تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834648507
مصرف تیلاپیا ممنوع!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مصرف تیلاپیا ممنوع!
شما هم پيامهايي درخصوص عدم مصرف ماهي تيلاپيا و حذف اين نوع ماهي از برنامه غذايي را دريافت كردهايد؟ چند وقتي است كه اخبار و مطالبي درباره فوايد يا مضرات مواد غذايي در شبكههاي اجتماعي و سايتهاي خبري بين مردم پخش ميشود.
به گزارش نامه نیوز، شما هم پيامهايي درخصوص عدم مصرف ماهي تيلاپيا و حذف اين نوع ماهي از برنامه غذايي را دريافت كردهايد؟ چند وقتي است كه اخبار و مطالبي درباره فوايد يا مضرات مواد غذايي در شبكههاي اجتماعي و سايتهاي خبري بين مردم پخش ميشود. هريك از ما ممكن است مخاطب اين گروه از اخبار و توصيهها باشيم اما چطور بايد ميان شايعهها و اخبار موثق تفاوت قائل شويم. اين روزها بازار اخبار درباره مصرف ماهي تيلاپيا و عوارض احتمالي آن در رسانههاي اجتماعي و سايتهاي خبري داغداغ است.
احتمالا شما هم هنگام گذر از ماهيفروشيها يا فروشگاههاي مواد پروتئيني با تابلوي «ماهي تيلاپيا موجود است» مواجه شدهايد. مدتي است كه اين ماهي به بازار ايران وارد شده و حتي استخرهاي پرورش ماهي هم شروع به پرورش تيلاپيا كردهاند. شايد يكي از عوامل رواج اين نوع ماهي در بازار ايران قيمت مناسب آن در مقايسه با ديگر ماهيها باشد. اما از آنجايي كه از قديم گفتهاند هيچ ارزاني بيسبب نيست، ما درمورد درستي و نادرستي اين شايعه (ضررهاي ماهي تيلاپيا) با متخصص تغذيه و كارشناس ارشد شيلات گفتوگو كردهايم كه شما در ادامه اين مطلب ميخوانيد.
آيا تيلاپيا ضرر دارد؟
ماهي تيلاپيا در بسياري از كشورهاي آسيا، آفريقا و ایالاتمتحده پرورش مييابد. اين ماهي نسبت به ساير ماهيها قيمت پاييني دارد و به سبب سهولت مصرف، طرفداران بسياري دارد. تيلاپيا مثل بسياري ديگر از ماهيها تيغهاي آزاردهنده ندارد و گوشت آن به راحتي فيله و پخته ميشود اما در سال 2008، متخصصان دانشكده پزشكي دانشگاه «ويك فارست» گزارشي از يك تحقيق منتشر كردند كه خبر از مضرات ماهي تيلاپيا ميداد. تيلاپيا ميزان بالايي امگا 6 دارد. اين نوع اسيد چرب مزايايي براي ترميم بافتهاي آسيبديده بدن دارد اما در عين حال مصرف بيش از اندازهاش هم خطرات بسياري مثل اختلالات مغزي به دنبال دارد و درواقع در اين نوع ماهي ميزان اسيد چرب امگا 3 از امگا 6 بسيار كمتر است.
دكتر خديجه رحماني، متخصص تغذيه در مورد نسبت اين دو نوع اسيد چرب در دو ماهي تيلاپيا و سالمون به سيب سبز ميگويد: بهطور معمول اسيد چرب امگا 3 بايد بيشتر از اسيد چرب امگا 6 باشد. بهطور مثال نسبت امگا 3 به امگا 6 موجود در ماهي سالمون 10برابر همين اسيدهاي چرب در ماهي تيلاپياست و همين نسبت به خوبي ارزشهاي غذايي اين نوع ماهي را مشخص ميكند. در 300 گرم ماهي تيلاپيا، 67 ميلي گرم امگا 3، 84 ميليگرم امگا6 و 16 ميلي گرم كلسترول وجود دارد و همين آمار ميتواند به شما نشان دهد كه اين ماهي علاوه بر امگا6، داراي ميزان بالايي كلسترول هم هست.
