واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پیامدهای ناگوار سوءمدیریت پسماندهای ویژه در سلامت محیط زیست
بی اطلاعی از اثرات منفی سوء مدیریت پسماندها پیامدهای ناگواری برای محیط زیست میآفریند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، پسماندها به مواد جامد،مایع و گاز (غیر از فاضلاب) گفته میشود که به طور مستقیم یا غیر مستقیم حاصل فعالیت انسان بوده و ازنظر تولید کننده مواد زائد تلقی میشود. قانون مدیریت پسماندها به پنج گروه اصلی تلقی میشوند که شامل پسماندهای عادی،صنعتی،کشاورزی،پزشکی و پسماندهای ویژه است . در حوزه فعالیتهای صنعتی به دلیل استفاده از مواد شیمیایی و سایر موادی که پتانسیل خطر آفرینی دارند مقادیر زیادی پسماند ویژه تولید میشود.
محمد علیزاده کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: پسماندهای ویژه به پسماندهایی گفته میشود که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمیت،بیماریزایی، قابلیت انفجار یا اشتعال و خورندگی به مراقبت ویژه نیاز دارند.
دستهای از پسماندهای پزشکی و نیز بخشی از پسماندهای عادی،صنعتی و کشاورزی که مدیریت خاص دارند جزء پسماندهای ویژه هستند.
وی افزود: هر روز مقادیر بسیاری پسماند ویژه در اثر فعالیتهای مختلف صنعتی تولید میشود که مسئولیت کنترل و مدیریت آنها به موجب قانون این مدیریتهای اجرائی هستند که باید به کلیه امور مربوط به پسماندها در مقابل نظارت ساومانهای نظارتی مانند سازمان حفاظت محیط زیست پاسخگو باشند.
علیزاده ادامه داد: هریک از گروه پسماندها با توجه به شرایط موجود و فاکتورهای اثر گذار باید تحت مدیریت مناسب قرار گرفته و در این بین نقش مشاوران متخصص پسماند که دارای صلاحیت علمی لازم باشند،بسیار اثر گذار خواهد بود.
وی اظهار داشت:پسماندهای مود بحث میتوانند پس از شناسایی در قالبهای مختلف طبقه بندی و کدگذاری شوند.برای مثال طبقه بندی پسماندها میتواند براساس طبقه بندی EPA ،طبقه بندی اتحادیه اروپا (EU) و یا طبقه بندی کنوانسیون بازل صورت گیرد.
علیزاده در پایان گفت: بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که چالشهای موجود در موضوع پسماندهای صنعتی و ویژه دلایل متعددی دارد که پرداختن به هریک از این عوامل میتواند در ارتباط با حل مسأله اثرگذار باشد. طبق ماده 7 قانون مدیریت پسماندها ،مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولید کنندگان خواهد بود و در صورت تبدیل آن به پسماند عادی به عهده شهرداریها،دهیاریها و بخشداریها خواهد بود.
گفتنی است؛ علی رغم وجود قوانین و مقررات و مشخص بودن تکالیف هریک از واحدهای صنعتی در امر مدیریت پسماندها، چرا وضعیت موجود یک وضعیت قابل قبول نبوده و مخاطرات زیادی از سوی پسماندهای صنعتی و ویژه در کشور بروز کرده است؟ چرا پسماندهای صنعتی و ویژه د رشرایط بسیار نامطلوب در حاشیه رودخانهها رها میشوند؟ و چرا پسماندهای صنعتی شب هنگام توسط افراد ناآگاه به شکل غیر اصولی سوزانده میشوند؟!
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]