تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832384398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سقوط نفت؛ مجالی برای صعود اقتصاد ایران


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


تحلیل دویچه‌وله؛
سقوط نفت؛ مجالی برای صعود اقتصاد ایران
دولت ایران می‌تواند در کوتاه مدت از کاهش بهای نفت به منظور "جراحی و اصلاح اقتصادی و برگرداندن قطار ایران به ریل اقتصادی" استفاده کند.



  به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، بخش فارسی وب سایت رسانه برون مرزی آلمان (دویچه وله/DW) در گزارشی نوشت: «کاهش بهای نفت برای آنان که نفت را بلای جان ایران می‌دانند احتمالا خبر خوشی است. آیا دولت حسن روحانی می‌تواند از این فرصت سخت برای رسیدن به یک آینده روشن اقتصادی و سیاسی استفاده کند؟»   دویچه وله خاطرنشان کرد: «صادرات نفت ایران از دو و نیم میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۱ به تدریج کاهش یافت؛ سال ۲۰۱۲ یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه، ۲۰۱۳ یک و نیم میلیون بشکه و ۲۰۱۴ بنا بر آمار رسمی، یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز. بهای نفت اما در این سال‌ها آن چنان که از تابستان امسال شروع به سقوط کرده، سیر نزولی نداشته است. سال ۲۰۱۱ قیمت متوسط هر بشکه نفت برنت ۱۲۶ دلار بود. این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۱۲۸ دلار و در سال ۲۰۱۳ به ۱۱۹ دلار رسید. سال ۲۰۱۴ اما سال سقوط قیمت نفت بود. در ماه ژوئن این سال، دولت آمریکا که روش فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ‌های زیرزمینی) را برای استخراج نفت و گاز از چندی پیش آغاز کرده بود، پس از ۴۰ سال مجوز صدور نفت را صادر کرد. استفاده از روش فراکینگ، آمریکا را در ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کرد.»     این رسانه آلمانی افزود: «هم‌زمان انقلابیون لیبی پس از یک سال کاهش در تولید نفت، دوباره تولید نفت خود را از دو مرکز "راس لانوف" و "السدری" افزایش دادند. این نفت از طریق مدیترانه به‌طور مستقیم به اروپا انتقال می‌یافت. نفت نیجریه نیز که تا آن زمان بازار تقاضای اروپا را پوشش می‌داد، به سوی چین تغییر مسیر داد. مجموعه این عوامل، قیمت نفت را به پایین‌ترین حد خود در ۳۰ سال اخیر رساند. حد متوسط قیمت هربشکه نفت خام برنت دریای شمال در سال ۲۰۱۴ میلادی ۸۶ دلار بود؛ قیمتی که کمی پایین‌تر از قیمت نفت در سال ۱۹۸۱ بود. این رقم در روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ به کمتر از ۵۰ دلار رسید و پیش‌بینی شده تا پایان سال جاری میلادی به کمتر از ۴۰ دلار برسد.»  
ایران و سقوط بهای نفت
دویچه وله در این گزارش می‌نویسد: «کاهش قیمت نفت برای کشورهایی که منبع اصلی درآمدشان فروش نفت است، بدون شک پیامدهای ناخوشایند اقتصادی خواهد داشت. اما در بعد سیاسی شاید اوضاع به روالی دیگر باشد. دولت حسن روحانی که دومین سال ریاست جمهوری‌اش را می‌گذراند، این روزها با مسائل زیادی دست به گریبان است؛ از مذاکرات هسته‌ای گرفته تا نرخ بالای بیکاری و تورم و کاهش رشد اقتصادی و نیز فساد اقتصادی.»     رسانه برون مرزی آلمان با این سؤال که «آیا سقوط بهای نفت بر دامنه این مشکلات خواهد افزود یا می‌تواند به حل آنها کمک کند؟» به سراغ "علیرضا نامور حقیقی" تحلیلگر مقیم کانادا رفته است. وی می گوید: «سقوط بهای نفت فرصتی برای دولت روحانی است تا دست به "جراحی اقتصادی" بزند. به این منظور روحانی باید یکسری اقدامات را در دستور کار خود قرار دهد... کاستن از حجم عریض و طویل دولت که در زمان احمدی‌نژاد آغاز و انجام شد، یکی از کارهایی است که دولت روحانی باید برای مقابله با اثرات مخرب کاهش قیمت نفت انجام دهد. سازمان بوروکراتیک دولت به طور حبابی در دولت قبل رشد کرد و آقای احمدی​نژاد سازمان‌های دولتی را با استخدام‌های نامناسب گسترش داد. این استخدام​ها را شما از نهاد ریاست جمهوری می​بینید تا دیگر نهادهای وابسته به دولت. دولت باید سعی کند با این​ها مقابله کرده و برای کوچک کردن این سازمان‌های عریض و طویل اقدام کند.»  
نامور حقیقی اضافه می کند: «ایران برای مقابله با کاهش بهای نفت باید طرحی که ازسوی بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت پیشنهاد شده را دنبال کند. بر اساس این طرح تا سال ۱۳۹۶ ظرفیت تولید نفت ایران به روزانه پنج میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. برای رسیدن به این هدف، دولت روحانی باید فشار را از روی بخش‌های تولیدی برداشته و بر بخش‌های خدماتی و غیربانکی که سهم جدی در اقتصاد ندارند قرار دهد.»   کارشناس دویچه وله بر این عقیده است که با انجام این اقدامات، دولت ایران می‌تواند در کوتاه مدت از کاهش بهای نفت به منظور "جراحی و اصلاح اقتصادی و برگرداندن قطار ایران به ریل اقتصادی" استفاده کند.
    104  



۱۸/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن