تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را براى بزرگداشت خداوند زيبا بنويسد، خداوند او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833712582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

120 میلیارد دلار ایران در دسترس نیست


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
120 میلیارد دلار ایران در دسترس نیست




ریزش قیمت نفت در بازار جهانی که طی هفته‌های اخیر با شتاب بیشتری ادامه داشته، تأمین درآمدهای کشور را با دشواری مواجه کرده است.





همشهری آلاین: نگراني‌ها از كاهش درآمدهاي ارزي در حالي افزايش يافته است كه بخش قابل توجهي از دارايي‌هاي ارزي ايران، از دسترس خارج شده است. تحريم‌هاي اقتصادي كه نقل و انتقال وجوه ارزي را نشانه رفته است، از سال 91وارد مراحلي شد كه انتقال ارزهاي حاصل از فروش نفت خام به كشور را با چالش مواجه ساخت. از سوي ديگر نوسانات ارزي در سال‌هاي 90و 91موجب شد تا سفته‌بازي در اين بازار رواج پيدا كند.

در اين جريان بسياري از سرمايه‌هاي سرگردان راهي بازار ارز شد تا با خريداري پول آمريكايي و انتقال آن به خانه‌ها عملا بخش قابل توجهي از ارزهاي موجود در كشور از چرخه خارج شود. در شرايطي كه نيازهاي ارزي كشور افزايش يافته و ورودي ارزهاي ناشي از فروش نفت با توجه به كاهش قيمت طلاي سياه محدود شده است، اين موضوع اهميتي دوچندان پيدا كرده است.

برآوردها نشان مي‌دهد كه مجموع اين دو رويداد حدود 120ميليارد دلار از دارايي‌هاي كشور را منجمد كرده است. 100ميليارد دلار در بانك‌هاي خارجي و 20ميليارد دلار ارز كه مردم نزد خود نگهداري مي‌كنند و به ارزهاي خانگي مشهور شده است. البته 2 روز پيش، محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام هم خبر داد طي 3 سال گذشته روزانه يك و نيم ميليون بشكه صادرات نفت ايران كاهش يافته است كه اين موضوع بيش از يكصد ميليارد دلار از درآمد ارزي ايران را كاهش داده است. اما اگر آمار ارائه شده توسط رضايي را هم درنظر نگيريم، 120ميليارد دلار نقدينگي بالقوه داريم كه امكان فعال‌سازي‌ آن وجود دارد.

ماجراي ارزهاي بلوكه شده

طي سال‌هاي گذشته با افزايش فشارهاي تحريمي يكجانبه و چندجانبه از سوي غرب ارزهاي ورودي به كشور محدود شده است. تا پيش از ايجاد محدوديت در فروش نفت و اعمال تحريم بانك مركزي شرايط مطلوبي بر درآمدهاي ارزي كشور حاكم بود. اوج‌گيري قيمت نفت و صادرات حدود 5/2ميليون بشكه نفت به‌طور روزانه موجب شده بود تا ركورد درآمدهاي ارزي در تاريخ فروش نفت شكسته شود. پس از آن اما اوضاع تغيير كرد. از طرفي تحريم‌هاي نفتي محدوده فروش نفت را در سطح يك ميليون بشكه در روز كاهش داد؛ از سوي ديگر با تحريم‌هاي بانكي، بازگرداندن ارزهاي حاصل از فروش نفت با چالش مواجه شد تا بخش قابل‌توجهي از اين ارزها نزد حساب‌هايي در كشورهاي خريدار نفت ايران باقي بماند.

آمار دقيقي از مجموع اين ارزها وجود ندارد اما برخي اظهارنظرها نشان مي‌دهد كه حدود 100ميليارد دلار ارز حاصل از فروش نفت در برخي كشورهاي آسيايي منجمد شده و عملا دسترسي به آن غيرممكن شده است. يحيي آل اسحاق رئيس اتاق بازرگاني تهران به همشهري گفت: ميزان ارزهاي منجمد شده، عددي است كه با توجه به ميزان صادرات و قيمت نفت دائما در حال تغيير است اما به‌طور ميانگين 80تا 100ميليارد دلار را مي‌توان در اين بخش برآورد كرد.

راه‌هاي بازگرداندن ارزها

واردات كالا از كشورهاي خريدار نفت ايران با استفاده از اين ارزها، طي سال‌هاي اخير در دستور كار قرار گرفته است اما اين موضوع نتوانسته مشكلات اين بخش را از‌ميان بردارد. همچنين طي يك سال گذشته مذاكرات گسترده‌اي در سطح مقام‌هاي اول اجرايي ايران و چين براي بهره‌برداري از ارزهاي بلوكه شده در اين كشور انجام شد كه در نهايت به فاينانس 22ميليارد دلاري چيني‌ها در پروژه‌هاي ايراني انجاميد. رئيس اتاق بازرگاني تهران معتقد است كه همچنان راه‌هايي براي استفاده از اين ارزها وجود دارد. يحيي آل‌اسحاق به همشهري گفت: تعاملات بانك مركزي با طرف‌هاي مقابل، اعمال سياست‌هاي تجاري بين كشورها و همراهي نظام بانكي براي تسهيل امور، در همين اقتضائات فعلي مي‌تواند بخشي از مشكلات را كاهش دهد.

اين موضوع بستگي به مذاكرات و قدرت مانور در عمليات نقل و انتقال ارز دارد. اگر قرار باشد با سيكل قوانين و رويه‌هاي موجود عمل شود اين امكان فراهم نمي‌شود. بايد امكان خروج از چارچوب معمول و بروز ابتكارات جديد وجود داشته باشد. آل‌اسحاق تأكيد كرد: مديراني كه از بانك مركزي و يا ديگر بخش‌هاي اقتصادي به مذاكره با كشورهاي خريدار نفت ايران مي‌پردازند بايد از اين هنر برخوردار باشند. ضمن اينكه بايد كشور و نظام ريسك اين تصميمات را بپذيرد چراكه تصميمات غيرعادي توأم با ريسك خواهد بود و هيچ حركتي بدون هزينه نخواهد بود. نمي‌توان از مديران انتظار داشت تا اين عمليات را بدون هزينه انجام دهند.

مذاكره با هند

رئيس اتاق تهران با اشاره به برخي مذاكرات با كشور هند گفت: رئيس‌كل بانك مركزي از مثبت بودن برخي مذاكرات با مقامات هندي سخن گفته است.در حال حاضر ارزش موجودي ايران در هند كه به‌صورت روپيه است، معادل 3ميليارد دلار برآورد مي‌شود كه طبق توافقات بايد دولت اين كشور اين مبلغ را به دلار تحويل ايران دهد. براساس توافقات 2 كشور بخشي از مبلغ حاصل از صادرات نفت ايران با واردات كالا از اين كشور دريافت مي‌شود و بخشي ديگر به‌طور نقدي به كشور مي‌آيد. در حال حاضر در هر دو بخش به سقف توافق نرسيده‌ايم. هم در بخش كالا مي‌توانيم كالاهاي بيشتري وارد كنيم و هم در بخش نقدي حدود 3ميليارد دلار طلب داريم.

آل اسحاق ادامه داد:‌ بايد با تعامل از اين ارزها بهره برد. به‌عنوان مثال مي‌توان توافق كرد تا طرف مقابل پولي را كه بايد ايران بابت واردات كالا به يك كشور بپردازد مستقيما به اين كشور پرداخت كند تا طلب ما با بدهي ما به كشوري ثالث تسويه شود. اين مسائل بستگي به هنر ما و همراهي طرف مقابل دارد.







تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن