محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843317026
چرا زنان از تجربه خشونت ها سخن نمی گویند؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
چرا "زنان" از تجربه خشونت ها سخن نمی گویند؟
سایت خبری فرارو می نویسد :یک جامعه شناس معتقد است: «در رابطه با اتفاقات اجتماعی ما سه مرحله موضوع، مسئله و مشکل را داریم. آزار و اذیت و خشونت در فضاهای عمومی نسبت به زنان در ایران، در حال حاضر بدل به یک مسئله شده است و هنوز نمی توان آن را یک مشکل حاد اجتماعی دانست. اما این مسئله در رابطه با بخشی از شهروندان که زنان هستند بسیار اهمیت دارد.»
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، آزار و اذیت و خشونت نسبت به زنان در ایران موضوع جدیدی نیست. روزانه زنان زیادی مورد متلک گویی ها، برخوردهای فیزیکی، جنسی و خشونت های کلامی قرار می گیرند. آنچه اهمیت این خشونت ها را پررنگ می کند، نداشتن آماری و اطلاعاتی دقیق از میزان و کاهش و یا افزایش آن ها است.
مریم جمشیدی (جامعه شناس و عضو گروه جامعه شناسی زنان و جنسیت انجمن جامعه شناسی ایران) در گفتگو با فرارو گفت: ما نیازمند وارد کردن یک "فشار گروهی"بر مردانی هستیم که زنان را مورد خشونت قرار می دهند، تا در رفتارشان تجدید نظر کنند.
این جامعه شناس اظهار کرد: خشونت نسبت به زنان را نباید صرفا خشونتی جسمی و جنسی دانست. این خشونت می تواند خشونتی غیرفیزیکی باشد. یکی از مصادیق این نوع خشونت را می توان در محیط های کاری مشاهده کرد.
فرهنگ رابطه با جنس مخالف در ایران ضعیف است
جمشیدی گفت: خشونت و آزار زنان سطوح مختلفی دارد. از بعد جامعه شناختی، دو دلیلِ نبود امنیت و ضعف فرهنگی در این موضوع اهمیت دارند. امنیت زنان یک جامعه باید بیش از همه توسط نیروی انتظامی تامین شود. اما از این بُعد که بگذریم باید بیشترین تاکید را روی مسئله فرهنگ داشته باشیم. این مولفه در امنیت زنان مولفه بسیار تاثیرگذاری است. فرهنگ اجتماعی و فرهنگ فردیِ افراد یک جامعه، امنیت و یا عدم امنیت زنان را می سازد. برای مثال متلک انداختن، تماس جسمانی یا گفتمانی به زنان و ... جزء فرهنگ اجتماعی ما هستند که باید ریشه یابی شوند. فرهنگ فردی نیز به درک فرد از رابطه با جنس مخالف برمی گردد. طبق یک پژوهش، رابطه مستقیمی بین سطح تحصیلات و کیفیت ارتباط با جنس مخالف وجود دارد. وقتی فرهنگ فردی بالا برود، یک مرد هیچ وقت با تنه زدن، نوعی از رابطه جنسی را با زنان برقرار نمی کند.
مریم جمشیدی همچنین گفت: اشاعه فرهنگ رابطه با جنس مخالف می تواند جلوی بسیاری از این آسیب ها را بگیرید. برای مثال، سال ها پیش اگر یک پسر جوان با افتخار از متلک گویی اش به یک دختر در جمع های دوستانه تعریف می کرد، امروز این چنین رفتارهایی در پی اشاعه هایی فرهنگی تغییر پیدا کرده و کاهش یافته اند و فرد دیگر این کارش را نمادی برای بزرگ شدن نمی داند.
این عضو انجمن جامعه شناسی با اشاره به اهمیت نقش آموزش و پژوهش در این رابطه گفت: صراحتا می توان گفت تاکنون پژوهش و پیمایشی درباره این آزار و اذیت ها در ایران به صورت جدی انجام نیافته است. تمام داده های ما براساس چیزهایی است که دیده و یا شنیده ایم.
