تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه بنده اى بخواهد چيزى بخواند و يا كارى انجام دهد و بسم اللّه  الرحمن الرحيم بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819142531




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جلوي ليز خوردن بورس را بگيريد!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جلوي ليز خوردن بورس را بگيريد!
همزمان با سرد‌تر شدن هوا ريزش قيمت سهام در بازار بورس نيز شدت بيشتري به خود مي‌گيرد، اين در حالي است كه بازدهي بازار سرمايه از ابتداي سال تا كنون منفي 15درصد بوده و ارزش بورس كه در ابتداي دولت يازدهم بيش از 350 هزار ميليارد تومان بود هم اكنون در محدوده 300هزار ميليارد تومان قرار گرفته است.
نویسنده : هادي غلامحسيني 


همزمان با سرد‌تر شدن هوا ريزش قيمت سهام در بازار بورس نيز شدت بيشتري به خود مي‌گيرد، اين در حالي است كه بازدهي بازار سرمايه از ابتداي سال تا كنون منفي 15درصد بوده و ارزش بورس كه در ابتداي دولت يازدهم بيش از 350 هزار ميليارد تومان بود هم اكنون در محدوده 300هزار ميليارد تومان قرار گرفته است.
به گزارش «جوان» خوش‌بيني حاصل از روي كار آمدن دولت يازدهم مدت‌هاست در بازار بورس فروكش كرده، اين در حالي است كه اين آينه تمام‌نماي اقتصاد به طور معمول دگرگوني‌ها را در اقتصاد ايران زودتر درك مي‌كند.
به نظر مي‌رسد وعده‌وعيد‌هاي دولت يازدهم ديگر بازار بورس را در مسير صعود قرار نخواهد داد، اين در حالي است كه اهالي بازار سرمايه در دولت يازدهم بسيار ضرر ديده‌اند و حدود 40 هزار ميليارد تومان از ارزش بازار به باد رفته است كه اين امر يعني متضرر شدن تعدادي از سهامداران بازار سهام.
دولت يازدهم تا كنون چندين بار مردم را به سرمايه‌گذاري در بازار سهام تشويق كرده است، اما مردم به رغم سرمايه‌گذاري در اين بازار و عمل به توصيه و پيشنهاد دولت با ضرر در اين بازار رو‌به‌رو شده‌اند، در اين بين بخشي از سهامداران اين بازار را براي هميشه ترك كرده‌اند.
حقيقت آن است كه با كاهش قيمت نفت، بازار سرمايه به واهمه افتاده است كه در جريان تنظيم بودجه سال آتي فشار شديدي به بازار سرمايه از محل ماليات، ماليات بر ارزش افزوده، نرخ خوراك پتروشيمي‌ها و بهره مالكانه معادن و... وارد بيايد كه بحق بايد اعتراف كرد سهامداران به خوبي وضعيت را درك كرده‌اند.
در اين بين وابسته كردن انتظارات سهامداران به مذاكرات سياسي و عدم‌تحقق اين انتظارات به عنوان آغاز دور جديد ريزش قيمت‌ها و شاخص بورس در كنار عواملي چون سقوط قيمت جهاني نفت، ابهامات موجود در لايحه بودجه سال آينده، نوسانات دلار و سكه، برنامه دولت براي انتشار گسترده اوراق مشاركت، سود سپرده بانكي و عدم‌حمايت جدي و عملي دولت از بورس مجموعه عواملي هستند كه اين روزها از آنها به عنوان ابهامات موجود در بازار سرمايه ياد مي‌شود كه موجب شده شاخص بورس به ارتفاع 66 هزار واحد كه 15 ماه پيش در آنجا قرار داشت برگردد؛ موضوعاتي كه موجب نگراني سرمايه‌گذاران شده و نقدينگي را از بورس فراري داده است.
گفتني است شاخص كل بازار سهام كه انعكاس‌دهنده متوسط بازدهي بازار است، هم اكنون در محدوده 66 هزار واحد قرار گرفته، اين در حالي است كه روزگاري روياي 90هزار واحد و حتي 100هزار واحد نيز براي اين نماگر اقتصادي بازار سهام متصور مي‌شد.
لازم به ذكر است از ابتداي سال تاكنون بازدهي بازار بورس حدود منفي 14درصد بوده كه منفي‌ترين بازدهي را در ميان بازارها كسب كرده است.
   رفع ابهام برخي صنايع بورسي؛ اولويت رئيس سازمان بورس
در اين بين رئيس سازمان بورس اوراق بهادار، با درك اين مقوله كه برخي سهامداران درصدد خروج از بازار سرمايه هستند، پيگيري ابهامات و مشكلات برخي صنايع بورسي را از اولويت‌ها و برنامه‌هاي كوتاه‌مدت سازمان عنوان و تأكيد كرد: به صورت جدي به دنبال رفع اين ابهامات هستيم زيرا اين امر نگراني‌هايي را براي سهامداران اين صنايع ايجاد كرده است.
محمد فطانت در جمع اعضاي كميته رسانه بازار سرمايه، بر نقش كليدي رسانه‌ها در ايجاد ارتباط دوسويه ميان مسئولان بازار سرمايه و ذي‌نفعان اين بازار، به ويژه سرمايه‌گذاران تأكيد كرد.
وي در اين ديدار، كميته رسانه را بازوي ارتباطي مؤثر ميان خبرنگاران و فعالان رسانه‌اي حوزه بازار سرمايه و مسئولان بورس دانست و افزود: سازمان بورس از تقويت جايگاه كميته رسانه به منظور ايفاي نقش هر چه بيشتر در عرصه رسانه‌اي بازار سرمايه و نيز تسهيل ارتباط ميان خبرنگاران و مسئولان اين بازار استقبال مي‌كند.
رئيس سازمان بورس همچنين با اشاره به شرايط كنوني بازار سرمايه گفت: يكي از موضوعات اساسي كه در كنار اقدامات توسعه‌اي و زيرساختي بازار، هم اكنون در اولويت برنامه‌ها در كوتاه‌مدت قرار داده‌ايم و به صورت جدي به دنبال آن هستيم، پيگيري ابهامات و مشكلاتي است كه گريبانگير برخي صنايع بورسي شده است.
وي با اشاره به تشكيل كميته ثبات بازار سرمايه با حضور نمايندگان وزارتخانه‌هاي ذي‌ربط و معاون هماهنگي معاون اول رئيس‌جمهور در همين راستا و تشكيل منظم جلسات اين كميته افزود: در كميته ثبات، به دنبال اتخاذ راهكارهاي عملياتي براي رفع ابهام و مشكلات صنايع هستيم و تصميمات را پس از حصول نتيجه قطعي، به اطلاع سرمايه‌گذاران و ساير فعالان بازار خواهيم رساند.
در پايان بايد ديد بازارهاي موازي بازار سهام يعني بانك، ارز، سكه و طلا آيا مجالي به اين بازار جهت صيانت از سرمايه‌ها خواهند داد يا اينكه سهامداران به قصد كسب سود بيشتر به بازارهاي رقيب بازار سهام سوق پيدا خواهند كرد، البته بايد به خاطر داشت كه در اين شرايط تصميم‌هاي مثبت بودجه‌اي دولت و مجلس مي‌تواند به طور عملي پالس حمايت از بازار سرمايه را به مردم نشان دهد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن