واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پيشبينی افزايش 12 برابری اعتبار طرح احيا و تعادلبخشی منابع آب زيرزميني
مديرکل دفتر استانداردهای فنی، مهندسی، اجتماعی، زيستمحيطی آب و آبفای وزارت نيرو از پيشبينی افزايش 12 برابری اعتبار طرح احيا و تعادلبخشی منابع آب زيرزمينی در لايحه بودجه سال آينده خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از با پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، تقي عبادي درباره جزئيات لايحه بودجه سال 1394 بخش آب و آبفاي کشور، اظهار داشت: براساس بودجه پيشنهادي معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري به مجلس شوراي اسلامي، بودجه بخش آب و آبفا در سال آينده 34 درصد افزايش يافته است که بر اين اساس بودجه سال 94 اين بخش يک بودجه تحولي خواهد بود و از مباحث سازهاي به سمت توجه ويژه در بخشهاي غيرسازهاي سوق داده شده است.
وي اعتبار مورد نياز بخش آب و آبفاي کشور را 141 هزار ميليارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: با احتساب 34 درصد افزايش بودجه اين بخش براي سال آينده، مجموع بودجه درنظر گرفتهشده براي بخش آب حدود شش هزار و 400 ميليارد تومان خواهد بود.
عبادي افزود: لايحه بودجه سال 94 تفاوتهاي شاخصي با بودجه سالهاي گذشته دارد و ازجمله اعتبار قابل توجهي براي بخش آبهاي زيرزميني پيشبيني شده است.
وي ادامه داد: در سالهاي گذشته اعتبار مرتبط با حفاظت از آبهاي زير زميني حدود 20 تا 25 ميليارد تومان بود و امسال اين رقم بيش از 13.5 برابر افزايش يافته است. البته پيشنهاد اوليه شورايعالي آب اختصاص 25 درصد بودجه بخش آب به آبهاي زير زميني بود، اما در نهايت مبلغ 325 ميليارد تومان براي تعادل بخشي منابع آب زيرزميني اختصاص يافت.
عبادي با بيان اينکه يکي از بحثهاي محوري بودجه سال 94 بحث خريد تضميني آب و پساب بود، تصريح کرد: ميزان بودجه بخش خريد تضميني مشخصکننده ميزان جذب سرمايههاي بخش خصوصي است، چراکه بهازاي اختصاص هر ميزان اعتبار در اين بخش ميتوان شاهد جذب 10 برابر سرمايهگذاري در بخشهاي عمراني بود.
وي يکي از ويژگيهاي بودجه سال 94 را افزايش مناسب اعتبار خريد تضميني آب و پساب عنوان کرد و افزود: امسال براي اين بخش 385 ميليارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است درحالي که اين رقم در سالهاي گذشته حدود 100 ميليارد تومان بوده است.
عبادي با اشاره به اهميت طرحهاي آبرساني در کشور، ادامه داد: در بودجه سال آينده تاکيد زيادي بر بخش آب شرب و طرحهاي آبرساني شهري و روستايي شده است و بر اين اساس افزونبر تمرکز بر گسترش اين طرحها، بر شناسايي و ساماندهي منابع تامين آب شرب نيز تاکيد شده است؛ از اينرو سامانههايي که مسير و پروسه کامل آبرساني به مناطق مختلف شهري و روستايي را شامل ميشود، در اولويت قرار دارند.
وي يادآور شد: اجراي طرحهاي سفر مقام معظم رهبري و رييسجمهوري و همچنين طرحهايي که با استفاده از وامهاي بينالمللي در دست اجرا قرار دارند که بخشي از بودجه طرح بايد از اعتبار عمومي تامين ميشد، در اولويت قرار گرفتهاند.
عبادي افزود: با توجه به وضع کنوني منابع آب و تغيير حاکم بر اين بخش همچون تغيير اقليم، کاهش بارشها، کاهش روانآبها، برداشتهاي بيرويه، احداث ايستگاههاي پمپاژ ازجانب کشاورزان درصدد هستيم که سال آينده در وضع روانآبهاي سطحي کشور بازنگري داشته باشيم.
وي ادامه داد: در طرحهايي که ميزان آبدهي آنها تغيير قابلتوجهي داشته است، با توجه به محدوديت بودجه تصميم گرفته شد که سرعت اجرا در برخي طرحهاي سد و شبکه تغيير يابد و در اين فرصت بررسي لازم درباره ابعاد فني و ظرفيت طرحها متناسب با شرايط کنوني آنها انجام و تصميمگيري شود.
مديرکل دفتر استانداردهاي فني، مهندسي، اجتماعي، زيستمحيطي آب و آبفاي وزارت نيرو مجموع اعتبار فصول پيشنهاد شده در بخش آب براي سال آينده را ششهزار و 400 ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: بيشترين افزايش در بخش تعادلبخشي آبهاي زيرزميني با 1234 درصد بوده است. همچنين 3276 ميليارد تومان نيز براي بخش تامين و عرضه آب درنظر گرفته شده که از اين ميزان 1500 ميليارد تومان براي آبرساني و 1771 ميليارد تومان براي سد و شبکه پيشبيني شده است.
عبادي ويژگي خاص بودجه امسال را توجه ويژه به مباحث غيرسازهاي بهويژه طرحهاي تعادلبخشي آبهاي زيرزميني، طرحهاي تغذيه مصنوعي و کنترل سيل عنوان کرد و افزود: اين بخش از بودجه مورد پرسش بسياري از نهادهاي تصميمگيري کشور نيز بوده و اين رقم براي سال آينده حدود 325 ميليارد تومان درنظر گرفته شده است، درحالي که اين اعتبار در سال گذشته حدود 24 ميليارد تومان بوده است. بنابراين اين ميزان افزايش نيازمند برنامه بسيار منسجم و قدرتمندي است تا بهصورت هدفمند و تاثيرگذار هزينه شود.
وي با اشاره به افزايش اعتبار بخش مرمت و بازسازي از 74 ميليارد تومان به 115 ميليارد تومان، ادامه داد: نکته قابلتوجه ديگر، موضوع مهندسي رودخانهها و سواحل کشور است؛ با توجه به اينکه در سالهاي گذشته اين بخش کمتر موردتوجه بوده است، لذا در اين بخش با مشکل جدي مواجه شدهايم و از اينرو اين اعتبار از 38 ميليارد تومان به 100 ميليارد تومان افزايش يافته است.
عبادي درباره تعامل وزارت نيرو و مجلس براي بررسي و تصويب بودجه آب در سال آينده، گفت: برخي نمايندگان فعال در حيطه آب فراکسيوني را تحت همين عنوان تشکيل دادهاند و در نشستهايي که با اعضاي اين فراکسيون برگزار کردهايم، نظرها و اهداف بودجه امسال براي اين نمايندگان تشريح شده است و خوشبختانه آنان نيز نظر مثبتي در اين زمينه داشتند؛ با روساي کميسيونها نيز در اين زمينه نشستهاي کارشناسي برگزار شده است.
مديرکل دفتر استانداردهاي فني و مهندسي آب و آبفاي وزارت نيرو در پايان تصريح کرد: با توجه به افزايش قابلتوجه بودجه در برخي بخشها، بايد ظرفيتسازي لازم در مجموعههاي ستادي و اجرايي انجام تا به مبدا تحول و سرآغاز حرکتهاي جدي براي رسيدن به اهداف بخش آب و آبفا تبديل شود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]