تيلاپيا دستپخت چينيها
تيلاپيا نياز اكسيژني كمي دارد و داراي هزينه توليد پايين است. ضمن اینكه اين ماهي قابليت رشد و تكثير خيلي سريع داشته و به علت نزديك بودن طعم آن به طعم مرغ، خيلي زود طرفداران بسياري پيدا کردهاست. اوايل ورود ماهي تيلاپيا به ايران، اين ماهي مثل بسياري اجناس ديگر بازار از چين وارد ميشد. طي گزارش منتشرشده توسط فاكس نيوز اين ماهيها در كشور چين در محيط نامناسب آلوده به پسماندهاي صنعتي پرورش يافته و با وجود اين شرايط به بازار مواد غذايي ديگر كشورها وارد ميشدند.
در اين گزارش آمده است كه تيلاپياي چيني در استخرهاي آب حاوي آنتيبيوتيك و هورمون پرورش مييابد و از زباله، مواد بيارزش و بعضا آلوده براي تغذيهشان استفاده ميشود و مقادير بالاي هورمون ميتواند اختلالات زيادي براي نوجوانان در دوره بلوغ به وجود آورد. دكتر خديجه رحماني، متخصص تغذيه در مورد اين موضوع نظر خاصي ارائه نميكند چراكه به نظر ميرسد سازمانهاي مرتبط همچون سازمان كنترل غذا و دارو و وزارت بازرگاني نسبت به اين موضوع نظارت كافي داشته باشند.
كارشناسان چه ميگويند؟
عيسي گلشاهي، مديركل دفتر توسعه بازار شيلات در مورد واردات ماهي تيلاپيا ميگويد: «واردات اين نوع ماهي به شيوه خاصی انجام ميشود و سازمانهاي دامپزشكي و شيلات بر ورود اين ماهيها به بازار نظارت ميكنند. توليد و پرورش اين ماهي در كشور چين و ديگر كشورهاي توليدكننده با استانداردهاي بهداشتي صورت ميگيرد و پرورشدهندگان اين ماهي براي صادرات آن به ديگر كشورها ملزم به رعايت استانداردهاي سازمان غذا و داروي كشورهاي اروپايي و ایالاتمتحده هستند.
در مورد واردات اين ماهي به ايران هم بازديدهاي فني دقيقي انجام شده و توسط سازمان دامپزشكي گواهيهاي بهداشتي اعطا شده است. نمايندگان ولي فقيه در وزارت جهاد كشاورزي از مراحل پرورش بازديد ميكنند و هيچ يك از موارد شايعهشده درخصوص آلودگي محيطي و تغذيه نامناسب اين ماهيها تاييد نميشود. اين موضوع فقط يك شايعه براي تشويش اذهان عمومي و جلبتوجه افكار مردم به سمت مواد پروتئيني ديگر است.» در حال حاضر در مناطق گرمسيري كشورمان امكان توليد ماهي تيلاپيا وجود دارد اما با توجه به هزينههاي پرورش و روند توليد، واردات اين ماهيها به قوت خود باقي است و فرآوري، بستهبندي، توزيع و فروش اين محصولات در كشور ما به نظر بهصرفهتر ميرسد.
پرورشي بخوريم يا دريايي؟
بهزاد سعيدپور، كارشناس محيط زيست دريايي و عضو هيات علمي دانشگاه محيط زيست، درخصوص استفاده از كودهاي حيواني در روند پرورش ماهي تيلاپيا به سيب سبز ميگويد: «اين كار در روند توليد اكثر ماهيها در همه جاي دنيا صورت ميگيرد و منع خاصي وجود ندارد. حتي به صورت طبيعي در رودخانهها هم اين اتفاق ميافتد و اين موضوع باعث آلودگي خاصي نميشود چراكه اين مواد شرايط لازم براي گسترش جمعيت پلانكتون و فيتوپلانکتونها (جلبكهاي تكسلولي) را فراهم ميكنند و پيش از تيلاپيا در مورد قزلآلاي پرورشي يا كپور هم اين كار صورت ميگرفت.»
دكتر خديجه رحماني، متخصص تغذيه در مورد ماهيهاي پرورشي و دريايي ميگويد: «تغذيه دريايي ماهيها از موجودات ريزتر در محيط دريا، بسيار بهتر از ماهيهاي پرورشي است و توصيه ميكنيم ماهيهاي دريايي را در اولويت قرار دهيد، اما در نظر داشته باشيد كه نسبت به اندازه ماهيها حساس باشيد چراكه هر چه جثه ماهي بزرگتر و سن ماهي بالاتر باشد امكان وجود مقدار بالاي جيوه در بدن آن بيشتر است، به همين دليل توصيه ميكنيم كه ماهيهاي كوچكتر را به صورت تازه و بدون مواد نگهدارنده مصرف كنيد.» تا حد امكان از سلامت پرورش ماهي اطمينان حاصل كنيد چراكه ماهيها با موادی که پرورش مييابند، بزرگ ميشوند و با همان مواد هم بر سر سفرههاي ما ميآيند.
چه ماهيهايي را جايگزين كنيم؟
در شرايط فعلي كشور ما كه سرانه مصرف ماهي پايين است و ذائقه بسياري از خانوادهها با غذاهاي دريايي همخواني ندارد، ورود ماهي تيلاپيا اتفاق خوبي به حساب ميآید. بااينكه ماهي تنها منبع يد بهحساب ميآيد بسياري از خانوادهها بر اساس آيينهاي سنتي بهجز شب يلدا و شب عيد، گوشت ماهي را در برنامه غذاييشان نميگنجانند و خودشان را درگير بوي عجيب و تيغهاي آزاردهندهاش نميكنند اما با وجود سهولت مصرف اين نوع ماهي، دكتر رحماني، متخصص تغذيه توصيه ميكند كه اين ماهي را بهطور مداوم مصرف نكنيد و در گروه غذايي درياييتان تنوع و گوناگوني بهوجود بياوريد و خانمهاي باردار، شيرده و كودكان از مصرف زياد اين ماهي خودداري كنند.
ميزان مصرف ماهي يك فرد بالغ بهطور متوسط يك يا دو بار در هفته است و اين دفعات را ميان ماهيهاي مختلف مثل ماهي قزلآلا، سفيد، سالمون و تن تقسيم كنيد. در مصرف ماهي تيلاپيا احتياط لازم به خرج دهيد چراكه مصرف بيش از اندازه امگا 6 باعث بيماريهاي قلبي و عروقي، بيماريهاي التهابي مثل آرتريت، آسم و آلرژي، بيماريهاي خودايمني مثل لوپوس ميشود. اين بيماريها طيف گستردهاي دارند و بايد در مصرف اين نوع از اسيد چرب جانب احتياط را در نظر بگيريد.
اصل تنوع را فراموش نكنيد
متخصصان تغذيه میگویند ماهي سالمون، كولي، ساردين، قزلآلاي رنگين كماني و تن داراي امگا 3 بيشتري نسبت به تيلاپياهستند، در برنامه غذايي خود بهره ببريد. آنها هيچ يك از ماهيها را حذف نميكنند اما نسبت به ميزان مصرف هشدارهاي لازم را ارائه ميكنند.
هرماهی کنسروی تن نیست
از آنجايي كه ماهي نسبت به ساير جانشينان گوشت قرمز، پروتئين زودهضمي دارد و چربيهاي ضروري آن براي بدن مفيد است، بهتر است مواردي را براي درست انتخاب كردن در نظر بگيريد. توصيه متخصصان تغذيه اين است كه ترجيحا ماهي را به صورت تازه مصرف كنيد، اما اگر سراغ كنسروها رفتيد، دور اين غلط مصطلح را خط بكشيد كه هر ماهي كنسروي، ماهي تن است. اين روزها انواع ماهيها مثل سالمون، تن و حتي تيلاپيا در كنسروها بستهبندي ميشوند.
با ماهی ویتامین C مصرف کنید
ماهيهايي كه چرب هستند، بايد بهصورت تازه ميل شوند و ترجيحا آنها را به مدت طولاني در فريزر نگهداري نكنيد، علاوه بر اینكه ماهيهاي چرب نسبت به حرارت و نحوه پختوپز حساس هستند.
ما به شما پيشنهاد ميكنيم كه از روش بخارپز يا كبابي براي صرف اين ماده پروتئيني استفاده كنيد، ضمن آنكه مصرف مواد غذايي حاوي آهنهمراه ويتامين C ميتواند به جذب آن كمك فراواني كند. براي اين منظور ميتوانيد به همراه ماهي كمي آبليمو يا آب نارنج مصرف كنيد تا آهن آن بهطور كامل جذب بدنتان شود.
درخوراکتان تعادل ایجاد کنید
ماهي تيلاپيا هم مثل ماهيهاي ديگر طبع سرد دارد، پس بهتر است در انتخاب مواد غذايي كه همراه آن ميل ميكنيد دقت داشته باشيد. متخصصان تغذيه پيشنهاد ميكنند كه با استفاده از ادويههايي مثل زيره، دارچين و زنجبيل كه طبع گرم دارند ماهي را مزهدار كنيد و به اين وسيله يك تعادل طبيعي بهوجود آوريد.
منبع: برترینها
۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
شیر هیچ جایگزینی ندارد/مصرف روزانه بستنی ممنوع!
شیر هیچ جایگزینی ندارد مصرف روزانه بستنی ممنوع شیر یکی از نوشیدنیهایی است که مصرف روزانه آن از دوران کودکی تا بزرگسالی بسیار لازم و ضروری است به گزارش نامه نیوز اما مشکلی که وجود دارد این که چون طعم شیر باب میل برخی افراد نیست و تعدادی هم از نفاخ و ملین بودن آن بخصوص در ساعاتمرگ ۱۷۶۲ نفر در کشور بر اثر مصرف موادمخدر در 8 ماه
مرگ ۱۷۶۲ نفر در کشور بر اثر مصرف موادمخدر در 8 ماه وی علت مرگ آنها را مصرف بیش از اندازه مواد یا مصرف مواد ناخالص عنوان کرد و افزود کمیته ویژه با موضوع مرگ و میر معتادان تشکیل شده است آفتاب قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از مرگ ۱۷۶۲ نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر و کشفذخیره سوخت نیروگاه ها کم شد/ مصرف گاز خانگی، به تولید برق ضربه می زند
ذخیره سوخت نیروگاه ها کم شد مصرف گاز خانگی به تولید برق ضربه می زند اقتصاد > انرژی - تسنیم نوشت معاون هماهنگی تولید توانیر از ظرفیت ۶میلیارد لیتری ذخیره سوخت نیروگاهها و کاهش آن نسبت به سال قبل خبر داد و گفت اگر پیشبینیها در تامین سوخت نیروگاه&zwموش کُشی ممنوع!!
موش کُشی ممنوع پنجشنبه گذشته انجمن علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه مشهد با برگزاری مسابقه ای جهت تشریح کالبد موش حدود 400 موش در اختیار دانش آموزان قرار داد رئیس انجمن حمایت از حیوانات با انتقاد از برگزاری مسابقه موش کشی توسط انجمن علمی دانشگاه مشهد گفت این اقدام علاوه برمصرف هورمونهای تسریع کننده رشد در مرغداریها صحت ندارد
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۳ معاون سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت شائبه مصرف هورمونهای رشد و تسریع کننده رشد در سطح مرغداریهای گوشتی صحت ندارد حسین دهقانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان غربی افزود بالا بودن سرعت رشد بافت عضلکاهش 6 درصدی صادرات برق/ رشد 9 درصدی مصرف سوخت نیروگاهی
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۰ در سال جاری 2331 مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید به توان تولید برق کشور افزوده شده که در نتیجه آن 9 1 درصد سوخت مصرفی افزایش پیدا کرده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مصرف نفت کوره نیز از ابتدای سال تا نیمه آذرماه نسبت به زمان مشابه درکاهش مصرف بنزین در آخرین هفته پاییز
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در هفته منتهی به ٢٨ آذرماه امسال با ٣ میلیون لیتر کاهش نسبت به هفته قبل به ٦٥ میلیون لیتر رسید به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در بازه زمانی ٢٢ تا ٢٨ آذرماه امسال مصرف بنزین کل کشور ٤٥٦ میلیون و یکصد هزار لیترمصرف جینسینگ برای تقویت قوای جنسی اشتباه است
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۳ معاون مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت متاسفانه در بین مردم به غلط از جینسینگ برای تقویت قوای جنسی و ناباروری در مردان استفاده میشود که ریشه پزشکی ندارد پیمان آل شیخ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنامدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی، تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران در گفتوگو با فارس: افت 50 درصد تولید با وا
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تکثیر پرورش و صادرات آبزیان ایران در گفتوگو با فارس افت 50 درصد تولید با واردات تخم چشمزده آلوده قزل آلا واردات تیلاپیا بر اثر کمبود قزلآلا بیماری ماهی به انسان سرایت نمیکندمدیرعامل اتحادیه سراسری آبزیان با بیان اینکه در اثر واردات تخم چشمزدالتهاب لوزه را با مصرف گیاه دارویی آقطی برطرف کنید
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۵ استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت غِرغِره و دهان شویه حاصل از دَم کرده گُل آقطی را میتوان برای بهبود زخمهای دهان گلودرد و التهاب لوزه استفاده کرد سعیده علیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی آذکاهش 800 درصدی تعرفه مصرف آزاد اینترنت همراه
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۹ همراه اول از کاهش 800 درصدی تعرفه مصرف آزاد اینترنت همراه خود در تمامی نسلهای تلفن همراه خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا همراه اول اعلام کرد به دنبال مصوبه 203 مورخ دوم آذرماه 1393 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در خصوص اصلاح تعرفه داتاثیر رنگ در کاهش مصرف غذا
تاثیر رنگ در کاهش مصرف غذا متخصصان دریافته اند که استفاده از رنگ آبی کمترین میزان اشتها را برای افراد به ارمغان می آورد به گزارش نامه نیوز به نقل از جام نیوز از آنجایی که رنگ آبی به عنوان کاهنده اشتها عمل می کند شاید به این خاطر کمتر غذایی به رنگ آبی وجود دارد از این رنگ برایفارس گزارش می دهد تولید و مصرف گاز در کشور سر به سر شد/ قطع گاز مشترکان پرمصرف دولتی
فارس گزارش می دهدتولید و مصرف گاز در کشور سر به سر شد قطع گاز مشترکان پرمصرف دولتیبا ورود موج جدید سرما مصرف گاز در کشور به 570 میلیون متر مکعب رسید که براین اساس مصرف و تولید گاز تاحدودی باهم برابر شد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس پس از سرد شدن هوا در آخرین روزهای پایکاهش تعرفه مصرف آزاد اینترنت همراه ایرانسل
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۱ ۰۷ همزمان با توسعه شبکه 3G و 4G ایرانسل تعرفه مصرف آزاد استفاده از خدمات گستردهترین شبکه اینترنت همراه کشور کاهش یافت و به 0 5 ریال به ازای هر کیلوبایت برای مشترکان سیمکارتهای دائمی و 0 75ریال برای مشترکان سیمکارتهای اعتباری ایرانسل رسید به گزارشتأثیر مصرف گردو بر بهبود ویژگی اسپرم
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۴ تحقیقات اخیر در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف روزانه 75 گرم گردو بقا حرکت و ویژگیهای ظاهری اسپرم را در مردان 21 تا 35 ساله بهبود میبخشد به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه لرستان تقریبا 70 میلیون زوج در سراسر دنیا با مشکل ناباروری مواجه هستندتأثیر مصرف گردو بر اسپرم
تأثیر مصرف گردو بر اسپرم تحقیقات اخیر در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف روزانه 75 گرم گردو بقا حرکت و ویژگیهای ظاهری اسپرم را در مردان 21 تا 35 ساله بهبود میبخشد ایسنا تحقیقات اخیر در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف روزانه 75 گرم گردو بقا حرکت و ویژگیهای ظاهری اسپميانگين مصرف بنزين كشور به بيش از 456 ميليون ليتر رسيد
كاهش مصرف بنزين در طول هفته گذشته ميانگين مصرف بنزين كشور به بيش از 456 ميليون ليتر رسيد براساس گزارش شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در هفته منتهی به ٢٨ آذرماه امسال با ٣ میلیون لیتر کاهش نسبت به هفته قبل به ٦٥ میلیون لیتر رسید به گزارش خبر-
گوناگون
پربازدیدترینها