تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842515017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تبعات حذف اقتصاددانان از کميسيون تلفيق


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در خرداد امسال، با تصويب مجلس ترکيب کميسيون تلفيق کاملاً تغيير کرد و تعداد اعضاء کميسيون برنامه وبودجه مجلس از کل اعضاء (29 ) به 9 نفر تقليل يافت و از هر کميسيون به جاي 2 نفر ، 3 نفر به کميسيون راه يافت.

به گزارش تراز ، کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي از تخصصي ترين و مهمترين کميسيون هاي مجلس است. علت اين اهميت به نقش بودجه سالانه کشور در سرنوشت يکشساله کشور در تمامي عرصه هاي اقتصادي و سياسي و فرهنگي و اجتماعي، باز مي گردد. در واقع چون نقش بودجه سالانه وتطبيق آن با برنامه هاي پنج ساله ، ارزش فوق العاده اي دارد، جايگاه کميسيون برنامه وبودجه نيز بسيار بالاست.

اين کميسيون که شامل نمايندگان اقتصادي مجلس با گرايش تدوين بودجه و برنامه مي باشد ، وظيفه دارد تا بودجه سالانه پيشنهادي دولت ها را با نگاه کاملاً تخصصي و به‌دور از گرايش هاي حوزه اي و منطقه اي بررسي و تصويب نموده و به پارلمان ارائه نمايد. همگان واقفند که تدوين برنامه و بودجه و تنظيم روابط بين بخش هاي بودجه وسياست هاي پولي و مالي، يکي از پيچيده ترين مباحث در علم اقتصاد است که اين مهم در کميسيوني به‌نام برنامه و بودجه در مجلس رقم مي خورد.

تا مجلس سوم، رسيدگي به بودجه سالانه در همين کميسيون رقم مي خورد. در آن دوره با استدلال اينکه اعضاء کميسيون برنامه و بودجه، اشراف کافي بر نيازهاي فرهنگي و اجتماعي و سياسي کشور که در کميسيون هاي ديگر مجلس مي گذرد را ندارند، رسيدگي به بودجه سالانه به عهده کميسيوني به‌نام کميسيون تلفيق متشکل از تمامي نمايندگان عضو کميسيون برنامه بودجه (29) و 2 نفر از هر کميسيون مجلس ( 28) نفر قرار گرفت. بدين ترتيب اگر چه علي الظاهر جامعيت کميسيون مربوطه بيشتر شد اما جايگاه تصميم گيري اعضاء کميسيون برنامه و بودجه به نصف تقليل يافت و ازسوي ديگر نقش کميسيونهاي ديگر ونيز مقداري تمايلات حوزه هاي انتخاباتي و محلي، افزايش يافت.

اين روند تا سال جاري ادامه داشت. در خرداد امسال، با تصويب مجلس ترکيب کميسيون تلفيق کاملاً تغيير کرد و تعداد اعضاء کميسيون برنامه وبودجه مجلس از کل اعضاء (29 ) به 9 نفر تقليل يافت و از هر کميسيون به جاي 2 نفر ، 3 نفر به کميسيون راه يافت.

در واقع کميسيون برنامه و بودجه مجلس- با کمي اغماض - از روند برنامه نويسي و بودجه بندي کشور حذف گرديد و به‌جاي آن نمايندگان بيشتري از ديگر کميسيون هاي وارد بودجه بندي کشور شدند که اولاً تخصص کافي در اين زمينه ندارند و ثانياً گرايش هاي منطقه اي و حوزه هاي انتخاباتي، نقش بيشتري در بودجه نويسي کشور پيدا نمود و در واقع بطور طبيعي نمايندگان کافي حوزه هاي انتخاباتي کوچک، همواره تلاش داشتند تا در کميسيون تلفيق مجلس راه بيابند تا بتوانند بودجه بيشتري را براي استان يا منطقه خود جذب نمايند که اين روند با تغيير ترکيب کميسيون تلفيق در سال جاري ، اتفاق افتاد و مابقي آن نيز تا حدودي در ضمن پارلمان تکميل مي شود.

براي اينکه بيشتر به اين روند قابل تاسف و تامل واقف شويد و بدانيد که اين فرآيند يعني کاهش تدريجي نقش برنامه نويسي و بودجه بندي در مجلس چگونه آرام آرام از درون تهي مي شود و به‌جاي اقتصاددانان کميسيون برنامه و بودجه، نمايندگان ديگر با تمايلات غير تخصصي و منطقه اي جايگزين آن مي شوند، کافي است به اين خبر دقت فرمايند که در رأي گيري اخير براي انتخاب 9 نماينده عضو کميسيون برنامه و بودجه از ميان 29 نفر براي عضويت در کميسيون تلفيق جديد، نامي از اقتصاد دانان با سابقه و شهير آن کميسيون يعني آقايان مصباحي مقدم، نادران، احمدي، قوامي، احمد توکلي، قادري و عبداللهي نيست!!.............

مهم اين نيست که امسال و سال قبل چه اتفاقي افتاده است؛ مهم اين است که با فرآيند موجود، سي سال آينده، کشور و نظام در چه وضعيتي قراردارند. دقت کنيم که بسياري از تحولات وانحرافات در يک بازه زماني طولاني و تدريجي اتفاق مي افتد تا حساسيت ها و مزاج ها نيز آرام آرام تغيير کند و هيچ‌کس حس نکند که از کجا به کجا رسيده ايم!


منبع: پارس نیوز


جمعه 19 دى 1393 ساعت 11:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن