کشور، اظهار کرد: براي هرچه بهتر شدن و اجرايي شدن هر نقشه و فعاليت گسترده تحقيقاتي، بخش خصوصي بايد در صدر باشد، چرا که بودجه دولت در حوزه تحقيق و توسعه خواه ناخواه به هدر خواهد رفت. دانشمند همچنين اشاره کرد: بايد هزينه اي که بخش خصوصي مي کند با تاييد دارايي روبرو شود تا جاذبه اي باشد که بخش خصوصي بتواند وارد اين حوزه در کشور شود.
وي در ادامه توضيح داد: در قياس با کشور ژاپن که 6 درصد توليد ناخالصي را صرف تحقيق و توسعه مي کند و آمريکايي که بالاي 4 درصد را وارد حوزه تحقيقاتي و علوم مي کند، کشور ما نيم درصد هم صرف اين جريان نمي کند، که اين خود جاي بحث دارد.
دانشمند در ادامه افزود: براي موفقيت در اين حوزه بايد تمام ابزار تحقياتي را در اختيار نخبگان کشو قرار دهيم و تا چند سال اوليه توقع بالايي نداشته باشيم، زيرا نسل هاي بعد با ادامه کار نسل قبل باعث ايجاد بانک اطلاعاتي وسيعي خواهد شد. عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران و تهران همچنين گفت: با اين وضعيت و عدم توجه به بخش خصوصي به چشم انداز 1404 نخواهيم رسيد و يکي از نااميدي هاي ما همين است که رسيدن به اين چشم انداز به حضور بخش خصوصي نيازمند است.
کشور براي پيشرفت در روند طرح هاي ملي نيازمند بخش خصوصي است
مدير کل دفتر امور فناوري وزارت علوم تحقيقات و فناوري در خصوص ورود بخش خصوصي اظهار کرد: براي رسيدن به توسعه نيازمند بخش خصوصي مي باشيم، اکنون شرکت هاي دانش بنيان از طريق بودجه پارک ها و صندوق نواوري و شکوفايي تامين مي شود که اگر بخش خصوصي در اين زمينه فعال شود،بهتر است.
وي با تاکيد بر اينکه سرمايه گذاري شرکت هاي دانش بنيان توسط بخش خصوصي، موثر تر است، افزود: در حال حاضر ميزان حمايت بخش خصوصي از شرکت هاي دانش بنيان کم است، و بايد امکانات، فضاي همکاري، جاذبه هاي لازم براي روي کار آمدن بخش خصوصي فراهم آيد.
کريميان افزود: تزريق پول به شرکت هاي دانش بنيان را بيشتر بايد به سمتي ببريم که توسط شرکت هاي خصوصي و سرمايه گذاران ريسک پذير و موسسات مالي صورت گيرد. وي تصريح کرد: روي کار آمدن بخش خصوصي نياز به فرهنگ سازي دارد.
وي همچنين در خصوص نقشه جامع علمي کشور و طرح هاي کلان ملي گفت: طرح هاي کلان ملي هم نياز به فضاي خوب براي بخش خصوصي دارد تا بتوانيم به دستاوردهاي علمي در سطح جهاني دست يابيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور امروز برگزار میشود
سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۰ پنجاه و هشتمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بعد از ظهر امروز به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار میشود به گزارش سرویس علمی ایسنا ادامه بررسی موضوع دیپلماسی علم و فناوری کهلزوم تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای نقشه جامع علمی کشور
چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۵ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر مخبر دزفولی در پنجاه و هفتمین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور که روز سه شنبه 9 دی ماه در محل دبیرخانه شورای عالی اتمديد مهلت ثبت نام دوره کارداني فني و دوره کارداني حرفهاي دانشگاه جامع علمي کاربردي
۹ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۴ب ظ تمديد مهلت ثبت نام دوره کارداني فني و دوره کارداني حرفهاي دانشگاه جامع علمي کاربردي مهلت ثبت نام و شركت در پذيرش دوره کارداني فني و دوره کارداني حرفهاي حضوري و آموزش هاي خاص- حين کار غير حضوري نظام آموزش مهارتي دانشگاه جامع علمي کاربردي بهمن ماه سال 1393 تاستفاده از انرژي هاي ديگر عدم تمرکز طرف غرب در مذاکرات هسته اي/ نشست مقامات علمي و فناوري کشورهاي جنبش عدم تعه
۷ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۴ب ظ معاون امور بين الملل و تبادل فناوري در گفت و گو با موج استفاده از انرژي هاي ديگر عدم تمرکز طرف غرب در مذاکرات هسته اي نشست مقامات علمي و فناوري کشورهاي جنبش عدم تعهد در ايران گروه آموزش به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج اخيرا هرچه به پايان مذاکرات هسته اي نزدحضور 30 اثر در بخش مسابقات علمی و پژوهشی/ داوری بر اساس معیارهای علمی
رئیس بخش مسابقات علمی جشنواره صنعت چاپ خبر داد حضور 30 اثر در بخش مسابقات علمی و پژوهشی داوری بر اساس معیارهای علمی محمدحسن فکری رئیس بخش مسابقات علمی چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ از حضور 30 اثر در بخش مسابقات علمی خبر داد به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستدانشگاه آزاد معمار اصلی بازسازی تمدن علمی و فرهنگی کشور است
میرزاده دانشگاه آزاد معمار اصلی بازسازی تمدن علمی و فرهنگی کشور است رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت با توسعه فرهنگی باید اخلاص جایگزین ریا عدل جایگزین ظلم شود و هرنوع توسعه ای بدون توسعه فرهنگی امکانپذیر نیست به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران حمید میرزاده در نخستین همایبار اصلی صنعت گردشگری بر دوش بخش خصوصی است/ امروز 57 کشور دنیا درآمدی جز گردشگری ندارند
در نشست هماندیشی توسعه صادرات گردشگری بار اصلی صنعت گردشگری بر دوش بخش خصوصی است امروز 57 کشور دنیا درآمدی جز گردشگری ندارند حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی زم معاون فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد با بیان اینکه بار اصلی صنعت گردشگری ایران به دوش بخش خصوصی اسدانش هستهای تکمیل کننده «پازل» علمی کشور
پیشرفتهای علمی ایران در افق دانش هستهای تکمیل کننده پازل علمی کشور مجموعه مستند پازل این هفته به دستاوردهای ایران اسلامی در حوزه پزشکی هستهای میپردازد به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران تا پیش از انقلاب اسلامی هر چند شاه و درباریان همواره از پیشرفت ایران سپيشرفت جامعه و ارتقاي فرهنگ عمومي کشور در گرو آموزش و سواد آموزي است
۹ دي ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۰ب ظ پيشرفت جامعه و ارتقاي فرهنگ عمومي کشور در گرو آموزش و سواد آموزي است مدير کل آموزش و پرورش کردستان گفت پيشرفت کشور از بستر آموزش و سواد آموزي شکل مي گيرد به گزارش خبرگزاري موج رشيد قرباني در مراسم هفته سواد آموزي که در کانون شهيد مطهري سنندج برگزار شد با تعضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت تأکید کرد لزوم راهاندازی بنگاههای بزرگ برای تدوی
عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت تأکید کردلزوم راهاندازی بنگاههای بزرگ برای تدوین نقشه راه صنعتی شدن کشورعضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صنعت با تأکید بر اینکه نقشه راه صنعتی شدن کشور هر چه زودتر باید تدوین آماده شود گفت در ایمديريت مالي و برنامه هاي علمي از جمله عوامل موثر در کيفيت بخشي آموزشي است
۶ دي ۱۳۹۳ ۲۰ ۵۶ب ظ مديريت مالي و برنامه هاي علمي از جمله عوامل موثر در کيفيت بخشي آموزشي است معاون آموزش متوسطه استان زنجان در گردهمايي معاونين آموزش متوسطه استان ضمن ارائه گزارشي از وضعيت آموزش متوسطه استان فعاليت هاي صورت گرفته در زمينه ساماندهي فضا و نيروي انساني را مطلوبرکن اصلی اقتصاد مقاومتی خودکفایی بخش کشاورزی است/پرورش ماهی و اردک گامی در جهت تحقق این امر
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی ومنابع طبیعی رکن اصلی اقتصاد مقاومتی خودکفایی بخش کشاورزی است پرورش ماهی و اردک گامی در جهت تحقق این امر جهانسوز با بیان اینکه توجه به بحث خودکفایی در بخش کشاورزی در جهت رسیدن به اقتصاد مقاومتی به حدی است که بدون توجه به آن نمیتوان اقتصاد مقاومتنیکی کریمی تنها کارگردان زن بخش اصلی فجر
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ نیکی کریمی با جدیدترین ساخته سینماییاش شیفت شب به عنوان تنها کارگردان زن بخش سودای سیمرغ جشنوارهی فیلم فجر در بخش اصلی و رقابتی سیو سومین دوره حضور دارد به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا این هنرمند پس از چهار سال از آخرین حضورش به عنوان کارگردان در جشنآموزش و پرورش رکن اصلی جامعه است/ ضرورت رسیدگی سریع به وضعیت معیشتی معلمان
خجسته در نطق میاندستور آموزش و پرورش رکن اصلی جامعه است ضرورت رسیدگی سریع به وضعیت معیشتی معلمان نماینده همدان گفت آموزش و پرورش رکن اصلی جامعه و نوعی سرمایه گذاری است و مشکلات معیشتی معلمان آنچنان دامنه دار است که آنها به سختی از خانواده خود حمایت میکنند به گزارش خبرنگارزهرا جلیلثانی عنوان کرد لزوم ایجاد «بانک جامع اطلاعاتی صنعت چاپ» در کشور/ چاپ نیازمند حمایت دولت اس
زهرا جلیلثانی عنوان کردلزوم ایجاد بانک جامع اطلاعاتی صنعت چاپ در کشور چاپ نیازمند حمایت دولت استمدیرعامل شرکت چاپ و بازرگانی مجلسی بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی صنعت چاپ در کشور تأکید کرد و گفت اکنون در حوزه نشر وامهای خوبی ارائه میشود اما در صنعت چاپ این امکانات وجود ندارد دنامزدهای سه بخش اصلی فانوس عمار اعلام شد -
نامزدهای سه بخش اصلی فانوس عمار اعلام شد شناسهٔ خبر 2459869 چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۰ هنر > سینمای ایران دبیرخانه پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار نامزد های دریافت فانوس پنجمین دوره این جشنواره را در بخش های پویانمایی مستند و داستانی منتشر کرد به گزارش خبرگزاری مهر طبق اعلسخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی کشور در گفتوگو با فارس مطرح کرد وجود حلقههای مفقوده در رسانه/ عدم تسلط ارشاد بر
سخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی کشور در گفتوگو با فارس مطرح کردوجود حلقههای مفقوده در رسانه عدم تسلط ارشاد بر ورود و خروج افراد در جامعه رسانهایسخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی کشور با بیان اینکه ارشاد هیچ تسلطی بر ورود و خروج افراد در جامعه رسانهای ندارد گفت رعایت تعهدات حرفهای و-