واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
سرمایهگذاری میلیاردی چین در آمریکای لاتین
در نشست چین و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک) این کشور آسیایی از سرمایهگذاری 250 میلیارد دلاری خود در منطقه آمریکای لاتین طی 10 سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تلهسور»، وزرای خارجه چین و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک) در تاریخ 8 و 9 ژانویه (18 و 19 دی 93) نشستی را با هدف افزایش همکاریها بین کشورهای منطقه آمریکای لاتین و چین در«پکن» پایتخت این کشور آسیایی برگزار کردند. چین در این نشست متعهد به سرمایهگذاری 250 میلیارد دلاری طی 10 سال آینده در 33 کشوری که سازمان «سلاک» را تشکیل میدهند شد. «رافائل کوره آ» رئیس جمهور اکوادور در خصوص این نشست گفت: چین یک شریک سرمایهگذاری بزرگ برای منطقه آمریکای لاتین به شمار آمده و سازمان سلاک از این طریق میتواند به توسعه برنامهها و اهداف خود پرداخته و موجب پیشرفت منطقه آمریکای لاتین گردد. «کوره آ» افزود: چین نشان داده که دارای ظرفیتهای اقتصادی بالایی است و مهمتر از همه اراده سیاسی واضح و روشن این کشور برای انجام این سرمایهگذاری در منطقه آمریکای لاتین است که این کشور آسیایی را به یک شریک استراتژیک اساسی در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین تبدیل کرده است. در ابتدای این نشست «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین طی یک سخنرانی اعلام کرد: تجارت بین چین و آمریکای لاتین انتظار می رود که به بیش از 500 میلیارد دلار طی 10 سال آینده برسد؛ گروههای حاضر در این نشست تصدیق کردند که این یک همکاری استراتژیک است و در مقابل سرمایهگذاری عظیم چین محصولات کلیدی مانند نفت خام از ونزوئلا ، دانههای سویا از آرژانتین و برزیل، مس از پرو و شیلی و محصولاتی دیگر وارد این کشور آسیایی خواهد شد. «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا خطاب به وزرا در این نشست اعلام کرد: ما در این لحظه منحصر به فرد در اینجا هستیم؛ ما باید قدر این لحظه را دانسته و برای پیدا کردن راهمان و تواناییهای بالقوهای که داریم نهایت استفاده را از آن ببریم. «مادورو» تصریح کرد: شعار قرن بیستویکم حفظ صلح و امنیت جهانی بود در حالی که با سرکوب مردم آغاز شد؛ ما باید با برگزاری گفتوگوها، بحث و تبادل نظر در طیف گستردهای از مسائل مربوط به همکاریهای انسان دوستانه با چالشهای پیش روی بشریت به مقابله بپردازیم. پیشبینی شده که چین به بزرگترین شریک تجاری آمریکای لاتین تا سال 2030 تبدیل شود و نفوذ این کشور آسیایی در منطقهای که به مدت طولانی تحت سلطه ایالاتمتحده آمریکا بوده افزایش یابد.
از طریق رویدادهایی مانند نشست وزرای چین و کشورهای عضو سازمان سلاک و نشست آینده چین و آمریکای لاتین که در حوزه علم و صنعت در کیتو (پایتخت اکوادور) در ماه سپتامبر برگزار میشود همکاری جنوب-جنوب در راهی که دارای منافع 2جانبه میباشد، افزایش یافته است. انتهای پیام/
93/10/20 - 12:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]