وی ادامه داد: وقتی رسانه های رسمی و ملی سخنی از این خشونت ها نمی دهند، ما می توانیم آن ها را از طریق داده ها و تجربیات شخصی افراد و شبکه هایی مانند فیس بوک یا توئیتر دنبال کنیم، که نشان می دهند فرهنگ برخورد با زنان تغییر زیادی نکرده است و هنوز زنان و دختران زیادی روزانه از مزاحمت ها و اذیت های کلامی، جسمی و جنسی بر علیه اشان سخن می گویند.
زنانی که سخن نمی گویند
مریم جمشیدی در ادامه گفت: یکی از مشکلاتی که ما در این زمینه داریم، این است که بسیاری از زنان حتی از تجربه این خشونت ها سخن نمی گویند. که همین "نگفتن"خود مسئله ای فرهنگی است. زنان و دختران از ترس محکومیت و انگشت نما شدن دست به اعتراض نمی زنند. این نگفتن از دوران کودکی تا بزرگسالی در خانواده، مدرسه و جامعه وجود دارد.
جمشیدی در پاسخ به این سئوال که دلیل اعتراض و بیان نکردن تجربه آزار و اذیت بسیاری از زنان چیست، گفت: بیان خشونت ها وقتی مفید به نظر می آید که نتیجه و حمایتی در بر داشته باشد. اما آیا این حمایت از جانب خانواده، جامعه و نهادها در جامعه ما وجود دارد؟ متاسفانه باید بگوییم که درصد این حمایت کم است. بسیاری از خانواده ها به دلیل فرهنگ سنتی و ترس از قضاوت و محکومیت فرزند دخترشان و یا همسرشان را مقصر می دانند. وقتی چنین دختری در خانواده حمایت لازم را نبیند، با وجود این که صدمات روحی می بیند، به سختی می تواند دست به شکایت و اعتراض های مدنی بزند. اینجاست که ما نمی توانیم آمار درستی در این رابطه داشته باشیم.
این جامعه شناس در ادامه توضیح داد: در رابطه با اتفاقات اجتماعی ما سه مرحله موضوع، مسئله و مشکل را داریم. آزار و اذیت و خشونت در فضاهای عمومی نسبت به زنان در ایران، در حال حاضر بدل به یک مسئله شده است و هنوز نمی توان آن را یک مشکل حاد اجتماعی دانست. اما این مسئله در رابطه با بخشی از شهروندان که زنان هستند بسیار اهمیت دارد.
زنان به چه کسی بگویند؟!
جمشیدی در رابطه با این که وقتی چنین خشونت هایی بر روی زنان اعمال می شود، به چه کسی باید بگویند، گفت: زنان باید در چنین موقعیت هایی به نیروی انتظامی، وزارت کار (در رابطه با این آزار و اذیت ها در محیط کار)، حراست مکان های مختلف و یا ارگان های حفاظتی اطلاع دهند.
وی همچنین گفت: البته بخش زیادی از این آزار و اذیت ها به آزارهایی برمی گردد که زنان نمی توانند به فردی که بر علیه شان خشونت اعمال کرده است دسترسی داشته باشند. این خشونت ها باید پیش از هرچیز توسط ارتقا و اشاعه فرهنگ کنترل شوند. اما در این شرایط بهترین راه آموزش به زنان و دختران است. باید توسط نهادهای مختلف به زنان و دختران آموزش داده شود که وقتی در معرض این نوع خشونت قرار می گیرند، بتوانند از نظر روانی خود را کنترل کنند. زنان باید اعتماد به نفس خود را در این شرایط حفظ کنند، خودشان را دارای مشکل و مستحق این آزار و اذیت ندانند و در صورت امکان نسبت به آن اعتراض کنند و واکنش نشان دهند.
مریم جمشیدی در انتها اظهار کرد: صداوسیما (به عنوان یک رسانه رسمی و ملی)، روزنامه ها، خبرگزاری ها و سایت ها و همچنین رسانه های غیررسمی و شبکه های اجتماعی مانند وایبر، فیس بوک و... در این آگاهی بخشی بسیار می توانند موثر باشند. در روان شناسی روشی به نام "فشار گروهی"مطرح است که می تواند در این رابطه بسیار مفید باشد. وقتی رسانه ها و مردم چنین فشار گروهی ای را بر جامعه وارد کنند، مردانی که چنین رفتار انحرافی ای از خود بروز می دهند، شماتت خواهند شد و دست کم چنین رفتاری در ملاءعام کاهش پیدا می کند.
/ انتهای پیام
منبع: ایرنا
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
کدام استان ها رکورد کار زنان را شکستند/ چرا زنان کارجوی ایرانی جذب بخش عمومی نمی شوند
کدام استان ها رکورد کار زنان را شکستند چرا زنان کارجوی ایرانی جذب بخش عمومی نمی شوند طبق گزارش مرکز آمار بخش خصوصی محل فعالیت 71 3 درصد از زنان شاغل کشور است به گزارش نامه نیوز تنها 28 7 درصد درصد زنان جذب بخش عمومی شده اند به خصوص در گروه سنی جوانان 15 تا 24 سال 92 2 دریادداشت/ محمد صفری چرا از تجربه تفرقهافکنی انگلیسیها عبرت نمیگیریم
یادداشت محمد صفریچرا از تجربه تفرقهافکنی انگلیسیها عبرت نمیگیریماکنون در میان تشیع و تسنن اقدامات تفرقهافکنانه از سوی انگلیس و آمریکا جریان دارد و تنها شکل و فرم آن تغییر کرده شبکههای ماهوارهای و اینترنت پر از برنامههایی است که هدف آن ایجاد تفرقه و فتنه در میان مسلمانانسخنگوی معاونت امور زنان ریاست جمهوری دولت دهم در گفت و گو با فارس: مشکلات زنان جامعه با تفکرات به اصطلاح روشنف
سخنگوی معاونت امور زنان ریاست جمهوری دولت دهم در گفت و گو با فارس مشکلات زنان جامعه با تفکرات به اصطلاح روشنفکری و سیاسی کاری حل نمیشودسخنگوی معاونت امور زنان ریاست جمهوری دولت دهم با بیان اینکه مشکلات زنان جامعه با تفکرات به اصطلاح روشنفکری و سیاسی کاری حل نمیشود گفت بهتر اسمحسن رضوانی:در ایران تا مدال نگیری حسابت نمی کنند/به مسئولان گلایه می کنیم می گویند شرمنده ایم!
محسن رضوانی در ایران تا مدال نگیری حسابت نمی کنند به مسئولان گلایه می کنیم می گویند شرمنده ایم ورزش > مدیریت ورزش - رییس فدراسیون شنا می گوید کار سختی برای گرفتن مدال در مسابقات بین المللی دارند کاری که بدون برنامه ریزی غیر ممکن است عکس ها محمد محب زندی محسن رضوانیپزشکیان: نمیدانم چرا عدهای حرفهای دشمن را در مجلس تکرار میکنند
پزشکیان نمیدانم چرا عدهای حرفهای دشمن را در مجلس تکرار میکنند نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت در سیاست خارجی بسیار موفق بوده است گفت نباید حرف دشمنان را تکرار کنیم به گزارش نامه نیوز مسعود پزشکیان روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا دربارهچرا مطهری در مورد فساد بزرگ نفتی کرسنت نطق نمیکند
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف چرا مطهری در مورد فساد بزرگ نفتی کرسنت نطق نمیکند مواضع دوگانه افرادی همچون مطهری در موضوع پرونده وقف دانشگاه آزاد و طرح نظارت بر نمایندگان مجلس را فراموش نکردهایم به گزارش سرویس گیشه جام نیوز بسیج دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف طی بیانیه ای نطقچرا عمر آسفالت در ايران به 2 سال هم نميرسد؟!
چرا عمر آسفالت در ايران به 2 سال هم نميرسد احساني – تهران چرا عمر آسفالت شهري در ايران بسيار پايين است هزينههاي بسيار بالايي براي آسفالت روكش معابر هزينه ميشود ولي باز هم معابري كه آسفالت پوشيده شده است براي بارندگي در عبور و مرور خودروها خيلي زودتر از زمان استاندارتعارض عملکرد بانکها با قرار داد وکالتی سرمایه گذاری چرا منابع سرمایهای در بخشهای پر بازده صرف نمیشود؟
تعارض عملکرد بانکها با قرار داد وکالتی سرمایه گذاریچرا منابع سرمایهای در بخشهای پر بازده صرف نمیشود به نظر میرسد با توجه به وضعیت اقتصادی کشور سرمایه گذاری در طرحهای کم بازده و البته وابسته به بانکها امری غیر منطقی باشد شبکه اطلاع رسانی راه دانا نوشت در جلسه مسئولین اقتصکشف تأثیر خشونت فیزیکی علیه زنان بر نوعی هورمون استرس
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۳ بررسی جدید دانشمندان در امریکا ارتباط بین خشونت فیزیکی علیه زنان از طرف همسرانشان را با بروز اختلال در نوعی هورمون کلیدی آشکار میکند که دارای اثراتی منفی بر سلامتی آنهاست به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا محققان مرکز یادگیری اجتماعی اورگون و دانشگاه اورگوهفتاد و چهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه/۱۲ برخلاف ادعای برخی نمایندگان هیچ پروندهای بدون رسیدگی مختومه ن
هفتاد و چهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه ۱۲برخلاف ادعای برخی نمایندگان هیچ پروندهای بدون رسیدگی مختومه نمیشودسخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه برخی نمایندگان عنوان میکنند یکسری از پروندههای تأمین اجتماعی بدون بازپرسی مختومه شده است گفت قطعاً پروندهای بدوننمی دانم چرا از دخترها خجالت میکشم!
مهارت های برقراری ارتباط نمی دانم چرا از دخترها خجالت میکشم به گزارش سرویس کشکول جام نیوز همان گونه که افراط در ابراز وجود و برقراری ارتباط با دیگران همراه با جسارت آسیبهایی را متوجه شما خواهد کرد تفریط و آشنا نبودن با مهارتهای برقراری ارتباط صحیح نیز میتچرا سران داعش زنان خود را به سوریه میفرستند؟
چرا سران داعش زنان خود را به سوریه میفرستند مسئول اطلاع رسانی نیروهای کرد در استان نینوا در بخش دیگری از اظهارات خود به ادامه درگیری ها در شهر سنجار بین این نیروها و تروریست های داعش اشاره کرد و گفت نیروهای کرد در تلاشند به حضور داعش در این مناطق پایان دهند مسئول اطلاع رسانیهیچ عاقلی از جنگ با ایران و ابزارهای روی میز سخن نمیگوید
ظریف در صحن مجلس هیچ عاقلی از جنگ با ایران و ابزارهای روی میز سخن نمیگوید وزیر امور خارجه در صحن علنی گفت من به شما اطمینان میدهم که دولت و تیم مذاکره کننده هدف سیاسی و جناحی در مذاکرات هستهای دنبال نکرده و نخواهد کرد به گزارش جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران محمارایه لایحه بیمه زنان خانوار در4قالب/گزارش خشونتهای خانگی در 28 استان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ارایه لایحه بیمه زنان خانوار در4قالب گزارش خشونتهای خانگی در 28 استان خبرگزاری پانا معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در رابطه با بیمه زنان خانوار گفت در چهار قالب این لایحه را پیش بینی کردهایم تا در نهایت به نتیجه مطلوب دست یابچرا «هواپیماهای گمشده» پیدا نمیشوند؟
چرا هواپیماهای گمشده پیدا نمیشوند در سال ٢٠١٤ در مجموع ١١١ مورد سانجه هوایی گزارش شده است که از دهه بیست قرن پیشین میلادی کمترین تعداد سانحه هوایی ضبط شده در طی یکسال است اما در عین حال میزان تلفات انسانی با ١٣٢٠ کشته به نسبت ٩ سال گذشته بالا بوده و از سال ٢٠٠٥ به بعد شاتجربه ناموفق اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری 92 چراغ راه آینده باشد
حدادعادل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تجربه ناموفق اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری 92 چراغ راه آینده باشد نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت در انتخابات ریاستجمهوری 92 اصولگرایان تجربه ناموفقی را پشت سر گذاشتند در این شکی نیست این تجربه باید چراغ راه ما باشد وپزشکیان: نمیدانم چرا عدهای حرفهای دشمن را در مجلس تکرار میکنند/ روند امروز منصفانه نبود
پزشکیان نمیدانم چرا عدهای حرفهای دشمن را در مجلس تکرار میکنند روند امروز منصفانه نبود سیاست > احزاب و شخصیتها - ایرنا نوشت نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت در سیاست خارجی بسیار موفق بوده است گفت نباید حرف دشمنان را تکرار کنیم مسع-
گوناگون
پربازدیدترینها