تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829980018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نماينده مجلس در اظهارنظر چقدر آزاد است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نماينده مجلس در اظهارنظر چقدر آزاد است؟




نعمت احمدی، حقوقدان در روزنامه اعتماد نوشت: در مورد اتفاق ديروز در مجلس شوراي اسلامي بايد گفت كه اعمال قوه مقننه به وسيله مجموعه نمايندگانش كه در مقابل ملت مسوول هستند صورت مي‌گيرد. نمايندگي قائم به ذات است يعني قابل واگذاري نيست.





نعمت احمدی، حقوقدان در روزنامه اعتماد نوشت: در مورد اتفاق ديروز در مجلس شوراي اسلامي بايد گفت كه اعمال قوه مقننه به وسيله مجموعه نمايندگانش كه در مقابل ملت مسوول هستند صورت مي‌گيرد. نمايندگي قائم به ذات است يعني قابل واگذاري نيست.

برابر اصل ٨٤ قانون اساسي نماينده در برابر تمام ملت مسوول است و حق دارد كه در مورد همه مسائل داخل و خارج از كشور اظهارنظر كند، پس نماينده نه‌تنها يك مسووليت ملي دارد بلكه به او جواز اظهارنظر در مورد همه مسائل نيز داده شده است.

از سوي ديگر قانونگذار براي اينكه يك مصونيت براي نماينده‌يي كه به او اجازه اظهارنظر در مورد  همه مسائل داخلي و خارجي داده شده است، ايجاد كند مطابق اصل ٨٦ قانون اساسي او را در اظهارنظر و راي خود آزاد گذاشته است.در نتيجه نمي‌توان گفت كه چرا نماينده درخواست تحقيق و تفحص داده يا آنكه در فلان استيضاح راي‌اش عليه يا له بوده است، همچنين نمي‌توان آنها را به سبب اظهاراتي كه در مجلس دارند تعقيب و توقيف كرد. يعني قانون حتي اجازه تعقيب نماينده را نيز نداده است.

همان‌طور كه مي‌دانيد يكي از وظايف قوه قضاييه تعقيب مجرمان است اما براي نماينده چنين حقي در نظر گرفته نشده است و در نتيجه نمي‌توان گفت كه فلان اظهارنظر نماينده جرم است كه بتوانيم آن را تعقيب كنيم. در اين مورد بايد توجه زيادي داشت چراكه واژه‌ها داراي معاني زيادي هستند. اصل ٨٦ قانون اساسي صراحتا تاكيد مي‌كند كه نمي‌توان نماينده را تعقيب يا توقيف كرد و در نتيجه حتي ورود به پرونده اظهارنظر نماينده مجلس نيز ممنوع است، چه برسد به اينكه بررسي صورت گيرد كه بر خلاف قانون بوده است يا خير، در نتيجه نماينده كاملا در بيان اظهاراتش آزاد است.

از اين گذشته حتي اگر فرض كنيم كه آقاي مطهري مجرم بوده و وصف مجرمانه داشته است حال بايد به اين سوال پاسخ داد كه آيا ديگر نمايندگان مجلس به قانون اساسي اعتقادي دارند يا خير؟ قانون اساسي رسيدگي به جرايم افراد را به عهده دادگاه‌هاي دادگستري گذاشته است. در نتيجه نمي‌توان حتي وارد بررسي تخلف فرضي هم شد. برابر اصل ٣٢ قانون اساسي نمي‌توان هيچ‌كس را دستگير كرد و اين كار بر عهده قانون است در نتيجه نماينده حتي در اظهاراتش وصف مجرمانه نيز وجود داشته باشد نمي‌توان وارد پيگيري شد.

از سوي ديگر اصل ٣٤ قانون اساسي دادخواهي را حق مسلم فرد دانسته و اصل ٣٦ نيز مي‌گويد كه حكم به  مجازات و اجراي آن تنها بايد از طريق دادگاه صالحه و به موجب قانون باشد. در نتيجه حتي اگر علي مطهري در نطق خود فعل مجرمانه‌يي نيز انجام داده باشد ساير نمايندگان نمي‌توانند به خود اجازه اعمال قانون بدهند. بايد تخلف احتمالي به دادگستري ارايه شود و دادگستري دستور رسيدگي در اين مورد را بدهد.

در مجموعه اتفاقاتي كه در مجلس در روز گذشته افتاد، بايد گفت از آنجايي كه نماينده حق اظهارنظر در همه مسائل را دارد و نمي‌توان مانع او شد نمايندگاني كه اين اجازه را براساس اصول ٨٤ و ٣٦ قانون اساسي زير پا گذاشته‌اند حق اظهارنظر علي مطهري را از او گرفته‌اند. همچنين اين افراد نظم جلسه علني مجلس را بر هم زده‌اند و توهين و افتراهايي كه به علي مطهري وارد كرده‌اند و او را فتنه‌گر و منافق دانسته‌اند بار مجرمانه داشته و قابليت پيگيري نيز دارد، يعني صرف‌نظر از اينكه مانع كار مجلس شده‌اند به شخص نماينده مجلس نيز اتهاماتي وارد كرده‌اند كه قابل پيگيري است.






تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن