واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۳۰ب.ظ)
رييس مرکز آمار ايران: سرشماري عمومي کشاورزي نقشي ويژه اي در بودجه 94 خواهد داشت رييس مرکز آمار ايران در نشستي به تشريح سرشماري عمومي صورت گرفته در بخش کشاورزي پرداخت و آن را يکي از بي نظيرترين سرشماري هاي انجام گرفته در سطح منقطه دانست.
به گزارش خبرنگار موج، صبح امروز در نشستي خبري، عادل آذر رييس مرکز آمار ايران درخصوص اعلام نتايج مقدماتي سرشماري کشاورزي سال 1393 گزارشي را در اختيار اهالي رسانه قرار داد.
وي در ابتدا ضمن تبريک ايام هفته وحدت و همچنين تشکر از اصحاب رسانه که طي اين مدت به اشکال مختلف اين مرکز را در تهيه و تدوين اين گزارش ياري کردند، اظهار داشت: در اين سرشماري عمومي به جز اهالي رسانه ديگر بخش ها از جمله خود مردم و کشاورزان، استانداران به عنوان رييس ستاد سرشماري هر استان و همچنين فرمانداري ها در کنار همکاران اين مرکز حضور فعال داشتند که جا دارد تشکر ويژه خودمان را از اين طريق به اين عزيزان اعلام کنم.
آذر با اشاره به سرشماري عمومي به عنوان يکي از معيارهاي توسعه يافتگي کشورها افزود: امروز پيشرفت کشورها به خاطر فعاليت نهاد مستقلي به اسم مرکز آمار ايران است. شاخصه توسعه يافتگي که توسط مرکز آمار انجام مي گيرد در کنار استانداردهاي بين المللي به گزارش توسعه يافتگي يک کشور کمک شاياني مي کند.
وي افزود: در اين ميان يکي از شاخصه هاي بسيار مهم که مورد تاکيد نهادهاي بين المللي است و نشان از توسعه يافتگي و عدالت اطلاعاتي خواهد بود، همان انجام سرشماري عمومي است. اين مهم در کشورهاي در سطحي وسيع و گسترده انجام گرفته و بسيار پرهزينه است و به خاطر اين است که در دنيا از آن به عنوان يک رويداد ملي نه به عنوان يک پروژه ياد مي شود.
رييس مرکز ايران با تاکيد بر تاخير يکساله در سرشماري عمومي کشاورزي ايران تصريح کرد: ما در حال حاضر دو سرشماري عمومي داريم که يکي سرشماري نفوس و مسکن و ديگري همين سرشماري کشاورزي است. سرشماري نفوس که بعد از سال 90 در سال 95 انجام خواهد گرفت و ديگري که سرشماري عمومي کشاورزي است که هر 10 سال يکبار انجام مي گيرد. بنا بود اين سرشماري عمومي کشاورزي در سال قبل انجام گيرد که با توجه به تغيير و تحولات سياسي و آمدن دولت جديد با يک سال تاخير انجام گرفت.
وي ادامه داد: سرشماري عمومي کشاورزي ايران در يک دوره 40 روزه از 5 مهر تا 18 آبان انجام گرفت. اتفاقي که هم از لحاظ زمان بندي و هم از لحاظ شيوه اجرا در علم سرشماري بسيار پيشرو و شايد در منطقه بي نظير بود.
رييس مرکز آمار ايران در ادامه آماري از تعداد نفرات به کار گرفته در اين سرشماري اشاره داشت و گفت: در اين سرشماري ما از 12 هزار نيرو استفاده کرديم که از اين تعداد 5500 نفر به طور مستقيم با بهره برداران کشاورزي به شيوه نوين ارتباط داشتند.
وي افزود: ما سعي کرديم در نفرات انتخاب شده فاکتورهاي زيادي از جمله اين که همه نفرات از همان منطقه بوده، به زبان منطقه آشنا باشند و حدالامکان از نظر اهالي منطقه شناخته شده و موجه باشند را براي اين کار انتخاب کنيم که الحمدا... به خوبي از اين سياست نتيجه گرفتيم.
شيوه نوين آمارگيري در اين سرشماري با استفاده از تبلت و نتايج مثبت حاصل از ان موضوع ديگري بود که عادل آذر با تاکيد بر آن ها اظهار داشت: استفاده از تبلت در اين سرشماري که شيوه اي مرسوم در دنيا و بي نظير در منطقه بود باعث شد زمان گزارش دهي که در نشست هاي قبل (همانند سال 82) با شيوه دستي انجام مي گرفت از شش ماه به دو ماه تقليل يابد. نتيجه اي که نشان مي دهد استفاده از تبلت علاوه بر دقت آمار و صحت آن توانسته سرعت عمل را در اعلام نتايج و گزارشات بالا ببرد.
وي افزود: ما با استفاده از اين شيوه نوين مي توانيم نتايج تفصيلي را که شايد يک تا دو سال با شيوه سنتي و دستي به طول انجاميد را به کمترين زمان ممکن يعني شش ماه برسانيم. برهمين اساس بنا داريم در نيمه اول سال 94 گزارش تفصيلي خود را ارايه داده و در اواخر اين دوره بتوانيم آخرين گزارش را به آخرين متولي يعني بخشدارها ارايه دهيم.
رييس مرکز آمار ايران با برشمردن يکي از مزاياي مهم اين سرشماري عمومي يعني تقارن آن با تصويب بودجه سال 94 تصريح کرد: اين سرشماري عمومي کشاورزي اتفاقات مثبت و ميمون زيادي داشته که يکي از آنها تقارن آن با تصويب بودجه سال جديد است. قطعا اين گزارش و آمارهاي آن مي تواند در بستن بودجه کشاورزي کمک شاياني به کميسيون هاي مربوطه نمايد. چرا که ما امروز جديدترين و به روز ترين اطلاعات و آمار را به جامعه و کارگزاران مربوطه مي کنيم که مي توانند در تدوين و لايحه بودجه سال 94 موثر باشد.
عادل آذر در ادامه با تاکيد بر اينکه اين سرشماري هم همچون سرشماري عمومي نفوس و مسکن مي تواند باعث بالا رفتن سطح هوشياري در برخي موارد شود، گفت: اعداد ارايه شده در اين گزارش به شدت جامعه، کارگزاران را هوشيار خواهد کرد. همانطور که سرشماري عمومي نفوس و مسکن اين کار را کرد و ما با اعلام نرخ رشد پايين مسير گفتمان اجتماعي و اقتصادي کشور را متاثر کرديم.
مقام ارشد مرکز آمار ايران همچنين به همخواني سرشماري عمومي انجام گرفته در حوزه کشاورزي با تدوين برنامه شش توسعه اشاره داشت و افزود: اتفاق ديگر متقارن با اين گزارش اين است که سرشماري عمومي کشاورزي با برنامه ششم توسعه تقارن پيدا کرده است. مرکز آمار ايران عضو ستاد برنامه ششم توسعه است و در آنجا مقرر شده از 100 شاخصي که آمده 70 شاخه آن کشاورزي باشد که بخش عمده آن از همين نتايج سرشماري صورت گرفته به دست مي آيد.
وي ادامه داد: ترديدي نيست اين اعداد و ارقام با اطلاع رساني درست مي تواند سهم بخش گمنام کشاورزي را در کشور که بسيار مغفول واقع شده است را بالا ببرد و اميدواريم اين گزارش بتواند آثار خودش را در برنامه ششم توسعه بگذارد. همچنين ما اميدواريم براساس چارچوب اقتصادي اعلام شده از سوي مقام معظم رهبري به عنوان اقتصاد مقاومتي اين گزارش بتواند در اين الگوي جديد تاثير مناسبي بگذارد.
عادل آذر با تاکيد بر اهميت بخش کشاورزي بومي نسبت به صنعت وارداتي گفت: هرچند بخش صنعت مهم است و بايد قدرت داشته باشد اما صنعت وادراتي است و نمي تواند با کشاورزي که ريشه در ايران دارد از اين حيث رقابت کند. چرا که اين بخش عمدتا بومي و اصيل است و بخش عمده اي از نيازهاي غذايي کشور را تامين مي کند.
رييس مرکز آمار ايران در پايان ضمن تقدير دوباره از تمامي کشاورزان که خارج از پيش بيني ها از طرح و آمايش صورت گرفته استقبال نمودند با اشاره به سيستم هوشيار استفاده شده در اين سرشماري عمومي اظهار داشت: در اين سرشماري عمومي صورت گرفته به صورت نوين اطلاعات برحسب شماره ملي و آدرس گرفته شد و اين مساله اجازه نمي داد اطلاعات تکراري ثبت شود چرا که خود سيستم هشدار مي داد. به همين خاطر براساس اين سرشماري آدرس ها را براساس کد ملي داريم که کارکردهاي فراواني دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]